С еволюцията винаги търсещи - 130та немска!

• 14 356
  • 297
  •   1
Отговори
# 30
Честит Рожден ден на Петка и Приятелка!  bouquet

Вики Хриса, сложи ѝ задължително вода, също и шапка, ако пече слънце. Може ябълка, банан и сандвич. Сложи ѝ и мокри кърпички или салфетки също.  Wink

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 11:58 от SMG

# 31
Честит рожден ден, дами   bouquet  bouquet Да сте свежи, обичани и доволни от живота..  Hug Hug

Моят опит пока3ва, че дамите родени под вашия зодиакален знак готвят най вкусно  Flutter

# 32
 честит рожден ден Петка и ПРиятелка!

# 33
Честито на рожденниците  bouquet

# 34
  • Немция
Много празнуващи, много нещо!
На всички тях пожелавам един лек и безгрижен живот с непоклатимо здраве и пълен джоб(не с бонбонки във всеки случай) Wink !!!
Ха наздраве!

Мистик, голямо наводнение от предложения е при теб! Избери работата, която най-лесно се съчетава със семейния живот. Абе, ти си знаеш- няма да ти давам повече акъл. Sunglasses

Бискара, и аз да те доубедя да отидеш на чичко(или леля) доктор- преди години се мотах цял ден със счупен крак у дома, мислейки си че е само навехнат. На рентгена лъсна голата истина.

# 35
ауу, кучешка гавра!  Laughing

# 36
Ее, това наистина ме развесели hahaha

# 37
Честито на рожденничките!  bouquet
Да са здрави, щастливи и обичани Heart Eyes

Ее, това наистина ме развесели hahaha
Язък, че сме далече, щяхме да идем да посъберем малко пари Mr. Green
Това е доказателство, че който не уважава парите и парите не го уважават него Simple Smile Сега и полицаите ще му пратят сметката да си плати масрафа, задето ги е занимавал с глупости и може да му дойде акъла в главата. Ще метна аз 23 хил. в торбичка, на задната седалка в кабрио ooooh! Малеее, в гащите си ще ги навра, ама няма да се мяткат отзад на седалката Laughing

# 38
Да, или пък да ги сложи в карта, едва ли нямат устройство за електронно плащане  ooooh!

# 39
E, не , на мен не ми е весело. Това е възрастен мъж. Тия хора защо се държат като тинейджъри и никога не порастват - незнам.

# 40
Да, или пък да ги сложи в карта, едва ли нямат устройство за електронно плащане  ooooh!
Някои авто-къщи дават отстъпки при плащане с брой, при тези суми 2-3-5% са си солидна спестена сумичка, та това с броя го разбирам, ама поне в багажника да ги беше хвърлил глупакът Laughing Нищо, за другия път ще знае...

# 41
  • Немция
Хехе, Тоничка, голяма новина си изровила. И аз му се чудя на ума на човека, ама на - случило се!

В този контекст да ви се похваля , че миналата седмица намерих 5 евро на улицата. Laughing Отдавна не ми се беше случвало да намирам случайно изпаднали парички. Много се изкефих- ще речеш , че милиони съм намерила. Crazy

# 42
  • UK
Последния път като намерих пари на улицата още живеех с нашите и беше нещо много беден месец, че те нали работят частно, и щяхме да вечеряме просто запечени картофи, защото нямаше нищо друго, и аз намерих едни 5 лева на улицата и бях толкова щастлива, купих пиле и го запекохме с картофите. Simple Smile

# 43
Хм, и аз имах подобна случка - бях се скарала с едно гадже, прибирам се от Нова Загора към София с влак, без 1 стотинка, гладна, жадна, а до Карнобат гори баирът. 4 часа чакаме+ 3те пътуване, не идват нито автобуси да ни вземат, нито нищо, на мен направо ми прилоша от глад, отивам до тоалетната зелена Sick, излизам и пред вратата сгънати банкноти - 4 лв. бяха. Ей, сигурна съм, че има Господ на небето да ти вкара по едно рамо когато има нужда - взех си едни солети и една минерална вода(само това беше останало във вагон-ресторанта) - благодат! Почакахме още 3 часа да изгасят пожарите и благополучно в 1 ч. през нощта се изсипахме на Централна гара.
От тогава намирам много често пари, последно преди 2 седмици 5 евро на един паркинг - явно тогава съм се научила да ги ценя Laughing.

E, не , на мен не ми е весело. Това е възрастен мъж. Тия хора защо се държат като тинейджъри и никога не порастват - незнам.

Нали знаеш, че акъл и мензис до 18 не дойдат ли е по-добре да не ги чакаш... Whistling

# 44
Здравейте на всички и честит празник на празнуващите,много здравей щастие пожелавам от сърце.  ura

Наша сафорумничка ме посъветва да прехвърля темата си тук и се надявам да не бъда отхвърлена.По принцип бях си споделила проблема в темата:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=150575.60
Става въпрос за проблем с които трябва да се справя сега.За да не пиша надълго отново темите ми прост ще ги копирам.
"Здравей те отново , повдигнах темата още веднъж но виждам че няма отзиви... аз наистина в момента се нуждая от малко повече информация понейе ми предстои разводно дело.Живея в Германия и сам омъжена тук за американец,бракът е регистриран и в БГ. Имаме две деца и сме решили по взаимно съгласие те да са при мен и той да ги издържа.Интересуваме информация за закона по които се определя издръжката първо в Германия и после ако искам да живея с децата в БГ(той няма нищо против)но какъв закон ще ме закрепи за да си получавам издръжката първо тука и после като си замина евентуално в БГ.Предварително благодаря за помощта  ".........."Да но в моя случаи сме се разбрали с мажат ми да ни остави записани при него където сега и живеем.Тоест да не се от регистрираме.А и аз се обадих в учреждението от където се получават детските и те  ми обясниха че ако все още имам социални осигуровки тук и адрес няма проблеми.Също така и за здравните,обадих се и им обясних случая ,служителката ми каза че като отида в БГ и направя там здравна осигуровка понеже сме в EU трябва да и пратя формуляр Е-106 и така ще си запазя здравната карта тук и мога да си идвам на лекар (не дай си боже).Адвокатката ми обясни ,че независимо че може да се премести с децата в БГ,бащата трябва да си изплаща издръжката и за детските също има вратички както вече обясних:"

По темата извадих една извадка от wepa za  kindergeld :
Wer kann Kindergeld erhalten?
Seit 1996 gehört das Kindergeld zum Steuerrecht. Nach dem Einkommensteuergesetz haben die Eltern Anspruch auf Kindergeld, die in Deutschland ihren Wohnsitz bzw. gewöhnlichen Aufenthalt haben oder die im Ausland wohnen und in Deutschland unbeschränkt einkommensteuerpflichtig sind bzw. entsprechend behandelt werden. Sofern ausländische Mitbürger über eine gültige Niederlassungserlaubnis verfügen, haben sie Anspruch auf Kindergeld in Deutschland. Auch durch eine Aufenthaltsgenehmigung zu bestimmten Zwecken kann die Voraussetzung für den Bezug von Kindergeld gegeben sein. Hierüber erteilt Ihnen Ihre Familienkasse nähere Auskünfte.
Wenn Sie im Ausland wohnen und in Deutschland nicht unbeschränkt steuerpflichtig sind, können Sie nach dem Bundeskindergeldgesetz Kindergeld als Sozialleistung erhalten.

Voraussetzung hierfür ist:

Sie stehen in einem Versicherungspflichtverhältnis zur Bundesagentur für Arbeit
Sie sind als Missionar oder Entwicklungshelfer tätig
Sie beziehen eine Rente nach deutschen Rechtsvorschriften
Sie sind Staatsangehöriger eines Mitgliedstaates des Europäischen Wirtschaftsraumes und leben in einem der Mitgliedstaaten.
Falls ein Elternteil Kindergeldanspruch nach dem Bundeskindergeldgesetz hat und der andere nach dem Einkommensteuergesetz, geht der Anspruch nach dem Einkommensteuergesetz vor.

Eto go linka:

http://www.familienkasse-info.de/fragen-zum-kindergeld.php

Oт тук може да по коментираме евентуалните вратички .Мога да допълня в случаят ,че моят нов приятел които е българин си купи апартамент в Germany и плаща естествено данъци ...може евентуално тук да измислим нещо ,но не съм сигурна.

Другата темичка ,която мие под много голям въпрос и все още отговор не намирам и се лутам в мислите си е тази:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393941.msg11093362#msg11093362

Моля не ме садете предварително,така и така изживявам мн тежък период и искам най-доброто за децата ми.Мога да допълня, за да стане по-ясна ситуацията -имам безсрочна виза,то май вече няма такива неща, но ме разбирате за какво става на въпрос.Не съм се отказала от бълг. си паспорт ,но понеже сам тук дълги години и децата са родени тук, сам с техен статут.Нямам намерение да се отписвам от тук нито децата,статуса ни ще ни е същия,говоря за застраховки,постоянен адрес и здравните прегледи и карти.В България  нищо нямам и никога и не съм имала,просто защото цял живот сам работила в чужбина.Не ламтя за пари за да ме обвинявате защо искам да намеря вратичка за случаят ми,а просто искам сигурност за децата си.В смисъл оставям си вратата широко отворена ,ако не стане преместването и най-вече адаптирането на децата в БГ да се върна ,поне заради тях.

Общи условия

Активация на акаунт