1001 нощи - приказката се разказа, но в сърцата ни остана - 76

• 28 280
  • 437
  •   1
Отговори
# 255
Бену и Керм  малко тъжни и уморени, но все пак заедно. Разводът сложи край не само на брака им, но и на цял един период от живота им, изпълнен с болезнена и горчива любов, в която те като че ли непрекъснато се разминаваха. Накрая се срещнаха и осъзнаха какво означават един за друг. Керем вече е готов да обича с цялото си сърце, а Бену е готова да приеме любовта му и да повярва в нея. Тъжно е обаче, че те причиниха толкова болка на себе си, един на друг и на най-близките си хора, че трябва да отидат чак в Новия свят, за да поставят едно ново начало.
Онур и Керем за миг припламна искрата на старото им приятелство и угасна в едно последно ръкостискане, за да ни покаже какво бяха те един за друг и как всичко това е безвъзвратно изгубено.
Надиде и Бурхан най-после решили да помислят за себе си и да се насладят на живота си. Преди това обаче трябваше да осъзнаят колко грешки са допуснали, опитвайки се да направляват живота на всички около себе си. Трябваше да видят как се разпада семейството, за което се бориха със зъби и нокти.
Накрая черешката на тортата - семейство Аксал. И Онур и Щехерезада успяха да смирят гордостта си и да преодолеят предрасъдъците. Колко любов, колко нежност, колко страст и надежда имаше във финалната сцена. Без думи, само с погледи и жестове ни разказаха бъдещето, в което вече няма болезнени тайни, а само любов и щастие.

Вени разсъжденията ти много ми допадат особенно тези за бенну и Керем,по точно не можех да го измисля Peace Hug
Севи благодарности за превода  bouquet Hug  bouquet   Кастанеа за Бенну предупредих вече да не ми я пипат че стрелям на месо Mr. Green #2gunfire Heart Eyes          Благодарности и за момичетата,който ни радват с музикални поздрави  bouquet Hug
Отивам на гласуването да си подкрепям любимката,ама много ме е яд че номера с ентъра не ми се получава,но бавно и славно пак ще напредва Hug Wink

# 256
За пореден път се убедих, колко интелигентни момичета сте. smile3501

# 257
  • Plovdiv
ВЕНЕТАТ         newsm51
Все едно сме мислили заедно! Ти го каза прекрасно!
Ще споделя само на какво още се възхищавам  и защо краят на филма продължава да пълни със сълзи
очите ми. Припомням си сцената, когато вратата на залата се отваря, Онур влиза хванал двете деца,
върви бавно, гледа  с раздиращ сърцата  поглед и...  спира,мълчи!  
Мълчанието му бе едно доверие, очите му - тихо красноречие!
Той държеше в ръцете си светлината! Стоеше и чакаше! И тази светлина пречисти всички!
Пречисти  и Енгин ,чрез думите " Върви, това е твоето семейство!".
Пречисти по мъчителен начин и Шехеразада, израза на лицето, на очите, всяка фибра на тялото и го
показваше. Някои искаха страстни целувки в края на филма. Беше достатъчна само една - по челото!
Каква по - силна от тази бащина целувка, целувката на прошката!
Истина е, че между миналото и бъдещето има само един миг - живота.
Този миг те затвориха в една прегръдка, един кръг от ръце, кръгът на вечността!

Щастлива съм ,че случайността ме срещна с този филм , целият му екип и най-вече с вас, мили дами!
Желая ви приятен ден!

smile3525 smile3525    smile3525

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 11:39 от mar_tomova

# 258
........
Хайде заповядайте момичета  да се насладим на продължението
в главните роли обичаните ни актьори
Главен режисьор и сценарист-Анна3ком
Той ще бъде излъчван и озвучен само във форум bg.mama
.........

tsveti97 не си споменала часът на излъчване и от кога почва  Thinking

надявам се някой да го записва и после да го качва в нета  Crazy   Rolling Eyes

Дафи ако случайно Анна я пусне Бену дали ще смее някой да наддава   Thinking    нали после ще го   #2gunfire 

Марица и на мен ми направи впечатление как са подбрали имената когато ги прочетох тук във форума. Обаче все още ме държи еуфорията и поглъщам всичко - нищо, че според журналистите съм маниачка и т.н. За съжаление за сега БГ статия не ни е изненадала с някакво ново инфо, конкретно всички нас които следим темата. Обаче от познатите на познатите на fatherRr може и да се появи нещо ново  като инфо   Rolling Eyes

Излъчването започна още снощи
ако Анна е така добра всяка вечер
ще има нов епизод Wink

