АПРИЛки стягайте се от сега,за другата ни среща през есента!!!

• 15 877
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря ви момичета  Hug
Дадох и 10 капки, нали е около 10 кг. Беше с 38.5, а може и малко отгоре да я  вдигна, че не ми позволи да я премеря. Сега спинка. Ако до утре няма подобрение ми каза да започваме Зинат, хич не ми се иска обаче. Дано да се пооправи до утре. Педи каза че вижда 2-3 херпесчета на гърлото.
Такава температура досега не е вдигала, и малко се притесних, направо пареше.
И познайте каква била причината според педи - зъъъъъъъъъби.

Момичета, искам да ви кажа ,че разгледах снимките от Априлци сума ти пъти, гледах и клипчетата, много сте хубавииииииии, а дечицата са невероятни сладури. Още ме е яд за срещата, надявам се следващия път да се класираме.

# 61
Бибобибо, Лидия миналата седмица цялата беше с висока Т! Правиха й изследване на урината, за да се изключи пикочна инфекция. Оказа се зачервени уши, но не отит. Давала съм й само панадол и нурофен за сваляне на Т. Педито каза, че не е за антибиотик (не е любител на антибиотиците, освен ако не се налага де). Не знам дали не са били зъби, но вдигаше на моменти 39.5. Няма зъби все още. Сега да чукна на дърво, вече е добре, няма никаква Т
Чувала съм за някакъв 3-дневен вирус newsm78 ли какво е, незнам, с висока Т и накрая минава ей така. Направо незнам какво да мисля...Да се оправят всички болнички дечица!!! Praynig Praynig

# 62
Бибо,в началото на тази седмица Дани имаше хрема и вдигаше Т от порядъка на 38,5 до 39,3 два поредни дни.Давах сироп Панадол /само веднъж/ и слагах мокри компреси.Цялата работа беше за 2 дни,от какво беше тази Т не знам,но чак Зинат  Thinking Ние затова и отложихме ваксината за края на месеца.
Блонди,голяма изцепка си имала на тази сватба  hahaha

Ние сме в процес на отбиване,стискайте ни палци,че ми е много трудно да го слушам как плаче посреднощ от другата стая Cry тази нощ мина без да суче.Майка ми спи с него,но той се буди и си плаче.В 04 сутринта не издържах и влязох в стаята,гушнахме се и заспахме /без цица/,но доста трудно.Знам,че сега е момента да се отбием,но ми е доста...объркано и трудно да се устискам да не му дам Rolling Eyes

# 63
  Бре какви са тия температури, какви са тия болести посред лято бре? я веднага всички да се оправят  Naughty.
Аз най-накрая да се наканя официално да честитя бременностите на Lassi и Galivo, да минат така, че да не ги усетят въобще. А раждането им.......само цветя и рози  Mr. Green
 Аз отдавна забравих що е то кърмене и има ли почва у нас, та затуй трудно си представям несгодите ви, ама стискам палци кой каквото си е наумил да го свърши.
 Самуил пие АМ Хип 3 или Хумана 3 (каквото намеря), но имам подозрение, че от него се спича и не знам дали да пробвам да ги сменя или по пинцип всяко АМ така ще му действа. Иначе ядеше плодово пюре еври брекфаст дет се вика-я сливи, я круши, я кайсии, я праскови.....ама резултата не е никакъв. твърде е специален моя син, не дриска от какво да е  Mr. Green.
 И от сега ви моля да стискате палци че на 31.05 излиза класирането за яслите и а дано са го одобрили детето, че живот и здраве на есен с песен-майка му да си търси ново поприще, а хлапето-на ясла да се образова.

