Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 74 363
  • 858
  •   1
Отговори
# 165
Сега разбира защо някои не искат да кърмят до 1-ви клас. Страх ги е за къщите им Mr. Green
нали, нали Mr. Green

от продължителното кърмене децата затъпявали, защото сученето ги успокоявало и неможели да развиват мозъчетата си
Joy Joy Joy
Ние с брат ми сме от супер тъпите Crazy и с биволско спокойствие Tired, щото сме затъпявали в продължение на 2 години Mr. Green

# 166
  • Бургас
... те и циганките нали нямаха пари за адаптирано мляко, та от немай къде давали кърма  Joy Joy Joy
кое не му е вярното  newsm78
как не се сетих бе doh, ми те четът форума и се образоват

# 167
... те и циганките нали нямаха пари за адаптирано мляко, та от немай къде давали кърма  Joy Joy Joy
кое не му е вярното  newsm78
как не се сетих бе doh, ми те четът форума и се образоват
Ако щете ми вЕрвайте, преди няколко дни видях обратното- циганка купуваше адаптирано и противоколикови биберони за снаха си. Детето било на 40 дена, гърдите и били вече меки и като стиснела не излизала струйка, а капки, а бебето плачело. Обясних и, че е възможно да е криза на растежа и че не е задължително гърдите да са твърди и да пръскат на струйки. Моите откакто се нормализира кърмата са все меки, а си кърмех изключително до 6 месец.Не можах да я убедя, купи млякото. Но явно при тях в момента е някаква мода, има още едно циганче, дето се знаем от болницата, тя също дава от 2-3 месец.

# 168
Като стана въпрос за шишета и биберони: През 1-2-рия месец идва на гости свекървата, хлапето се мъчи от колики, а тя след като чинно е прегледала няколко броя на "9 месеца" ми предлага: "Я, за да не се мъчи детето да му изцеждаш кърма и да му даваш със шише на Авент, че нали е против колики." "Ама, то е за бебетата, които са на адаптирано мляко, да му го забъркват и дават с такова шише. На мен за какво ми е? Нали кърмя." "Аааааа, нищо, какво като кърмиш? Щом е против колики, за доброто на детето ще трябва да го ползваш." ?!?!?!?!?!?  Mr. Green

# 169
А наградата ще е тениска с надпис: "Аз съм кърмен до пълнолетие. А ти?"  Mr. Green hahaha Или: "Мама ме кърми до сватбата, сега ме кърми жена ми." Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Абе, независимо коя реплика спечели, бих си поръчала такава тениска за майтапа.

# 170
Men pediatri me karaha da zamestq karma s adaptirano za da spre jaltenicata , a taka sashto i kogato imashe zapek- da sam davala Frisovom za da se razhlabi. Poqsnqvam 4e togava bqhme SAMO na karma

# 171
"Аааааа, нищо, какво като кърмиш? Щом е против колики, за доброто на детето ще трябва да го ползваш." ?!?!?!?!?!?  Mr. Green
Стейси слушяй жената тя по-добре знае. Я какъв мъж е отгледала Naughty

# 172
Да се включа и аз. Като мина еуфорията около публичното кърмене, реших да се поровя из НЕТ-а за отзиви. Попадам на една статия във в-к СЕГА, още от първото такова, организирано в Пловдив. Под статията има коментари на прочели я. Наред с великите простотии от сорта "А наблюдателите можеха ли да си цокнат..." и т.н. се мъдри следното мнение - "И каква е тази тъпотия с популяризиране на кърменето? На мен, а аз съм лекар, това ми звучи като - Назад към природата - много елементарно"  Shocked Направо изумях като го прочетох. А по повод на разни реплики, че кърмя детето на поискване, редовният ми отговор е - Те в пещерата са хранили на три часа и са давали водичка с биберон против колики Mr. Green
И още нещо по повод кенгурото. Още бях бременна и с майка ми сме в големия Малечко. Собственикът беше там и аз го питам защо не внасят слингове, след като на запад е страхотно модерно, а и тук много мами искат да се сдобият с това улеснение. А той - Ами, това е пълна глупост! На баба ти бохчата от едно време, или там цедилката... хората ви направили Кенгуру, вие ще си увивате децата в платнища!  Laughing

# 173
Абе , големи сте  скици!!Ама наистина  нашите БГ все  съвети дават , бабешки работи ...все  едно за длъжни още  с влизането да те посъветват....."Я си глейте ваш'те цици!!"да им се каже.... blahblah Stuck Out Tongue Winking Eye noear

# 174
  • Варна
В градинката пием кафенце с мамите и около нас щтъкат и няколко поотраснали дечица (6-7г). Ива огладнява и аз я слагам дискретно на гърдата, но някак привлякох вниманието на едното детенце и то въртя, усуква се и накрая ме попита:
- Мери приспиваш ли я Ива? Rolling Eyes
аз- Не храня я! Laughing
- С какво?
- Ми с мляко.
- А къде ти е шишето?- още по изумено ме гледа сладура и се вре да види от къде го вадя това мляко Mr. Green
След което се намеси майка му и го подгони да не ми досажда Laughing
Последвалия коментар: "Като започне да задава неудобни въпроси при тебе ще го пратя!" Laughing

Горе-долу в тази връзка  newsm78 и не съвсем.
Синчето и мъжлето ми отиват на плаж и край тях се настанява една мадама по монокини и моето момченце веднага попитало татко си "Тате и тя ли има бебе да храни?"  Thinking
Детето (4г) знае, че най-вече са за хранене, а след това за гледане и т.н.  Mr. Green 

# 175
Синчето и мъжлето ми отиват на плаж и край тях се настанява една мадама по монокини и моето момченце веднага попитало татко си "Тате и тя ли има бебе да храни?"  Thinking
Детето (4г) знае, че най-вече са за хранене, а след това за гледане и т.н.  Mr. Green 

newsm10 newsm62

# 176
Гледахте ли снощи репортажите за боб-феста (фестивал на боба)? Сред множеството изказвания за полезността на боба определено ме впечатли една баба, дето каза нещо такова: "Да, бобът е много полезен. Дъщеря ми я захраних с боб на 10 дни." Да се чудиш да се смееш ли или да плачеш... Това може би е за номинации за най-абсурдна реплика по отношение на захранването....

# 177
а аз си мислех, че баща ми е особен случай - захранен с боб на 6 месеца, `щото бил само гладен и много ревял, като изял боба и ... млъкнал

# 178
а аз си мислех, че баща ми е особен случай - захранен с боб на 6 месеца, `щото бил само гладен и много ревял, като изял боба и ... млъкнал
Сигурно е онемял от изумление, що е това дето му се бута в устата.  Grinning Grinning Grinning

# 179
На мене често ми казват, че не приличам на кърмачка. При което многозначително ме поглеждат в блузата - а там на пръв поглед *нема никой*. Нямам вид на доилка, но кърмя на поискване вече 10 месеца.
Но най-якото, което чух и то за съжаление от моята педиатърка на близка моя приятелка с едномесечно бебе е, че някаква майка преварявала кърмата си, защото детето имало силна жълтеница.  Crazy Педиатърката й го казала като съвет! Направо пълна идиотщина.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт