Лятото дойде - ОКТОМВРИйче на морето да се заведе

• 28 942
  • 477
  •   1
Отговори
# 105
Хера, таз военната градина мен ме притеснява.. Да не вземат да разучават разни тактики в стил "как да скъсам нервите на мама" Simple Smile

Ауу моето дете е силно запознато с анатомията си .. последния хит е "Имам цици", а госпожата ми каза да не се шашкам ако чуя и за "мазен гъз" Явно имат силно образовано дете в областта и то ги светна за 1 седмица  ooooh!

В момента реши, че иска нови пастели и сега си обува маратонките да отиваме до книжарницата.. струва ми се ме обърка с Рокфелер или поне с Бил Гейтс  Money

# 106
Коте, предлагам да се видим, та заедно да се почерпим за приемането в градините  Wink
А Калима  много работи таз жена, ей... Whistling Няма ли запис поне да направи?

# 107
Ох, момичета, много весели истории прочетох! Искам да пиша дълго, ама пусто не намирам време. Ще гледам скоро да се запиша!  Hug

# 108
Дами ,идвам да се похваля, че вчера се дипломирах и най-после съм магистър по Журналистика и Връзки с обществеността!!! Довечера ще се почерпим с родителите ни и по този повод ще правя пита, дано стане!
Честито на всички новоприети градинарчета!
Хера, явно Слави и Мартин ако ги съберем може да се напият дружно и после да им гледаме сеира. Този пие като луд, едва го спираме, че да не се напие наистина  Mr. Green После от махмурлука ме е страх  Mr. Green
Ние още не сме планирали лятото, но със сигурност ще отидем отново в Родопите заедно с приятели! Дайте, ако някой има, идея за самостоятелна къща за две семейства!
Мартин си е все същото диване най-страшно, научи се обаче да кара колелото без помощни колелета  Shocked Много сме бързи в усвояването на подобни неща, но в ученето да говорим или поне да не се о..раме в гащите сме гола вода  Confused
Весела неделя на всички!!!

# 109
Здравейте,
Честит празник на всички настоящи и бивши деца!!! Да ви е светло и радостно.

И ние отдавна не сме се включвали, ама желание имам нещо моженето не го докарвам.
Честито на майските рожденици и именици,  (които пропуснах)! Живи, здрави и обичани.
Честито на приетите в градините. Голям зор се оказа тая работа, направо не е истина.

За Борислав дасе отчета - заспива към 22 - 22.30 ч в неговото си легло. Преди в мое присъствие, сега  с баща си. Държим се ръка и понякога си говорим. Налага се да има някой, че като е сам не може дасе съсредоточи върху лежането и съответно върху заспиването.
За памперса - уж през деня е махнат. Понякога има напишкани гащи от яслата или в къщи (тия дето ги виждам се получават като се седне на гърнето и се пикае извън него върху гащите). За акането отдавна си казва, но пишкането трябва да се донаучи. Спи с памперс, че като се събуди не му се става, а се търкаля и свършва работата.
Може да яде сам, но се маже. Но като се вземме предвид, че част от възрастните му роднини също се капят - може и да си му остане като особеност. Повече ме напряга, че бърка с ръка в манджата и се опитва да яде като арабин пилаф, ама на каша не се получава. От яслата ми го връщат сравнително чист и твърдят, че сам яде.
Предпочита мен пред баща си за слугинажа - бърсане на ръце, дупе и пр. Понякога търси него - за определени неща. Има някакво разделение.
А за вземането на решения, Хера, като ги правихме за зодии не мислехме нали? Тети сега Везни да видим хубаво ли е.
Най-ме вбесява търчането ситрин. Не се буди по  половин час и плаче сърцераздирателно. На яслата се ходи с трамвай, метро и пеша. Тичането след трамвая сме го отработили (даже сам се затичва). Понеже след като го оставя трябва да ида на работа и да не закъснея доста повиквам сутрин.
Случвало ли ви се е да плачат като ги водите на ясла след като са свикнали? От края на септеври не беше плакал. Не бих казала, че чак с желание отиваше, но не се е дърпал. След варицелата (беше понеделник) пак нямаше проблем. И така до четвъртък, когато се стигна до някакви истерии. Една седмица ревеше и го откъсваха от дрехите ми. Не говори и не мога да се сетя какво е станало. Май една от лелите го е ударила, но не мога да навържа дали е вярно. Според персонала нищо не се е случило ("нажалил се е нещо"), а той не говори добре и не разбирам. И от време навреме изпада в истерии и започва да блъска - това в къщи като не получава, каквото иска или не го разбираме.
Да спирам, че май ще свърша темата сама.

Евелинка, едва ли го е чел, учебника тоя дето г ое писал, така че и ти - избирателно ще четеш.
Мачо, честито дипломиране.
И на Зелето, честита къща.
Ако съм пропуснала някой и повода му, моля за извинение.

Хубав ден!!!

# 110
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички малки, големи и още по-големи ДЕЧИЦА !!!
Много здраве и късмет, безгрижни слънчеви дни, и много, много усмивки 

Честито на всички, имащи и имали повод за празнуване  Hug

Честито на всички приети в градина - и при нас беше ужас, а има и доста неприети дечица  Rolling Eyes Голямо чакане, голям тормоз ... като кандидат-студентски изпит стана

Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 111
Румена, от опит ще ти кажа, че дететоти не се е нажалило току-така, а поскоро някакво събитие го е травмирало..
Ние се спукахме да ревем докато любимата госпожа беше в отпуска и я заместваха постоянно различни..

Детето е прието и записано в ДГ, утре сме на родителска среща

# 112
Ma4o честито!  bouquet
Да са ни живи и здрави и безгрижни дечицата !
Сашко категорично отказва да се съблича и облича сам казва ,че е малък , а когато му изнася е голям ooooh!

# 113
Честит празник на всички деца  Hug

Мачо- честито ти дипломиране  Hug

Ние сме приети в  градината  Peace

Румена- случвало ми се е един- два пъти, когато имаше по продължително седене вкъщи примерно над 5 дена  Rolling Eyes  и точно така реагираше първите два дена нищо, после се усеща къде е ли  newsm78 не знам и се почва с рева, за два-три дена всичко отшумява   Peace При нас помогна татито, като вечер и обясняваше, че не трябва да плаче, защото там си играят с другите деца и т.н. и понеже моето е материално момиче  Crazy и обещаваше и подарък  Mr. Green

# 114
Честит празник, дечица и майчета   Hug
Много, много слънчеви усмивки за всички  Hug
А ние вече сме записани за ДГ, съветът реши да почнем от септември, директорката бе така любезна да ме уведоми, че в момента точно върлуват шарките, реших да не избързвам  Hug

# 115
Честит празник на дечицата!  bigdance2Да са ни живи и здрави, усмивките да не слизат от личицата им, дори като пораснат!

Отчет:
Кико заспива към 22 ч. задължително с Мечо и с  Кучо-мечо. Пижамата слага сам и сам решава, че му е време да ляга. Само ни кара да го водим до спалнята, че го е страх май от тъмното...
Спането на обяд - задължително с пижама/тренировка от яслите Grinning/, но е голям зор да е вкъщи и да успея да го накарам. В яслите ми се струва, че спи, колкото и малко да е.
обличането и храненето - винаги иска сам, но за сметка на това в повечето случаи наобратно, напр. тази сутрин си слага слипове с предното отзад и така другите неща... Понякога тази самостоятелност ме изнервя, защото си мисли че всичко може сам, а разбира се не е така.
памперсите - след месец някъде ще направим 1 година, откакто не носим никакъв, по никое време. За "кукито" се обслужва сам, освен ако не е много тъмно и да трябва да му се даде. В яслите дори го хвалят, че се събужда, взима си кукито да пишка и си ляга пак...За сметка на това никога досега не е поискал и не е ходил по голяма нужда там - това е първата ни работа като се приберем Sad

Сега е вкъщи и постоянно си имаме "скандали". Най-новото дразнене на мама е да изкара от секцията всички електроуреди, които държим в кутии, и да си играе с тях. Освен, че ми ги вади поне около 10 пъти на ден се опитва и да ги включва и да си майстори негови работи. По тоя повод оня ден реши, че аз не съм никоя да правя забележки и да му спирам процеса на работа, казва: "Аз имам работи, остави мен Twisted Evil" и взе че ми тресна една машина в главата... Така после аз му теглих един безмилостен бой, след който  заспа за няма и 2 мин., а аз бях с надуто чело 2 дни...

Румена, при нас  рева и неискането също са се получавали сле по продължително седене вкъщи, но от няколко месеца го имаме често този проблем и една от причините е смяната на госпожите и леличката, а другата е че нещо става вътре но не можем да разберем още... Другото нещо е оплакването "Неискам леля-гожа взима Куче-мече Cry"- това го вълнува много, защото винаги Мечо му е бил приятел - спят си заедно, ходят си на ясли и т.н., взимам го по нощите да го пера и суша, че и тогава му е мъчно за него.

Спирам с фермана, че аз не се отчитам уж, ама като почна...

Честито дипломиране на Мачо  bouquet
Честито на приетите в ДГ  bouquet
Честито на много патерици за новия дом на Зелето и за всички хубави неща, които ви се случват newsm51

Хубав ден!

# 116
здравейте  Grinning   прекрасна темичка.... записвам се и аз с октомврийче... как не съм ви чела до сега, не знам, добре че ви има.... отивам да чета началото...
весел празник на всички дечица!
да са ни живи и здрави мъничетата!
 Hug

# 117
Нека всички деца бъдат здрави и щастливи!!!

Мачо   bouquet със здраве и по предназначение.

Честито и на всички приети и записани в градина.  Simple Smile

Румена и Ема когато не е ходила известно време на ясла, първите дни нещата са кротки и после има няколко дни в които не са.
Ели, заради това взимане от госпожата Ема не внася нищо в яслата и колкото и да го иска преди да влезне (понякога с плач) го дава на мен или татко си да ни помага в работата и после заедно да я вземем. Преди оставяхме нещата в шкафчето, но от известно време не дава и там да ги оставяме.

Добре дошли на новите мами.

Много се надявам да отмине скоро така наречения "първи пубертет" защото има моменти в които....................................

