За лукЪТ и неговите качества и свойства...

  • 9 693
  • 95
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 5 001
Ами лучените кръгчета? Панирани? А?
Какво мезе са само..... Crazy Crazy Crazy Crazy

# 61
  • Мнения: 7 914

в Любими има и рецепта на Френска лучена супа Flutter


най любимото ми ястие с лук Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  в подходяща купичка с хляб и кашкавал отгоре Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

отивам да погледна рецептата Flutter

# 62
  • Мнения: 5 001
Сетих се,че и праз съм панирала....Ставаше прекрасен!!!

# 63
  • Мнения: 229
А аз тази зима правих за първи път супа от праз -не можете да си представите каква вкусотия поне на мен изключително много ми хареса.Хапваме и лук и чесън и праз собстено производство екологично чист.Огромни количества лук и пресен и стар  яде голямата дъщеря даже повече от баща си.

# 64
  • Мнения: 483
Много обичам лук Mr. Green
Използвам големи количества като готвя.
Даже си измислих една тип "индийска" манджа с праз и кромид  Crazy
Около килограм праз Mr. Green нарязан на едро
3 глави лук нарязани на едро
чесън на корем (не прекалявайте де Laughing)
1-2 малки домата нарязани на едро
бяло вино около чаша
Пиле (бутчета, гърди, кой каквото обича) не ги режете, сложете цели
сол
дафинов лист

Всичко се буха в една тенджерка и на бавен огън се готви до пълно омекване на празът.
Вадите месото и дафиновият лист и нарязвате месото на хапки.
Взимате ръчният пасатор и пасирате до гладко пюре. Трябва да е с гъстотата на боза, сосът от праз се оказа много пухкав и лек.
както виждате няма нито мазнина, нито запръжки.
Такааа,  сгъстете сосът с малко брашно и подправете с малко къри и една една сериозна доза кимион.
Връщате месото вътре и го оставяте да покъкри 5 мин.

Сварявате ориз и сервирате сосът в/у него.

Супер мега лесна рецепта и да си оближеш пръстите bowuu

Нещо такова изглежда, но с повече сос и по-малко месо
http://maninas.files.wordpress.com/2007/12/img-8182.jpg



# 65
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
къде се скрихте , лукоядци  Sunglasses
през компа не мирише, спокойно дишайте  Joy Joy Joy

от мен:

печен лук  Mr. Green

# 66
  • Мнения: 7 723
къде се скрихте , лукоядци  Sunglasses
...
Правя лучник bowuu

Малко обърках чубрицата с джоджен...,
понамирисва на боб- яхния, ама...тва е положението Whistling

След малко ще ви кажа и на вкус как е Laughing

п.п... екстра е   Crazy

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 20:39 от Руска

# 67
  • Мнения: 9 453
Голяма грешка направих - отворих темата ..........

малииииииииииий и що ми трябваше  ooooh!

Обожавам лук, пържен, печен, пълнен, всякак. На манджа обаче слагам умерено, че моите недолюбват готвен /а на салата не им стига/ Освен ако манджата не е Капама, Глиган, глиган със зеленчуци и лук,   Хапки с меден лук  или карамелизиран, този Дроб с чесън и лимон е невероятно вкусен и крехък.
Френската лучена супа
си я хапваме двете с щерката, но тя отбира само бульона и крутоните или филията там.
Най-бързо и често крутоните в тавата, с масло и чесън на прах.  Embarassed Embarassed на тия вече се окапах  Blush

От тестените ядем само такъв Лучник, че е с кайма  Laughing Laughing

от няколко седмица правя освен стандартните хрупкави и ароматни лучени кръгчета и тези Мързеливи лучени кръгчета,

а Маринованите бейби лукчета вървят на всичко пък.

Пържолите с лук и Пържолите с чесън са в категория предпочитани  Blush

А чесновата майонеза или чеснов хайвер зимата правя и пълня в бурканче, има в наличност за цяла седмица.
А чесън обожавам да си хрупам с всяка манджа, ама само вечер става.
Обожаваме доматени сосове, с добавен много чесън почти в края  Blush
уффффффф мнго дълго стана, а колко още има  Laughing Laughing  но обожаваме разни лучено-чеснови постановки в чиниите  Embarassed

# 68
  • Мнения: 1 352
Руске, лучника ти изглежда точно като на мама  Cry. Направо му усетих аромата.

# 69
  • варна
  • Мнения: 263
2 глави чесън с малко сол се пасират и като при майонеза домашна се прибавя по малко олио при непрекъснато пасиране докато стане като майонеза много е вкусно Кажете как панирате лучени кръгчета

# 70
  • Мнения: 7 723
Руске, лучника ти изглежда точно като на мама  Cry. Направо му усетих аромата.
Ароматът му едва ли е точно като на твойта мама,
защото леко мирише и на джоджен....ама...вземи си. Страхотен стана  Hug

Иначе и мене ме връща към 30 години назад...на село...
...в къщата с кирпичения под.... Tired ох...

# 71
  • Мнения: 5 173
Руске, лучника ти изглежда точно като на мама  Cry. Направо му усетих аромата.
Намек за покана ли усетих тук Thinking Whistling Mr. Green?

# 72
  • France
  • Мнения: 726
А лук на жар? Като гарнитура към пържолките....И бира...

# 73
  • Мнения: 1 352
2 глави чесън с малко сол се пасират и като при майонеза домашна се прибавя по малко олио при непрекъснато пасиране докато стане като майонеза много е вкусно Кажете как панирате лучени кръгчета

Тате правеше същото, но със ситно нарязан лук. Аромата на тази майонеза е невероятен, а имайте предвид, че аз не обичам майнеза.
Тогава нямахме миксер и с дрелката  Party. Татко ми е много умен и изобретателен  Flutter. Набучи отпред една вилица и направи майонезата за секунди. После и яйца за кекс  разбивахме с дрелката  Crazy Crazy.

# 74
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Хоп-троп, в клуба на лукоядните  Mr. Green

Хапваме по много, не знам с точност по колко, защото никой не прави сметка, само надава вой, ако липсва вкъщи  Mr. Green

Обичам много пълнен лук, на пайовете с лук мъжът ми е почитател. Чесънът ми е най-мил печен, като стане мекичък и се топи в устата.
За малки закуски обичам дивия чесън, примирам за аромата му



Ефектът - разпалва апетит  Grinning Съобразявам се обаче с това дали ще говоря с хора след консумацията му.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт