Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 408
  • 858
  •   1
Отговори
# 375
На мен ми казаха да спирам да кърмя вече, че на Марк щели да са му много развалени зъбите, като на незнам коя си майка, която кърмила цяла година, а сега заради това, на детето й на 3 г. всички зъбки са разваени  Laughing Е, това го каза една мъдра майка на 3 деца, иначе педиатъра ми е страхотен и изцяло за кърменето и късното захранване.

# 376
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Че само кравите давали толкова мляко и толкова време.
 След 10м кърмата била вредна.- това го прочетох в една книга за храненето от 70те години.

# 377
  • София
Между другото на приятелка мъжа й е гинеколог и й беше казал след 6-тия месец, ако иска да ходи да си изследва кърмата, за да й кажат какво има в нея, че сама да се убедяла, че в нея няма нищо кой знае какво.

# 378
Между другото на приятелка мъжа й е гинеколог и й беше казал след 6-тия месец, ако иска да ходи да си изследва кърмата, за да й кажат какво има в нея, че сама да се убедяла, че в нея няма нищо кой знае какво.
newsm78

# 379
кажете му, че има и такива, които са ходили да я изследват и се понамира това онова Simple Smile
нямам предвид себе си Simple Smile

# 380
Свеки по телефона днес: Холи казва ли нещо?
аз: само "мама","дай" и "не,не"...другото са си нейни думички Wink
свеки: Ами защото я кърмиш още ,затова няма да проговори скоро! Naughty Thinking Whistling ooooh! #Crazy Sick

# 381
  • Overijse, Belgie
Че само кравите давали толкова мляко и толкова време.

Аз пък винаги отговарям, че няма как да ме сравняват с кравата, защото аз "произвеждам" по-качествени и по-хубаво мляко от нея Grinning

# 382
Ами защото я кърмиш още ,затова няма да проговори скоро! Naughty Thinking Whistling ooooh! #Crazy Sick
Ми да, те на година и половина другите вече в рими говорят... Mr. Green

# 383
Още една вариация на тема "Давай вода на кърмачето":
Ако не иска да пие вода след кърмене трябва да заменяш едно кърмене с вода!
Това ми каза една педиатърка  "с голям опит, отгледала 2 свои и хиляди държавни деца" (работила е в дом "Майка и дете")
Аз отговорих, че кърмя малката на поискване, понякога по 10 пъти на денонощие, така че тя си утолява жаждата с кърма.
Последва възмутеното "Вий младите майки...!!!" и пр. и пр.
Как ли щеше да реагира ако бях споменала и че не давам сокчета и ще захраня след 6 месец???

# 384
  • Варна
Този бисер не е свързан точно с кърменето,а по-скоро със  захранването,но не мога да се стърпя да не го напиша. Една мама ми обяснява как хемоглобина на бебчето й на 6м. бил мнооооого нисък,каза ли й,че е много под нормата, а свеки понеже била мед.работник се изказала компетентно "От соковете му е нисък хемоглобина на детето,много малко сокчета пие то, по-големи количества му давай,по-вече сокчета да пие,че да му се повиши хемоглобина."  Shocked  #Crazy  Лекар да ти го каже тове е направо  #Crazy

# 385
Лекар да ти го каже тове е направо

Ааа, не е само при вас! И на мен ми казаха, че беба ще е анемична, ако не давам сокче от морков или ябълка. И това в 4-я месец.
Като я захраня късно рахита не ни мърда...
Все лекари мъдроръсят умности.

# 386
Ходих профилактично тези дни на ехограф на млечните жлези. Лекарката ми каза, че съм родена за кърмачка Joy и че нямам никакви проблеми. Party
Та значи, тя каза, че ако чуя, че някое бебе суче повече от 6 месеца - значи то е момИченце. Laughing Laughing Laughing Момиченцата били много по-упорити и по-трудно се отбивали, за разлика от момченцата. Явно не е влизала във форума да види колко упорити момченца има тук. hahaha

# 387
Да ти кажа, моето момченце си беше доста упорито, ама му спряха кърменето насила, че получавал разстройство от кърмата (пък странно защо то започна, когато го захраних с пюрета на 3 м.).

Сетих се и аз за един бисер на гинеколог в Плевенското родилно към една майка в моята стая: "И да не вземеш сега като имаш кърма да се разкърмиш като невидяла? Най-много до 40-я ден и идваш при мен да спираме кърмата с медикаменти!" Shocked Само не разбрах каква беше причината за този умен съвет  #Crazy

# 388
"да се разкърмиш като невидяла" страшно ми хареса, пишете ме и мен към тия newsm10
Разказва ми свеки за "една позната, дето имала страшно много кърма, обаче един ден като изцедила в една чашка и що да види - ми тя СИНКАВА...И ЛЕКО ПРОЗРАЧНА ДАЖЕ ShockedТа се принудила жената да си хвърля кърмата и да дава кисело мляко Naughty"
Подтекста беше, че и аз трябва да правя така, ама аз нали съм една твърдоглава... Twisted Evil

# 389
Това с мазната кърма ми хареса!  smile3532 И аз често го чувам по повод това че Ива е злояда "Явно ти е мнооого мазна кърмата, щом основно това яде а е пухкава и не мяза на недохранена!" newsm12

На скоро разпечатах статията за сокчетата и я дадох на една мама да я чете и да я даде на педито си който я натиска да захранва на 40 дни. След прочит по диагонал педито заключава: "Абе вие майките в градинките сте много странна институция!" newsm48

Общи условия

Активация на акаунт