# 259
Venetat,mar_tomova
момичета, прекрасно казано и написано  Hug Hug Hug

# 260
Здравейте. Пускам ви информация от последните 20 минути. Нямах търпение да стане 11 часа, че да звънна пак в "Клюки". От там просто казаха, че са вдигнали ръце от това бинбир гедже. Grinning Всеки ден им звъняли поне по 10-20 човека да ги питат какво ли не. Само днес до обед са се обадили над 50 жени, голяма част от които са казали, че са чели за статията в бг-мама и са се представили. от тук са взели и номера на редактора (все пак му го публикувах защото е публичен номер - редакционен, не е личен) Мненията са били много крайни. Имало жени, които са превъзнасяли филма имало и такива които говорили на турски, други пък казвали, че само турците и малцинствата го гледат в България. Правени са много сравнения, човекът обаче определено беше подпушил, каза че не могат да си приключат текущата работа по броя, заради телефонни обаждания и то свързани само с филма. Той ми каза, че го питали в колко часа щели да дават филма, къде е живяла българката в България, шехерезада имала ли е деца, спала ли е с онур и кви ли още не въпроси - смяхме се по телефона. Били много заинтересовани да пуснат специален брой на вестника, но се опасявали от продажбите и подготовката. Каза ми че могат да покрият тираж от  близо 50 000 броя, но се страхуват за реализацията, тъй като все пак това е специализиран брой. Също така журналистите и кадрите им били в съвсем друг ресор - интервюта, клюки, глупости ала бала... Вестникът им бил 16 страници и не знаели как да го напълнят поради липса на интервюта със звездите. Имали преводачка от турски, ама тя не била професионална. Редакторите им били добри обаче и свързвали двата края Grinning Друг проблем бил наличието на качествени снимки с висока резолюция. Към момента пускали преводни материали, които циркулирали из интернет. Смятат, че ако се подготвел такъв брой можело да излезе около финала на филма в България - т.е. 3тата седмица на юни. Казах му, че в бг мама има много фенове и той каза, че знае, че черпят основно информацията си от тук и от турски сайт, но нещата се препокривали. Изказа се добре за форума като източник. За специален брой трябвало здрав и ударен екип както и голяма помощ от читатели и фенове, не било шега работа, а и инвестицията им била сериозна - рискът още по-голям - според тях имало много фенове, но не се знае как те ще разберат че на пазара има такъв продукт за 1001 нощи, при все че вестника им бил клюкарски, но идеята ги влечала, тъй като и хора от колектива зяпали филма. Да рекламират въпросния брой обаче било много скъпо. Спомена за някви луди пари за реклама в НТВ - в рамките на 2-3000 лв за 30 секунди, което не можели да си позволят. В понеделник щяло да има планьорка, на която да се решават някви важни въпроси и щели да поставят и този. Каза ми ако мога да организирам сериозни хора за екип да му се обадя до неделя вечерта, а те можели да поемат риска с пускането на такъв фенски брой - така или иначе сериала свършвал и всичко можело да се събере накуп. Ами това исках да ви споделя, което се случи днес. Навремето имаше някво списание 100% хит, но сега го няма, а ми е мерак да имам няква печатна "енциклопедия" на този филм.

ПОСЛЕПИС:
Присещам се още неща от разговора ни. Каза, че някаква жена казала, че филма е като турска дреха - евтина и хубава на външен вид, но некачествена и като я отвориш имала криви шевове. Друга жена казала, че цяло предприятие спирало да работи (шивашко) в 13.00 часа за да гледат филма. Повечето жени били възрастни и явно не пишат по форуми. Друга се възмутила, че във филма децата винаги учели на колене. Друга жена казала, че имала предупреждение за изгонване от работа, заради филма и закъсненията й. Интересните случаи щели да се опишат в статия. другата седмица щяло да има някво малко каре за филма. ААА! някаква жена се оплакала, че във форума тук имало цензура и пишели само туркини от Канада, Гърция и др страни и цензурирали мненията.
Това се сещам засега!

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 11:53 от fatherRr

# 261
mar_tomova     bouquet   като ти четях поста направо все едно гледах тази сцена   ooooh!

......
Излъчването започна още снощи
ако Анна е така добра всяка вечер
ще има нов епизод Wink

моя грешка значи
помислих си, че е само трейлър на епизодите след 90еп

fatherRr благодаря, че го сподели с нас
обаче това .....
.........
 ААА! някаква жена се оплакала, че във форума тук имало цензура и пишели само туркини от Канада, Гърция и др страни и цензурирали мненията.
......
Shocked    ooooh!

тя ако знае мен как ме е яд, че не знам турски   #Cussing out

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 12:03 от castanea

# 262
  • София-Банкя
Офффффффффффф! Всичко изчетох. Златни сте! Пишете, пишете, умирам да ви чета. Чао, че много работа.

# 263
Изгледах отново 90 еп. Повторих и потретих. И сега се чудя какво ли съм гледала във вторник? Това май не беше същия филм. Онзи ме разочарова, а на този не мога да се наситя. Дали, защото диалозите в този епизод са толкова силни, че без тях се губи усещането за филма или защото вече го нямаше измисленото очакване на грандиозния, неповторимия, приказен финал? За пореден път се убедих, че това не е сериал, който можеш да си пуснеш за фон и да хвърляш по едно око докато приготвяш вечерята. Този филм се гледа с ума и сърцето. Всичко в него е важно - и думите, и действието, и погледите, и жестовете, и музиката. Всичко е свързано и преплетено и образува едно хармонично цяло.
Грандиозния, големия, приказния финал беше в края на втори сезон. И там му беше мястото. Тогава героите бяха щастливи, спокойни, изпълнени с вяра и надежда. После върху главите им се стовариха всякакви беди. Помете ги вихъра на събитията. Любовта беше премесема с гняв, обида, болка, наранена гордост, ревност, омраза и предателство. Никой не излезе същия от този водовъртеж. Затова и финалът този път беше друг. Как майсторски успя г-н Кудрет да извърти нещата, така че да ни представи един heppy end, но не съвсем. Щастието е премесено с тъга, радостта малко горчи.

ВЕНЕТАТ , МИЛА-БРАВО!!! smile3501 smile3501 smile3501 smile3525 smile3525 smile3525И аз така мисла,с едно малко изключение ,че на мен финала ми хареса още първия път,даже не се и замислих -беше-ХЕПИЕНД...след толкова мъки...
МАР ТОМОВ- smile3501 smile3501 smile3501 newsm51

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 12:08 от Светла Иванова

# 264
mar_tomova  smile3501 smile3525

FatherRr благодартости, че ни държиш в течение.  bouquet

# 265
  • Plovdiv
Sevi,благодаря мила,че си толкова бърза в преводите  Hug
момичета сега погледнах гласуването в сайта на канал Д,ами Берг е трета за сега но лесно може да стане втора,
но малко трудно - първа

I - #22 е актрисата от филма "Annem" - 3 128 872

II - # 21 е Tuba от филма "Asi" - 1 439 202

III - # 5 е Берг - 1 393 666

Потичахме за здраве с мойта Шехи. Само Бену да не се разсърди ,че я оставихме ,уж за малко.
Отивам да я видя и нея. Дафи , събирай твойте хора, това нежно същество Бену има нужда от подкрепа.
Не  мислете за нас с Шехи , и двете сме луди за връзване! Ще гоним първо място!
Айде , настигнете ни!  

running running

# 266
Мечтата на Халит за наследник   -   да сплашва Берг ,ако реши да влезе в ролята на Шех

http://wwww.vbox7.com/play:b9b9af82

# 267
Мечтата на Халит за наследник   -   да сплашва Берг ,ако реши да влезе в ролята на Шех

http://wwww.vbox7.com/play:b9b9af82

Joy Joy Joy този бебчо и прилича на Халит само дето очичките му са черни,
но нищо то Берг е с такива

# 268
fatherRr,
забавлявам се със смайването на редакторите, те нямат идея каква зараза е.
Понеже ми станаха симпатични с това, че проявяват интерес към темата, нищо, че са ни нарекли уморени майки и ... незнам какви още, ще им дам идея.
Филмът си е филм - информацията за него е до известна степен ограничена и зависи от външни източници. Но това върху което могат да се съсредоточат, е влиянието върху българската публика. Например в почти всички теми дотук имаме анкети. Колкото и да не са представителни за извадката, те могат да им послужат за база за анализ.

Или да си направят собствено интервю, но това ще им струва по-скъпо. Най-малкото могат да анализират мненията, изказани тук във форума, защото тук има изключително ценни неща. Ако обаче ще подхождат с предубеждения, по-добре да не се захващат.
Знам, че темата е щекотлива поради насадени предразсъдъци по политически, исторически и разни други причини. Но ние не сме политици, а зрители. И ако съседите са произвели качествен продукт, му отдаваме нужното внимание.

Нямам време в момента да дообмислям още идеи, но утре ще се опитам да съдействам още малко.

