Отговори
# 105
Хаиде и аз да се отчета.Момичета много бързо пишете,едвам сварвам.  bouquetЛека вечер на всички.

# 106
  • Сф
Здравейте бременки бъдещи мами Hug
Може ли аз да се присъединя към вас? Все ви чета и все не се преатрашавам Embarassed Embarassed Embarassed Ама то ще стане време за раждане, пък аз още се помотвам Laughing
Иначе вече съм в петия месец, по моите изчисления, все се обърквам -на всеки преглед ми казват седмица различна, от тази, в която си мисля, че съм Rolling Eyes
Терминът ми е на 09.10., това е първата ми бременност и съм още като замаяна, защото настина не очаквах да се случи скоро newsm03 , а и света на бременността за мен е много непознат и интересен newsm78.
Вече си пуснах всички рутинни изследвания-ПКК, урина, хепатит, васерман и т.н., вчера ходих да дам кръв за БХС, на 29.05. съм на следващия преглед, а на 26.05. или 17.06. (трябва да реша кога е по-добре) съм на фетална морфолофия.
Още не са ни разкрили гащите-дали са сини или розови, много се вълнувам newsm26 preggo stork-boy stork-girl
Съжалявам за дългия пост, исках да се представя подобаващо Embarassed Embarassed Embarassed

# 107
  • Лавал-Пловдив
 welcome  BaByMamma дано всичко се развива ОК и с теб и с бебчето.

# 108
Добре дошла миличка.  bouquetИ октомври едно здраво бебче newsm30
Аз също съм за 09.10 Simple Smile

# 109
Момичета много сте сериозни с писането... виждам за кьрменето сте писали-за мен това беше наи кошмарния период-убедена сьм че е наи доброто за бебето и какво ли не опитвах-ужасно ме боляха зьрната направо крьв течеше,опитах и сьс силиконови -бебето се скьсваше от рев(то и иначе не искаше да суче) и накрая изкарах 6 месеца с помпата-но е двоина работа-пьрво изцеждаш,после го храниш....този пьт искам пак да опитам,но не знам-явно зьрната са ми много чувствителни-и като не сьм бременна не мога да ходя без сутиен или да тьрпя по груба метерия,но ще видим.

# 110
  • Deutschland
Такааа... и аз да се похваля  Simple Smile .Днес бях на доктор.Всичко си му е наред на бебето само дето спа през цялото време и не можахме да видим какво е.Сега ще трябва да чакам чак на 19.06 за другия ми преглед че да разберем  Confused
Важното,че всичко е ОК.

Добре дошла на Беби Мама .

Някой писа по назад за възглавниците за бременни и кърмене.Аз си купих преди седмица и ми е супер удобна.Гушкам си я през ноща.Тя е спо-твърд пълнеж ,може би нещо като фин студопор(не съм сигурна),но има и с меки пълнежи.Не издава дразнещ звук моята.

Стилисима честити розови гащички  Hug

Лека нощ.

# 111
Здравейте от мен !
Не мога да се включа с мнение за кърменето защото ми е първо бебче но каквото и да става бих искала да опитам да си го кърмя максимално дълго Simple Smile
Добре дошла Бейби мама  bouquet
Да се оплача доживях да ми пуснат изследвания но......... ми напукаха всички вени и ме докараха до състояние да се движа с придружител абе страшна работа направо не ми се мисли как ще давам кръв за следващи изследвания Cry
Честно да ви кажа индустрия и меко казано за нашите медицински услуги въпреки че за всички изследвания имах направление точно в тази лаборатория някои не ги приемали по здр. каса та ми предложиха ако искам да ида за тези в друга ама на мен кръв и вени не ми останаха та си платих #2gunfire
хайде стига съм се оплаквала в името на мъничкото съкровище съм готова и на краката вените да дам да ми напукат Mr. Green

# 112
Стилисима, честита девойкааааааааааа!
kaka_dora,  аз друго имах предвид. Не ми е приятно здравеопазването и образованието да се превърнат в машина за пари, но май това е действителността. При 14 лева месечни осигуровки на човек и 2 милиона пенсионери, които не плащат, както и сигурно още толкова деца и юноши до 18, защото и те не плащат осигуровки е нормално да е такова положението. Един гинеколог в Тина Киркова взема чисто към 600 лева - това със стажа, за нощните дежурства и всичко останало. Аз търсех чистачка за 400 - ами честно да ви кажа такава измет се появи, че си взех циганка - просто имаше ужасяващи изказвания на българки - как за тея смешни пари нямало да ми чистят 7 часа/5 дни в седмицата  #Crazy(работно време от 9 до 16 като на генерален директор). Е, лекарите тук в бг вземат колкото очаква една чистачка Sick. жалко е, но е факт. Та и тях от една страна ги разбирам, но не разбирам защо са се овълчили толкоз и не признават друго, освен пари. Все пак клетва са дали, на хумванна професия са се отдали... Иначе исках да ти кажа, че има разлика мижду 14 лева месечно и осигуровките /застраховките/, които се плащат тук и в канада. Примерно и тук има частни здравноосигурителни фондове, които ти плащат дори и глезотиите в болницата - от типа на вип апартамент и т.н. Т.е. който е инвестирал в читава застраховка сега няма да плати и стотинка. Иначе всичко останало е държавна политика за съжаление...

# 113
  • София
дубрутруууууууууу
лейле колко сте изписали - няма изчитане!!!
добре дошла на новата мама, октомври здраво и усмихнато слънчице да изпълни прегръдките ти!  bouquet
styllisima честити розови гащи! малката госпожица е изключително нежна и изящна пу пу пу да не и уруки!!! Praynig Hug Peace
аз вчера цял ден се размотавах,  с тоя ремонт ... не ми се прибира в тази пещера дори лампа нямаме в момента с един разклонител крада ток за да ви навестявам ама хубавото е че най - лошото свърши и в неделя започваме и да градим, не само да рушим - ще слагаме вече тапети Peace
 та свърших малко полезна работа вчера видях се с любимите дружки и си побърборихме - хубав ден - в 7 вечерта се прибрах с крака като бомби -  Shocked за пръв път ми се случва!
минах на един преглед по ЗК доктора нищооо не ми каза докато ме гледа - оплаква ми се от здравната ни система Rolling Eyes накрая каза: много добре е детето 19 см - 340 гр отговаря на 20 седмица ... '' много информация в рамките на 20 - 30 секунди - аз само това запомних Joy попитах видял ли е пишка а той каза че колкото и да е опитвал - бебока е правел всичко възможно да се скрие Joy ще изчакаме още 12 дни от Марков трудно ще се скрие Joy Peace Laughing. в общи линии май е това
сега да ви напомня и поканя на репетицията за ПърВа СоФиЙскА сРеЩа нА ОктоМвриЙки 09 !!! Party Party Party
желая ви топъл, весел и усмихнат ден и до скоро Peace

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 07:40 от atadar

# 114
Здравейте момичета вчера бяхме на лекар всичко е нормално аз съм в 15седмица бебчо тежи 144гр. и така мърдаше все едно играеше рап Laughing А пола неможа да ни го каже доктора, "каза имам съмнения, но не съм сигурен"(ние ходим при док. Папурчиев Младост 3, 25 поликлиника ). А на 4Д сме чак на 19  юни а аз нямам търпение за да започвам с пазаруването Joy
Лек ден на всички
 здрави и усмихнати бебчета ви желая   bouquet

# 115
Здравейте момичета!
Отдавна не съм се обаждала. Стилисима, честито момиченце!
За кърменето искам горещо да випрепоръчам освен да прочетете предварително библиотеката в Кърмаческия, при проблем да използвате услугите на консултанти по лактация. Мисля че в Кърмаческия имаше закована тема с координатите им. Тук такива много се използват (всъщност педиатърът съвети за кърмене не ми е давал, не мисля че е компетентен), и в родилните домове има на щат, но аз примерно в дните след раждането не стигнах до тях, защото ме обгрижваха сестрите, които са специално обучени и не стигнах до усложнения. Обикновено разранените зърна са в резултат от неправилно захапване на бебето и в такъв случай добре е специалист да види лично. Мен в родилния дом сестрите ме караха на всяко кърмене да ги викам, да се уверят че бебето е засукало правилно. Можете и въпроси да поставяте в Кърмаческия като имате проблем и момичетата ще ви дадат много добра информация, ама например за захапването според мен трудно ще стане от разстояние.
За стаите след раждане - аз като родих 2007 бях решила да остана в стаята за четири жени (всъщност поне при нас са две стаи за по две жени, между които е направена някаква дупка), но понеже раждането беше тежко, ме оставиха в самостоятелна стая без да плащаме. Сега сме решили да си платим за самостоятелна. Иначе в Монреал поне знам две болници, в които друго освен единични стаи няма и който ражда там си лежи в такава без да плаща. 

