НОЕМВРИйската бодра смяна побърка напълно и татко, и мама!

• 13 520
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Примък и от нас! Пиша и излизаме!
Диданка и аз още нямам МЦ споко!
Валя - ми за второ ще почакаме още поне две години (заради секциото ни казаха поне 2 години без опити за второ)! Иначе удпех ти желая!
Да питам за филмчето и за колажа нали срока беше до 25,05 - да не пропуснем, че предният го изтървахме Laughing!
Чедтито на всички празнуващи днес! Да са живи, здрави и мноого ща стливи!

# 91
  • София
ДееДее76, вярно е че заради секциото трябва да се чака, ама и аз съм още на фаза хем ми се иска хем не ми стиска ... Joy
А и имам някакво предчувствие че понеже с Калина бременността и раждането ми бяха много леки вторият ще е по-трудно. Една мама беше казала че най- лесно е за мамите които отиват да раждат за първи път защото не знаят за какво става въпрос. Много е права  Peace

срокът за колажа е 25.05,  и нали знаете, че като почнат да изчезват снимките значи съм започнала да работя да не мислите че не сте ги качили  Mr. Green

# 92
nqmam kirilica.Izvinqvam se,nie sme oshte na Vidin,uspeshno zahranihme s orizova kasha.Vsi4ko e nared pri nas kogato moga pak shte vlezna i shte pisha.Celuvam vi i obi4kam. Heart Eyes

# 93
  • Sofia
Благодаря момичета за стиснати те палци.Слава богу, всичко е нормално и нямаме физиологичен проблем.Но ни изпратиха и на УНГ и ми намирисва на вадене на 3 сливица.
Вале- много е сладака Калина с тази рокличка.

# 94
Миме, не ми се вярва от кашата да получи колики.  newsm78 Захраних като давах по няколко лъжички на ден, но с по-смели темпове, че нали уж по-лесно привиквал организма към кашата. Според мен при захранването трябва да се следи за диария или обрив.  newsm78 А от сокчетата знам, че може и колики да се получат.

Вита, ние преди десетина дни бяхме 6320 гр.  Sad Така че, не сте сами.  Peace

Вале, ако имате кой да ви помага в отглеждането, второто бебе едва ли ще е проблем. Обаче без помощ с две малки деца аз лично не се виждам. Нашата кака е на 9 години и въпреки това съм почти луднала с двете. Ако беше по-малка... направо не зная как щях да се оправям.

# 95
Вале, аз си мисля за второ, ама искам да си откърмя първото и после  Mr. Green Иначе с раждането нямам никакъв проблем, въпреки че не беше голямо удоволствие  Mr. Green Е, ако мога бих пропуснала момента с епизиотомията, ако може да няма хемороидни моменти и най-вече да няма тъпи гъски-акушерки, които да ми пукат водите при положение, че съм се засилила за естествено раждане във вода  #Cussing out #2gunfire Но и с тия екстри пак съм навита  Mr. Green Мен друго ме плаши - казаха ми, че в момента, в който забременея, трябва да мина на диета, защото  ще ми се отклЮчи диабетът. Е, 9 месеца безвъглехидратна диета определено мнооого ме плаши  Crazy

# 96
  • София
утро77, и аз това се чудя как ще е с две малки деца вкъщи, от една страна е хубаво да са с по-малка разлика и да растат заедно от друга си е трудно.
Шамс, това си е цяло наказание, а задължително ли е да се отключи диабетът или е само предположение?

Ще си помисля още малко, ще ми се до 35 да съм приключила с децата живот и здраве а пък то останаха 2 години дотогава  Mr. Green

мая, аз сигурно съм пропуснала, но защо ще ви вадят трета сливица, не е ли още рано?

Обаче забелязвате ли кой е най-активен като е хубаво времето навън   аз щот съм на работа  hahaha

# 97
Здравейте ,  мили мамчета  Hug Hug Hug
Благодаря за честитките и пожеланията от все сърце !!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много мило ми стана, като прочетох последните странички на темата ... благодаря ви още веднъж  Heart Eyes

Да почерпя ... скромно ...

Специални благодарности на мама tsvetkova_elica , за подсещането, че имам рожден ден  bouquet

Аз пак съм 2 теми назад, ма си ви чета де ...
Малкото ми бръмабре е болничко , дойде майка болна да го види и го зарази горкото.
Повръщане, дрискане,кашляне, кихане ... пълна програма...  Sad Sad Sad , та чак забравих , че имам рожден ден ....

Честити месечинки на малките ни сладкишчета - Анита , Василена , Маргарита , Александър, Християн и Христо !
Да са живи и здрави, много обичани , щастливи и засмяни !

