За пленума се стяга вече АПРИЛското човече

• 12 709
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
  • Boston, MA
И аз до скоро се бях притеснила за трета сливица, на мен като малка са ми я махали. Говорих с нашия педиатър, защото Дани също хърка страхотно, и непрекъснато диша през устата. Според доктора, след като не боледува вече често (това беше само първата зима в детската градина), нямало нужда да се третира сливицата. Тук вече избягват да вадят сливици, нещо, което през 70те са правели много, сега вярват, че на децата не са им уголемени сливиците, ами просто отнемало време тялото да стигне размера на сливицата (тя не растяла).

# 241
Добро утро!
Бе за тая трета сливица - замислям се - не може на почти всички дечица да казват, че са с 3та сливица, адски неестествено е. Не говоря за вас, а за всички около мен тук, 99% от тях са така, с такава диагноза.   Thinking Альо не е, щото не е ходил на лекар   Mr. Green Има си клинични пътеки, по които си вземат парички докторите и що да не вземат и за 3та сливица. Отделно, че са малки са такава интервенция. Начинът по-който се установява е да се бръкне в устата и с пръст да се опипа, това е.
Деич, бравос на теб, че се справяш и с 2те кукли, да ги нацелуваш  Hug Не се натъжавай за Дея младша, така е, децата растат и имат нужда и от други неща, не само от нас вече  Hug
Аги, като не знаеш английски как ще залъжеш със CV на английски ми стана интересно  newsm78
Бубс, щеше да снимаш коремчето май  Whistling
Тина, ами теб да видим  Hug

Ние сме в очакване на класирането и ми е толкова свито...Целувки и лек ден!   bouquet

# 242
  • Варна
Добрю утро!
И аз съм в очакване на класирането за ДГ, макар че явно сме вътре. Вчера ми се обади майката с номер след нас и каза, че са приети. Тъй като нямат предимства, явно и ние сме Praynig
Стискам палци на Смин и Мисчето, Роди  Hug
Третата сливица гледам обсъждате... Аз имах едно време, боледувах често, спях с отворена уста. Чак сле дпуберитета почнах да спя със затворена. Сега си боледувам по принцип, явно имам срив на имунната система. Никича няма да дам да го режат, все ще го израсте, прекалено брутална ми се струв аинтервенцията, а и той не боледува често. В смисъл да пие АБ иначе носът му рядко пресъхва.
Аги, и аз се зачудих, ще те хванат за езика супер лесно, ама ти си знаеш
Аз все още съм си у нас. Тоз хотел голяма каръщина.
Сега чета сагата Здрач от компа (като нема кинти за книги си съсипвам очите), направо съм се влюбила в книгата и филма. А кажете ми дърта жена да се омагьоса от тийн истории с вампири?!!! Явно няма да порасна скоро, но на мен пък ми харесва така, жалко че в огледалото си жиждам побелелите кичури Rolling Eyes
Моите мъже са кой при баба си, кой в командировка, така че съм сам сама у нас, малко е потискащо...

# 243
Смин, той един наш познат, гледаме го веднъж в едно шоу, нещо относно "търся си работа" преди много време беше, и той се явяваше в качеството си на представител на някаква компания. Пулим се ние, че той кога там стигна, после говорим с приятели - ами пробивен човек, пише, че знае английски, немски, че даже и руски ooooh! Ами то за длъжността му явно не са нужни, щом 2 години си работи с тези "фалшиви знания".
В България много работодатели искат чужди езици, но реално нужни ли са? Понякога съвсем не! Ако за дадена длъжност ЗНАЕШ, че ще е нужно добро владеене на език, никога не би трябвало да претендираш, че го знаеш ако не е така, защото ще трябва да работиш с него, това е друго нещо. Тук човек не лъже. Naughty

Продавачка с английски език? Mr. Green Или офис координатор с немски и английски. Що? Щото шефа не ги знае  Joy Тук не говорим за фирми, компании и дружества, които имат клиенти от Европа и света, и където трябва да знаеш езика, за да можеш да вдигнеш телефона, да определиш среща, да отговориш на мейл, или просто да предложиш помощта си. Попадала съм на длъжности "офис координатор", където явно се казва, че не само си секретар на фирмата, ами си и преводач на всякаквата им документация Wink Ами там човек, който не знае езика перфектно няма защо да ходи, но като ти напишат и заплата 500 лв ти става ясно, че заслужават да го знаеш като туземец.
Та по повод CV-то, нужно ми беше да е на английски, защото аз абсолютно коректно казах на един господин, че не боравя с езика толкова свободно и на високо ниво, колкото според мен е нужно , за да отидеш в Англия на обучение по психология Thinking А той пък ми каза, че има време ако решим, за да посещавам и частни уроци и да си възстановя нивото, че и даже повечко да кача, а англичаните били толерантни към хората, на които явно това не им е майчин език. Да съм била чуела китайците как говорели в Англия и щяло да ми стане ясно. newsm78 Защото по света хората не са "спЪни го тоя, че е тръгнал да се образова" и само да цъкат с език като една от форумите, където пуснах запитване /молба/, че видите ли тя знаела английски, но нямало да помогне, щото едва ли не и било писнало някой да казва, че може нещо, пък тя да му вършела работата Grinning Да, ама имаше 3 жени, които пък даже професионално се занимавали някои от тях, казаха, че ще помогнат. Вчера с една мама цял ден я писахме заедно онлайн, тя казва аз поправям и обратното.
Всичко, които съм написала в това CV  го разбирам, знам ги думите, но се притеснявах от терминология и дали правилно подреждам и изразявам нещата. Все пак това е документ, който те представя кратко и ясно.
И не става въпрос за длъжност, където та кажем, че лъжейки човек е нелоялна конкуренция, писла съм си English good, а не very good or excellent.  Peace

# 244
  • София
Аги, неразбрах - за работа ли кандидатстваш? И кой ще гледа Дидо?

За третата сливица - хомеопатията я лекува. Дишането през устата определено можело да деформира лицето. Лора диша през устата, но няма трета сливица, а някакво изменение в носа - преграда, която и пречи да диша добре през носа. При нея щяло да коригира с шини на зъбите, които са доста криви пак благодарение на тази деформация.

# 245
Не, обадиха ми се от работата ми, за да ходя на разговори за една програма на ЕС, за псдготовкана педагогически кадри с психология, трябват им хора, които после ще работят тук, за да пренесат наученото и да го прилагат на практика тук, не им трябвало потенциални "бягащи". Ако изобщо стане, защото по тези места връзките и "нашите хора" са винаги печеливши, то ще отсъствам за по седмица-две. Ама по-скоро няма да стане.
Но така или иначе това сиви ще ми е ок за някой ден.

Между другото, ако примерно майка ми реши да си търси работа, за което ще й трябва напечатано CV дори да е на български, аз бих й помоганала. И няма да й кажа "Ами мамо, то като ти го искат в този вид, значи ти можеш по пътя на логиката да работиш в Wird, та направи си го или сама, или го напиши на ръка, щото само лъжеш по този начин". Вие така ли бихте направили с вашата майка? Sunglasses
Или ако някой ме попита нещо в областта на музиката и педагогиката, да му кажа да ходи да учи в музикланото, щото аз знам, ама няма да му помогна. hahaha

# 246
  • София
Благодаря ви за отговорите за сливицата!   bouquet Беше ми интерсно да разбера как процедират и в чужбина с този проблем.
Вени, ако не те затруднявам ще можеш ли да ми препоръчаш хомеопат, при когото да заведа Калоян?

# 247
Между другото, ако примерно майка ми реши да си търси работа, за което ще й трябва напечатано CV дори да е на български, аз бих й помоганала. И няма да й кажа "Ами мамо, то като ти го искат в този вид, значи ти можеш по пътя на логиката да работиш в Wird, та направи си го или сама, или го напиши на ръка, щото само лъжеш по този начин". Вие така ли бихте направили с вашата майка? Sunglasses
Или ако някой ме попита нещо в областта на музиката и педагогиката, да му кажа да ходи да учи в музикланото, щото аз знам, ама няма да му помогна. hahaha

Изобщо не ми беше това мисълта  ooooh! Досега лично аз не съм срещала да искат кандидати да знаят англ. и изобщо да не го ползват  Peace Успех ти желая  Peace

# 248
Добро утро!
Варненки, стискаме палци днес.
За сливицата не съм запозната изобщо, не задълбавам толкова или просто Симона няма проблем с нея. Не знам.
Дея, успех на каката с градината. Ще и е весело там , не се притеснявай.
Енви, Ели, разкавайте за батковците. Много ми е интересно.
Много ми стана мъчно Бабълче за Магинцето.

Ето малко снимки, но наистина малко. Те са стотици, някой ден ще подбера още.
http://www.yanakr.snimka.bg/album.php?album_id=381774&pid=12509038&view=2
За съжаление, не може да се улови на снимките всичко, усещането за безкрайна фиеста, музиката на уличните музиканти, хилядите хора, всеки страхотен и на място детайл красота.

# 249
Янче, стискайте до 31ви  Praynig
Снимките са наистина малко, но качествени  Hug Изглеждаш отпочинала, ведра  Peace Я кажи тия колички и майки какво правят  newsm78

# 250
  • София
Здравейте!
Най-накарая успявам да се разпиша, защото сутринта Соня тръгна със свекитата на село. Тя вече е добре, пъпките са на корички, но май ще мине доста време докато изчезнат.
Вчера докато бях на консултация с Влади свекърва ми завела Соня на пързалката и 2 майки като я видели скорострелно се изнизали с децата от тях.Тя не е заразна вече, но на свеки и станали неудобно и я прибрала в тях. Та и тя вчера като Магинцето се молеше да отиде в градинката, но я спрях и като се върне в събота вече ще излиза.

Стискам палци всчики варненчетата да си имат градини. Peace

За 3-тата сливица-и аз не съм забелязала Соня да има проблем с нея. Сега в понеделник наши приятели махнаха 3-тата сливица на тяхната дъщеря-те е колкото нашите калпазани. Ще видим дали ще има подобрение, но не знам точно какви им бяха оплакванията.

Янче, наистина страхотни снимки.

# 251
  • София
M такааа...  Laughing

Честито на новоприетите градинчета и успех на останалите в следващите класирания!  Peace

Дея, страшна си! Дано на Деичка да и понесе добре градината!  Hug

Янче, много, ама мноооого ти завидях!  Wink Искаме и разказ, и още снимки!

Енви, а какви ще са вълнения есента, страхотия!
Аз сега съм много доволна, че Вальо пораства и ще ходи вече в градина, не в ясла, ама за училището сигурно ще е по-различно  Thinking

Бабълче, сърцето ми се къса за малката шушулка! Като знам, какъв е зор да не го събирам Валката два дена с други деца, когато е болен, просто не мога да си представя, какво е при вас вече толкова време...  Sad

И на мен тая работа с третата сливица ми е малко съмнителна. На няколко познати дечица вече им я махнаха, а не ми се струва, че боледуват по-малко от другите деца.  newsm78

Аз също съм много доволна от д-р Райнов в ИСУЛ. Миналата година един месец се влачих по лекари с проблеми в ушите, накрая той за 2 дена ми ги оправи. Само, че ужасно много се чака при него, малкия въобще не би издържал.

В съседния квартал (Х. Димитър) има един хомеопат - Чичо Петко, който всяка сутрин през седмицата консултира безплатно в аптеката си. Човекът направи чудеса за някои от дечицата в квартала, особено тези с алергии, и съм решила да заведа Валски, заради несекващите зелени сополаци. Ако го одобря, ще напиша координати.

# 252
Кратък разказ:
заминахме 3 момичета и едно момче. Спахме в страхотен малък апартамент на пряка на тяхната главна улица Ла рамбла. На нея са всики мимове, милиони туристи. Първата вечер се позагубихме в квартала с проституките, ако някой заминава да му дам координати къде да не ходи, въпреки че не изглеждаше опасно.
Ден втори: На следващия ден започнаха големите обиколки, сутринта в готик квартала(от там май не съм сложила снимки) с едни малки улички за каручки и страхотни площадчета на който живота кипеше( от рано сутрин мирише на тревица), църкви, магазинчета. След това закуска на пазара, с много плодове подредени като за снимка, рибоци и морски животинки, щъкащи живи по тезгляхите, естествено хамони (пушени бутове), сирена. След това си взехме туристическите бусчета и ходихме на Монжуик (хълма, който започва със фонтана). Сградата отгоре е музея на изкуството, там кратка почивка,слушайки  китарно изпълнение на испанска музика. След това разходка из чудните паркове на хълма до Фондация Миро (склуптори и т.н.) След това пак паркове и красоти, испанското село пълно с архитектура от цяла Испания с работилнички със занаятчии (видяхме как се правят стъкларии, надувайки стъклото), ресторантчета. След това някой забележителностти ги обиколихме с бусчето - (олимпийското селище, радио кулата). Хапване в центъра, разходка по пристанището, почивка и страхотна кръчма Лос Торерос вечерта.
Ден трети (Гауди ден): посещение на Каза Батло и Каза Мила (страхотни), присъствахме на хиляден маратон, в който участваха всички, възрастни, бебета, деца, кучета. След това Саграда Фамилия (супер впечатляваща). Гауди умира преди да довърши и една малка част, вложил всичките си средства и време в правенето и . Последните години живее в нищета и го блъска трамвай. Още се довършва, строят усилено със средства, които събират от входна такса. След това парк Гюел (отново Гауди), пейките, мозайките, камените тунели, гущера. Новия квартал, за мен лично депресиращ, защото ми напомни за работа, но пък иначе страхотна съвременна архитектура. Кратка почивка на плажа. Аквариума. Почивка и вечерта завърши с пеещите фонтани, на които пуснах една две сълзи от красота и вълнение.
Ден 4: разходка и шопинг и полет към дома.

# 253
  • София
Благодаря ви за отговорите за сливицата!   bouquet Беше ми интерсно да разбера как процедират и в чужбина с този проблем.
Вени, ако не те затруднявам ще можеш ли да ми препоръчаш хомеопат, при когото да заведа Калоян?

Ние ходим в "Хирон", което е на Стамболийски 34 /ако не бъркам номера/, близо до КФС при док. Стоименова. Ето ти линк : http://chiron-med.com/index.php?Itemid=52

# 254
Леле, Черепахова, снимките са много хубави и най-искрено ми се прииска да бях и аз там! Каза Батло е нещо....муци!
Браво, явно добре сте си изкарали! Sunglasses Hug

На Тони хремата не му минава - играе с деца, на тях нищо им няма. Ама на него си му се запушва носа много!
Дидо вече се кикоти, на всички се усмихва като зелка. Спират да го гледат, да го закачат, той само им се хили:)

Общи условия

Активация на акаунт