# 118
  • Варна
Честит празник на малките слънца! Да се радват на палави игри и безгрижно детство!
И аз да се похваля във варненския отбор на приетите в ДГ сме . Денонощното киснене пред градините явно даде резултат . Утре на родителска среща , че да видим от кога ще го взимат малкия терминатор . Те ако знаят какво ги чака  Mr. Green  Да ви се оплача . Преди няколко дни идваха на гости нашите кръстници и заедно ходихме на други приятели на Кранево , че да повилнеят на воля . И понеже всичките хлапетии са момичета и наш Митко блесна с щуротиите си . Или ги щипа , или ги пошамари , или си прибираше играчките(дето изобщо не са негови де) . Такива ми ти детски работи . И едната ми приятелка като се заяде - "Как може да е толкова невъзпитан!" , "Как може да е толкова лош!" , "Тук никое дете така не пищи!" , "Малко му е боя" направо пощурях . Накрая Митко падна от една тяхна паянтова градинска люлка , цапна си главата и си поплака . И това ми дойде в повече , грабнах си децата , на колата и който откъдето е . Аз пък винаги предпочитам палаво дете с безкрайно въображение от кротко седящо дете . Да ме извиняват , ама не ми се вижда нормално дете на 3 г да седи кротко на едно място  Crossing Arms И много ми накипя , не ща и да ги видя повече . Казах на мъжа ми , че за бебето ще си търсим други кръстници .
Евелинка много се смях с Блажко . И той така значи - чадъра , чантата и който откъдето е .  Joy Има си решение детето за тежки житейски ситуации . Митко нас ни подрежда - когато майка ми му се кара , я изпраща да си ходи в Ямбол . Когато баща му му се кара , заявява "Отивай на работааа!".Когато аз му се карам , и мен ме праща на работа Mr. GreenАма аз няма скоро да ходя пък.
dbs за тоз първи пубертет  Whistling И аз се надявам да му идва края , че вече съвсем не издържам .
За обличането и събличането - успява да се съблече , ама е далеч от обличането и обуването на обувки .
За яденето - може да се храни сам , ама не иска . Ми да си седи гладен в градината - негова воля .
Памперс няма отдавна .
За спането - спи си все така при нас . Заспива си с приказка , спи на нашето легло , щото му е достатъчно голямо , не щото държи да се гушка . Ако го приместя на неговото , му идва малко и се буди .
mia_ata Варицелата , ако ти не си я карала , е опасна , ако се заразиш около раждането , това общо взето е най-лошия вариант . Иначе след това може и след септември да я хванете , пак ще е мъничък бебока , но това си е божа работа  Hug

# 119
мачо , честита диплома ! да ти донесе много слава и парички Grinning!а  Марти направо ме разби ! ние още колело не сме купили , а наборите вече карат без помощни!
 добре дошли на новите мами  HugКами* и ivasl!

руми , Борко заспива също като Васил!
и да говори , много вяра да им нямаш . Васил първия ден на яслата ми вика " на обяд ядохме супичка и оризче" ,ама така и следващият и всички дни - как пък си ги измисли точнно тези манджи ?!

момичета , наистина голям зор за нас с градината ! май само Васил остана неприет , засега ! дано нещата се променят благоприятно ! честно , има кой да обвиня и сега ми иде да го убия - не съм аз и не е Васил  Wink!
в антрето втори месец стоим без крушка  , ако аз не завинтя - на бас , че ще си караме така с години !  нямате представа колко ме вбесяват подобни неща , а за по-съществените да не говорим !(поне не сега)!

ели , любопитка, значи за памперсите сте сред отличниците ! има и един друг със 6+ - Ради на аир , дето пишкаше прав още миналото лято #Crazy!

любопитка , ами палави ще са ,че са и  момчета ! как пък досега не чух и един мъж да се хвали , че като дете е бил божа кравичка ! всички само се надцакнат кой повече бели направил ! аз също доста се ядосвам  на себе си ! прекалено съм строга към Васко , заиграе се с нещо , някой го блъсне тихомълком и му измъкне играчката , а после Васил бил много шумен и скандалджия , а майка му ,хубостницата , му се кара  да си отстъпва играчките  Crossing Arms!
ти сега ме хвърли в джаза Shocked - таман бях решила да водя Васето на варицела , месеците малко преди раждането ! ама айде ще те питам на лични , да не занимаваме народа!

като видите в колко часа пиша , ще се досетите , че не е много читава таа работа . изкуших се да оставя малката гадинка да заспи при мен на спалнята , ама и аз съм се отрязала за отрицателно време . бяхме сами -т-е. татко му не охранява другия край , а леглото е много високо - на нивото на дупето като сядаш , и да вземе да ми се изтърси на земята както спи - джангър , рев - нищо му няма , пренесох го и сладко спинка в кошарката . нооо аз като се оцъклих ,не мога да се успокоя ,  само ми минава през главата колко ръбати играчки би могло да има на пода и пак се благодаря , че съм забранила всякакво разнасяне на вилици из къщата ! ами ако някой път се разсея - ох дано никога не се случва ! ще почиствам най-старателно  !

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 04:16 от oska

Общи условия

Активация на акаунт