Надявам се скоро да изчета темите ... доста имам да наваксам  ooooh!

# 98
Диданка аз съм още без цикъл moresmile

Джинджъри  action032 дано малкия се оправи бързо Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Моята Али от една седмица отказва да суче през деня, направо съм се в чудо видяла. Днес като я водих на доктор каза че е здрава, а защо отказва да суче направо не знам newsm78.

# 99
 kaffeetrmker_2

Djindjari  newsm59 С пожелания за много щастливи мигове с малкото съкровище!  newsm51

Ели, Пепена, честити ви 7-ми месечинки! Да са много послушни момите!
Честито и на останалите месечинки!

Ани, няма да се даваш без бой!  Mr. Green
Ако детето е предразположено към анемия и да захраниш и да не захраниш пак ще е анемично.  Sad  Аз не бих дала жълтък т.к. после може да се окаже че е и алергично.  #Cussing out Бебенцата най-добре обработват желязото което е в кърмата.
Цитат
В кърмата съдържанието на желязо е незначително само по себе си, около 0,04 мг на 100 грама. Но желязото в кърмата има уникална биологическа достъпност - 50-75%. Нито един продукт на света няма такава усвоимост. Т.е. изсукваното чрез кърмата количество представлява 20-30 мкг/100грама.
http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm

Интересно ми е как поставят диагноза начална форма на рахит?  Thinking За да се установи се прави кръвен тест за калций, фосфор и витамин Д. Ако има недостиг на някой от тях едва тогава се поставя диагноза и се предприемат мерки. Оставам с впечатление, че нищо подобно не се случва  при прегледите на     babyuu, а само увеличават капките витамин Д. Да се прави профилактично е безмислено т.к. натрупване на витамин Д е по-лошо от недостиг. Това попрочетох в Интернет по темата.  Thinking
Тук не се дава витамин Д или поне на нас ни казаха да не даваме.

Валя и аз искам още едно бебенце, но като Диди ще чакам 2 години заради секциото. После ще опитам, но с моя 1% шанс за бебе не вярвам да успея.  Sad Може да си заформим ноемврийски отбор 2011  Joy

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 20:00 от Yuliya2008

# 100
Диданка аз съм още без цикъл moresmile

И аз, и аз  moresmile (макар, че май се опитва от една седмица насам да дойде.Имам нещо като зацапване  newsm78 )

# 101
Може ли някой да ме инструктира как точно се поставя колектора за урина? newsm78

# 102
Вита разлепваш фолиото и залепваш върху дудата, така че да отиде и малко към дупето, защото при девойките урината повече се стича.

# 103
  • На топло...
Честит Рожден ден, Джинджари  bouquet!
Бъди здрава, лъчезарна, много щастлива и страшно обичана Heart Eyes!
Дано и мъникът бързо оздравее, за да радва мама Praynig...

Честито и на останалите вчерашни и днешни празнуващи  bouquet!

За анемията и желязото подкрепям Юлето... Правени са изследвания на седеммесечни незахранени и захранени бебета, познайте кой е бил с по-добрите показатели...
Проблемът на захранването е двоен в случая с желязото: 1. измества кърмата, т.е. бебето се лишава от лесноусвоимото желязо в нея (за едно и също количество трябва да изяде няколко пъти повече твърда храна, а в началото на захранването това просто не е възможно, така че трябва да се има предвид един спад на хемоглобина в тази фаза Thinking); 2. с въвеждането на твърда храна усвояването на кърмата започва да се затруднява...
Изводите са (лично моите де Blush), че или трябва да се въвеждат бавно малки количества (без да се замества ядене), или бързичко да се действа и да се вкарат богатите на желязо (месо, жълтък)...

И аз съм от moresmile- отбора. Ама и не очаквам скоро... Никога не съм била редовна Whistling...

За ново бебе, нека и аз откърмя Йошката, че шансът за нормално забременяване е доста нисък. Иначе не искам да са с голяма разлика Heart Eyes...

# 104
хайде да се включа и аз по никое време Grinningние сме по цял ден навън,малкия вече свикна да излиза и като се забавя малко започва да нервинчи.Познава си шишето с млякцето,вече сам си го държи и си яде bowuuзаписах го на кухнята,супичките и кремчетата са много хубави и много ги харесва.И мен много ме улеснават така,няма да правя супи,пюрета.То най важното е на малчо да му е добре.У тре заминаваме на село на абитюрентски бал.Честито на всички имащи повод за празнуване.За второ бебче ощее не мислим.И скам поне 2-3 годинки да стане малкия,но нищо не се знае.А ето и малко нови снимки от нас на който му се гледаhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12302685лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт