НОЕМВРИйската бодра смяна побърка напълно и татко, и мама!

• 13 520
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
  • Попово
Дубрутру  Hug
djindjari  newsm59
Честити месечинки, и най- добри пожелания  Heart Eyes малката ни наборка Анитка бързо да се изаква да няма чичко Термометър и батко Мушкатко  Sunglasses
и накрая лека почерпка от нас  Popcorn

# 76
  • Sofia
Честити месечинки на днешните ни бебоци.
честит рожден ден на Джинджари.  bouquet bdbaloni
Ние сме с конюктивитна едното око,слагам му капки дано бързо да се оправи.Откъде го пипна не разбрах newsm78
Днес ще водим Антоан на детски нефролог, стискаите палци всичко да е наред.Че такъв корем ме е свил.

# 77
Честито на всички празнуващи! Да са живи и здрави и много щастливи!
  bouquet
Мая, fingerscrossed
На нас тази седмица просто не ни върви! Оня ден това с рахита, а снощи видях и резултатите от кръвната картина на Дани - хемоглобин 99 при долна граница 105. И още куп ниски стойности, но другите не им разбирам. Та да видим какво ще каже педи - едва ли ще е много ласкава като й знам мнението за късното захранване и "тия деца дето ги гледате по Интернет" ... Стискайте палци!
В тоя ред на мисли, Някой мисли си да дава жълтък  и месо? Кога и Как?

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 09:54 от mamaAnna

# 78
Здравейте  Hug
Мони е по-добре-поне до колкото се вижда-вече не е кисел смее се играе си, не плаче, не смея да го пипна където  му беше болното да видя как е, но до довечера ще се осмеля да го проверя. Иначе за втори доктор-да, в събота си идва нашия си доктор и ще го водя да го погледне въпреки всичко. Благодаря на всички за подкрепата Hug взимаайте поука от мен и не си оставяйте децата сами, особено тези които са вече падали, защото и възглавниците не ги спасяват  baby_neutral
tsvetkova_elica честита ви месечинка   bouquet както и на Василенка, Маргаритка, Александър, Християн и Ицето   bouquet
Честит рожден ден и на Джинджари  Hug
mamaAnna   жълтък решихме с доки да започна да давам от 18ти, т.е. когато ставаме на 6 месеца, по 1/4 през ден, сварен до синьо поне 20 мин да ври яйцето, аз се снабдих с домашни и доки каза да са престояли поне 24 часа, да не са абсолютно пресни. Ще го давам на обяд със зеленчуковото пюре. и поне 2, 2 седмици и половина ще правя жълтък и чак след това ще започнем със супички с месо, т.е. да се подразбира бульончета преди пюретата. Общо взето даваме го лека-полека.
Анитка бързо да се изаква да няма чичко Термометър и батко Мушкатко  Sunglasses
smile3532

# 79
Здравейте  Hug

честит рожден ден на Джинджари    bouquet Да е жива и здрава, все така лъчезарна и мнооого обичана  Hug

честити месечинки на Анитка и Василена. Ех че големи момичета  Hug

Мама Ана, верно не ви е седмица. За рахита хич не го мисли, за нула време ще му мине, за кръвните стойности сигурно ще се налага и да повторите. А за педи не я мисли - каквото и да каже детето си е твое, ти си решаваш кое е най-добре за него. И интернет или не, СЗО не е кварталния педиатър и определено не си си го измислила ти захранването на 6 месеца. Така че педи да казва какво да се прави за хемоглобина и да не философства много на други теми  Mr. Green За месото смятам да въвеждам след 10 дена най-вероятно, сега се борим с кашата, после ще дам круша (с надежда и аз за изакване  Mr. Green Жълтъкът го мислих по-нататък, ама сега Мимето ме вкара в размисъл.

Мимето, браво на Мони, много се радвам, че му е минало вече  Hug

# 80
  • София
Майче стискам палци!!!!!  bouquet
Миме дано вече всичо е наред и Мони вече не плачка!!!! Hug
Ние днес сме на консултация. После ще се отчета. Wink

# 81
Здравейте, мами!
Днес сутринта такъв проливен дъжд се изсипа при нас, че си помислих, че няма да става за разходка. Но се проясни и постопли и няма да си пропуснем разходката.  Simple Smile

За месото - ние се захранваме с каша вече от седмица. Докторката по принцип ни каза, че толкова ще ни отнеме захранването с каша - бързо привиквал към въглехидратите организма. Пюренцата с месо също бързо се въвеждали, защото са в по-голямата си част зеленчукови, а със зеленчузи вече сме захранени. Та се чудя днес дали да не дам 1/3 или 1/3 месно пюренце от малките бурканчета...  newsm78

За жълтъка - посъветваха ни да не бързаме, че не се понасял много добре от бебетата.  Rolling Eyes

Днес й добавих към кашата лъжичка АМ. Уж да стане по-вкусна. Обаче нещо не й  хареса и почти не яде.  Rolling Eyes

С това захранване предчувствам как ще си имам проблеми с гърдите. Вчера ми се бяха препълнили. А още не съм й заместила напълно хранене. Чудя се, ако й заместя две хранения, ще  трябва да се цедя ли, що ли...

Не на последно място - Честито на днешните рожденници, малки и големи! Да са живи и здрави!  

# 82
Честито на днешните месечинки, да са здрави и засмени дечицата!  ura

Джинджари  nbirthday желаяти всичко най-хубаво  remybussi!

Майче    fingerscrossed!

Мимето, радвам се че Мони е по-добре, наистина чуй още едно лекарско мнение, за да си напълно спокойна!

Да се отчета за днешната консултация  newsm45, качили сме само 250гр. за три седмици, сега сме 6,550кг., на дължина сме 67см. Тази седмица не иска да яде и резултата е налице, вече сериозно се замислям за отбиване и даване на АМ и минаване на старата схема на хранене.Сложиха ни ваксина, правиха ни снимка за локсация и ни вземаха кръв, много плачка детето и сега спи изморена.Имаме още признаци за рахит и докторката каза че е възможно и да е анемична с това ниско надаване.Ще се мъча да взема урина сега.

Мама Ана, аз съм я захранила и ще ти кажа как ни е хемоглобина като ни излезнат резултатите, и ние сме във вашата категория по малко наддаване . Не се обвинявай излишно.

За месото и жълтъка смятам да почвам от шестия месец.

# 83
За жълтъка - посъветваха ни да не бързаме, че не се понасял много добре от бебетата.  Rolling Eyes

С това захранване предчувствам как ще си имам проблеми с гърдите. Вчера ми се бяха препълнили. А още не съм й заместила напълно хранене. Чудя се, ако й заместя две хранения, ще  трябва да се цедя ли, що ли...
newsm78 Виж ги ти тея доктори колко са странни, нас пък ни каза че първо трябва да направим жълтък и после местото  Joy е как де не гледаш в интернет, те като всеки си е сразлично мнение  Joy
Колкото до проблемите с гърдите на мен в момента в който почнахме да се захранваме-веднага ми се запуши канал и както помпите вече не ми действат, то бяха едни компреси, то карах Мони все да суче от тая гърда едва едва..... ooooh!
utro77  как направи захранването с каша, че аз пробвах ама на нас май нени понесе, два дни подред му давах по няколко лъжички и съответно тези две нощи се въртя в креватчето и се напъваше, което много ми напомни за коликите, но в по-лек вариант и затова преустанових за известно време кашата с чуденка как да я почна пак  newsm78

А аз сега се сетих мама Ана-то месото и жълтъка помагат за нормализирането на хемоглобина по принцип и затова може да се заяжда докторката, така че не и обръщай внимание, тя нашата сестра ми обясняваше миналия път колко е полезно месото за бебчетата.... а бяхме само на 5 месеца, ама то по нейните съвети сега вече кюфтета и кебапчета трябваше да ядем Mr. Green аз затова ходя и при втори доктор основно за захранването, а и си ми преглежда детенце много по добре и по-подробно  Hug baby_neutral
Вита недей така-250 не е толкова малко според мен. А защо и ти не се консултираш с втори доктор, и по въпроса за рахита каза ли ви какво да правите  Hug

# 84
  • София
Здравейте!
И ние да се разпишем от вчерашното мерене и теглене. Момата е вече 8060 гр, 66 см, и сега трябва да дебна за урина че в събота да я заведем да я боцнат и да занеса урината. Вие как се справяте с това???

Ели, да ти е честита 7-та месечинка на порасналата Анитка  Hug
Пепе, честита месечинка  на Василена!  Hug

И аз се чудя месото да го въвеждам ли или още да изчакам, че ние въведохме почти всички зеленчуци и вече обедното хранене е само пюре.

И да ви покажа каква кукленска рокля с шапка и килоти ни подариха, много ме кефи, въпреки че детето я ползва само за дъвкане  Joy
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12290282

МамаАнна, аз вчера говорих с майка за наченките на рахита и че са ви казали 6 капки вигантол, тя ме погледна малко изумено и каза че това е страшно много за бебе  newsm78
Тофифи, нямах предвид вашите шапки, имаше едно бебе с качулка и зимно якенце но в крайна сметка всеки дава снимката, която харесва на бебока

Хубав и слънчев ден на всички !

# 85
  • Варна
Здравейте, честито на порасналите дечица и мами  smile3525
Вита  и аз мисля, че не е малко 250 гр., все пак вече по малко качват. Представяте ли си да качваха всеки месец по килце, както в началото  hahaha Гърбините ни щяха да изнемогнат  Mr. Green Аз за Габи направо се чудя дали изобщо ще наддаде този месец, от около седмица пази една "диета"- изяжда от 80 до 120 мл АМ, на хранене, което си е доста малко, понякога вечер стига до 160...ще видим на консултацията
Напоследък иска само да скача, опитва се да пълзи и люлее цялото легло  Laughing А така ми дърпа ушите, сяказ  аз не слушам, а не тя....премерно тази сутрин я оставих в креватчето и съм задрямала, човещинка  Mr. Green Като се събудих - що да видя- докопала мокрите кърпички и ги извадила всичките, една по една  Joy Трябваше да се доседя, че има нещо гнило в тази продължителна тишина....
Между другото тук е топло, но духа силен вятър, та се чудя дали да я извеждам...а исках да си вземем татито от работа, но той точно  до морето работи...дано да спре да духа  Praynig

# 86
Привет мами и бебоци!!! Леле, колко много празнуващи!!!  
Да са здрави, щастливи, игриви и послушни дечицата!!!
А на майките им пожелавам да са им бързи краката, здрави ръцете и силни гърбовете!

Мая, стискам палци за Антоан!! а конюктивита, за съжаление, се предава по "прекрасния" ни софийски въздух..  Sad

Утро, това с гърдите е много неприятно. при мен е една от основните причини да не захранвам още.. доста майки се оплакват от запушвания след като са започнали да дават пюрета, каши... и като го знам моя какъв е злоядко, само да има нещо различно от мляко, за да го залъже, че се нахранил, и съвсем няма да иска да суче. А  кърмене съвсем спокойно можеш и да не заместваш поне до 1 годинка. така де, няма да се мъчиш, само защото трябва да има заместено кърмене  Peace

Днес успях да взема урина на Момо. не беше трудно, оставих го да порита без памперс след като го накърмих. той обаче преди да се изпикае успя да се наака (без памперс) и да повърне.. събрах някъде около 2-3 мл, обадих се в лабораторията и ми казаха да оитда утре (беше вече към 11:30 часа), а урината можело да сложа в хладилника.. ама аз утре пак ще го пробвам, а и утре е работен ден и тогава ще идем за кръв.

Вита, и аз мисля че 250 гр не са малко, аз и преди съм писала, на 1 годинка съм тежала 7,700кг, а ей ме на здрава, дори успях и да родя  Joy а, и анемия съм имала, понеже съм била адски злояда, въпреки кърменето до 1,3 год... Али няма да се остави гладна   Hug

а да питам докато не съм забравила - има ли още някоя мама, на която не й е дошло? да си правим компания..  Embarassed

Валя, за  момиченца съм чувала, че ги слагат на голям найлон, и като се изпишкат се събира урината...

..премерно тази сутрин я оставих в креватчето и съм задрямала, човещинка  Mr. Green Като се събудих - що да видя- докопала мокрите кърпички и ги извадила всичките, една по една  Joy Трябваше да се доседя, че има нещо гнило в тази продължителна тишина....
smile3532 smile3532 smile3532 а като започнат да ядат крема си за дупе...  Joy

# 87
  • София
Днес успях да взема урина на Момо. не беше трудно, оставих го да порита без памперс след като го накърмих. той обаче преди да се изпикае успя да се наака (без памперс) и да повърне.. събрах някъде около 2-3 мл, обадих се в лабораторията и ми казаха да оитда утре (беше вече към 11:30 часа), а урината можело да сложа в хладилника.. ама аз утре пак ще го пробвам, а и утре е работен ден и тогава ще идем за кръв.

Детето ти е дало пълно право на избор какъв материал да си събереш  Joy Мерси за съвета утре ще пробвам с моята девойка.

За съжаление не мога да ти правя компания за липсата на МЦ, но пък нещо имам мерак за второ та може скоро да се присъединя  Mr. Green Чакам само да видя дали ще решим въпроса с жилището че в гарсониерата ще трябва да се изнесем отпред да има място за децата.

Вие мислите ли за второ бебе или ще чакате да отраснат?

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 13:34 от valya_76_08

# 88
Колектора за урина вечерно време ли се слага т.е. преди сън

# 89
аз взех с чашка сутрешна урина. ако се сложи от вечерта няма ли да се препълни  newsm78 а и нали искат сутрешна -така ми казаха от лабораторията.

Общи условия

Активация на акаунт