Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №63

• 13 388
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
честито на Jenist!

Ей,муцета я ми кажете вашето мнение относно столчето за кола за новородено. Свекърва ми се опитва да ме убеди,че в това столче бебето не можело да се вози в колата....,а аз се опитвам да я убедя в обратното. Главата му щяла да се клати насам натам.... как мислите??

Мишел, ако столчето е за новоредно, няма как да му се клати главата - нали е подрпяна от възглавничките наоколо. Само трябва добре да го закопчавате с коланите, защото иначе се обезмисля цялото возене със столче.

Исках да те питам нещо - ако си спомням правилно, ти беше казала отдавна, че не смяташ да кърмиш. А сега се цедиш - промени ли ти се по някакъв начин мнението, и решението ти беше ли продиктувано от нещо конкретно? Питам, защото ми е интересно дали нещо са обяснявали в болницата...А ако не съм разбрала правилно, извинявай  Peace И друго да кажа отсега, за да не почнат дискусии - нямам нищо конкретно предвид за или против кърмене = всеки сам си решава, и най-важното е бебчо и майка му/й да са спокойни и щастливи.

Днес мии пристигнаха пелените, които поръчах. Одрусаха ме и с мито, което не бях предвидила в сметките, и в крайна сметка се оказа, че излезе едно и също като да ги купя от тук. Но карай - все пак дойдоха всичките в един пакет, в пощата до нас, та поне обикаляне си спестих  Simple Smile И слава богу, оказа се, че митото може и в пощата да се плати...Обаче сега като гледам, май га6тичките са доста обемни, та едва ли ританки за новородени ще станат, добре че имам само 2 броя от най/малките, та и да отидат зян, не е голяма работа!

Айде лкеа нощ от мен и пожелавам много сън, малко ставане и никакви болежки през нощта. Утре всички бодри като куккуряк!

# 76
Тая вечер сме по пасиви откъм писане,сигурно има изморени от безсъние....
Аз преди малко се нахвърлих на една кутия слаолед..ммм

А какво ще кажете за транспортирането на бебето в колата със коша за новородено-удачно ли е? newsm78

# 77
ЧЕСТИТО  БЕБЧЕ НА МАМА JENIST newsm44,ДА РАСТЕ ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ КОНСТАНТИН ,ДА Е ГОРДОСТТА НА МАМА И ТАТИ newsm10

# 78
Честито на Jenist! Да е жив и здрав малкият Константин, на мама  Jenist бързо възстановяване.
За катетъра не е от най- приятните преживявания, но не си спомням и някаква невероятна болка.

# 79
Здравейте всички,

и аз да се включа....

Жени честито бебче !!!! пожелавам ви само най доброто !!!!

искам да попитам, има ли още някои със седалищно бебе, ние все още сме с главата нагоре и бавно започвам да се притеснявам,.... всички казват че има време и можело в последния момент, но не ми се иска така да става. иначе беба е много активна, зелия ми корем се мърда което е страхотно... аз го оприличавам на мексиканска вълна понякога...  Heart Eyes

Целувки и лека на всички

# 80
Жени, честита рожба! Да е жив и здрав малкия Константин и много да ви радва

# 81
  • Варна
Честито бебче на JENIST  Grinning  bouquet  Да им е жив и здрав малкият юнак и много да ги радва Simple Smile
Marietta_M нашата бебка е още седалищно и мен все познати ме успокояват, че ще се обърне, но имам и назначена дата за секцио, заради това, а и че водите са по-малко. Иначе са ми казвали и за бебчета, които са заставали правилно в деня на раждането, но си е различно при всеки. Аз май предпочитам като си дойде датата да направят секциото независимо как е застанала, защото само се притеснявам. Според лекарката от ЖК трябвало да извадят бебо до няколко дни заради водите, в Окръжна ми казват пък, че може да изчака и назначиха по-късна дата за операцията, а ако трябва да чакам още незнам... Само я мисля малката душичка как е.

# 82
дали има будни????? Аз днес не съм спала грам и толкова се изморих и сега в тази жега ни успях да заспя.....само половин час от 23ч и това е и се ококорих и час по-късно ето ме на ooooh!
Рая блазе ти за сладоледа и аз искам, но с това гърло дето едва ми мина ме е страх. И една кашлица ме мъчи особено като легно да спя Rolling Eyes незнайно защо

# 83
Честито беб4е на Дженист. Да са живи и здрави и много успехи.

Мишел- обесни на бабата 4е това стол4е  спасява животи ( да не дава господ инциденти), но това би трябвало да ти свърши работа. Няма смисъл да и обесняваш за 5 точково впрягане, въздушни възглавници и т.н.  И много ти благодаря за подробните разкази, особено за първите дни след раждането с бебо.

По въпроса зьа кърменето и аз имам някви притеснения и въпроси, но тук за радост има класове и групи( и то безплатни) за кърмене и е нещо като бг мама среща Laughing Laughing Laughing два пъти в седмицата за новородили, и мисля да отида да видя как е, та живот и здраве, като станем родили май-Юни 2009( а не о4акващи) ще пиша.

Аз като ви слушам колко сте активни ви завиждам направо, аз съм по цял ден седнала или легнала и по4ти не излизам, освен за покупки( които съм маркирала онлайн 4е да си спестя търсенето в магазина), но имам много лош отток на целите крака, не ми се подуват а са направо напомпани до макс денонощно- дори не мога да си ги свия нормално 4е да отида до тоалетната. Но това е от задържане на вода а аз съм като жаба пия поне 3литра на ден  ooooh! И аз се оплаках. 

Поздрави на вси4ки( особено неспящите) и умната, пазете се и по4ивайте.

# 84
   Пак е имало нощна смяна вчера  newsm78 , аз явно съм най-ранобудната тази сутрин  Tired
Спи ми душичката,но днес ми трябват много сили.
Мъжът на моя живот е рожденик и ще правим голямо парти довечера.Това е от мен за негово здраве:

Желая ви мили момичета един много усмихнат ден!!!Вече сме на финалната права и най-прекрасният момент наближава newsm32

# 85
  • София
LEILA BEL, Честит Рожден Ден на твоята половинка, много любов и щастие, здраво бебе и усмихната мама му пожелавам  nbirthday
Ти по-спокойно днес, остави се да те черпят  Wink

# 86
Добро утрооо!  Hug ПАк хубав ден днес...Simple Smile

Снежанке, акушерките и докторите като минават на визитации те питат дали имаш кърма и едва ли не те задължават да го сложиш на гърда. Ами аз...така бях казала,но като видях колко много коластра има,а сега вече кърма-реших,че ще е най-добре за нея да яде майчино мляко. ПОне 1-2 месеца да предам антитела и всичко останало,да поукрепне малко,да се очовечи дето се вика Simple Smile Но ще видим как ще е,ако се чувствам добре да я храня така-ще го правя. Просто като дойде човечето на бял свят и искаш да му дадеш всичко,което заслужава Simple SmileЖалко,че не иска гърда...голяма мъка е с това цедене,макар,че сега като има много кърма става по-бързо Simple Smile

Верно е за това столче,че е за да спасява животи Simple Smile

п.п. Лейла,честитто! Да ти е жив и здрав! Simple Smile

# 87
Jenist да  е жив и здрав малкия Константин и много да ви радва !!! На теб желая бързо възстановяване   bouquet

Честит рожденник на  LEILA BEL   да е жив и здрав и много да те слуша   bouquet

Аз все ви чета тия дни, но ме мързи да пиша.... Радвам се, че сте изкарали добре на срещата не че съм се съмнявала де  Grinning много сте сладки на снимките  Hug

Франческа   бързо оздравяване на теб   bouquet

Мишел много ти благодаря за подробните разкази около Моника, много са интересни и много полезни за всички  Heart Eyes

Това е засега от мен хубав ден на всички

# 88
Добро утро на всички Simple Smile

Leila Bel да ти е жив и здрав рожденника Simple Smile

Mishelle   обясни на бабата че кошчето за кола е задължително , и и обясни че нама как да му се калати главата защото стола се монтира ОБРАТНО НА ДВИЖЕНИЕТО (бебето задължително трябва да е с гръб към движението ) , и ако НЯМАТЕ AIRBAG  на предното табло може да се монтира кошчето и на предната седлака до шофьора , а ако имате airbag  или се изключва ии се монтира на задната седалка.

Приятен ден на всички Simple Smile

# 89
Добро утро и от нас!
Мишел, включвам се само за да ти кажа, че според закона за движение по пътищата превозването на бебета и малки деца става единствено и само в съответния кош или детска седалка! Ако няма такова в колата ви чака глоба! В САЩ примерно лекарите проверяват дали има в колата, ако не не изписват бебето! Освен това, нали не мислиш, че дизайнери и инженери биха създали нещо, което е неефективно и неудобно? В смисъл, тези неща са плод на много годишни изследвания и опити! Нищо не е оставено на случайността! Освен, че спасяват животи на бебчовците, са и им супер удобни! Не рядко бебетата след дълго пътуване реват, ами реват защото като ги държи някой два часа, ами и те се изръбват. Само си представи какво ти  е на теб след два часа пътуване! Главите им не се клатят повече от обикновенно! Това са глупости на незапознати! Извинявай за израза, но нали не смяташ, че един човек е по-умен от инженерите и педиатрите работили вършу това примерно на Чико? Не слушай какви ти ги разказват бабите, съседките и всякакви други "доброжелатели". Убедана съм, че дълбоко в сърцето си знаеш кое е правилно за твоето дете! И моята майка е на мнение, че това е излишно, е бързо си промени мнението! След като й казах с две думи да си гледа работата! Тя съвсем отговорно заяви, че от Варна до Бургас ще държи бебчо на ръце! Е отнесе това онова и повече не е и споменавала! 
Това е! Аз лично не давам на никой да ми се бирка в тези ми решения! И според мен много деца ще бъдат спасени, ако от бебета свикнат в колата да са в седалака! А това може да стане само ако от бебе се слага да седи завързано! Наскоро бяха разказали за един баща, който катастрофирал заради дупка на пътя! Шест годишния му син е починал, просто защото е седял на предната седалка без детско столче! В тази случка най-много ме ядоса, че обвиняваха общината! Добре за дупката ОК, не трябва да е там! Но моя въпрос е какво прави шест годишно дете на предната седалка без да е обезопасено? Помисли върху това и сама ще се убедиш дали  е нужно или задължително да ползвате дестки кош и в последствие седалка!

Общи условия

Активация на акаунт