За лукЪТ и неговите качества и свойства...

  • 9 688
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 723
asyalein , интересно изглежда. Не знам как става с месо...ама ще пробвам.
Моят лучник е почти като на Мариета- северен, така да се каже...
Лукът е вътре в тестото, а не отгоре Crazy
Само, че аз режа лука на по- дълги парчета...на лунички Crazy

# 31
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
не може да има толкова тесто Naughty
повечко лук трЕбе Mr. Green

като искаш с месо: режеш на ситно бекон и посипваш отгоре, или го запържваш с лука Peace
аз съм веге и не слагам

# 32
  • Мнения: 7 723
не може да има толкова тесто Naughty
повечко лук трЕбе Mr. Green

като искаш с месо: режеш на ситно бекон и посипваш отгоре, или го запържваш с лука Peace
аз съм веге и не слагам
Аз видях, че твоята рецепта е с месо (бекон), за това...
Странно ми се вижда...не съм пробвала... Thinking
Иначе моята, т.е.- на прабаба ми е като на Мариета- северняшка.
Няма по- вкусно нещо от това, казвам ти Crazy
Опитай и ти. И за вегетарианци става Peace
Само, че аз слагам и чубрица в плънката- това е единствената разлика  Crazy

# 33
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз видях, че твоята рецепта е с месо (бекон), за това...
Странно ми се вижда...не съм пробвала... Thinking


ами той беконът тук е пушен и не е тлъст Peace
слага се за аромат само.
сега видях, че съм объркала подправката и поправих рецептата.
не се слага кимион, а ким.
подпомага храносмилането.
с чубрица съм пробвала, но с ким ми харесва повече Hug

обичам и много печен лук с масло и сирене, но отнема много време и много мирише после Twisted Evil

като дете ядях лукът като ябълка, а бях злояда.
само лук, чесън, люти чорбаджийски чушки и горчица ядях за ужас на майка ми  Mr. Green

# 34
  • Мнения: 5 173
Ай, стига, бе ooooh!. По 4 глави на кило кайма... яли лука като ябълка Shocked. В шок и потрес съм.
Кромид не мога да ям, само суров, на салата, но мн тъничко нарязан. Не търпя нито в манджи, нито в кюфтета, иначе през цялото ядене чопля.
Иначе, чесън обичам, на таратор, с картофена салата, към яденето (ръфам си пресен от градината), в майонесен сос...

# 35
# 36
  • Мнения: 5 173
И не искам, честно казано Rolling Eyesbouquet

# 37
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ай, стига, бе ooooh!. По 4 глави на кило кайма... яли лука като ябълка Shocked. В шок и потрес съм.


тук потресените ги черпим с порция лук за освестяване Mr. Green



сега се сетих:
в Любими има и рецепта на Френска лучена супа Flutter
когато се запознах с мъжа ми той това ми сготви  hahaha

# 38
  • Мнения: 5 173
asyalein, мн сте мили Hug.

# 39
  • Мнения: 7 723
Добре, де, аромата на печения или пържения не ти ли образува слюнкоотделяне? Thinking

# 40
  • Мнения: 5 173
Добре, де, аромата на печения или пържения не ти ли образува слюнкоотделяне? Thinking
Sick <- ей това ми образува. Особено като надуша запръжка с лук и мн такива зелени.
Работила съм в ДГ, в 2. В едната децата бяха под 10 и готвачката готвеше в малки количества и рендосваше лука, така го ям. А в др детска, бяха 4 групи по 27 деца по списък, идваха 23-25, там няма кой да рендосва толкова лук, та го режеха. Тогава не гонех лука в чинията, защото ме беше срам от децата Blush, че ми се смееха, гадовете Laughing. (и да поясня, заплащахме си обяда, да не скочат някои, че сме яли от дажбата на децата Peace).

# 41
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
миризма на задушен с вода и мазнина лук ме отвращава Sick
само пържен, суров или печен  Peace

Руске, кво се моташ с рецептата? Mr. Green

# 42
  • Мнения: 7 723
...

Руске, кво се моташ с рецептата? Mr. Green
Рецептата е като на Мариета...(почти) и зо това реших да не се повтарям...
А иначе снимков материал ще приложа по- късно Whistling

# 43
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Рецептата е като на Мариета...(почти) и зо това реших да не се повтарям...
А иначе снимков материал ще приложа по- късно Whistling

много тесто е тва newsm78
аз правя по подобен начин родопски клин с праз, яйца и сирене Mr. Green
ама на котлона и с тънко разточени кори Mr. Green

като сме още на праза...
на една приятелка майка й правеше разкошен праЗник.
бше нещо като тутманик, но се слагаше сирене и много задушен праз с чубрица.
малко беше мазничко, но супеер вкусно Crazy

а от праз правя салата:
наситнен и намачкан със сол праз, рендосана ябълка и стафиди.
лимонов сок и зехтин. посипва се с орехи  chef
яде се веднага да не покафенее ябълката Peace

# 44
  • Мнения: 1 456
Ей напомнихте ми за "северняшката " ми баба и нейния лучник  Heart Eyes
и за " мързеливата " и баница Laughing
май ще трябва да запретна ръкави и да извъртя един лучник

Общи условия

Активация на акаунт