Отговори
# 90
И аз не обувам чорапи за сън. До скоро спеше с боди с дълъг ръкав и в чувала, но вече спим с къс къкав и гащеризон / тип потник/ Завивам с тънко одеалце, ама не го задържа много върху себе си  ooooh!

# 91
Кое беше първото сирене, което дадохте на децата си? Много ми е трудно да избера.
Знам само, че трябва да се изкисне от предната вечер или да се залее с вряла вода.
И може ли да го слагам в зеленчуково пюре?

# 92
  • USA, Steak State
На мен в зеленчуково пюре ми звучи добре, особено ако е зелен зеленчук...
А за първото сирене не трябва ли да е обезмаслено?Аз идея си нямам де, рано ми е още, тъкмо ще съм прочела.. За жълтъка много ми помогнахте Simple Smile

# 93
Сирене купувам на Маджаров краве и на Ралица.Такова дадох и на малкия-добре обезсолено.Аз го дадох след като бях въвела вече глутен-с овесени ядки,попара,но в зеленчуково пюре също ще е добре-картоф си пасва със сирене.
Някой питаше за чорапки нощем-аз не слагам.

# 94
  • София
сиренето тр. да е обезсолено, дали да е обезмаслено, не помня такава подробност. обезсолявала съм го във вода студена, не съм заливала с вряла вода.
вкъщи към онзи момент купувахме "лакрима" и "дъга" или "дага", не помня как беше точно името  Blush и беше хубаво, но го "развалиха", а след захранването му със сирене известно време една приятелка ми носеше козе домашно сирене и беше страхотно вкусно, той много го хареса Peace
слагала съм го в зеленчуковото пюре за захранване, в попара също. сега чат пат го гледам че си посяга към чинията със сирене и си чупи по една бучица да си я хапва и голямо мазане пада  Laughing
сега хапва на "пършевица" сиренето Peace

# 95
  • София
сиренето е перфектно в зеленчуково пюре Wink
иначе обезмаслено нищо не влиза в къщи.... щом млеката трябва на децата да са пълномаслени, не виждам причина сиренето да е обезмаслено....
yani_cat може и с овче или козе да започнеш, не е задължително с краве.....
Иначе ние си ядем сирене Млечен свят...и детето и то Simple Smile

# 96
Аз започнах с козе сирене. Peace

# 97
Някой може ли да ми препоръча столче за кола,което не е много скъпо.Прибираме се в БГ за няколко седмици,а няма как да си вземем нашето и трябва да купим някакво. Затова и не искам да давам много пари,все пак няма да го ползваме много. Но пък и без него няма как.

# 98
  • София
ами има разни  по 70-100 лв, но чесно казано, не бих ти ги препоръчала....
нямаш ли някои познати в БГ с пораснало дете, да ти дадът тяхното....
maxi cosi citi  е 150 лв, ако не са ти много...

другият вариант ако имаш някой близък в бг и ви се занимава да купиш от продавалника някаква втора ръка читава.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 15:14 от Angel_Dust

# 99
С какво да мажа афтата на сина ми? Дактарин перорален гел не помага.

# 100
  • София
Мисля, че Дактарина е добър. Щом не помага консултирай се с педиатъра.
Спомням си преди години селската акушерка мажеше афтите на братовчед ми със сода. Но е "брутално" средство. помагало, но бебето се скъсваше от рев.
За Дияна съм използвала и гранофурин.

# 101
С какво да мажа афтата на сина ми? Дактарин перорален гел не помага.
Консултирай се с лекар при нас Дактарин помага.

# 102
Мисля, че Дактарина е добър. Щом не помага консултирай се с педиатъра.
Спомням си преди години селската акушерка мажеше афтите на братовчед ми със сода. Но е "брутално" средство. помагало, но бебето се скъсваше от рев.
За Дияна съм използвала и гранофурин.
Содата е безотказна,но доста боли.Гранофорин/или както се пише там/май не се произвежда вече.

# 103
  • София
Да гарнофорин не се произвежда вече. АКо имате някакъв изостанал ще мине от едно намазване, но няма откъде да си го купите. А колко време мажете с Дактарин и не минава?

# 104
Дактарина ни е изписан от педиатър. Мажем около седмица вече. Не се маха афтичката. Не е зачервено или раздразнено около нея, но си стои. И аз търсих този гранофорин наскоро, защото аз имах упорита афта, но казаха, че не се произвежда. Моята мина с Пансорал - за деца и юноши, но на него не пише да се използва за бебета и няма да рискувам. Лекарката ни каза, ако не му мине да го намажем с разтвор от това синьото за пъпчетата, с което ги мажат в родилно, но аз се притеснявам, защото е в устичката. Затова питам, ако знаете друго подходящо за бебета лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт