Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 407
  • 858
  •   1
Отговори
# 465
  • До хладилника, който обичам
Ето какво открих току що.. "И никакви биберони,за да не му се измори сукателния рефлекс"! ooooh! hahaha
Ааа, това не е абсурд. Simple Smile
Точно така са нещата, особено за по-малките бебета - ако посуче по-дълго време биберон, може действително да се умори и да няма сили да суче от гърдата.

# 466
май не се изморява рефлексът, а бебето Simple Smile
това оценявам като абсурдно 

# 467
май не се изморява рефлексът, а бебето Simple Smile
това оценявам като абсурдно 

Това имах в предвид и аз  Wink

"Детето ми има непоносимост към кърмата ми..."  #Crazy
е тва искам да го видя,сигурно кълне на майка!  Mr. Green

# 468
Всъщност абсурдната реплика идва от мен  Embarassed 2 - 3 години преди да родя. Признавам, тогава знаех само, че кърменето е полезно - нищо друго.  Simple Smile Та една приятелка (захранваща по БГ схемата) ми каза, че още кърми бебето си (на 11месеца) и аз изтърсих: "Верно - още?! А кога мислиш да му даваш пюрета?"  newsm78  Просто си мислех, че като кърмиш - само кърмиш - като почне да яде - няма смисъл да кърмиш... Shocked Срааам. Информацията е велико нещо, хубаво е да я откриеш преди да вземеш важно решение.  Simple Smile

# 469
Хайде да се включа и аз.
С една позната бебетата ни са на една и съща възраст. Когато бяха на ок. 5 месеца и тя отдавна даваше сокчета и пюренца, ме попита "Как така само на кърма? Абе, ти си знаеш, ама като му докараш някоя алергия с това отлагане на захранването, да не съжаляваш!
Все си мислех, че така го предпазвам от алергии, а то ....

# 470
   В родилния дом един лекар към мен:"До капка ще изцеждаш,до капка.Ако трябва ще плачеш от болка,ама ще изцеждаш до капка."  И само да е останала една капка hahaha
  Същият "лекар": "То вече има такива хубави адаптирани млека измислени,ти още няколко дни ще си на антибиотици, докато решим какво да те правим,ще ти спра кърмата с инжекции да не се мъчиш" #Crazy
   В последствие ме преместиха в стая с една мадама дето постоянно висеше по терасите да пуши или по кафетата, а бебето й горкото се съдираше от рев. Идеше ми да го взема и да му дам малко да си цокне да се утеши милото (ама с прословутите ми антибиотици...) Та тя го кърмеше през 3 часа (нито минутка по-рано), "за да свиква на ред" Shocked

Дребчо като стачкуваше не искаше да папа цели 4 часа (докато не каталяса да подремне) и свеки: "Тъкмо ще му се събере млекце хубаво да се нахрани" hahaha

Преди няколко дни се разхождам с братовчедка ми (акушерка) и стана дума за кърмене. И тя:"чудесно е,че още имаш кърма. Дано да можеш да го кърмиш още 2-3 месеца"  И аз като й казах, че ще го кърмя докато сам не се откаже, тя изкоментира: "До 10 месеца - годинка може, ако не ти писне. Само да не стане като юнакът, що бозал 7 години. Имам една позната до 2 години си кърми детето. И то само си искаше,даже я дърпаше за блузата, ужас. hahaha ...
....На село разправяха за едно бебе,дето било горе-долу на възрастта на твоето и го оставили да спи на нивата, докато работят. И после майка му намерила удушена змия до него - явно била изпълзяла при него и то я е удушило...Абе юнашка сила дава кърмата...ама все пак полезна е до време, твоят юнак да не стане като Крали Марко..." Laughing

# 471
   Това по повод захранването Wink Една съседка ме пита какво яде дребчо (нейният бебок е на същата възраст). И аз й отговарям "Кърма" Grinning И тя : "Ааа ти продължаваш да го кърмиш...да де, ама какво яде все пак? Какви пюрета му купуваш?" "Ами кърма яде, пюретата не сме ги почнали" "Още не ядете месни пюрета? Ама на нас лекарката ни каза да ги въведа преди жълтъка "(при една и съща лекарка са бебоците ни, тя препоръчва сок-пловодо пюре - зеленчуково пюре-месно-жълтък на майките дето не са "особени и природосъобразни", с тия последните се съгласява, че най-добре е до 6 м бебето да е изкючително кърмено)   Аз: " Не, никакви пюрета не ядем още"...Съседката направи една  Shocked физиономия и се изплаши за бебето ми "Ама лекарката как така е забравила на вас да ви каже ShockedАми сега ти какво ще правиш?"  hahaha

# 472
MammaEli,много куриози около теб,бе!  Crazy Попилях се ей тука да се хиля...  hahaha smile3532
Бтв,защо не дадеш на братовчедка си адреса на сайта,че ми стана жал за нея(но най-вече за пациентите й)? Rolling Eyes

# 473
   Днес четох в един друг форум как една мама казва (цитирам буквално):"когато мина на АМ изцяло и спряха коликите, а докато я кърмих се съдираше от рев и се свиваше постоянно"... Само от некачествена кърма ще да е било Wink
    Прочетеното ми напомни разговор с една майка: "Като й започнаха коликите ми спря кърмата" Shocked Разпитвам кога е било това, давала ли е вода,сок, биберони, на режим ли са се кърмили или на поискване... Дъщеря й пиела по 2-3 шишета с вода на ден  и едно със сок, кърмела я на 3-часов режим с есенциално важната нощна пауза и около 40тия ден и спряла кърмата...изказвам предположение за скок в растежа и й обяснявам какво е, да знае за следващото да кърми на поискване..."Ама не,ти не разбираш, аз съм абсолютно сигурна, че кърмата ми спря заради коликите й.Сигурна съм." Confused Какво повече да обяснявам...

# 474
Малко ще ви повторя, но тук, в Благоевград познавам няколко мами, които си кърмиха децата най-много до втория месец, защото АМ било къде-къде по-полезно и хранително.Освен това много се учудваха как така моя син не пиел вода.Накрая ми обясниха, че трябвало да му слагам по 3-4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗАХАР на всяко шише от 100 мл, и така щял да пие достатъчно вода!!! #Crazy #Crazy #Crazy

# 475
темичката ми хареса и решеих и аз да се влюча. Аз къмих  моя син до 8 месеца беше почти на 7 когато ме видя моя позната а аз бързах да се прибера да го накърмя за вечеря и тя ме попита защо още го къря не съм ли знаела че след 6 месец кърмата губела хранителните си качества. Аз незнам такаова нещо ама всеки си има свое мнение. Единственото неще за което съжалявам е че неможах да го кърмя  повече.

# 476
  • София
Накрая ми обясниха, че трябвало да му слагам по 3-4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗАХАР на всяко шише от 100 мл, и така щял да пие достатъчно вода!!! #Crazy #Crazy #Crazy
#Shocked Ми то направо захарницата да изсипят #Crazy

# 477
много харесвам тази тема....и като чета се ядосвам на изумени хорица #Crazy
Впрягам се още като ми се направи физиономия от сорта....ама кърмиш?браво браво Sick
Колежки ме питат дали кърмя още...казвам да...и те много учудени, че й стига  Mr. Green и едната вика...еми то си е до кърма...ако е гъста стига, ако е рядка не стига....кърма различна Joy...Смених темата, щото не ми се занимаваше да изказвам мнение.

# 478
Хайде и аз да се включа с абсурдните изказвания на познати и лекари. Днес докато бях на лекции стана въпрос, че още не съм заместила хранене и аз казах, че не бързам, а по- възрастните майки ми отговориха:
- О, ама ти закъде така... аз още в 3ти месец заместих, след това с кисело млекце, какво ще го мъча детето... А и то сега в кърмата какво има? Само за имунната защита, иначе не си струва...
Друга реплика, изказана от колежка, казал й го лекаря:
- Колики имат само бебетата, които са на естествено хранене  Shocked тоест тези, които са кърмени  Twisted Evil Затова, спирай кърмата и минавай на НАН  ooooh!  #Crazy Та, аз му давам на детето, ама то не ще и плюе, и какво да го правя, продължих да го кърмя...
Ех, мами, не знам каква е логиката с коликите, но аз лично смятах, че по-малко колики имат кърмените бебета  Crossing Arms Ама явно не е така  Thinking

# 479
  • Sofia
хайде и аз да се включа в тази изключително забавна тема rotfImbo
Когато Еми беше на 1 месец нашата бивша педиатърка /разбира се /каза , че бебето ми е алергично към кърмата ми.

Общи условия

Активация на акаунт