Всички НОЕМВРИйки да изпъчим гърди,скоро,че сме мами и на външен вид ще проличи

• 14 003
  • 293
  •   2
Отговори
# 135
Добро утро и от мен!
За момичетата, които искат да ходят на ФМ при Балев във Варна- вярно, че той е най-добрият специалист в града, но в клиниката,където работи има още двама лекари, които правят ФМ и не са по-малко добри.Понеже при Балев наистина е кошмар да си запазиш час , аз ходих при д-р Цонев и останах много доволна също.Прегледът за ранна ФМ продължи около 20 мин , доктора много внимателно измери нухалната гънка, гледа кръвообращението на бебето, ударите на сърцето и още доста неща. Така, че момичета, ако не успеете да се вредите при Балев, може да отидете и при Цонев, а доколкото знам и Балева също прави ФМ.

# 136
Добро утро, мамчета!

Успешен и весел ден на всички   bouquet и само добри резултати от БХС на тези, които ги чакат!

# 137
Добро утро и  от мен момичета.
Добре дошли на новите мами  smile3525
Янечек аз съм на 19.05 на ФМ в Фемина от 9.00ч. при д-р Врагалева. Ти при кои си? Може и да се засечем. Видях, че и bela е тогава. Ти от колко часа си? Ще се радвам да се видим там[smilie=smile3521.gif].
Момичета да ви питам как сте с помненото. Аз да ви кажа голям ужас е- или повтарям едно и също нещо по няколко пъти или го забравям  smile3511. Например вчера три пъти и разказах на майка за изследванията като все си мислех , че не съм и казала всичко. Тя разбира се ме изслуша първия път, после и втория и третия път ме изслуша ама накрая ме попита дали ще и го разкажа още веднъж, че не е разбрала smile3532. Чак тогава се сетих че и казвах всичко за 3 път.

# 138
Добро утро мамчета  Hug
bambi, lusia, Джема  welcome
Аз днес съм на преглед при доки, а утре живот и здраве на ФМ и БХС...

# 139
Добро утро и от мен, весел и спокоен ден ви пожелавам  bouquet
Преди малко се обаждам в МД да попитам лекарят си за преглед на нухалната гънка и няма да казвам с какъв смях посрещна въпросът ми. Обясних му че когато съм на преглед влизам в 13г.с. и знам че следва да се направи и в тази връзка го питам дали той ще го извърши на неговият видеозон или на 4Д. Той ми отговаря " Ако искаш сега отиди при  Балев".Аз обаче си знам моето искам си прегледа и си настоявам докато накрая той " И в нашият център се прави". Тогава наистина малко се ядосах  #2gunfire Плащам си таксата за ЖК, според сайта им е включен този преглед и човека ми се смее. Имам чувството че не им  е много приятно това че вече сме по осведомени и задаваме въпроси и си настояваме за нашето. Честно направо се почувствах като пълна тъпачка от начина по който реагира, едва ли не искам нещо ненормално Confused Накря сякаш за да ме успокои ми казва " Спокойно де всичко ще видим и ще измерим във вторник успокой се!" Какво има за успокояване искам да знам как е бебето нищо повече.

# 140
Добро утро ,момичета!
Diana,не мисля,че някой ми беше отговорил ,но както и да е.Вече имам отговори и много се радвам за това.
Хубав ден от мен! Hug

# 141
Добро утро и от мен, весел и спокоен ден ви пожелавам  bouquet
Преди малко се обаждам в МД да попитам лекарят си за преглед на нухалната гънка и няма да казвам с какъв смях посрещна въпросът ми. Обясних му че когато съм на преглед влизам в 13г.с. и знам че следва да се направи и в тази връзка го питам дали той ще го извърши на неговият видеозон или на 4Д. Той ми отговаря " Ако искаш сега отиди при  Балев".Аз обаче си знам моето искам си прегледа и си настоявам докато накрая той " И в нашият център се прави". Тогава наистина малко се ядосах  #2gunfire Плащам си таксата за ЖК, според сайта им е включен този преглед и човека ми се смее. Имам чувството че не им  е много приятно това че вече сме по осведомени и задаваме въпроси и си настояваме за нашето. Честно направо се почувствах като пълна тъпачка от начина по който реагира, едва ли не искам нещо ненормално Confused Накря сякаш за да ме успокои ми казва " Спокойно де всичко ще видим и ще измерим във вторник успокой се!" Какво има за успокояване искам да знам как е бебето нищо повече.

Мила, в Майчин дом ФМ правят след 16 г.с, ранна при тях няма , поне на мен не са ми правили,затова е реагирал така, макар че не му прави чест, можеше спокойно да ти обясни.Имам чувството че лекарите са станали страшно тънкообидни като си осведомен, все едно им казваш какво да правят.

