Всички НОЕМВРИйки да изпъчим гърди,скоро,че сме мами и на външен вид ще проличи

• 13 946
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Готово, включи се  Laughing
Добре дошла, Бамби  Hug

# 121
bambi_24 , добре дошла при нас ! Лека и безпроблемна бременност ! preggo

# 122
# 123
Здравейте, момичета. Тъкмо се връщам от консултация и бързам да се отчета при вас Simple Smile Бебето ми е 5,4 см, отговаря на 12 г.с. точно колкото е и според календара. Кръвните изследвания са ми в норма и съм отслабнала 1 кг  Grinning Пуснаха ми микробиология и цитонамазка, че вече поредна поредна година пропускам това изследване. Дано и там нещата да са наред.
Записах си час за ранна ФМ следващата седмица във вторник от 10.00 във Фемина, ако някоя ще ходи там горе-долу по това време, може да се зесечем. Милата ми свекърва ме закара и върна до вкъщи, което ми е голямо улеснение, защото не мога да карам и се движа с трамвай. БХС се разбрах с лекарката да не правя.
пп: някой пита за плацента на задната стена - и моята е такава, не е никак тревожно.

# 124
Да дам и аз отчет Simple Smile
Много се вълнувам.Днес бях на консултация и видях бебчо колко е пораснал.Вече е 113 грама и отговаря няпълно на размерите на бебе в 15 г.с. А толкова много шаваше като малко кенгуру е. Simple Smile Даже ми направиха запис на диск че таткото все е на работа и никога не може да е с нас.Много му се радвам Simple Smile Двах и кръв за БХС. В сряда ще разберем и  резултатите. Малко сякаш се поуспокоих като го видях днес.Иначе и моето кръвно е 100/60 и корема е пораснал с 1 см  Laughing на килограми не съм мръднала. Simple Smile
Товае от мен за сега.
Добре дошла на bambi_24!

# 125
spinki : Исках да измерим гънките на бебетата, но тя каза че не може и това ме изненада. Мислех, че това го прави всеки гинеколог. newsm78 казах и че искам да направя ФМ, но тя ми препоръча само доц.Балев(във Варна), а за него хората стояли на опашка още от 6ч. сутринта. Sad

Здравейте милички!

Василена е напълно права, че в по-малките градове е пълен ад. Тук например /Шумен макар и не съвсем малък град/ няма нито един специалист, който прави ФМ и в целия град има само един 4д ехо граф и едва 2 частни клиники. За нас е много по-трудно. Изборът е далеч по-малък. Аз също мисля да ходя във Варна при Балев, но наистина е почти невъзможно да си запазиш час. До колкото знам часове се дават всеки петък между 7,30 и 8.00 за следващата седмица. Който се вреди е късметлия... Моя позната звъня в продължение на 4 седмици докато успее да се свърже и да има свободни часове. ЛУДА РАБОТА!  ooooh!
Аз съм решила да ходя към 18-20 седмица, но е много вероятно да нямам този шанс  Sad

Имам едно леко въпросче. Цитонамазката ми не е съвсем наред - 3-та група  Rolling Eyes До сега винаги съм била 2-ра и макар да съм чувала, че при бременност се случват отклонения, не ми се струва нормално... Някоя от вас имала ли е подобни тревоги?

# 126
Bambi_24,добре дошла Hug

Кажи кога ти е термина, коя по ред бременност ти е, за да те впиша на първата страничка

Момичета, много благодаря за отзивите за хотелите,сигурно утре ще резервирам в един от тях  Simple Smile, цените са много добри.

# 127
Термина ми е на 20.11 и за мен това е 1-ва бременност.
Искам да ви питам нещо, т.к. колкото повече чета толкова повече се притеснявам.
Днес ходих на преглед и лекаря ми каза, че не е препоръчително по време на бременност да се прави цитонамазка. Незнам дали е прав, но като чета във форума почти всички са правили  Thinking Като ходих първия път на преглед лекаря ми каза, че имам киста, а днес го питах и док ми каза "аз казвал ли съм ти, че имаш киста" Confused Освен това т.к. не бях запозната с ФМ, БХС, амниоцинтеза, микробиология и т.н. /не че сега съм запозната де/ не го попитах нищо за подобни изследвания, а само за преглед на 4д и той ми каза, че е добре към 4-5 месец да се извърши този преглед. А аз много се тревожа и бих искала да направя необходимите изследвания. Моля също така някой да ми каже до кой месец приема фолиева киселина и освен нея какви други витамини приема? Много ви благодаря  Hug

# 128
Днес ходих на преглед и лекаря ми каза, че не е препоръчително по време на бременност да се прави цитонамазка.
Не знам дали е препоръчително, но днес ми взеха проба за цитонамазка и микробиология. Според лекарката ми няма никаква опасност за бебето, а и моето предишно изследване е доста старо. Но пък няма много смисъл, защото след раждането пак ще трябва си пускаш така или иначе. По време на бременност май не може да се предприема лечение на раничка ако има. На мен ми се включва в абонамента за ЖК, който съм си платила.

# 129
Цитонамазката се прави с цел да се проследи състоянието заради предстоящото раждане. Наистина няма как да се лекуваме, но ако има проблеми се предприема раждане със секцио и след това се вземат необходимите мерки. Поправете ме ако бъркам.

# 130
Здравейте и от мен, момичета Simple Smile
моля ви и мен да включите в темата на 27 ноември живот и здраве очакваме първата си рожба.
Искам да ви попитам в първите месеци освен фолиевата киселина други витамини пиете ли, аз бях питала лекарката, но тя каза че за сега само това се пие, някакви калции поне не трябва ли да се поемат ?

# 131
  • София, Борово
Добро утро на всички  bouquet
Елена, аз и още някой ти бяхме отговорили, но явно не си видяла. Дори ти писах кой резултат да гледаш.
Плацента на задната стена е екстра Simple Smile
Лусиа и Бамби, честито и лека и успешна до края  bouquet
ЗА ФМ, само в супер редки случай не може да хване Даун, но и амниото има вероятност да го пропусне... въпрос на късмет е всичко
Весел ден на всички - аз ще тръгвам за работа и после ще дочитам Hug

# 132
Добро утро, момичета.

Надявам се да не ви се натрапвам, аз съм от декемврийските отчетни. Когато разбрах, че съм бременна, калкулаторът ми изчисли термин 01.12. затова започнах да пиша в декемврийската тема, но редовно следя и ноемврийската тема. Тук намирам повече неща, които са по-близки до състоянието ми и, ако нямате нищо против, искам да поостана при вас. Според лекаря, терминът ми е 27.11.  Simple Smile

# 133
Добро утро, мами! Вambi, Lusia, Джема, добре дошли!
Аз съм в болнични и вероятно ще ги продължавам през цялата бременност.
Да се оплача: от 2-3 дни ужасно ми отичат краката. Сутрин като стана съм добре, но до обед ходилата ми приличат на кифли. Опитвам се през час-два да полежавам за малко с вдигнати по-нависоко крака, обаче 10 минути след като стана, краката ми пак са надути. Дайте съвет – какво помага в такъв случай?

# 134
Dimna - нямаше ли някакви специални стягащи чорапи за целта ? Знам, че ходенето пеша също много помага за краката в този случай и продължавай да ги вдигаш. Дано е временно, защото тепърва идват големите жеги и не ми се мисли  Hug

ПРОЧЕТИ ТОВА
http://www.mamaibebe.com/?id=153

Общи условия

Активация на акаунт