Ах, прекрасно Създание!!!

• 44 635
  • 658
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
  Beри, страхотно е, че си успяла да им се довериш. Аз много се страхувам, и въпреки , че детето ми е много здравичко и настоява да ходи бос, не го пускам по терикота в къщи без чехли. Просто ме е страх.

мама123, прекрасно го е казало детето. Това е всъщност мечтата на всяка майка.

# 256
  • у дома
A m b e r  Hug .. значи за мен е сбъдната мечта, аз твърдо вярвам, че децата ни избират  Wink

А преди 15ина години пък вярвах, че човек не може да избира родителите си и трябва да се примири с тези, които са му се паднали.  Laughing  Mr. Green

И аз като Вери се доверявам на детето принципно за храна и обличане - не го насилвам да ходи с чехли примерно - знам че не ги понася и дори и да го накарам - след 2 минути са захвърлени някъде Mr. Green
Е в някои случаи и мен ме хваща страх и тогава се налагам, но знам че го правя, за да се успокоя лично аз и жертвам комфорта на детето.   Embarassed А то милото търпи  Rolling Eyes

Майчиният страх е страшна работа - може да ти докара сума ти болести и бели на главата. Изпитала съм го върху себе си лично, когато бях дете. И затова сега ми светва червена лампичка винаги когато усетя страх. Незабавно гледам да го разчепкам и да разбера откъде идва и после го пускам да си ходи.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 10:14 от fastuche

# 257
И аз ще споделя 2 случки около празниците:
- дъщеря ми (на 4 г.) гледа анимационно филмче, в което принцесата рисува мечтите си. След като филмчето свърши, тя се ентусиазира да рисува с боички. Попитах я какво ще рисува. Отговори: "Моите мечти." Аз: "Какви са твоите мечти?" Тя: "Да си обичам мама завинаги." Нарисува мен и нея. Около 80% от рисунките са такива.
- Коментираме късметите в баницата. Дъщеря ми каза: "Аз искам един късмет - обич."
На пръв поглед след тези две случки, човек ще си помисли, че детето не е обичано и й липсва моето внимание. Но не е така. До сега я гледам 99% от времето, когато не е на градина. На градина ходи с огромно желание, контактна, общителна, весела. Все още я приспивам гушнати. По няколко пъти на ден си казваме колко много се обичаме. Четем заедно, играем, рисуваме. Но тези нейни думи ме трогнаха. Замислих се дали детето има нужда от още повече показване на обич.
Вие как ще коментирате?

# 258
  • Русе
  Queen_of_wind ,според мен детето усеща обичта, която го обгръща много осезаемо, чувства се добре така и оценява, което много възрастни не успяват, явно загубили усета с годините.

Първата дума, която написа синът ми беще СРЦЕ, и то без никаква връзка и без някой да го кара. Когато започна да пише тази година късметите от баницата, го предупредих, че трябва да пише нещо като пожелания, които да се сбъднат. Написа първо ЗДРАВЕ, а след това МНОГО ЛУБОФ. Той е много усмихнат и позитивен по принцип. Когато му се скарам, само идва и ме прегръща и казва Обичам те, или ако е много зает изобщо да ми обърне внимание поглежда ме и дава една въздушна целувка. Върви после, че се сърди.

# 259
  • у дома
Queen_of_wind, и мен много ме озадачава понякога същата наклонност в моето детенце. Все едно за нея чета.  newsm78 И казва същите думи много сериозно.  newsm78

Днешните деца са различни, толкова любвеобвилни, да са ни живи и здрави - дано останат такива и като пораснат, да успеят да променят този свят, да го наситят с обич..

# 260
И често ме кара да й диктувам дума по дума как се пише: "Много те обичам", "Обич" и др. подобни.

# 261
  • Русе
Днешните деца са различни, толкова любвеобвилни, да са ни живи и здрави - дано останат такива и като пораснат, да успеят да променят този свят, да го наситят с обич..

Убедена съм, че ще го направят  Simple Smile

# 262
И при моят син ,първото нещо, което искаше да го науча да напише, беше "обичам мама"

# 263
Queen_of_wind, явно е изтъкано от обич твоето детенце и я вижда и чувства навсъкеде около себе си  Heart Eyes

Аз също виждам, че новите деца са различни, много по-любвеобвилни и обичащи, щастливи, знаещи. Но те са и деца на нови родители - на войните, на носителите на промяната. Не вярвам, че децата си избират родителтие; просто го знам Simple Smile
Понякого си мисля каква голямо отговорност е да отглеждаш такова дете и дали ще се справя, а после бързо се присещам, че детето ме избрало именно, защото е знаело, че съм най-подходящата за него Simple Smile Толкова по темата "добра майка, лоша майка" Simple Smile

# 264
  • Пловдив
Queen_of_wind, като прочетох... ама изобщо не си помислих, че си майка, която не дава достатъчно обич на детето си Mr. Green По-скоро едва се овладях, да не се просълзя, защото съм на работа и ще ме погледнат странно, за кой ли път  Blush Толкова мило........
Дано да дойде време и моята шушулка да реши да сподели с мен някоя от тайните, които носи...

Вчера си говорих с колежката и тя ми разхазва за нейна роднина, която започнала да ражда по НГ, уж неочаквано - никой от близките не знаел, че така ще се случи. Но брат и в същото време сънувал сестра си с бебе, което му махало  Mr. Green .
Веднага се сетих за тази темичка  Mr. Green Сигурно детенцето ще има силна връзка с вуйчо си  Blush

А по въпроса с доверието... до скоро и аз оставях Рая да си щъка по теракота боса. Бях силно повлияна от "маймунската тема". Наскоро, обаче след сумати болести и дивотии ми се изпариха доста от либералнитв възгледи   Cry  Толкова се надявах детето ми да израсне здраво и необременено... Като бебе е гледана без режими, с кърма когато и колкото поиска, с много любов... почти не е тровена с конвенционални лекарства... А се оказва, че въпреки всичко това, пак боледува  Cry  държанието и е доста своенравно... Вече се чудя аз ли съм сбъркала някъде или това е пътя, по който трябва да минем за да стигнем където трябва...  Rolling Eyes
Изплаках си мъката при вас  Cry

# 265
  • Русе
 benitta, това че са прекрасни, не значи че са послушни. Светослав изобщо не слуша, прави си каквото си иска, казва Разбира се мамо, как няма да го направя и продължава да си кара по негова програма. Ядосвам се и му се радвам. Обяснявам всичко, защо настоявам така да стане. А той изкарва доводи и си прави каквото иска.

Много рядко ми боледува и то леко, но ние ходим доста по планините с него. На 11 месеца беше на палатка на морския бряг на доста диво място. Играе на плажа докато падне от умора и заспи.

# 266
  • у дома
benitta,  ами следвай я ти щом е своенравна.   Grinning  А пътя тя си го избира сама.  Hug Често ние се мъчим да натикаме децата в коловози и да пречупим психиката им - тук да се усмихват, там да мълчат, другаде да пазят чисто, да не мрънкат, да не плачат, да се държат като големи и т.н.  Щото на нас така ни е най-лесно.

Дали да не ги оставим да бъдат себе си, да бъдат просто деца и да се вслушваме в тях малко по-осъзнато.   newsm78 Те си знаят от какво имат нужда и ни го (по)казват. Само да можем да ги 'четем'.  Peace

Но те са и деца на нови родители - на войните, на носителите на промяната.

Meg!,   много точно казано Hug тук виждам теб като знаменосец !  Grinning Peace  Hug

# 267
  • Пловдив
 Mr. Green Добре, че има къде  да се зареждам с позитивни мисли. Наистина понякога се отчайвам и следвайки моя коловоз се опитвам да въвлека и нея  Rolling Eyes
В много насоки не мога и да постигна нищо, колкото и да се опитвам. Примерно, нищо сурово и полезно не влиза в устичката на моята хубостница. Може да се изхранва само с хляб, бисквити и млечни продукти. А това направо ме съсипва, като знам, че са и нужни витамини...  Само се моля това да е период, който ще премине  Rolling Eyes

Цитат
Много рядко ми боледува и то леко, но ние ходим доста по планините с него. На 11 месеца беше на палатка на морския бряг на доста диво място. Играе на плажа докато падне от умора и заспи.
И това не ни помогна. Госпожицата направи първото си палаткуване на морето на 4 месечна възраст и всака година се повтаря. Ходим по балканите... Докато си бяхме двечките до 2годинки, живеехме по парковете - ядеше, спеше в количката... 
Успокоявам се, че ситуацията е можело да бъде много по-трагична ако не бях дала всички тези неща  Rolling Eyes

# 268
  • Русе
  benitta  Hug , аз явно си имам късмет със здраво детенце. Продължавай да я водиш. Имах една позната. Детенцето до 6 годишна възраст боледуваше много. Лекарите бяха сложили доста тревожна диагноза. А тя беше маниак на здравословното хранене и живот. Живееха в планинско градче. Преди няколко месеца се чухме след дълъг период - каза ,че детето вече 2 години не боледува, но че тя е зарязала лекарите и прави всичко за засилване на имунитета. По неин съвет например, направих възглавничка от водорасли, докато бяхме на море и сега  я държа в леглото на малкия.
Витамините са хубаво нещо. Светослав може да яде само плодове, но до 3 години ядеше само домашно кисело мляко - по кило и половина.

# 269
  • Пловдив
 Hug Бях си прихотвила и водорасли това лято, но покрай малката, неуморна къмпингарка нещо оплескахме работата и те се вмирисаха преди да успеем да ги изсушим  Rolling Eyes Това лято се надявам да е леко поолегнала и да успея  Mr. Green

Peace Няма да спамя повече темичката с моите терзания  Blush

Общи условия

Активация на акаунт