За Предменструалния синдром, цикъла и.... пещерите

• 12 466
  • 114
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Казаха, че с раждането нещата ще отшумят. Обаче не споменаха след кое по ред раждане Mr. Green

Не мога да го потвърдя или отрека напълно, но твърдението е, че е вярно след нормално раждане  Mr. Green т.е. след секцио не минавало.
Раждах си нормално и сега нещата са значително по-добре - болки почти нямам. Обаче нямам идея как е след операция  Thinking така че незнам дали при мен не е просто съвпадение.

Хм, моето такова си беше пък промяна в ПМС-никаква Thinking

Явно при всеки е различно, аз нямам ПМС, но след раждането дори не разбирам когато ми почва цикълът, преди беше доста болезнен. Сега само леко главоболие получавам и то не всеки месец.

# 76
  • Стара Загора
Аз като прост инженер знам, че човешкото тяло е една машина и толкоз... В тази машина има закони, физични, биохимични и т.н.
Значи освен, че сме родени на една дата сме и колежки  Grinning

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 16:09 от Jade

# 77
Jade, навилизаш в сферата на недоказани неща...  Wink Wink Wink И точно това сега ще предизвика разногласия. Дух, вяра.. бла, бла.. Аз като прост инженер знам, че човешкото тяло е една машина и толкоз... В тази машина има закони, физични, биохимични и т.н. Това най-опростено казано.

Вярно е, но зависи какво точно гориво се слага в машината, за да работи, а и доколко добре да работи! Grinning

Съгласна съм с Jade ! Доказано е от опитите на хора, които са решили все пак да опитат недоказаното. Grinning
По същия "недоказан" начин има билка, която премахва миоми, тумори, както и намалява до голяма степен ракови образувания! Но фармацевтиката крие от нас всичко странично, което би могло да ни е от полза, защото, ако не е химия, няма да се печели, нали!

Разбира се никой не е длъжен да вярва в собствените си възможности! Но е добре да не се чака това да стане тогава, когато лекарите обявят смъртната присъда!  Sad
Просто който иска - да опита!  Hug

# 78
Лелееееее, голям спор се заформил бе!!! Не искам да коментирам изказванията от рода "Сит на гладен не вярва", но изказвания като "Всичко е в главата" направо ме хвърлиха в размисъл  Laughing
 От както съм родила или по-точно от 10 месеца не следя кога трябва да ми дойде, но въпреки това изведнъж виждам тук една пъпчица, там друга - в началото си мислех, че пак ме връхлетяха тия гадини (да поясня - кърмя и ми дойде за пръв път преди 3 месеца), така че бях забравила какво е ПМС и най-вече потърпевшата ми половинка. Та за какви настройки и мисли в главата става въпрос, като аз не съм настроена за това, а то ми идва като атака в тила  Tired По-късно се появяват другите описани от Потърпевшите симптоми - подут корем, 2 килца отгоре, душене в гърлото, все едно съм глътнала и недоглътнала топка за тенис, реве ми се от радостни и нерадостни събития, новини и т.н.
Така, че не потърсих мнения и изказвания сродни с тези на мъжете до нас, които нямат и не могат да имат типичните женски неразположения и проблеми....

# 79
данина, описанията ти са доказателство за това, което е в главата. Не искам да споря, още по-малко да засегна някой! Hug Но колкото повече се обръща внимание на болката, крилцата, душенето - толкова повече боли. Защото вниманието ти е насочено натам - към болката и симптомите. А колкото повече внимание е насочено натам, толкова повече се "захранва" проблема.  И аз бях така преди време. И температура вдигах! Един ден си казах, че е време да спра... Ами нямам болки вече! Когато получа раздразнение, си казвам "Сега ще мине" и си продължавам другите дейности, мисли, разговори...

Струва ли ви нещо да опитате? Не става въпрос за спор! Просто опитайте! Ако не от първия, от втория път ще стане! Hug

# 80
  • Между гори и планини
Аз съм си зла по по принцип... ПМС ми е само извинение  Mr. Green

Сега сериозно - явно се променям, защото дори когато живеех с родителите ми, баща ми разбираше и гледаше да не се заяжда с мен.
После като заживях с мъжът ми имахме репродуктивни проблеми, и аз несъзнателно полудявах като видех, че цикълът ми пак е дошъл. Мъжът ми като израснал сред 3 жени (майка и 2 сестри) е много търпелив и разбран по това отношение.
Сега за да туширам нервността си в онези дни, яко нагъвам шоколад  Blush

# 81
  • Свищов
Благодаря за съвета. Аз пиех нимезил на сашета, но щом е същото...спирам го вече. Корем не ме боли-подува се и ме боли кръста, но не и корема.

# 82
Той идея няма кога ще ми идва, камо ли кога съм зла, заради ПМС. Просто си мисли, че съм зла по дефолт  Mr. Green ....
Винаги съм се чудела на този ПМС..Е нямам го, никога съм го нямала, честно ! Просто ако не зная ориентировъчно датата на М, може и да си се оплескам  Mr. Green !
Нищо не ме боли, нито психичните ми състояния са свързани с М . BTW това не означава, че не фуча от време на време.. Simple Smile.....
Peace

# 83
  • София
Аз като прост инженер знам, че човешкото тяло е една машина и толкоз... В тази машина има закони, физични, биохимични и т.н.
Значи освен, че сме родени на една дата сме и колежки  Grinning

Ей! Верно бре!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 84
Абе, и след три раждания пак си го имам!
Ми няма такова животно. Няма, ама има. Аз просто съм различна жена тогава. Няма да влизам в подробности колко различна. Crazy

# 85
данина, описанията ти са доказателство за това, което е в главата. Не искам да споря, още по-малко да засегна някой! Hug Но колкото повече се обръща внимание на болката, крилцата, душенето - толкова повече боли. Защото вниманието ти е насочено натам - към болката и симптомите. А колкото повече внимание е насочено натам, толкова повече се "захранва" проблема.  И аз бях така преди време. И температура вдигах! Един ден си казах, че е време да спра... Ами нямам болки вече! Когато получа раздразнение, си казвам "Сега ще мине" и си продължавам другите дейности, мисли, разговори...

Струва ли ви нещо да опитате? Не става въпрос за спор! Просто опитайте! Ако не от първия, от втория път ще стане! Hug

tonimar, не говорим за физическата болка, поне аз нямам предвид нея. Жените сме свикнали на нея и сме много добре тренирани как да се справяме с физически болки. Някой има ли против това?!! А що се отнася до силата на мисълта в тази насока, мога за себе си да кажа, че и това съм оттренирала поради необходимост. По време на бременността и сега когато кърмя съм имала 3-4 невероятни главоболия придружени с повръщане. Не си позволявам да взимам каквито и да е обезболяващи дори и да са на билкова основа. В един момент просто се оставяш на съзнанието и с помощта на нещо като медитация главоболието ми е минавало, макар не от раз. Така, че физическата болка не я смятам за пречка. Другата болка, ако мога така да я нарека е по-упорита  и за съжаление не сме горе в пещерите за да няма странични дразнители. То дори когато тръгна по улицата с количката и започна да се движа като в лабиринт между спрелите по тротоара коли ми стига да забравя за болката в кръста или обилното течение, но буцата от нерви в гърлото се увеличава.

# 86
Мдаааааа, просто мога само да съжалявам, че съм от тези които освен , че са убедени в това , че има ПМС, също и страдат от него.
Наистина в тези дни , чиито брой нарастра всяка година и особено откакто радихставам ужасно уязвима, раздразнителна, ревлива, яростна направо. Страшно ми е мъчно, че не мога да се контралирам и така се навиквам на малкия, а пък на татко му.... ooooh! После не ми става по-добре от това, а напротив.

Знам, че противозачатъчните хапчета помагат да се преодолее този проблем, но изобщо не ми се иска да вземам такива поради много причини.
Сладкото тоест шоколад, наистина ми помага в тези трудни дни.

# 87
Хрумна ми нещо друго. Особено, ако половинките ви са благосклонни... Mr. Green
Започват да се масажират стъпалата на краката. Където най-боли - там най-силно се натиска в продължение на около 20 секунди. А буцата в гърлото намалява при натискане на точката "антистрес". Застава се в поза "мирно". Там, където опира края на средния пръст на ръката върху страничната част на бедрото - там е точката. Болката ще ви покаже дали сте улучили мястото!

За всичко си има цяр вътре в нас, колкото повече откриваме - толкова повече ще си вярваме!  Hug

# 88

Знам, че противозачатъчните хапчета помагат да се преодолее този проблем, но изобщо не ми се иска да вземам такива поради много причини.

Само докато се пият, след това се връща старото положение. Осем години съм пила.

# 89
На невярващите, по добре да не ги застига. И при мен всичко беше ОК до раждането - тренирала съм по време на цикъл и т.н. и никакво ПМС, но след раждането - леле , колко месеца ми трябваше да разбера какво е това, какви са тези отвратителни контракции ( в интерес на истината - при раждането не ме болеше толкова), защо ме боли адски глава, повръщам, втриса ме - абе чудя се ще умирам или не. Гинеколога ми изписа някакви хапчета решиха временно проблема. Според него трябваше след раждането ако съм имала този проблем дотогава той да отшуми, е стана точно обратното.
Опитах с диета, неядене няколко дни докато ми доиде, гимнастика, позитивно мислене - и става по зле, другата седмица пак съм на лекар.
Неудобството е голямо, особено на работа и с колегите, които се чудят какво ти става...
Какво е това масло от онгриа, някой да знае какви билки се пият, вече съм склонна на почти всичко за да се оттърва от това и се чудя дали едно второ раждане ще промени нещата...

Общи условия

Активация на акаунт