# 116
Добро утро мами!Пожелавам Ви хубав ден!
Добре дошла на Baby Mama welcome

# 117
  • Пловдив
Добро утро!
divanence, можеш ли да споделиш (ако намериш инфо в нета де) каква точно ти е възглавницата - тези, които гледах тук са с пълнеж обвивки от някаква житна култура - сигурно е полезно, но наистина шумяла, а мен вече започва да ме тормози спането настрани - имам чувството, че всички вътрешности ми се изсипват нанякъде.
Честито момиченце на стилисима! newsm68 Честно казано, искам и аз! Praynig

# 118
Добро утро и от мен! HugДобре дошла на Baby Mama welcome Хубаж ден на всички Peace

# 119
Доброютро  Hug
Добре дошла  BaByMamma, пожелавам ти лека и безпроблемна бременност   bouquet

Благодаря ви момичета за поздравите, нямате си на представа каката в каква еуфория е тук  Joy Сега взе снимките в училище да се фука с Андреа (така я кръсти  Laughing )

Иска ми се някоя мама тук която е кърмила успешно да каже има ли значени подготовката или просто нещата са си тръгнали от самосебеси  Thinking Много ми се иска да кърмя този път, но след като не успях с щерката и сега се притеснявам дали ще мога  newsm78 Има ли нещо което би трябвали да правя по време на бременноста та после да успеем да папкаме от цицка  Laughing Гледах в кърмаческия, четох ама все си ми остава съмнението  Rolling Eyes
А за ВИП стаите и раждането да си кажа и аз  Wink От прочетеното в нета и споделеното от дриятелки, колкото повече се престараваме да си нагодим и да се предпазим от негативи, толкова по-често се случва да ги преживеем. Аз не съм си избирала доктор и колектив при който непременно да родя, избрах си само болничното заведение защото ми хареса, че бебетата са при майките още от началото и през цялото време. Избрах я и заради това, че е чисто, хубаво и ново. В стая ще сме по 2 мами с бебенцата. От там на натък ще се оставя на природата  Peace
Има много случаи в които жени платили си за специалисткойто да води всичко и той за да "не се разкарва напразно" предизвиква раждането в неговата смяна и стават страхотни усложнения  ooooh! Е айде нема нужда аз да му платя и той да ме гледа като пачка пари  Naughty Имам и пресен случай тук в града една позната- платили си водене на бременноста в Майчин дом 400 лв. и през цялото време доктора ги шашкал, че с бебето има нещо нередно, всеки ден на София и търчане при какви ли не специалисти и какво ли още не. "Установил" че бебето е мъртво  #Crazy в 8-ми месец и решил да го вади, като ги накарал да се разписват къде ли не и те насметени разписвали и плащали. Извадили бебето 2,500 живо и здраво и тъй като много рано са го извадили се наложило кувиоз и стоене в болницата докато си навакса с килцата. Доктора се умълчал и когато таткото поискал документациите около бременноста и раждането доктора се шускал и така и не ги дал  Close както и да е те щастливи, че бебето им е здраво и живо се отказали да ровят, но съмнението остава  Thinking
Чета ви тук как висите (някои от вас) от 5 часа за да си запишете час при незнам си кой, че бил много добър и трябвало той да ви види  newsm78 А не ви ли е минавало през ума, че точно големият наплив е предпоставка за грешка от негова страна, преумора, напрежение и какво ли не оказват влияние за това. Момичета успокойте се и не се втальосвайте толкова, аз лично съжалявам, че отидох на ранната ФМ, мисля си, че беше пресилено всичко и ми остана само спомена за 2-те седмици рев и притеснение.

Хайде стига съм чела конско, че няма да имате нерви да четете  Laughing Лек ден и не се косете бебетата през октомври ще си видим всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт