Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 406
  • 858
  •   1
Отговори
# 795
Ей, Джес тая доцентка изби рибата Joy
А иначе реакциите за кърменето са най-различни, аз например сега бях на почивка и повечето хора като им кажа че кърмя, те казват"още Shocked" и ме гледат с възхищение, едва ли не ме потупват по рамото и ми викат "браво, браво", едно бабе ми казва "само на кърма е  Shocked, ми той затова е толкова хубав Mr. Green", а една бъдеща мама ми вика"ти сега какво му даваш кисело млекце а", а аз "ми не само на кърма е" и тя "И е толкова голям #Crazy"
а масажистката с 3-годишно дете ми се оплаква как не могла да кърми , защото си слушаала педиатърката тогава, която заявила че детето е "алергично към кърмата", защото се било изринало нещо и й спряла кърмата с хапчета #2gunfire #Cussing out

# 796
казах на една  особено напориста моя леля, че се кърмим, щото Юлката не иска да яде едро смлени храни (супички, манджички от детската кухня). А тя вика "Да я отбиваш бързо, че ще яде само каши и пюрета цял живот! Няма да се научи да дъвче и ще гълта цели парчета, ще й се повреди стомахът"

аха, ето каква е причината аз още да пасирам манджите на Коцето! аз мислех, че се глези и затова, а то било- защото беше на кърма 5 месеца!!!! горкото ми дете, кой знае в какво окаяно състояние му е стомахчето!!! Joy Joy

# 797
  • София
'На мен ми омръзна да обяснявам и само се усмихнах под мустак,както се казва smile3506

Ееей, много мустакати жени в този форум, бе!  Mr. Green

# 798
  • Бургас
'На мен ми омръзна да обяснявам и само се усмихнах под мустак,както се казва smile3506

Ееей, много мустакати жени в този форум, бе!  Mr. Green

Тук са събрани най-натуралните екземпляри - мустакати, едрогърди и с ромски произход  hahaha

# 799
  • София
Айде давайте ми приза и да си ходя  Wink
Днес бяхме на дерматолог за нежната кожа на моя милост. Дерматлога жена, доцент.
Помолих я мазилата които ми изписва да са съвместими с кърменето.
Последва въпрос "На колко е детето". Аз "На почти 11 месеца, но сме основно на кърма." Тогава дойде въпроса "Вие от ромски произход ли сте" и аз  Shocked и "защото това дълго кърмене..."  Shocked
No coment ли се казваше  newsm78

Божее, чак сега върнах назад и видях бисИра!!!!  #Crazy

Ама някои педиатри са си направо всестранно недоразвити - не стига, че недоучили, ами или са и невъзпитани или недовиждащи! Джес, толкоз черна ли си?

# 800
    Вчера сме в градинката на пейките с дребния, количката ни е натоварена с кисело мляко и бисквити (запасила се бях с продукти за онази прекрасна торта на Сладка Хапка). Минават две жени и се радват на дребоса - "я колко си пухкавичък, мама колко млекце ти е купила, ти за това си такъв пухкав" hahaha Аз им казах, че мама това млекце го е купила за себе си, а беб е на кърма... Много ми стана забавно как ме изгледаха жениците и тъкмо казаха "на кърма - толкова голям, как още го кърмиш"  (сякаш има някакво тегло на бебето/детенцето, след което кърменето е противопоказно Laughing)и дребният, който през цялото време се завираше в мен, ме захапа през блузата  сякаш,за да покаже как се кърмим:35: Много смешно се ококориха жените - така и не разбрах дали ни се радват или просто недоумяват как дребосът е "пухкавичък" без да го помпам с кисело мляко Wink

# 801
Преди около месец споделих на 2 млади майки (имат съответно деца на 3 и 2 годинки), че още кърмя. Едната възкликна супер спонтанно "Ама, Вале, тя още малко и твоята ще има спомени, че си я кърмила!"

Оттогава мисля ли мисля...  newsm78 какво им е лошото на такива спомени...

Онзи ден "улових" същата реплика почти дословно. Много хубаво това че искаш дълго да кърмиш, ама отбий преди да има спомени" - това усещането, че кърменето е нещо срамно и нечисто, много дълбоко вкоренено у тоя народ, бе!  #2gunfire

# 802
  • София
това усещането, че кърменето е нещо срамно и нечисто, много дълбоко вкоренено у тоя народ, бе!  #2gunfire
Да така е, за съжаление. Може би защото преди години хората много повече са се срамували от голотата си и такива неща са били срамни. Преди няколко дни идва моя позната (на 50-60 г.) да ме види на работа и си говорим как сме що сме и стана въпрос за онова кафе за отслабване дали съм го ползвала и т.н. Та съвсем спокойно й казвам, че още суче Емко и внимавам с разните му чайове за отслабване. И тя веднага понижи тон и почти шепнешком (явно да не чуят колегите ли, не знам) - а, още суче.

# 803
  • София
това усещането, че кърменето е нещо срамно и нечисто, много дълбоко вкоренено у тоя народ, бе!  #2gunfire
Да така е, за съжаление. Може би защото преди години хората много повече са се срамували от голотата си и такива неща са били срамни. Преди няколко дни идва моя позната (на 50-60 г.) да ме види на работа и си говорим как сме що сме и стана въпрос за онова кафе за отслабване дали съм го ползвала и т.н. Та съвсем спокойно й казвам, че още суче Емко и внимавам с разните му чайове за отслабване. И тя веднага понижи тон и почти шепнешком (явно да не чуят колегите ли, не знам) - а, още суче.

Тя е притаила дъх пред Великото Чудо, бе Ване! Не, че я е срам!  Joy

# 804
Джес, толкоз черна ли си?

Не  Sad   Вярно почерняла от слънцето, ама чак СигЪнското черно не съм го докарала.

# 805
Джес, толкоз черна ли си?

Не  Sad   Вярно почерняла от слънцето, ама чак СигЪнското черно не съм го докарала.
Не лъжииииииииии Mr. Green Да не разправям сега на Тодоровден колко пари взе за тебе баща ти, щото си била по-бяла от другите моми на пазара за булки  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 806
М да... преди известно време си накърмих детето на една полянка на Витоша (нямаше други хора) и свеки ми обясни, че даже в къщи като го кърмя, трябвало да се крия и да не си разголвам гърдите, за да свиква той отсега с мисълта, че това е нещо лошо и срамно  Rolling Eyes

# 807
че това е нещо лошо и срамно  Rolling Eyes

#Crazy #Crazy #Crazy
цял свят смята за красиво гледката на кърмеща мама, ама ние българите пак на опаки!

# 808

#Crazy #Crazy #Crazy
цял свят смята за красиво гледката на кърмеща мама, ама ние българите пак на опаки!

и какво те учудва това Mr. Green...ама пияндетата дето ходят да пикаят на Ал.Невски едва ли не национални герои ги иzкарват #2gunfire newsm78.

# 809
Айде давайте ми приза и да си ходя  Wink

Днес бяхме на дерматолог за нежната кожа на моя милост. Дерматлога жена, доцент.
Помолих я мазилата които ми изписва да са съвместими с кърменето.
Последва въпрос "На колко е детето". Аз "На почти 11 месеца, но сме основно на кърма." Тогава дойде въпроса "Вие от ромски произход ли сте" и аз  Shocked и "защото това дълго кърмене..."  Shocked

No coment ли се казваше  newsm78

Аз мисля ,че на таЯ доФторката трябваше да й покажеш това от аватара ти hahaha

Общи условия

Активация на акаунт