Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 406
  • 858
  •   1
Отговори
# 525
"Кърменето изкривява захапката!" tooth

Ей, тая тема расте, но не старее...

# 526
  • София
Бях на гости на една приятелка. Заговорихме се за наша друга приятелка, която наскоро роди. Стана дума, че въпреки проблемите тя продължава да го къри и т.н.  В стаята беше и майката на друга наша приятелка, която (майката) сега живее при тази, на която бях на гости. Стана дума и затова как аз съм кърмила до 9-10 месеца и т.н... и майката казва - "Ооо, ама защо ще се хабиш така... според НАЙ-НОВИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ има смисъл да се кърми до 6ти месец... по-нататъка е безсмислено...". От опит знам, че с тая жена трудно се говори, затова не отвяорих голямата уста. Когато излезе от стаята  на другите им обянсих с две думи някои работи...

# 527
Вие ме съсипахте от смях с тези бисери.Аз съм чувала коментари за себе си/кърмих до 1г/,че сигурно имам много кърма,много е хранителна , Блазе ти,аз нямах никаква кърма и,бебето само плачеше,както и Кърмата ми беше рядка и не бе хранителна????? newsm78 Aз се явявах като осмото чудо на света.А педиатърката,като разбра,че до 6м бебо е бил само на кърма/а тогава тежеше около 9,5 kg/ и не пие вода,както и че яде нощем/ааа,той затова е толкова голиааааам,компетентно заключиха със сестрата/само дето не падна от стола в кабинета и изрази сериозно учудване как така такова голямо бебе,което при това расте толкова бързо няма рахит #Crazy  newsm78 Аз тогава не направих връзката,но сега ми става ясно.Казах и,че в Испания педиатрите съветват така/Дани се роди там и по това време живеехме в държавата/

# 528
Не са точно реплики,а по-скоро "съвети".Да изцеждам останалата след кърменето кърма,защото щяла да  вкисне до следващото хранене #Crazy и да пия боза за да ми е по-сладка кърмата ooooh!

# 529
Mомичета, темата е супер  bouquet Макар, че понякой път ми става тъжно като чета нелепици Rolling Eyes
И аз да се отбележа с някои до болка познати като гледам реплики:
1)Идва една приятелка в неделя и се разговаряме за кърменето. Споделям , че майка ми ме е кърмила до 1г и 3 месеца, а тя "Аууу, ами то нали е вредно и за детето и за майката" А майка й е лекарка, какво да ви кажа Confused И тя самата е била на АМ
2)Моя близка миналата седмица отива на консултация, бебка е на 3 седмици и е качила 680 гр(близо по 230 на седмица Laughing), при което сестрата й казва "Ми вие сте на долната граница, трябва да давате добавка "#Crazy
3)Мисля си вчера, че на малкия може да му излизат скоро зъбки,защото непрекъснато си лапа ръцете, много се лигави, помрънква и казвам на свекито, а тя вика "Абсурд зъби по това време" и почва да ми  обяснява, как зълва ми преди години като оставила при нея другия й внук, защото си имала работа й оставила кърма да го нахрани, а тя кърмата й една "Прозрачна" и горкото дете правило като моето ядяло си ръцете и тя му направила "Вода с повечко захар, да го нахрани" #2gunfire Та разбирайте, идеята беше, че и моята кърма явно не я бива #Cussing out

# 530

3)Мисля си вчера, че на малкия може да му излизат скоро зъбки,защото непрекъснато си лапа ръцете, много се лигави, помрънква и казвам на свекито, а тя вика "Абсурд зъби по това време" и почва да ми  обяснява, как зълва ми преди години като оставила при нея другия й внук, защото си имала работа й оставила кърма да го нахрани, а тя кърмата й една "Прозрачна" и горкото дете правило като моето ядяло си ръцете и тя му направила "Вода с повечко захар, да го нахрани" #2gunfire Та разбирайте, идеята беше, че и моята кърма явно не я бива #Cussing out

е това изказване ме разби. Де е тая баба да я  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 531
..... а тя кърмата й една "Прозрачна" и горкото дете правило като моето ядяло си ръцете и тя му направила "Вода с повечко захар, да го нахрани" #2gunfire

А-А-А-А-А-А-А-аааа  

# 532
  • София/Велико Търново
Все се каня и аз да се отчета с най-големия бисер който съм чувала за кърменето, ама сега вече ще го направя!

Педиатърката на една позната я посъветвала да си преварява кърмата срещу жълтеницата  #Crazy И така моята позната - цеди, преварява и дава от шише, и нали се сещате когато жълтеницата премина бебето вече се беше отбило  Sad

# 533
  • София
Педиатърката на една позната я посъветвала да си преварява кърмата срещу жълтеницата 
Бу, мисля, веднъж беше писала, че това всъщност е вярно, някакъв белтък се изменял при термичната обработка и по-бързо минавала тежката жълтеница (или нещо такова беше).

# 534
  • София/Велико Търново
Педиатърката на една позната я посъветвала да си преварява кърмата срещу жълтеницата 
Бу, мисля, веднъж беше писала, че това всъщност е вярно, някакъв белтък се изменял при термичната обработка и по-бързо минавала тежката жълтеница (или нещо такова беше).
Ах, този път се оказах неподготвена  Embarassed, но на мен ми звучеше толкова абсурдно!

# 535
Ох да се включа и аз по повод връзката кърмене - алергия, тъй като бебчето ми се оказа с алергия към белтъка на кравето мляко.

Та мнението на най-добрата ми приятелка: "Да ти кажа, то при твоята не е толкова от алергия, колкото от глезотия. Кой те кара да я кърмиш толкова време ? Моят като не е кърмен въобще, как си ядеше всичко и никога не ми е бил алергичен. А ти като я кърмиш половин година и тя ти се качи сега на главата - каквото друго й дадеш, го повръща и се изрива. Глезена работа! Спри й кърмата да видиш как ще й спре и глезотията!" Joy hahaha

# 536
  • София
Мдаа, и на мен нещо подобно ми се подхвърля от време на време - защото съм го пазела толкова много, затова се обринал от жълтъка (сега и от други неща май се подсилва обрива Sad). Затова давай смело от всичко да свиква. ooooh!

# 537
Срещнах скоро една стара позната и ме пита:
"-Още ли кърмиш?
- Да.
- Моля ти се една софиянка вече 6 - ти месец детето и само на кърма!!!!А уж софиянци голямата интелигенция!"

hahaha hahaha

# 538
  • София, Младост 2
Въх, уби мА с тез софиянци, голЕмата претенция за ентелегентност hahaha

# 539
  • София
Не е точно за тук репликата, но да кажа все пак изцепката не нашия тати Heart Eyes
Бяхме на гости на свекитака и обяснявам, че от 1 седмица вечер Дани не го кърмя, а пие Нестле Джуниър и след това заспива. И свекъра пита: Значи на колко го отби? На 13 месеца, така ли?
А мъжа ми вика: Аааааа, не сме го отбили. НИЕ сутрин още го Кърмим  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт