Отговори
# 45
  • София
Елпет,напомни ми как при една кнтрола на бебето,се бе смалил с два сантиметра,а бе наддал 2,200гр.Смятай как го бяха премерили.Simple Smile
абсолютно. а педи някак дебелокожо хич не реагира а аз се оцъклих просто Laughing Shocked

# 46
И на нас ни се случи нещо такова на последната консултация.Бебка беше качила 800гр,а беше се издължила само с един сантиметър.Като на предишните консултации растеше с по 2-3см.
Попитах педи това нормално ли е,а тя ми изтърси "ами тя този месец е порасла на ширина вместо на дължина".И ние с мъжа ми така  Shocked
После каза,да не се притесняваме и че до следващата консултация щяла да си навакса.
Ама тези педиатри такива изказвания правят,че могат да те психясат направо...

# 47
  • София
хм макар и малко криво да се е изразила педиатърката ви, наистина има периоди в които растат повече на кг отколкото на см Peace

# 48
  • София
1вата педиатърка на Дияна казваше "компенсират се". Т.е. веднъж е повече на см, друг път на кг.

# 49
  • София
В това, че е качила 800гр. и е пораснала само с 1 см. аз не виждам нищо учудващо. Това, че досега е растяла с 2-3 см. нищо не означава. Не е задължително щом бебето е качило около килограм да е пораснало минимум с 2-3 см., няма такава зависимост.

# 50
Да,най-вероятно на тази консултация всичко ще е ок и ще е наваксала.
Притесни ме това,че до сега наддаваше с по 800-900гр и 2-3 см,а на последната консултация е порасла само със см.Но щом всички казвате,че е нормално и няма повод за безспокойство. Hug

# 51
  • София
няма какво да те притеснява....няма как вечно да растът всеки месец с по 2-3 см децата....
да не говорим, че има по-ниски и по-високи деца....
може да има и няколко поредни месеца с по 1 см да расте...може следващият да дръпне 3....
децата растът на скокове и за кг и за ръст... както надали и ще продължи още дълго да качва по 800-900 гр на месец...иначе представи си на 5 години колко см и кила ще ти е детето....

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 13:24 от Angel_Dust

# 52
иначе представи си на 5 години колко см и кила ще ти е детето....

Laughing Да,така е това е ясно.

# 53
Мериха я на консултацията на електронен кантар,в къщи не сме я мерили. Аз съм в Англия и не мисля,че ще ми пуснат някакви изследвания на 6 -ия месец. За дължината тук не ги мерят. Като се роди ние поискахме да знаем и затова я премериха. Поне в болницата,която аз раждах,може би не навсякъде е така. Иначе ме успокоиха да не се притеснявам. Не е боледувала досега(да чукна на дърво).
Само на кърма е,пробвах да й дам каши и пюрета,но тя не иска.
Сега като се замисля,може и да е имало някаква грешка в меренето,защото веднъж имаше някакъв проблем с кантара и се оказа,че батериите бяха за смяна.
Благодаря ви,че писахте. Днес съм малко по-спокойна   Simple Smile
Да е жива и здрава пък колкото-толкова с килограмите.

# 54
  • На бял кон в Pierrefonds
най фрапантното беше веднъж при меренето на височина- оказа се че се е смалил с 2 см  Laughing

Ахахаха, това ми напомни като се роди дъщеря ми и в болницата я премериха 55 см. Даже ми подариха един такъв хартиен метър скъсан на 55 см. Демек, няма грешка. Отиваме на косултация след ЕДИН месец и сестрата на педито вика 53 см. ?????? newsm78 Аз казах естествено, че тя се роди 55 см, а та ми вика, ааа, те не ги мерят правилно в болницата. Всичките се мислят за най-прави.

BlueBeri за килограмите - не бой се. Щом е в нормата детето - няма проблем. В развитието на бебето не се гледа само един или друг показател, а комплексно. Щом яде, ака, пишка, движи се нормално за възрастта си...всичко е ОК. А и Angel_Dust правилно ти е казала - децата растат скокообразно  Peace

# 55
  • София
abutikon това беше готино  Laughing Peace начи и вие се смалявате с по 2 см а  Joy

# 56
Вчера бяхме на консултация и ни казаха, че сутрин не трябвало да му давам каша, а попара ...
Как я правите тази попара и въобще необходима ли е тя? Аз му давам каша от елда или от овес и ми се струва, че е по-полезна от попарата както и да я направиш. Може ли да бъде от натрошени бисквити и мляко?
И следобед кисел ...  newsm78 Аз давам плодово пюре. Този кисел не е ли само нишесте и как го приготвяте? Ако някой дава нека да каже, може да давам за разнообразие?
Трябвало и сирене да давам ... И да бъдело изкиснато ...  newsm78

# 57
Вчера бяхме на консултация и ни казаха, че сутрин не трябвало да му давам каша, а попара ...
Как я правите тази попара и въобще необходима ли е тя? Аз му давам каша от елда или от овес и ми се струва, че е по-полезна от попарата както и да я направиш. Може ли да бъде от натрошени бисквити и мляко?
И следобед кисел ...  newsm78 Аз давам плодово пюре. Този кисел не е ли само нишесте и как го приготвяте? Ако някой дава нека да каже, може да давам за разнообразие?
Трябвало и сирене да давам ... И да бъдело изкиснато ...  newsm78
Аз не виждам проблем да даваш каша за закуска,ние също бяхме на каша.
Попарата се приготвя от сухар и предварително изкисканато сирене ,може да се добави малко масло,
залива се с чай(аз ползвах ХИПП) и се захлюпва да постои така десетина минутки.
Кисел съм купувала готов на пликчета от бебешките магазини.Вари се по принцип-има упътване
на пликчето.Моето дете не ги харесва много и не помня точно как се вареше..
Също му давах и натрошени бисквити с АМ.
Мисля ,че няма проблем следобед да му даваш на детето плодово пюре като си е свикнало.
И ние бяхме така Peace

# 58
  • София
yani_cat - попарата... сухар, чай(вода), сирене колкото кибритена кутия, обезсолено, масло - колкото грахче...като изстине можеш да добавиш АМ....
Моят син не я хареса...за моя радост тогава...дадох на 10 месеца...аз също не разбрах какво толкова полезно има...сирене давах в други неща...предпочитах, а и той каша...и то до скоро.....
Кисел давах какъвто правеха в ДК, аз не съм правила...но то беше мляко, нишесте и плод на парченца.....
Иначе аз освен кашите му давах плодови пюренца с извара, сметана или йогурт....също и овесени ядки с кисело мляко по-късно, мляко с ориз или грис за  следобяд и т.н.....

А дза сиренето - иначе е много солено - за това изкиснато, т.е обезсолено....
 прецени си....и двете хич не са задължителни.....

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 19:13 от Angel_Dust

# 59
  • На бял кон в Pierrefonds
Аз доколкото знам между попарата и кашата като хранителна стойност няма голяма разлика, само дето повечето каши са обогатени на желязо, което може да липсва в достатъчни количества в бебешкото меню.

Общи условия

Активация на акаунт