Отговори
# 15
  • Разград-София
Как сте момичета   ?
Виждам "клубът" расте  Flutter

Темата наистина ми допада много, по-спокойно ми е когато мога да говоря с хора, които са с проблем като моя, за което благодаря   bouquet
Още 15 дни и се започва с меногона.Ще разказвам като мине всичко,дано да имам хубави неща за разказване Laughing

Успех мила Sober_Di   Hug Praynig
Ще чакам инфо от теб . Hug

При мен новини някакви ще има евентуално след 2-3 седмици, когато ми е следващия преглед .
Tired

но въпреки това съм се решила да смъкна  10-12 кг. не защото трябва а защото ми пречат .  Tired

не стигат проблемите свързани със забременяването ,ами и некомфортна от тези сланинки и постоянните опити да ги прикрия  Crazy

_БЕБКА_ аз съм на принципа " Който не ме харесва да не ме гледа . Да ме прибере в тях да не ме гледат другите "
Това че сме по закръглени не означав че сме лоши хора или свине които само стоят и се тъпчат.
А и все пак затлъстяването е един от "прекрасните " странични ефекти на поликистозата .
И аз като бях на 18 изглеждах добре и тежах 58 кг (и си хапвах всичко) , а сега съм мечок  (82 кг.  Embarassed Blush) ,но съм оптимист и знам че рано или късно ще си ги сваля .  Така че споко  Peace Hug

Пожелавам на всички много сили и търпение и скоро да им се случи най-хубавото нещо на света  Praynig Praynig

Лека и мека от мен  Hug Heart Eyes  bouquet

# 16
Margaret благодаря за хубавото пожелание Hug Дано да имам добри новини.
terzieva моляте кажи малко повече за меногона.Веднага ли ти подейства и изобщо някаква информация.А преди меногон давали ли са ти клостилбегит? Благодаря предварително  bouquet

# 17
Sober_Di ще ти разкажа мила. Преди да ме стимулират със меногон съм пила девет пъти клостил бегит. Дозата всеки път беше различна, но съм пила и максималната 3x1 и нищо. Толкова пъти съм ходила на фоликометрия за проследяване на овулация и резултата беше един и същ: нямам овулация. Разказах всичко това на Стаменов и решихме да пробваме с меногон. В края на стимулацията имах 4 фоликула и доктора не можеше да повярва. Каза ми: Цвети не мога да повярвам, че с толкова лека стимулация образува толкова фоликули.

# 18
terzieva благодаря ти за бързия отговор, честно казано ме обнадежди  bouquet

Много се притесних, когато не се повлиах от клостил бегита, въпреки че на мен ми го дадоха в доза 2x1. Трябва да посъбера информация за фоликометрията, защото не са ми правили, а вече от много места разбирам, че без нея неможе да се останови дали има липса на овулация.Как се прави тя Embarassed съжалявам за глупавия въпрос но Rolling Eyes

# 19
Фоликуметрията е проследяване на фоликулите чрез ехография. Прави се няколко пъти в началото на цикъла за да се види дали растат фоликулите.

# 20
момичета, искам да попитам дали някоя от вас е имала задържан фоликул? чудя се дали има възможност да се махне с нещо различно от контрацептив или операция?
моя си е доста големичък 24мм и не се спука с идването на цикъла ми.
доки ми изписа регулон, за да се махне, но това е контрацептив.
а аз все пак се боря за забременняване newsm45

# 21
Фоликуметрията е проследяване на фоликулите чрез ехография. Прави се няколко пъти в началото на цикъла за да се види дали растат фоликулите.
Въпроса ми беше глупавичък Embarassed Така или иначе са ми следили фоликулите, е няма и няма овулация, но се моля скоро да има и не само овулация ами и бебе Heart Eyes
Да си призная не ми се рови много-много да чета за заболяването, защото имам чувството, че се депресирам допълнително Tired

# 22
Здравейте,аз също съм с диагноза поликистоза.След няколко неуспешни стимулации с Цлостилбегит&Естрофем ,лекаря ми реши да пробва да пия сиофор и още на следващия цикъл имах овулация(като се има в предвид ,че преди това 8 месеца не съм имала).На мн места чета ,че мазнините ,които се натрупват около яйчниците пречат на овулацията.
Препоръчвам на всички да прочетат тази статия и успех!!!!!!!!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8699.0

# 23

sesiliqqq след появата на овулацията успя ли да забременееш? Как се развиха нещата?

# 24
За съжаление не забременях,но съм оптимист,че ще успея в следващите 2 месеца(за да ми се размине лапароскопията),ако забременея на вс ви ще разкажа какво съм правила,за да пробвате и вие:) Simple Smile

# 25
Sober_Di ,Колкото до депресирането- по добре да си добре информирана и да правиш нещо,отколкото да минават дни,месеци и години и да се чудиш всеки път защо не става и не става,но разбира се,трябва да се подбира какво се чете,че някои неща наистина действат зле на психиката.

# 26
След толкова години с тази диагноза си правя малки изводи. Най-големия проблем на СПЯ е че не се развиват фоликулите докрай и няма годна за оплождане яйцеклетка. Много е важно и теглото, но не при всеки след като отслабне се получава овулация. Аз отслабнах с 18кг., пия и метфогама( за която казват че в моя случай подобрява качеството на яйцеклетката) и пак нямам овулация без стимулация. Така че според мен най-важното е да си намерите добър гениколог и ендокринолог.

# 27
Няма ли някой без проблеми с теглото като мен  newsm78

# 28
Здравейте момичета.аз също съм с тази диагноза почти откакто се помня-никога не съм имала проблем с килограмите,МЦ винаги ми е бил напълно редовен и всеки месец си имам доминантен фоликул,но не се пука и става киста/ЛУФ/,какво ли не опитах,но нищо не помогна.Дано един ден всички да се преборим с този проблем  Praynig

# 29
Аз мисля, че нямям проблем с теглото, просто искам да сваля малко, то винаги има какво да се желае Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт