Ах, прекрасно Създание!!!

• 43 854
  • 658
  •   1
Отговори
# 165
Изивявам се за спама, но Клерет, можеш ли да дадеш линк към акуширано от делфини раждане - страшно интересно си го описала!!!

Цитат
Документален филм за зората на живота

Раждане с делфини в Мексико е една от атракциите на филма.

По случай световната седмица на кърменето (1-7 август), в столичните арт кина плахо се появи тематичен филм. "Първият плач" е френска документална лента на режисьора Жил дьо Местр. В 95 минути, в поетичен стил, тя разкрива тайнствата на раждането и новия живот.

"Първият плач" е сниман в пустинята Сахара, в Индия, в модерна болница в Китай, където се раждат по 120 бебета на ден, в щата Мейн, където майка решава да роди без помощта на акушерка, и в Мексико, където ставаме свидетели на раждане в басейн, асистирано от делфини.

Вдъхновяващата музика на Арман Амар е записана от българския оркестър "СИФ 309" под диригентството на Деян Павлов, а финалната песен A Newborn Child се изпълнява от самата Шиниъд О'Конър. "Първият плач" е номиниран за "Сезар" '08 за документален филм.

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=19924118

Делфини-акушерки

# 166
Изивявам се за спама, но Клерет, можеш ли да дадеш линк към акуширано от делфини раждане - страшно интересно си го описала!!!

Меги, гледай непременно целия филм Le premier cri , бях дала линк към него от къде да се свали, мисля, че още стои на първа страница в темата за Домашното раждане. Ето тук открих кратък откъс от филма, където се вижда раждането, но точно тук акушерката поема бебето, но все пак се вижда какво прави делфинчето  Heart Eyes http://www.youtube.com/watch?v=CpiAWOwkBH4&eurl=http%3A%2F%2 … e=player_embedded

В самия филм, доколокото си спомням има поне още едно раждане с делфини и като цяло филма е страхотен. Сигурно си чувала за Игор Чарковски, той е израждал много жени в Черно Море и тогава по време на ражданията много често са започнали да се появяват делфини и да асистират, ето тук малко инфо http://www.globalideasbank.org/site/bank/idea.php?ideaId=2162 . Аз си търся бърт център с делфини, май е доста апокрифна тази работа, но предполагам, че Клер знае това-онова по въпроса, защото искат да отварят такъв център в Хавай  Grinning .

# 167

На теста за аурата ми показа цвят индиго  Thinking

И моят резултат е Индиго-търсещият. Peace

Къде го правите този тест?
Аз намерих това http://www.auracolors.com/personal-quiz-auracolors.html и го попълних, но имам еднакъв резултат на 4 цвята...  Confused Иска ми се да го направя на български също.

# 168
  • Universe

Къде го правите този тест?
Аз намерих това http://www.auracolors.com/personal-quiz-auracolors.html и го попълних, но имам еднакъв резултат на 4 цвята...  Confused Иска ми се да го направя на български също.

bouquet - Кюбит, заовядай - http://www.photoaura.ru/linear_test_folder.php?&docId=3490&start_test=1

# 169
lenny_pld, благодаря,   bouquet ама той е на руски.  Sick Това съвсем не ми помага.  Whistling
Може би за някой друг ще е полезен.  Peace

# 170
  • София
 Hug Благодаря за теста. Направих го и резултата беше Индиго  Thinking

Преди няколко години един приятел ми препоръча докато съм бременна да плувам с делфини, защото предават някак си на плода информация и развиват повече способности в детето после.
Аз търсих къде мога да го направя и единственото място, което открих беше Доминиканската република и Австралия. За съжаление не можах да пътувам.
Живот и здраве като съм бременна отново задължително ще го направя.

Същият този приятел ми препоръча да пускам класическа музика на детето през корема и аз го правех. Последните месеци, като се вълнуваше бебето и като сложех слушалката на корема веднага се успокояваше. Сега сина ми, когато чуе класическа музика много му харесва и се заслушва веднага.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 04:15 от Lilian_V

# 171
В Мармарис има делфинариум, където можеш да плуваш с делфини - http://www.antalyadolphinland.com/dolphinarium/marmaris-dolphinland.html
За съжаление не можах да го посетя  Confused

# 172
пуснах звуци на делфини и косатки на бебока, въобще не му направиха впечатление, в смисъл, не реагира видимо...

затова пък аз съм дълбоко впечатлена от раждането, акуширано от делфина (линк към видеото малко по-напред в темата)  Heart Eyes красиво е!

# 173
Момичета, много ви благодаря за връзките (още не съм гледала, по-късно може би ще мога)   bouquet
Клерет, не бях чувала за този Игор, но то аз така или иначе малко неща знам по темата...

Гледах връзката с делфинчето! Много интересно, но за себе си лично бих плувала с делфини, докато бебето е още в мен, но искам аз да си го поема, и то на сушата и да няма други хора наоколо, може би само таткото (може би...).

Напоследък ми се изпращат едни много красиви картини, невероятна красота... да видим какво ще излизи от това Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 20:12 от Meg!

# 174
  • София
Хей, Мег!
какви картини??? възбуди любопитството ми!!!
Не знаех всички тези неща за делфините...чудна информация  Peace

# 175
Вече 13 месеца наблюдавам какво уникално същество е човекът, как невероятно може да се развива оставен на мира  - едно детете, прекарало първите си 9 месеца освоно в спокойна и ведра обстановки с много обич, родено ненасилствено в спокойна и позната обстановка, кърмено на поискване, неоставяно да плаче, на което са спестени някои от бичовете на съвремието - ваксини, лекарства, месо. Ако имаше и шансът да расте сред природата, а не в софийски блок - наистина щях да видя чудото на природата и чудото на човекът в пълната им светлина...

# 176
  • Русе
Вече 13 месеца наблюдавам какво уникално същество е човекът, как невероятно може да се развива оставен на мира  - едно детете, прекарало първите си 9 месеца освоно в спокойна и ведра обстановки с много обич, родено ненасилствено в спокойна и позната обстановка, кърмено на поискване, неоставяно да плаче, на което са спестени някои от бичовете на съвремието - ваксини, лекарства, месо. Ако имаше и шансът да расте сред природата, а не в софийски блок - наистина щях да видя чудото на природата и чудото на човекът в пълната им светлина...

Според мене чудото е още по навътре някъде, в най дълбоките ни желания.
Моето детенце го взехме на 10 месеца. В никакъв случай не може да се каже, че е имал спокойни първи 9 месеца,биологичната му майка не го е видяла даже. Но още първите ни контакти с него бяха много зареждащи. Той е изключително позитивно и усмихнато дете. Всичко приема леко и с усмивка. Почти не е боледувал 6 години. От както е с нас, не сме се разделяли за ден. С нас беше в командировки, докато работим, когато пътуваме, а ние пътуваме често. Аз съм доста емоционална и приемам всичко много навътре, често изпадам в депресия, но се стремя на него да му давам надежда и възможности.Безброй пъти му повтарям, колко е красив, умен и че е цяло щастие.
Това, че той е с нас не мога да нарека по друг начин освен - чудо.

# 177
  A m b e r ,изпитах особени чувства,докато ти четох постинга. Simple Smile
  Тази нощ сънувах една жена,която ми казва,че е осиновила  бебче и ми го показва.То си беше едно русичко,горе-долу на 9-10 месеца.....

Радвам се за чудесната ти връзка с  детенцето! Heart Eyes Бъдете все така щастливи!!! Hug

# 178
Цитат
A m b e r ,изпитах особени чувства,докато ти четох постинга. Smile
Аз също Simple Smile Това си е твоето дете разбира се,просто в този живот сте избрали различни пътища да стигнете един до друг.Аз съм сънувала сън в който в една голяма стая като детска градина пълна с деца аз стоя на вратата,всички деца си играеха и само моето момиченце се обърна към мен с едни такива големи очи и аз го познах,то беше моето,усещането беше невероятно.Надявам се сънят ми да се сбъдне един ден.Имам доста сънища които са се сбъдвали едно към едно. Heart Eyes

# 179
  • Русе
Цитат
A m b e r ,изпитах особени чувства,докато ти четох постинга. Smile
Аз също Simple Smile Това си е твоето дете разбира се,просто в този живот сте избрали различни пътища да стигнете един до друг.Аз съм сънувала сън в който в една голяма стая като детска градина пълна с деца аз стоя на вратата,всички деца си играеха и само моето момиченце се обърна към мен с едни такива големи очи и аз го познах,то беше моето,усещането беше невероятно.Надявам се сънят ми да се сбъдне един ден.Имам доста сънища които са се сбъдвали едно към едно. Heart Eyes
Ще се сбъдне разбира се.
Винаги когато мисля за бъдещето на детето си, си го представям много усмихнат и уверен

Общи условия

Активация на акаунт