# 64
Емма, ужас, ужас, на вас може и да ви се струва , че се превземам като стане въпрос за болести, ама аз наистина много ги изживявам нещата  ooooh! Като чуя, че някое дете е болно от форума, сърцето ми свива за детето, а пък да не говорим, че почвам да проверям Боби за същите симптоми......Гледам обаче вече да не пиша толкова често за това, че то аз ставам банална вече - на себе си омръзнах с тая паника, а пък предтставям си на вас да четете....
А истината е, че всяко дете има слабо място, за съжаление и децата боледуват от едни и същи вируси по различен начин....
Например Еличка и Боби - прекараха този вирус с дрискането - ама Еличка горката много си изпати с тия темпреатури от по 39.9...А Бобката , като му текнат сополи и съвсем скоро го удря в гърдичките.....На мен сополите са ми най-големия кощмар.

А в тоя ред на мисли, нещо малко по така - как да кажа, май като черен хумор може да се получи  Mr. Green Отиваме ние на консултация с Боби и доки ни обяснява как следващия месец предстои ваксина - много важна, включва и шарката някоя си. А сестрата нова - не ме познава що за стока съм и вметва - "Тя тази ваксина е много важна, че то сега има епидемия, много, много болни деца". Доки като я чу и като ми видя ужаса по лицето, лошо и стана и почна да замазва положението и да обяснява "Абе то тия работи дето ги говорят по телевизията не ги слушайте вие, те не уточняват, че става въпрос само за братята, дето живеят в много лоша хигиена и лоши условия, така, че спокойно"...Да ама като ми пусна тая сестра мухата  ooooh! Така се спогледаха двете, че от сега си знам какво и е казала доки като излязох, нещо от сорта на "Моля ти се, с тая майка недей така, че ще почне всеки ден да идва да проверяваме детето, дали няма шарка"  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Пожелавам от все сърце всички болнички да оздравяат бързо и цяло лято да нямаме нито един пост на страдаща майка с болно детенце  Praynig

# 65
ехоооооооо.ние от сутринта сме по улиците и чак сега имам време да пиша.вече махнах едното спане и сега сме само с едно от 13ч. до 16ч.и така Емма-ставаме в 7.30-8.00ч.закуска,малко игра и в 10ч навън.в 11.30 вземаме кухнята,в 12 обяд(ядеме манджата).в 13ч. се прибираме да спим до 16ч.после ядеме крема,и пак навън.супата е с нас и ядеме нея в 18.30ч.играеме до 20ч и се прибираме.къпем се и 21.00 пием АМ и спим.така минава нашия ден.сега на Оливия и пробиват 3 зъба едновременно,малко се криви,но е усмихната и яде.лека от мен и до утре.

# 66
Аз да си кажа, как минава един наш ден, в шеги и закачки.
1. Кака ви се събужда към 7 за цокане и ако не я раздигам да водим брат й на градина спи до 9.
2. Следват опити да се даде някаква закуска, които в повечето случаи- безуспешни.
3. Избутваме някак си (пак в шеги и закачки) до 13, когато започват опитите за обядване (все по-успешни, напоследък).
4. Следва беснеене до 15, когато кака ви, вече е на предела на силите си. Тогава започват опитите за приспиване.
5. Ако е щастливият ми ден, спи до към 16,30 и после закуска, вършеене из къщата, докато аз готвя/мия чинии или друга домакинска работа или пък, ако вземаме баткото-игра в двора на градината, за да свиква с институциите отрано.
5. Приспиване от 21,30 до 22,30.
И така. Не се оплаквам, де, то на кой ли му е лесно, ама много е енергично това дете.
Хелън, добре, че Еличка е добре, вече. Не е ли нормално, след по-дълъг период на разтройство да се появи обрив? Моят син беше така и педи каза, че след периода на разтройство, през който детето не яде друга храна, освен такава не дразнеща стомаха, се получавало обрив ако е било захранено изведнъж. Криско имаше  уртикария поне една седмица след това.
Бибо, моят син също беше с висока температура, тия дни и сега е добре. Няма темепература, нито други симптоми на болест. Явно е някакъв вирус. Дари на ясла ли ходи? Кажете как е, ако на някой детето му вече ходи на ясла, че на нас ни предстой до месец-два!
Малко се улях, но мерси, че ме изчетохте.
Лека и мека!

П.С Абе, вие що толкова се притеснявате от тези шарки? Те не са ли един вед нормални детски заболявания, които е хубаво да се преболедуват сега? newsm78 Говоря за варицелата и разни такива, при които се придобива имунитет.

# 67
Привет, момичета  Hug

Докато се разпиша в темата, вече 5 страници се изтърколили.

Vanyivan, мисля, че в мое лице имаш достоен конкурент-хипохондрик  Mr. Green

Bibobibo, доно все пак не се налага да пиете антибиотик! Хелън, надявам се, че Елица е вече добре!

Емма, за разхлабване, както са ти рекли и другито момичета - овесени ядки, круша, сок от круша, грозде, тиква.
Марта също от около седмица е по-запечана от обичайното - понякога се изхожда на 2-3 дена по веднъж. Отдавам го на това, че напоследък няма никакъв интерес към храната, която се дава с лъжица, иска само finger оood - хляб, бисквити, солети, парче ябълка... Мислех си, че бананът я запича, но от два дена не съм й давала и е все така...

Дните ми са различни и все пак доста си приличат - обикновено Марта се буди между 5 и 7 ч. пие мляко и понякога заспива отново (особено когато се е събудила в по-ранния час). Аз, след като й дам млякото, ставам и се опитвам да се събудя, изпивайки цяла кафеварка кафе. А междувременно се опитвам да работя. Към 8 ч. започвам да готвя - понякога една манджа, а ако тя не е подходяща за Марта, подхващам и втора. Към 8:30 9:30 народът наизпълзява, гладен и иска да яде - приготвям закуски, храня, довършвам готвенето. Докъм 10:30 ч . сме приключили с това и се стягаме за навън. Най-късно в 11 ч. сме навън. Ако Теди е с нас, оставаме докъм 12-12:30 (щото след това той отива на училище). После обяд, следобеден сън (аз също си полягвам за половин час поне),  после следобедна закуска и отиваме да приберем Теди от училище, игра в Докторската и към 20 ч. се прибираме. После настава пълна лудница - един гладен, друг жаден, трети изморен - трябва спешно да се угоди на всеки. И така към 22ч. вече е тихо и спокойно и народът се е изпонатръшкал, може и да не спи, ама поне не върви след мен, дърпайки ме я за крачола, я за ръкава... Два пъти седмично обаче работя и и извън къщи, тогава следобедите не мога да си полягвам  Tired

Днес най-накрая купихме сандалки на госпоица Марта. Ласи , мерсаж за съветите.   bouquet И ние вече се обзаведохме с Паблоски сандалетки. Марта много им се радва, радвам им се и аз, че беше голяма мъка да я накарам да трае в количката, докато стигнем до Витошка. После я пуснах да търчи и тя не се спря оттам до Народния театър все е е тичала...

Хайде, лека нощ  Tired

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 07:03 от Тодоран

# 68
Искам да питам какво мислите за ваксината за варицела??? Тука нещо май се опитват да ни я пробутат, ама хич не искам само да товаря детенцеи излишно! Моля, кажете какво мислите! Praynig Ласи, Хелън... Embarassed Embarassed Embarassed

# 69
Нашата процедура с възмажаването мина .Плака доста днес на всеки опит за пишкане та чак се изпотяваше от болка ,но нвсе някога трябваше да стане ooooh!Надявам се утре да е по-добре Praynig
Нашия ден е -ставане в осем и закуска най често попара/но май вече му писна/
След това постоянно тичане след майка му докато тя се опитва да се приведе във вид.
Утре ще допиша ,че пак се почна рев /явно пишка/ Sad

# 70
Лурдес - аз лично за мен си съжалявам, че в БГ нямаше такава ваксина...в смисъл - аз не съм боледувала от варицела и докато бях бременна - на косъм се разминах -  с 3-5-ма общувах, дето после се изпоразболяваха - а контагиозността е около 100%! Имах чувството, че съм орисана и аз да се разболея, докато съм бременна...аз лично не слагам на Елица доброволно ваксини повече от това, което е одобрено - може би Ласи ще ти даде по-обективен съвет - тя е по-смела от мен в това отношение! И по-информирана! Мисля обаче, преди да забременея втори път, да си сложа ваксина за варицела (в Гърция я има - проверила съм там нещата) - но за детенце - не бих  сложила...Ааа, Тодоран - и аз днес обух за първи път Паблоските сандалети - махнах й памперса за малко (за първи път) и след 10 минути тя  се изпика в бодито си и в новите сандали ooooh! - почна да си дърпа бодито и да маже по паркета  ooooh! - после я съблякох голичка по сандалки - беше много сладка - както е измършавяла от това дрискане....Ваняиван - стига с таз твойта идея, че Бобката е заразил Елица бе, жена! Знам те, познавам те - ама въпреки това - ти съвсем се побърка значи! Кой знае какъе боклук Елица е изяла в Априлци и се е подрискала (докато майка й пуши тайно от мъжа си) Simple Smile Пък и това, че си хипохондрик - е, аз не съм била седмици в болница с Елица - така че само ти си знаеш какво ти е! Днес видях твойто свеки - каза, че си в къщи и гледаш Боби  hahaha А тя се размотаваше по кварталните магазини  hahaha Помага ти много, няма що!!!Теоилео - чак пък да е нормално като ти спадне Т да се появи обрив  Thinking По принцип, ,често при някои гастроентерални вируси се случва - ама дали беше от това, дали от новия сапун Johnson или от пилешкото от ДК - един бог знае!!! Дано никой повече не се разболява и никакви Т!!!
Емма - не знам какво различно да те посъветвам - при Елица действа безотказно овесени ядки+компот от кайсии (домашен)...и да пие много вода! Но си е от черва, според мен!

Ето ви една анкета, мацки:
1) коя книга четете сега?
2) откъде да си купя (АЗ, не Елица) бели или екрю пбувки 35 номер, високи и удобни - платформа, например...за летни роклички...ще се побъркам с тез обувки!!!

И до утре да сте отговорили - утре ще завземам магазините!
Лека (абе кой пожелава и да е мека  Thinking - поне за мен ще е само мека - сама съм тази нош - Иван е на някво състезание по колоездене... ooooh!)

КРИСИ Hug дано бързо да му мие на Нико!!!

# 71
Днес видях твойто свеки - каза, че си в къщи и гледаш Боби  hahaha А тя се размотаваше по кварталните магазини  hahaha Помага ти много, няма що!!!Теоилео - чак пък да е нормално като ти спадне Т да се появи обрив  Thinking

Хелън, аз какви работи още мога да разкажа за свеки, ама то вече работите отиват към един друг форум и друга тема, та за това  Mr. Green Ама така е де, наистина е така за съжаление - да се смееш да плачеш, туй е  Crossing Arms Добре, че утре си отива да си почина най-накрая и аз  ooooh! Поне мъжа ми си идва и няма да се налага да готвя  Flutter

Книга в момента чета - "Източен вятър, Западен вятър" от Пърл Бък, много е хубава, мисля, че ще ти допадне на теб, до колкото те познавам. Незнам от къде да си я купиш, но мога да тия дам да си япрочетеш. Малка е, ще я прочетеш бързо.

За сандалки въобще не мога да ти кажа, че аз нещо напоследък не съм ходила по магазините. нали знаеш, че като видя нещо и без да ме питат бързам да го споделя.

# 72
Хей здравейте Simple Smile

Еййй друго си е мама да си е при нас, отпусна ми се душичката Simple Smile
Даже успях да я накарам да чете Здрач и да гледа филма  Joy

По анкетите:

Ели:

ставаме в 10 часа, сутрешен тоалет на Габи и мен, оставям я да си играе и отивам да правя закуска и за двете ни, хапваме и аз се залепям за компа а тя си играе. Към 1:30 обядваме и двете, обличаме се и към 2 часа излизаме, скитосваме, митосваме и към 7 и 30 вечерта изчакваме Васко да ни вземе от парка и се прибираме. Следват баня, ядене и приспиване на Габи до към 21 часа, след това ние с Васко сядаме да вечеряме и да се видим, после аз изчиствам, пускаме перални, миялни и тн и се изкъпваме и по леглата, като аз си лягам към 12:30 и до към 2 сутринта чета (знаеш какво) Simple Smile Ми това е денят ни, на мен си ми харесва така нашия режим Simple Smile

Еленче :

1. Чета за 2ри път "Нова луна", и чакам в понеделник да излезе 3тата книга "Затъмнение"-то и да го почвам Wink
2. Честно да ти кажа незнам  newsm78

Абе кажете какви са тия сандалки на непросветените  Hug

Ние вчера ходихме до бг магазинчетата на Илиенци и накупихме на Габи малко дрешки, че почнаха вече жегите Simple Smile

Снощи излизахем с Васко и ходихме на 3Д кино, на един филм дето един ни гонеше с една кирка да ни убива, просто ужас, толкоз кръв отдавна не бях гледала, после с Васко се прибирахме на бегом по нощите към 12, макар че сме на една крачка от киното  Joy

Лек ден майчета и бебоци.Стига съм ви досаждала  Embarassed Rolling Eyes  Embarassed

ПП- за грипа и ние го изкарахме за 2 дена с висока Т, но слава Богу с никакви др симптоми и без АБ. Но си беше зор. Стискам палци всички дечица да се оправят бързо и да няма вече болести- лято идва вече  Hug

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 09:10 от Aquariel

# 73
Здравейтееееее!

Да ви видя преди да си бием камшика към улиците Laughing

Честити сандалки на Марта! Тодоран, радвам се, че сте намерили каквото ви трябва и че помогнах! Акварел, аз и компанията сме фенове на едно магазинче за детски обувки на Витошка, където продават една испанска марка - Pablosky (и не само - има огромен избор от марки и модели). Много красиви и удобни обувчици, Емата има обувки, сандалки и маратонки на тази марка и са страшно удобни.

Лурдес, както се знае, аз съм фен на всички модерни ваксини и Емата съм я издокарала по европейските тертипи откъм ваксини:lol: 
Размишлявах и на тема ваксина за варицела, четох разни литератури, но се отказах. Според мен е добре детето да си я изкара, те я карат леко и имунитета е доживотен (все пак естествения имунитет е за предпочитане пред изкуствения). Съгласна съм с Хелън, че си заслужава преди бременност, но в крайна сметка доколкото знам опасността не е от самия вирус за плода, а от високата Т, така, че е въпрос на личен избор.
Освен това, показателен за мен беше и факта, че не е включена в задължителните европейски имунизационни календари - както Превенар и  Ротарикс - което означава,че  опасността не е ранкирана като висока.

Книга - чета "Изворът" на Айн Ранд, преди това "Хиляди сияйни слънца" на Халед Хосейни.
Хелън, виж в испанските магазини за обувки - не съм гледала целенасочено за такъв модел, ама те имат голям избор и може да намериш.
Ваня, то няма пълно щастие душа - хем да работиш и да ти е кеф, хем свеки да ти помага Naughty Както се казва - който си има дете - да си го гледа Laughing

И аз отивам да превземам магазините - ще търся лятна нощничка на Ема, че много и е топло вече с тези които имам, и клинче до под коленцата искам да и намеря - че като я пуснах сега по голи кълки и като пада си обели вече коленцата. Та гледах в парка, че мамите са спретнали девойките с такива клинчета под роклите - да знаете къде има таквоз нящо newsm78 (май в премама съм виждала)

# 74
Пардоне моа, ама забравих за режима да се изкажа!

Ставане 7.00, пиене на мляко
Тоалет, свободно време (за нея, не за мен)
9.00 - 10.00 предиобеден сън
10.00 - 11.00 - свободни занимания, подготовка за излизане
11.00-11.30 - излизане, обяд към 12.00 -13.00
Разходка до 15.00
Прибираме се, за да спи в леглото си 15.30 - 17.30
17.30-18.00 - ядене на супа
18.00 - 19.30 - разходка (не всеки ден)
20.00 - къпане
20.30-21 - мляко и сън

Общи условия

Активация на акаунт