АПРИЛки стягайте се от сега,за другата ни среща през есента!!!

• 15 877
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
Хм...за пишките на малките сте се разприказвали...усепх на малките мъже на които им предстои тази неприятна процедура.На Дани също е много затворена,нищо не се вижда,чак да се чуди човек от къде пишка това дете,но ние няма да предприемаме насилствено забелване  на този етап,така ми каза детския хирург.Даде ни срок до 3год. възраст и почти ми гарантира,че сама щяла да се отлепи кожата Thinking Та както и да е,само споделям,че има и лекари /хирурзи/,които са на по-различно мнение по въпроса  Peace
Ласи,ако се класираме за другата среща моя Владо ще припява с теб...той руския език доооооста добре го знае  Wink

# 46
Благодаря ви за стиснатите палци Heart Eyes
Сиси и на мен един доктор ,който си викам в нас ми каза да не го пипаме и аз затова досега се колебаех.Но пък всички останали казват ,че после става много по-трудно и за това се реших да ни мине и това от главата.Гадно ми е ,че детето така се радва като ходим на консултация или някакъв преглед ,а след това сигурно ще му остане травма  Sad

# 47
  • Стара Загора
Здравейте момичета! Благодаря много за хубавите пожелания Hug

Ние днес поработихме малко и сега вече едва гледам, накрая чак ми се гадеше от умора Crazy Какво е това чудо, не помня досега толкова да съм се уморявала, пък сега започна и системно да става ooooh!

Стискам палци на всички малки мъже, на които им предстои непритната процедура, дано мине леко и бързо да се възстановяват.

Ванче, ама свекърва ти ме разби, ако ориз картофи и моркови не запича, не знам кое Mr. Green

И накрая пущам едно линкче, за едно приспособление за количката, говорихме за това на срещата, с Тифани май, ама с тоя изфирясал мозък не съм много сигурна и затова го пущам тука, моля за извинение ако бъркам Blush
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.12/1678334
В момента ми се вижда малко по-скъпичко, но мисля, че може да го намалят още, само трябва да се дебне Simple Smile

# 48
С голяяямо закъснение – честит рожден ден, мила Муси! Бъди все така мило и усмихнато момиче – да ти се роди още по-мило и усмихнато бебоче, да са здрави с Поли и само да им с радваш!!!А за пожарникарите – много се смях...и аз това съм го пропуснала! Значи Тифани не пусна мъжа си един стриптийз да направи  Wink Тифани – ти си първата жена-пожарникар, която познавам...сигурно ти е писнало да ти го казват, но пък на мен ми стана много мило – и няма да се притесняваме на новата среща от пожари Laughing Емма - споко - аз имам още по-фрапираща изцепка - сватба началото на първи курс - в едно Старозагорско село - под една шатра опнали едни маси, кебапчета, салати от едни казани  ooooh! - жЕни се колежка, с която съм учила вече цяяял месец Simple Smile и един възстаричък, пийнал ме кани на танц - въртя ми, вдига ме, най-накрая се изкубнах от него...и отивам аз при "колежките" и при булката и им викам - "Уф, тоз дъртак няма ли да ми се разкара..." - абе нещо такова...Сещате ли се кой беше тоз дъртия? Да, да, точно така - бащата на булката  ooooh! Embarassed и до днес мойте мили дружки (нали са ми дружки) ме уверяват, че булката не ме е чула... Милена1976 – за Фризо 3 използвам лъжичката от Фризо 2 – 1 лъжица Фризо 3 (за 60 мл вода) = 2 лъжици Фризо ( всяка за по 30 мл вода) – Елица пие 150 мл вода и не мога да отмерва с голямата...Иначе Елица след 3 дни висока Т + дрисък последваха 3 дни с обрив – със сигурност НЕ е шарка – така че за всички бременни мами на срещата – споко! Ходихме 2 пъти в Инфекциозна и там бяха категорични, че не е нито една от шарките (аз се съмнявах за една шеста болест...демек - шеста шарка) – иначе доста се бях притеснила за бременните, защото точно 3 дни преди обрива Елица би трябвало да е заразна...Галя_илиева – напълно те разбирам за твоите притеснения – и аз след работа като кукувица обикалям сама из квартала и като видя майка или бременна – бягам все едно съм чумава...Как мина сватбата на брат ти??? Я прати снимка на шаферката Рада! Ласи – ами разхождай се друг път в голямото междучасие в близкото училище  Laughing Там какички много Laughing Лале - гледам в 2 часа будуващ покрай Георг...уффф, и твойта не е лесна, мила!
Иначе аз си имам определено мнение по един минал спор от миналата тема, ама си викам - айде - нова тема - нов късмет...
Момичета - да се ходи на работа наистина е "отмарящо" за децата - наистина ще се чувствате пълни със сила и енергия за повече игри и занимания...но си е уморяващо, да ви кажа...хем отморяващо, хем уморяващо! Но не е толкова голям шок, колкото очаквах! Целувки на всички! Сега ще хвърля едно око (или 2) в темата за срещата!

P.S И аз сложих снимки  в сайта...и сега ще гледам филмчета! КРИСИ - успех с манипулацията!!! Praynig

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 23:20 от helenblondy

# 49
Добро утро!!! Айдеееее - ставайте!!!! Някои днес сме на работа - други още спят!!! Не мога да слагам кафе - ама ви черпя с кафе с мляко, с меки какаови бисквитки и с малко повече слънце! Целувки и прекрасен ден!!!

# 50
Алоха айде народеее, кой каквото си хареса!!!
 КРИСИ, да пишеш какво стана с малкия герой, че и мен една треска ме тресе.....и ние сме до никъде в това отношение, ама аз съм си виновна, едно  че не съм редовна в опитите си за забелване и второ, че веднъж успях да издърпам анджакламата, ама прокърви леко и аз така се стреснах, че не посмях след това да повтоя и то......се върна в първоначално положение  Mr. Green.
 Самуил гледа "кой е по-по-най"-той си пада по всякакви такива извращения.
 Исках да ви помоля, ако ви се занимава да разкажете (на дълго и на широко) как минава един ваш ден-но наистина подробно. Че аз нещо се притеснявам.
 Да не говорим, че Самуил пак е запечен-демек не е акал от понеделник. Вчера му давах лактулоза мип-никаква реакция, яде Активиа-пак нищо. Днес мисля да пробвам с Дуфалак, че много дни станаха. Ако имате предложения за лек относно запека......
 И накрая, но не на последно място-Ч.Р.Д. на Маруся, с огроооомно закъснение

# 51
Добро утро!

Емата гледа за Севън омнипотенс и аз използвам намалението Grinning

Муси, Тифани - аз съм си харесала ей това "присустобление" - бъгипод
По -скъпо е от борда, ама ми се струва по-удачен вариант, има опция за дъждо- и слънчобран.

Хелън, мерси за апетитната закуска, Еличка е добре вече, нали?
Стискам палци на мъжете, които трябва да преживеят неприятната процедура с достойнството - ама, трай бабо за хубост!

Емма, ще разказвам ама по-късно, че излизам на среща с една стара дружка - тамън дотогава да са се отчели и другите мами.

Хубав ден на всички!

# 52
  • София
Добро утро и от мен!
Ема, лактулозата и дуфалака имат едни и същи съставки, действат с натрупване така,че трябва да даваш няколко дни.Може да дадеш 10 мл,повече течности, овесени ядки и плодове/ да не ставам досадна ама реших да ги изброя/. За по-големи деца има и свещички,на нас за съжаление ни се е налагало да ги ползваме но го разделях на три чати. Ласи ме светна за глицеринови свещички за бебета, но ги няма в БГ, продават се във всички съседни страни и по- далечни, но незнайно защо ние тук нямаме внос.
Хайде успешен ден!

# 53
Привет момичета  Hug

Успях да ви попрочета най-накрая  Grinning Хе хе, поразвеселихте ме малко с тези пожарникари и дъртаци  Joy

Стискам палци безболезнено да мине процедурата при момченцата, и мамите да не се притесняват много.

Емма, за запек честно казано не знам какво да ти кажа, че такова запичане не ни се е случвало досега. Аз гледам да и давам често овесени ядки, плодове, за да не стигаме до там. А за това как протича един наш ден, по-точно уикендите ни, защото тогава се гледаме с Дари, слушам и започвам надълго и широко. Събуждане в 6-6.30ч., закуска АМ, после ставаме към 7ч. и хайде на гърнето. Вършене на голямата работа, тоалети и така в 7.30 най-късно сме на крак. Игри до към 9ч., после пак закуска към 9.30-10ч. и лягане за предиобеден сън. Много често спи до към 12-12.30ч., после можем да излезем за около час и се връщаме за обяд. След което пак излизаме, освен ако не е много топло, тогава си оставаме в къщи  Sad И пак игри и разни забавления, докато не и се доспи към 16ч. Следва пак сън около час-два, следобедна закуска и хайде пак навън. Към 20.30-21ч. баня, после АМ и си ляга. Така общо взето минава един ден, с някои изключения разбира се. През времето, в което спи, аз успявам да свърша малко работа, да почина, да  поседна на компа  Mr. Green

И сега да ви се оплача Дари от вчера е с температура, беше до към 38 най-много, дадох и  панадол, но без ефект. Сутринта обаче се събуди с 38.5 и и сложих свещичка ефералган, свали я до 37.5. Сега спи, но като се събуди мисля да я заведа до педи ако е на работа да я види. Освен температурата, никакви други симптоми не забелязвам, яде си, весела е, абе странна работа. И понеже последните дни и други дечица бяха с температура, я кажете да няма някой такъв вирус напоследък. Да не ви говоря че от вчера постоянно я оглеждам за пъпки, но нищо не намирам.
Хайде стига толкова от мен, че много дълго стана.
Хубав ден на всички и приятни разходки.

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 10:49 от Bibobibo

# 54
Хелън, искрено се надявам вашите здравословни проблеми вече да отшумят, да не говорим, че колко гузна се чувствам  Embarassed  Embarassed  Embarassed Ама вече го обсъдихме това на няколко пъти  Hug Хубавото е, че Еличка няма шарка  Hug
Много се смях с твоята изцепка  Joy

Емма, аз нали имам време и ще ти разкажа за нашия ден (ако си бях вкъщи с Боби, никога нямаше да успея)  Grinning

1. Ставане в 8.00 и след 10 мин ака
2. Мия го, правя му чай от шипки или от лайка
3. В 9.00 Закуска - попара, кус-кус, овесени ядки със сирене- почти не ги яде
4. До 11.00 си играем вкъщи, аз се къпя междувременно, той в проходилката заклещен на вратата в банята. Приготвяме се и излизаме
5. Взимам му кухнята и яде основното+десерт няколко лъжички - това се случва на една детска площадка, после щъка около децата, прзалям го, люлея го и т.н. до към 12.30-13.00
6. Прибираме се и към 14.00 му правя мляко - изпива го и заспива
7. Аз най-накрая съм намерила време да седна да хапна, да пусна пералня, да прибера дрехи и т.н. - това 1 час
8. Към 15.00 Боби се пробужда и вижда, че е сам и почва да реве - лягам до него със списание или книжка и той продължава да спи, ако реша да стана от леглото се буди и пак реве - та така, вардя го. Спи до 17.00
9. Става - давам му останалия крем от кухнята с 2/3 настъргана ябълка и ако е хубаво времето излизаме
10. Към 18.30-19.00 се прибираме и си играем вкъщи  - правя му театър с изграчки, търкаЛЯМЕ ТОПКА И Т.Н.
10. в 20.00 супата от кухнята + 1/2 банан
11. в 21.00 го къпя - вече в банята  - в душ кабината (не се смейте , ама до преди 2 дни му носехме коритото и водата, за да го къпем в спалнята, да не настине и така една година  ooooh!)
12.  В 21.30 заспива с мляко

И идва моето време - отивам да пуша на втория етаж - там си е моето място, после вечеряме и гледаме забранена любов, после какво следва няма да обяснявам  Wink и по някое време си лягаме  Laughing

За запек - Боби си ака редовно, ама много често му става едно такова твърдо и на малки топчета , от както му давам прясна настъргана ябълка в крема следобе,д нямам тоя проблем. Обаче, на който и да го споделя ме гледа с недоверие - явно е странно, ама при нас действа  Simple Smile Иначе знам нещо много тривиално - вода от овесени ядки действа разхлабващо  Peace Аз на Боби съм му правила, когато беше на 2 месеца  ooooh! Кой ти беше чувал тогава за проблеми с глутена  ooooh! Ама нищо не му стана де, даже помогна  Simple Smile

Неси, гледах клипчетата - направо са супер, много хубаво ми стана  Hug

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 10:44 от Vanyivan

# 55
  • Варна
Емма аз за съжаление в момента нямам никакво време да ти пиша на дълго и нашироко, че съм си сама днес с двете деца и бързам и обяд да им приготвя.
Само ще ти напиша набързо някои неща против запека, дано помогне нещо - пюре от круши, сини сливи, праскови, кайсии и овесени ядки както вече са ти писали някои мамички. Пробвай да му свариш тиква или пък пюре от такава. Най-добре е естествено да дадеш пресен плод, ако имаш възможност де. За сега това - ако се сетя още нещо ще пиша по-късно.  Peace

П.П. Питай и личната за всеки случай, да не си докарате някоя друга беля на главата  Peace

# 56
Момичета, давала ли е някоя хексалгин за висока температура? Че аз току що дадох по съвет на педи и се притеснявам малко.

# 57
  • София
Bibo, аз съм давала. Споко, няма страшно! С него не бива да се прекалява, но това е СРЕДСТВОТО при наистина висока температура  Peace

# 58
  • Временно
 Bibobibo ,и аз съм давала Хексалгин на Сиана при температура над 38,5.По 1 капка на 1 кг телесно тегло. Peace

# 59
 Bibobibo и аз съм давала. В прочем винаги давам при висока Т над 38,5 градуса. Както каза и eva_merry по капка на телесно тегло, най-малко през 4 часа.

Емма, пробвай наистина първо с някакъв плод. Ако искаш де... При нас действа успешно крушата и сок от синя слива.  Peace
 По-късничко ще ти разкажа как минава и нашия ден, че сега Кръсти се събуди и ще се храним  Crazy

t_ilieva  Peace Абе знаех си аз, че веднъж вече поздравявахме Габитата. Не съм изкуфяла значи чак толкова. 

Общи условия

Активация на акаунт