# 142
Копирам отговор на др. Яков точно по този повод.
"Скринигът за фетални аномалии включва най-общо следните изследвания. 1.Рано ултразвуково изследване (измерване на нухална гънка) - 11-14г.с., 2. 15-17 г.с. - биохимичен скрининг за синдром на Даун. Показва дали има повишен риск за синдром на Даун и дефекти на невралната тръба и коремната стена. 3. Ултразвуково изследване за фетална морфология - 18-22 г.с. , 4. Амниоцентеза при данни за повишен риск. Всички изследвания могат да се направят в"Майчин Дом"-Варна " После на кого да вярва човек newsm78  Пишат нещо в сайта си после.......... Не ми се коментира така се ядосвам. Частна болница всичко си плащаме и накрая ние сме едва ли не с претенции. Именно защото очаквам отношение отивам при тях.

# 143
Здравейте Simple Smile
Да ви попитам нали като не ми е проблемна поне засега бременността мога да хвърча със самолет. С таткото ни се иска да отскочим до варна за 4-5 дни началото на юни или края да се помотаме

# 144
добро утро ноемвтиики,имам въпрос към мамите в пловдив-къде, как,на какви цени,и как става записването за фм в Пловдив и дали е удачно да ида сега/влизам в 16 гс/или да изчакам още малко.Питам защото съм от малък град и тук не се прави фм,на преглед съм чак края на месеца,аз нещо имам желание да я направя сега/като чета че много майчета са я правили и са разбрали пола на бебо/ baby_neutral

# 145
Копирам отговор на др. Яков точно по този повод.
"Скринигът за фетални аномалии включва най-общо следните изследвания. 1.Рано ултразвуково изследване (измерване на нухална гънка) - 11-14г.с., 2. 15-17 г.с. - биохимичен скрининг за синдром на Даун. Показва дали има повишен риск за синдром на Даун и дефекти на невралната тръба и коремната стена. 3. Ултразвуково изследване за фетална морфология - 18-22 г.с. , 4. Амниоцентеза при данни за повишен риск. Всички изследвания могат да се направят в"Майчин Дом"-Варна " После на кого да вярва човек newsm78  Пишат нещо в сайта си после.......... Не ми се коментира така се ядосвам. Частна болница всичко си плащаме и накрая ние сме едва ли не с претенции. Именно защото очаквам отношение отивам при тях.

Ами да, за съжаление пишат в сайта ,ама после друго се оказва. И аз така се бях настроила, че там ще ми направят и ранното изследване в 11-14 г.с , но моята лекарка нищо не спомена за него, а направо насрочихме час за 16 -17 г .с / днес ще ходя да ми го правят/..И аз се разочаровам, все пак плащаме не малко пари , а се дразнят като им задаваш въпроси и се интересуваш. Браво на теб ,че си звъннала и си разпитала , поне сега може и да измерят нухалната гънка. Hug
За самолета - няма никакви проблеми да се лети, ние летяхме с Wizz Air София- Варна , мнг е кратък полета, докато се усетите и вече кацате.

# 146
  • София, Борово
Добро утро ,момичета!
Diana,не мисля,че някой ми беше отговорил ,но както и да е.Вече имам отговори и много се радвам за това.
Хубав ден от мен! Hug
Да, грешката е моя - на nana5kova съм дала отговор в предишната тема  bouquet
Джема, добре дошла и лека и успешна до края! Hug

# 147
miracle82, bela

това което пишете за "Майчин дом"  не ме учудва , макар че след вашите предишни постове бях на път да си променя мнението , все пак си помислих , че може да са се научили да работят , освен любезно и професионално , но си оставам права - за съжаление !
Все пак се опитайте да не се ядосвате - всичко ще е наред  !

# 148
Здравейте от мен вчера пуснах кръв в майчин дом за второ БХС и ми остана само чакането. Определено се поуспокоих малко- в крайна сметка аз ще направя всичко което зависи от мен, от там нататък каквото Господ реши. Наистина с тези притеснения около всяко нещо само се натоварваме някак си повече се притесняваме за бременността отколкото да и се радваме.
 Hug всички и се надявам да има все по-малко притеснения и все повече поводи за усмивка

# 149
Янечек аз съм на 19.05 на ФМ в Фемина от 9.00ч. при д-р Врагалева. Ти при кои си? Може и да се засечем. Видях, че и bela е тогава. Ти от колко часа си? Ще се радвам да се видим там[smilie=smile3521.gif].

От 10.00 ч. при Славкова съм аз. Разбрахме се, че на няма да ме праща да давам кръв в Майчин дом и че маркерите от ултразвуковия скрийнинг са достатъчно показателни за наличие на аномалии. Така че се надявам всичко да е наред. А лекарката ми каза, че сега в 11-13 г.с не се мери нухалната гънка, а нухалната транслуценция, което не било едно и също нещо.
maymunski, със сигурност можеш да хвърчиш със самолет, счита се за много по-малко рисково, отколкото пътуването с кола (особено по Бг пътищата Close )
На новите попълнения в темата - добре дошли  Hug
пп: и аз ходя в частна клина на жк, обаче ултразвуковия скрийнинг и фм не ми се включват в пакета и ще ги правя другаде.
пп2: nana5kova, ще стискаме палци всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт