Отговори
# 30
 Здравейте,
аз писах скоро в съседната тема, но се оказа, че тя не е много активна, така че се прехвърлих тук Simple Smile.
 Накратко да разкажа и аз за себе си. Поставиха ми тази диагноза преди 5г, тогава бях на 16г. Пих около 2-3г   Диане 35 с почивки, но от 2г насам не съм предприемала нищо. Бях крайно разочарована от всички лекари просто. Скоро обаче попаднах на лекар, който ми върна вярата в хуманното отношение. И така сега съм на етап изследване на половите хормони в последователните етапи от цикъла. Докторът ми каза, че най-вероятно след това ще пия известно време противозачатъчни, за да уравновесим тестостерона. После живот и здраве ще се мъчим за бебе Simple Smile.
   Между другото преди около 4г бях с перфектно телосложение, след което започнах драстично да напълнявам. Сега съм с около 15-20кг отгоре Cry, но твърдо съм решила, че това лято ще влизам във форма с тичане.
    Момичета искам да ви попитам нещо. След старателно прочитане на всички теми, свързани със СПЯ ми направи впечатление, че болшинството от жените с този проблем имат неуспешни аборти. Знаете ли нещо повече по въпроса- статистики, изключения може би? Това много ме притеснява Sad

# 31
Не го разбрах това с неуспешните аборти? Ако имаш предвид дали има опасност да не успееш да износиш детето, до колкото знам има такава, но да не мислим черногледо, пък и такава вероятност има и при напълно здрави хора.
Не се ровя в статистики, че ме заболява главата Confused

# 32
 Упс, малко съм изморена и съм написала глупост. Имах в предвид неуспешни бременности. Притеснявам се, защото не стига, че трябва да водим борба изобщо за да забременеем, а на всичкото отгоре често се случва яйцеклетките да са негодни. Знам, че не е хубаво да се мисли негативно, а и аз не съм настроена така, просто се опитвам да разбера всички рискове, които би ни донесъл този СПЯ  Sad
   И все пак успех на всички и дано лятото да ни донесе много радост, любов, свалени килограми( на който е нужно) и естествено новина за едно хубаво бебе Grinning

# 33
За жалост рискове има, с нашия проблем са даже повече, но каквото е писано.Каквото зависи от нас да го направим, пък да става каквото ще.Малко съм уморена от постоянното притеснение.За себе си мога да кажа, че съм решила да започна да ходя на фитнес, сега се боря и с цигарите(тук незнам какво ще стане защото имам един провален опит Embarassed).
И аз пожелавам на всички само добри новини през лятото. Hug

# 34
  • в белята
Привет и от мен.На мен ми поставиха тази диагноза миналата година и от тогава съм на анти бебе хапчета и метфогама само дето няма ефект както писах в една друга тема.Нестига ,че не свалям килограми ама и качвам вече съм с 2 кг в повече  #Crazy #Crazy #Crazy.Да ви питам как се справяте с излишното окосмяване там където нетрябва и окапнането на косата?Аз на лицето още малко и ще си пусна брада!!!!То е някакъв малък ад с кола маската всяка седмица и не се махат ,а излизат нови и нови дълги косъмчета.А на главата вече имам такъв път ,че дори и най-добрия фризьор неможе да го прикрие. Sad Sad Sad

# 35
bubalanak изследвала ли си мъжките полови хормони-какво казва ендокринолога ти?Ако има някакви други отклонения най-вероятно само Метфоргамата не е достатъчна.Дано намериш добър лекар и проблема скоро се разреши  Praynig

# 36
bubalanak в моя случай няма окосмяване или наднормено тегло.Да не те подведа, но четох някъде, че има противозачатъчни от които намалява окосмяването, както и не оказват влияние на теглото.Ти какви пиеш? Пак казвам не съм се сблъсквала с този проблем и немога да ти дам полезен съвет за жалост.
Срещу окосмяването мисля, че лазерната епилация е ефикасен метод, но пък и паричките са много. Дано да намериш решение  bouquet
А ти обмисляш ли бебеправене, защото и аз бях пред подобен ултиматум или да пия противозачатъчни или да се лекуваме с цел забременяване.

# 37
minimouse направи си изследване на ИРИ в хода на обременяване с глюкоза. Инсулиновата резистентност и СПКЯ почти винаги вървят ръка за ръка. Бързото напълняване при теб може да се дължи точно на проблема с инсулина.
bubalanak приема на Метформинови препарати, без спазването на нисковъглехидратна диета е почти безмислено. Тези лекарства спомагат усвояването на инсулина от клетките. Освен това подобряват качеството на яйцеклетките, които при СПКЯ по-принцип са с лошо качество. Това може би отговаря и на въпроса, защо при този синдром неуспешните бременности са по-често срещани. Имаш ли установена инс.резистентност или просто така са ти предписали метфогамата?
Момичета, не съм изчела цялата тема, но се включвам, защото мисля, че мога да бъда полезна на повечето от вас. И аз съм със СПКЯ, придружен с инсулинова резистентност (повече информация може да прочетете в темата за Хиперинсулинемията). Изключително важно е за всяка една от вас да се консултира с добър ендокринолог. Противозачатъчните НЕ лекуват.

# 38
Привет и от мен.На мен ми поставиха тази диагноза миналата година и от тогава съм на анти бебе хапчета и метфогама само дето няма ефект както писах в една друга тема.Нестига ,че не свалям килограми ама и качвам вече съм с 2 кг в повече  #Crazy #Crazy #Crazy.Да ви питам как се справяте с излишното окосмяване там където нетрябва и окапнането на косата?Аз на лицето още малко и ще си пусна брада!!!!То е някакъв малък ад с кола маската всяка седмица и не се махат ,а излизат нови и нови дълги косъмчета.А на главата вече имам такъв път ,че дори и най-добрия фризьор неможе да го прикрие. Sad Sad Sad

Аз имах сходни проблеми и ако искаш на лични ще ти кажа "рецептата" за коса, че да не занимаваме всички. А за окосмяването и теглото, вичко зависи единственно от нас, как искаме да се поддържаме, защото то от себе си няма да се оправи.

# 39
ох, като ви чета и губя надежда.  Sad Аз мисля още 4 месеца да го пия това Диане и после правим опити за бебе.  Така съм решила, дано всичко се нареди както трябва, все пак с поликистоза може да се забременява, не може да не може. Praynig

# 40
  • Разград-София
На първата страница има посочени линкове със подобни статии . Проверета там  за повече информация за СПЯ . Peace

ох, като ви чета и губя надежда.  Sad Аз мисля още 4 месеца да го пия това Диане и после правим опити за бебе.  Така съм решила, дано всичко се нареди както трябва, все пак с поликистоза може да се забременява, не може да не може. Praynig

Колибка не трябва да губиш надежда  Hug само тя ни е останала . Вярвай че всичко ще се нареди  рано или късно и че скоро ще гушкаш едно здраво бебче  Hug Ние сме тук за теб  Hug , пиши споделяй но в никакъв случей не губи надежда !

# 41
 Здравейте момичета Simple Smile,
искам да ви попитам някоя от вас правила ли си е изследване на хормоние LH, FSH, Prolactin, Estradyol, TSH, Testosteron, DHEA-S на 3-5 ден от менструалния цикъл(т.е. от първия ден на кървенето)? Аз си пуснах изследване по заръка на доктора ми и сега резултатите ми са готови, но имам малък проблем с разчитането. В момента няма смисъл да ходя на консултация при док, т.к трябва да мина целия цикъл от изследвания, съответно на 14-16 ден и на 21-23, а съм ужасно нетърпелива да разбера в норма ли са ми хормоните. Ако някоя от вас си е правила такова изследване, ще се радвам да пише!

# 42
Как така изследвания в първия ден на кървенето? Между 3 и 5 ден не е първи ден Simple Smile. Ами имат референтни стойности хормоните, напиши ги резултатите заедно със стойностите.

Какво е това, което са ти пуснали за 14- 16 ден? За първи път чувам за такова?

# 43
 Именно 3-5 ден на цикъла, а в скобите съм пояснила, че става въпрос за 3-5 ден от кървенето, за да е по-ясно. Знам че има референтни стойности и проблемът е именно там. Дадени са референтни стойности, които са разделени на фоликулярен период, на овулационен, на лутеинен период и накрая има една графа със съкращението "мен", което не знам какво точно значи. Аз все пак мисля,че спадам към първият период, но не съм мн сигурна. Това ми е чуденето?

# 44
 Забравих да кажа, че на 14-16 ден се изследват FSH, LH и Estradyol, a на 21-23 ден се изследва Progesteron.

Общи условия

Активация на акаунт