Поздрави на цялата редакция!  Peace

# 269
  • В тъмната гора.
Здравейте. Пускам ви информация от последните 20 минути. Нямах търпение да стане 11 часа, че да звънна пак в "Клюки". От там просто казаха, че са вдигнали ръце от това бинбир гедже. Grinning Всеки ден им звъняли поне по 10-20 човека да ги питат какво ли не. Само днес до обед са се обадили над 50 жени, голяма част от които са казали, че са чели за статията в бг-мама и са се представили. от тук са взели и номера на редактора (все пак му го публикувах защото е публичен номер - редакционен, не е личен) Мненията са били много крайни. Имало жени, които са превъзнасяли филма имало и такива които говорили на турски, други пък казвали, че само турците и малцинствата го гледат в България. Правени са много сравнения, човекът обаче определено беше подпушил, каза че не могат да си приключат текущата работа по броя, заради телефонни обаждания и то свързани само с филма. Той ми каза, че го питали в колко часа щели да дават филма, къде е живяла българката в България, шехерезада имала ли е деца, спала ли е с онур и кви ли още не въпроси - смяхме се по телефона. Били много заинтересовани да пуснат специален брой на вестника, но се опасявали от продажбите и подготовката. Каза ми че могат да покрият тираж от  близо 50 000 броя, но се страхуват за реализацията, тъй като все пак това е специализиран брой. Също така журналистите и кадрите им били в съвсем друг ресор - интервюта, клюки, глупости ала бала... Вестникът им бил 16 страници и не знаели как да го напълнят поради липса на интервюта със звездите. Имали преводачка от турски, ама тя не била професионална. Редакторите им били добри обаче и свързвали двата края Grinning Друг проблем бил наличието на качествени снимки с висока резолюция. Към момента пускали преводни материали, които циркулирали из интернет. Смятат, че ако се подготвел такъв брой можело да излезе около финала на филма в България - т.е. 3тата седмица на юни. Казах му, че в бг мама има много фенове и той каза, че знае, че черпят основно информацията си от тук и от турски сайт, но нещата се препокривали. Изказа се добре за форума като източник. За специален брой трябвало здрав и ударен екип както и голяма помощ от читатели и фенове, не било шега работа, а и инвестицията им била сериозна - рискът още по-голям - според тях имало много фенове, но не се знае как те ще разберат че на пазара има такъв продукт за 1001 нощи, при все че вестника им бил клюкарски, но идеята ги влечала, тъй като и хора от колектива зяпали филма. Да рекламират въпросния брой обаче било много скъпо. Спомена за някви луди пари за реклама в НТВ - в рамките на 2-3000 лв за 30 секунди, което не можели да си позволят. В понеделник щяло да има планьорка, на която да се решават някви важни въпроси и щели да поставят и този. Каза ми ако мога да организирам сериозни хора за екип да му се обадя до неделя вечерта, а те можели да поемат риска с пускането на такъв фенски брой - така или иначе сериала свършвал и всичко можело да се събере накуп. Ами това исках да ви споделя, което се случи днес. Навремето имаше някво списание 100% хит, но сега го няма, а ми е мерак да имам няква печатна "енциклопедия" на този филм.

ПОСЛЕПИС:
Присещам се още неща от разговора ни. Каза, че някаква жена казала, че филма е като турска дреха - евтина и хубава на външен вид, но некачествена и като я отвориш имала криви шевове. Друга жена казала, че цяло предприятие спирало да работи (шивашко) в 13.00 часа за да гледат филма. Повечето жени били възрастни и явно не пишат по форуми. Друга се възмутила, че във филма децата винаги учели на колене. Друга жена казала, че имала предупреждение за изгонване от работа, заради филма и закъсненията й. Интересните случаи щели да се опишат в статия. другата седмица щяло да има някво малко каре за филма. ААА! някаква жена се оплакала, че във форума тук имало цензура и пишели само туркини от Канада, Гърция и др страни и цензурирали мненията.
Това се сещам засега!

И от къде ще вземат информация за цял брой, като извора тук пресъхва.
Всичко, което го прочетох във въпросните две страници на "Клюки", го има в нашите 75 теми и форума на румънките.
На наш гръб колко пари се направиха.
Аз започнах да пиша от 10-та тема и благодарение на Шеф научих толкова много за артистите, музиката и т.н.
Румънката Симона помества всичко от турската преса и то се превежда от момичетата и тук и в техния форум.
Има хиляди снимки и стотици страници преведен материал...какво повече да кажа.
Ако не са "нашите" хора, щяхме да сме много назад...много. Затова вече от месеци наред въобще не се впечатлявам от статии, защото вътре всичко е боза.
Да са живи и здрави и да пребъдат интернет и потребителите му...амин.
Направо на благословия го ударих...ама си е така.

Общи условия

Активация на акаунт