Всички НОЕМВРИйки да изпъчим гърди,скоро,че сме мами и на външен вид ще проличи

• 14 012
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Добър ден и от мен.
На новите мами честито лека бременност и всичко най-хубаво. Витамините можете и сами да си ги приемате без да ви  еказал док. Има витамини за бременни като попитате в аптеката. Аз примерно приемам Пренатал, но на мен док. ми ги изписа още в началото като се разбра че съм бременна, и отделно си приемам и фолиевата киселина. Има витамини и на ХИП НАТАЛ. Но просто отидете в аптеката и попитайте и да ги вземете на своя глава няма да си навредите.

# 151
  • Варна
[
b]miracle82, bela
[/b]
това което пишете за "Майчин дом"  не ме учудва , макар че след вашите предишни постове бях на път да си променя мнението , все пак си помислих , че може да са се научили да работят , освен любезно и професионално , но си оставам права - за съжаление !
Все пак се опитайте да не се ядосвате - всичко ще е наред  !

Намесвам се остро , за да защитя Майчин дом Варна,

аз също съм записана за ЖК там и съм изключително доволна - нухална гънка ми мериха в 11 седмица и сега в 15-та седмица съм на БХС. Сагата с пускане на изследванията както чета при повечето мами трае няколко часа , а в майчин дом на мен ми отне 20 мин, след седмица се срещнах с акушерката, която ми ги показа и всичко ми обясни!!!

Продължавам да отстоявам мнението, че в Майчин дом си плащаш за добро отношение и спестяване на време и го получаваш - ако обаче се правите на многознайковки нормално е да изнервите лекарите - има си начини да се постигне всичко, но не става с лошо и скандали newsm03

# 152
Здравейте момичета!
Май наистина взе да ни личи все повече Simple Smile Лошото е, че съм на работа, а изобщо не ми се работи ...  Sad Разхожда ми се навън в това хубаво време и ми се почива в парка с книжка в ръка... Искам да пипетам другите, които също са на пангара - вие до кога смятате да работите, обределили ли сте срок?

Доволна съм, че поне в последните дни свърших нещо полезно - записах се на женска консултация в МЦ Майчин дом. В тази връзка някой да е чувал нещо за д-р Стойчо Стоев, който работи там?

Хайде на всички мами пожелавам хубав ден, а на тези които работят и лека работа Simple Smile

# 153
  • София
здравейте, бях на лекар-всичко си отговаря за 16 г.с, както и по календар.няма проблеми-гледаха за спина бифида, всичко е наред.пък и моето предчуствие за момче засега е вярно.
питах специално за предна и задна плацента-няма проблеми, моята започва отпред и завива назад.нямало проблем, гледам че питате за предната и лекарката ми го обясни много просто:щом е предна дори е добре, защото пази бебето!
лек ден на всички и поздрави.

# 154
new_mama2 аз мисля да си откарам до края, работата не ми  е тежка аз съм в офис и много ми е леко, но и аз се изнервям понеже искам да съм навън да се разхождам. Ако си остана понататък в нас няма да има какво да правя и ще издивея. Ще си изчакам спокойно да си минат още 4 месеца и ще си пусна вече официялния болничен. Аз излизам по майчинство на 02,10. А и нали октомври имаме по 2 седмици отпуска така че няма да се преуморя. Е сега зависи как се чувствам де.
omana   bouquet браво хубави новини донесе. Дано и на всичките нас които ни остават да правим изследванията да са ни добри резултатите.
Момичета на мен май неса ми правили ФМ или ако са правили не съм разбрала щото по принцип док. много обстойно всеки път гледа нещо, мери нещо ма като все забравям да питам  newsm78. И незам дали ми е правено. Но си мисля че ако е имало нещо е щяла да ми каже все пак. А ФМ с вагинален ли се прави или не? Простете за тъпия въпрос ама не ми е ясно. Последния път пак ме бърка ама са ще видим на 26,05 като отида дали ще ме бърка и мисля да  и откажа, просто вече е време да ме гледа на ехограф. Пак се отплеснах.

# 155
[
b]miracle82, bela
[/b]
това което пишете за "Майчин дом"  не ме учудва , макар че след вашите предишни постове бях на път да си променя мнението , все пак си помислих , че може да са се научили да работят , освен любезно и професионално , но си оставам права - за съжаление !
Все пак се опитайте да не се ядосвате - всичко ще е наред  !

Намесвам се остро , за да защитя Майчин дом Варна,

аз също съм записана за ЖК там и съм изключително доволна - нухална гънка ми мериха в 11 седмица и сега в 15-та седмица съм на БХС. Сагата с пускане на изследванията както чета при повечето мами трае няколко часа , а в майчин дом на мен ми отне 20 мин, след седмица се срещнах с акушерката, която ми ги показа и всичко ми обясни!!!

Продължавам да отстоявам мнението, че в Майчин дом си плащаш за добро отношение и спестяване на време и го получаваш - ако обаче се правите на многознайковки нормално е да изнервите лекарите - има си начини да се постигне всичко, но не става с лошо и скандали newsm03

Петя, аз никога не съм се правила на многознайко, напротив, винаги зачитам и се доверявам на лекарката ми.Целта на постовете ми не беше да оплювам Майчин дом, все пак и аз там ходя , а да кажа как беше при мен. Явно зависи от лекаря ,към който си на ЖК, защото моята определено не  е премерила нухалната гънка в 11 г.с , а ходих в клиника Темелков да я свърши тази работа друг специалист.Относно чакането за изследвания -радвам се , че ти не си чакала, но аз лично чаках лаборантката 15 мин отвън ,за да се подготви тя, бях гладна и жадна и не ми беше приятно ,че ме е накарала да чакам 15 мин. Сигурно аз имам каръшки късмет, не знам. Но на никого не искам да натрапвам мнението си, и определено не ми е приятно да казваш ,че се правим на многознайковци и че
изнервяме лекарите- те затова са там- да ми отговарят на въпросите и т.н

# 156
Не съм искала да кажа нещо лошо за МД Rolling Eyes Малкият си син родих там, лежах за задържане три пъти и съм много доволна от отношението им. Днес попитах дали ще ми измери нухалната гънка моят лекар или друг негов колега  и дали е необходимо да запиша друг час. Не се смятам за многознайна, мисля че всяка една задава на лекарят си въпроси свързани както с измерването на НГ, така и за ФМ и БХС.

# 157
Здравейте Simple Smile
Да ви попитам нали като не ми е проблемна поне засега бременността мога да хвърча със самолет. С таткото ни се иска да отскочим до варна за 4-5 дни началото на юни или края да се помотаме

До него ли ще хвърчиш или как  Mr. Green

За работатаще си работя до край, иначе ще истерясам в нас. Мисля от 01 септември да изляза в майчинство.

nana5kova - стискам и четирите си палеца за добър втори резултат.

# 158
  • Пловдив Белащица
Здравейте Simple Smile
Да ви попитам нали като не ми е проблемна поне засега бременността мога да хвърча със самолет. С таткото ни се иска да отскочим до варна за 4-5 дни началото на юни или края да се помотаме

Да, даже втория триместър е най-подходящ за летене. Ние на 6 юни пътуваме за Англия, но съм решила сега като ходя на прегледи да попитам докторите все пак. Макар че не се водя рискова.

55, не е рано, даже втората ФМ се прави горе долу между 16-19 седмица. Така че ориентирай се и си запиши час, че на някои места по две седмици напред е заето. На мен сега втората ФМ ще ми струва 85 лв (по стари данни, ще кажа със сигурност след 25-ти, когато ми е прегледа).

Факт е обаче, че болшенството от лекарите се дразнят, когато знаете малко повече от нищо. А им е искрено забавно (понякога не се стремят и да го скрият), когато говорим глупости от четено-недочетено.  "...Нухалната транслуценция представлява минимално количество от течност, което се намира между кожата и гръбначния стълб в тилната област на плода. ...".  
Ако питате дали прави ФМ е друг въпрос. Всеки лекар би трябвало да знае, какво включва една ФМ.

Намерих и превод на двете думи
Нухална (nuchal) - тилна
Траслуценция (translucency) - прозрачност

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 12:03 от wassilena

# 159
  • София
Добре дошли на новите мами!   bouquet

Аз мисля още от юли да зачезна, че имам много отпуска и после направо в майчинство живот и здраве  Peace Предният път направих грешка (според мен) да стоя до последно, но сега не мисля. Вярно е, че работата те държи във форма и кондиция, но ограничава много други неща. Ако не сте на работа можете да ходите на спорт за бременни, да се разхождате и виждате с приятели, за които сте нямали връме напоследък и други подобни занимания. Мое мнение, всеки се решава сам  Hug

Петя, без да съм стъпвала в МД Варна, мисля, че мнението ти е доста грубо. Тук всеки има право да сподели своята гледна точка, което е също толкова миродавна и валидна, колкото и твоята. Жалко е, че за теб "многознайко" е еквивалент на информиран и търсещ правата си човек... Моля ви бъдете по-толерантни едни към други, защото острият тон ще доведе само до ненужни конфликти.

Хубав ден от мен   bouquet

# 160
  • Варна
bela , miracle82
просто постовете Ви не бяха много хвалебствени за Майчин дом , а сега се оказа че и двете го предпочитате - изяснихме се smile3501 !!!
Не съм искала никой да обидя( ако съм го направила несъзнателно  smile3555моля за Вашето извинение hug ), а по-скоро исках да дам пример, че не при всички се държат така и да не се говори като цяло, защото вярвам и вие момичета сте се убедили че там е с класи по-добре  newsm10

Извиних се ако съм засегнала някого несъзнателно
По друг начин не зная как да се извиня : От тук нататък можете да хвърляте камъни по мен..........

до кремито
това , което направих е да споделя моята гледна точка, ако някой внася ненужни конфликти май не сме нито аз нито бела нито miracle82 - Ние изказахме гледни точки за едно и също медицинско заведение!!!!

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 12:03 от Petya28

# 161
А момичета недейте така да се нападате. Хич не е приятно. И аз имах един спор с НАНА ама нещата се оправиха поне според мен де. Нормалон от едно и също болнично заведение да има доволни и недоволни. Така е навсякъде.
А на мен що никой не ми отговори за ФМ? newsm78

# 162
Привет!
Сега се връщам от преглед ...

ИМАМЕ СИ СИНИ ГАЩИ!!!

newsm68 newsm68 newsm68 newsm44 newsm44

Отговаряме на 16,3 седмица, не на 15-та, но доки каза,че мъжа е "съвършен"  newsm74 tooth tooth

И такаааа на преглед, живи и здрави чак на 15.06.09г.

Днес много ви обичам всички. На новите попълнения добре дошли,
на нана5кова - Успокой се мила, ще се оправят нещата!

# 163
Всичко е ок не се чувствам обидена newsm51
Хубаво е да споделяме мненията си така имаме по - ясна представа за нещата Hug 
Извинявам се ако съм се изказала неправилно  bouquet

# 164
Билянче, ФМ се прави с коремен ехограф!
Петя, аз не съм се обидила, но не смятам, че трябва да говоря хвалебствено за което и да е болнично заведение - всяко си има и плюсове и минуси....Важното е да се родят живи и здрави бебетата и да ни отадават необходимите медицински грижи!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт