Сяда на гърне и яде месно пюре -има с какво да се похвали ОКТОМВРИйското дете

• 15 099
  • 290
  •   2
Отговори
# 180
Честит имен ден на Константина и Елена!

Бъдете щастливи, обичани и винаги жени!!!

# 181
Тия дни и ние сме болни. Почна от таткото и стигна и до беба  Sad Вдига Т, разтройство, а тази сутрин и една злобна кашлица имаше. Иначе все едно нищо й няма- играе си смее се, само пюрето не яде

# 182
Честит имен ден на всички , които празнуват днес, бъдете живи и здрави.
Гале добре сте си дошли на родна земя, само приятни емоции.
Ние също се сблъскахме с един жесток вирус вкъщи, така не съм се
разболявала от години. Тати ни го донесе и засега само бебо се държи.
Покрай неговите щуротии не ми остана време да се правя на болна, но още
съм хремава и кашля много красиво. Каката ни ходи на плуване от януари
месец и доста леко боледува от тогава - малко хрема и за 1-2 дни е готова.
Щях да ви питам не искате ли малко да променим тази първа страничка?
А и в албума има много албуми , които не се отварят и стоят едни празни
рамки само. Аз ще попитам специалиста у нас как да си направим клипче
и колаж. Ако някой може и има време може да действа смело. Това е предложение
вие пишете какво мислите.
Хайде до след разходките.

# 183
Честит имен ден на КОНСТАНТИНА и ЕЛИ   ura  Two Hearts   newsm51

# 184
НИНА  Hug страшна теория hahaha, така си е, ми виж че по-възрастните жени още си се космати и не им пречи, а ние само дърпаме и махаме....ама така сме свикнали вече, а и с това глобално затопляне да ти кажа вече няма смисъл да ни е мекичко и топличко, аз махам (почти) всичко  Shocked че иначе откачам, а и факт е че е по-хигиенично и по с...и Wink

За четеното, аз вече сричам, ще трябва със съпруга отново да се запознаваме  smile3521

Честит имен ден на Константина и Ели, бъдете живи и здрави!

# 185
Вики, Laughing  и ние сме така..... Даже четем книги, дето са писани по-бавно, щото иначе четем много бързо hahaha hahaha hahaha
и после нищо не запомняме Joy

За космите и аз съм така....... hahaha

Момичета, наврях се в Пикаса и пробвах за колаж със мои снимки.... Бива го, не е много шарено , ама ще го обработя.
С фотошоп не мога да работя Embarassed

# 186
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН !
  bouquet
И аз да се включа.Чета тук ,че на осем месеца е излезнала главичката на чурката на малкия на  pepenik.Не е ли рано???Нашето педи каза,че до 2 г.трябва да излезе и е още рано.
Пък за космите Laughing супер тема Joy и аз ги махам навсякъде ,не че нещо ,но ме дразнят.
За гелчетата за зъбите:майка ми е фармацефт и каза,че няма смисъл да си го купувам и да тъпча детето с излишни химии,да натърквам венците с течен аналгин(хексалгин).

# 187
Момичета, наврях се в Пикаса и пробвах за колаж със мои снимки.... Бива го, не е много шарено , ама ще го обработя.
С фотошоп не мога да работя Embarassed

НИНА пробвай в www.mybabyavatar.com

# 188
Честит имен ден на всички празнуващи!
С пожелания да имате всичко,което не се купува с пари и пари за всичко останало!

# 189
  • Бургас
Пепеник ако компетентното лице е съгласно да си поиграе
ще сме благодарни многоооо Hug
Предлагам да направим нов албум в Пикасата -щото там е по-лесно Grinning
а и още не знам паролата за Снимка .Бг newsm78
Криска нещо зачезна и сигурно е заета.
Ниноче ако искаш пробвай се мило -мен хич ме няма в тая насока Blush
Направо създай някъде едно Албумче-
където ти е удобно и ние ще качим наши снимки там.
Тогава ще направиш колажче Peace

И я да ви питам нещо за кис.м-ко,че днес се заформи лека дискусия.
Та Нискомаслено или Пълномаслено трябва да даваме?
Аз давам 3,6%,а няколко от другите мами дават 1,5-2% newsm78
И сега ето нещо което мен много ме разчуства и настрои романтично
http://www.vbox7.com/play:9014216c

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 21:53 от Nedialka_81

# 190
Здравейте сладуркиииии!  bouquetЕй, няма никой във форума сега, книги ли "четете"? Joy
И аз съм много назад с "четенето", но мисля да наваксвам вече Joy
Малко в края на деня, но ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС! ДА СА МНАГО ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И  newsm51 smile3525 newsm51ОБИЧАНИ!
Днес да ви се похваля сестра ми беше абитуриентка(кога порастна това дете все едно вчера я взехме от родилния дом(имаме 8 год. разлика)), голям купон си спретнахме преди малко се прибрахме Laughing
Неди, аз още не давам кис. мляко, но според мен по-добре е да е пълномаслено newsm78, то защото другото го разреждат с яко вода Close
Гале, друго си е на родна земя Laughing
Константина виждам, че не  писала, дано всичко е наред Praynig
Ей, ама само Патето  ми отговорихте с какво завивате малчивци сега, сърдя се Crossing Arms Joy

# 191
  • Бургас
Малеее Ниелче забравих ooooh!
Завивам Никол с една пелена/ама мнооооого тънка/
ако ми се стори студено мятам отгоре едно одеалце  Peace
Иначе момата спи по боди с къс ръкав и чорапки-много се отвива.
Ако е по-студено по боди с къс ръкав и долница на пижама.
Спим на открехнат прозорец Peace

# 192
Неди,  love001много ти благодаря!Питам, защото Стефано яко се одвива(направо си спи незавит) и затова се принуждавам да го държа в чувалче, което е мнооого тънко.
А, забравих, клипчето е много готино Laughing, даже ми се "дочете" Laughing Laughing Laughing

# 193
За кис. мляко нашата педка каза нискомасленно а за домашно след година.Аз взимама "на баба" 1.5% или Верея 0.1%
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ

# 194
  • Бургас
Мдам така и при нас се получи  Laughing
Мойто педи каза ПЪЛНОмаслено,а на другите момичета НИСКОмаслено  Laughing
Беше ми интересно вие какво мислите по въпроса  Hug
Аз ще давам пълномаслено по простата причина,че едно време
бабите не са и чували а нискомаслено мляко,а пък оцелели сме  Grinning
Най-много ме е яд че не сме си близо до село,
там щях и домашно квосено истинско мляко да яде Никол,
че и сиренце можеше да и направи мам или баба ми.
Даже гледаха козички хората,ама нищо и на купешки ще караме с момата  Peace

Сега копвам пост на Алис ,която го е копнала от Косе Босе,
за да видигте и вие и да си решите Peace

Само едно допълнение за киселото мляко и маслеността:
В специализираните източници за детско хранене се препоръчва млякото да е:
- до 1 година: нискомаслено
- след 1 година: пълномаслено
Обаче това се отнася най-вече за случая, когато на детенцето са дава кисело мляко от доста по-ранна, но допустима възраст (напр. около 7-8 м.). Съветите на педиатри за кисело мляко с нисък процент вероятно идва от практиката да се разрешава по принцип разредено и подсладено кисело мляко преди 5-6 м. дори. Освен това, ако детенцето е било на кърма, на 10-11 м. съвсем спокойно може да се премине към пълномаслено кисело мляко - кърмата съдържа около 4 г мазнини на 100 мл. Има препоръки например при преход от АМ към кисело мляко след 1 год. първо да се дава нискомаслено мляко (около 2-4 седмици), после пълномаслено. Бебешките продукти преди 1 год. с АМ като каши и прочие също са с обезмаслено мляко. При дечицата на кърма или смесено хранене не е необходимо.
Ако киселото мляко е въведено от 10-11 м.нататък, няма проблем и е добре да бъде пълномаслено
Категорично пълномаслено мляко между 1-вата и 2-рата година.
Това е стандартната препоръка. Няма единодушно мнение в официалните препоръки дали млякото да е пълномаслено или нискомаслено за възрастта между 2 и 3 год.
Нормалната масленост е от 3% нагоре. Колкото по-висока масленост, толкова по-добре, макар че в натурален вид самото краве мляко трудно би могло да има масленост по-висока от 5-6%. За детенце над 1 год. е напълно подходяща масленост 4-5%. Отделно, обезмасляването всъщност е доста противоестествен процес на допълнителна обработка… Освен това, купеното кисело мляко задължително се пастьоризира (което ограничава ценната млечно-кисела ферментация), а домашното – не. Ако е от сигурен източник, домашно е по-добрият избор.
На кърмените деца над 10-12 м. може да се предложи направо пълномаслено кисело мляко.
Кашите и бебешките бисквити са с обезмаслено мляко, защото са продукти за консумация преди прехода към обща храна - когато стомахчето е затруднено да се справи и с белтъчния състав, и с животинските мазнини на млякото.

Общи условия

Активация на акаунт