Отговори
# 150
Да ви се оплача, момичета - бясна съм.
Още преди месец и половина занесох болничния си лист за майчинството във фирмата. Отделно чаках пари по болничния за ... март. През всичкото това време не е имало един ден, без да работя и без да ми звънят по работа, и познайте какво. Обаждам се днес до офиса да питам има ли някакав проблем, след като нямам превод нито за март, нито за април - и какво си мислите? - ми те наш'те не ги били занесли до НОИ още!!!Иде ми да се застрелям - аз да бачкам като алтава и от нас, да се надявам на тези пари, защото все пак раждането е съпроводено и с разходи, знаете. И на всичкото отгоре дори да не ми кажат, че не са занесли проклетите документи!
Чувствам се просто омерзена.

# 151
  • София
miika ,
 често се случва заради счетоводителят на фирмата ви да се забавят изплащанията.Но и да беше се поразмърдал,за април болничният ти от НОИ щяха да ти го изплатят чак към 27-28 май.Много е гадно наистина,защото  разходите са двойни и тройни покрай раждането,но освен да досаждаш перманентно на вашите счетоводители за да не те забравят друг вариант не се сещам.

# 152
  • о`майна лунна нощ е
Аз също няма превод още. Едва изкарваме в момента. Добре, че отвреме навреме капва някое левче, колкото да напазаруваме. Ох. Чакам и се надявам на паричките то НОИ, че не се издържа вече.

# 153
То на НОИ си им трябват към 2 седмици, за да оформят плащане на ббазата на ВНЕСЕН болничен лист. А моите два дори не са внесени! Какъв счетоводител, Стасита, те са поне 20 колеги само в счетоводството, а ние отделно си имаме ТРЗ за тая работа, пак 10-15 човека някъде, и на никой не му стигна времето да обработи скапаните болнични и да ги пльосне на НОИ в разстояние от 2 месеца и половина! Е к'во си говорим. Баш сега, дето трябва барем за пари да не се притесняваме, щото знаете, малко ли са ни другите притеснения. Съжалявам, че ви натоварвам, но ако не бях споделила, щях да се гръмна.

# 154
  • София
Чета и по другите теми за НОИ,оказа се ,че масово ги бавят.За април болничен се смята първият работен ден на  май ,който е ..7 май,и там сложете 15 работни дни срок за обработване(при редовен превод на работодателя),то не му се вижда края.!Като коледен подарък май ще си ги получа.Отделно,момичетата писаха,че между НАП и НОИ имало някакво недуразумение,и това е поредната причина за бавене.
Уф,вече няма да се ядосвам,че и да се ядосвам нищо няма да променя

# 155
И ан мен още не са ми превели болничния за април . Стискаме зъби и чакаме нямаме друг избор . До колкото разбрах ще ги преведат края на май , началото на юни .

# 156
  • София
Хайде чао от мен сега!
Бягам до поликлиниката,като се върна да има поне 3 родили мами Laughing

# 157
  • София
Здравейте  на всички родили мами и на тези, като които са  още 2 в 1. CrazyАйде и аз  да пийна кафенце ,  че  клюмам  като патица. Tired,  а  следобяд  ще ходя на тонове, 1 ви ден  след  термин. Crazy
Тъкмо снощи се почнаха  контракции, доста болки ниско долу  в коремчето,  кръста,  викам  си супер  почва се, мъжът ми ме гледа притеснен,  а  аз се  радвам.Да ,  ама не спряха се да му се невиди, та после си  заспах, като пич Crazy.
Честито на  acko! Да   разкажеш  повече.В  МД ли ражда?  bouquet
Момичета и аз нямам  превод  на  боничния Crossing Arms.
Успех на всички мами 2 в 1 , които са  се запътили да  раждат Hug Hug Hug

# 158
здравейте майчета  newsm51
искам да ви се похваля че на 13 май на бял свят се появи нашето детенце Денислав.  Two Hearts роди се точно 3000г и 48 см.  1crib
честито на всички родили. живи и здрави дечицата и само радост да им носят
успех на всички, които още са в очакване .

# 159
Марсия, честита рожбичка newsm51 newsm51 newsm51
Да ви е живо и здраво детенцето и много да слушка, папка и да ви радва Hug
На теб бързо възстановяване Hug
Добре дошли на Фелинка, Аркси и Аско Hug
Дано скоро и Мигла да се похвали, че вече са си в къщи се радва на малкия Божин Praynig
Късмет и леко раждане на всички , които са в очакване Hug

# 160
  • София
Честито бебче на marsia__kzl !!!Да  ти е живо и здраво, много да ви радва малкия  Денислав!
 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18  bigdance2 dance Misc Baby Bottle stork-boy  Kissing Heart newsm44 newsm51

И аз  да се присъединя  към отбора  на козуначените пухкави краченца.Явно откакто  стана топличко, козунаците започнаха  да преливат  от  тавите, а пък  Великден мина tooth Mr. Green Mr. Green

# 161
  • Варна
Здравейте момичета!

Първо да честитя на всички мамчета, сдобили се вече с рожбички, и да пожелая леко раждане на останалите.

И да се похваля - на 7. май се роди нашето слънчице Емилия. Не съм писала досега, понеже ми е трудно да се откъсна от нея, добре, че таткото много помага.

Ще се опитам да наваксам и да прочета предните темички.

Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 162
  • София
Честито за новите бебенца да са живи и здрави и много да радват  newsm51 newsm51 newsm51
А на всички очакващи успех !!!

# 163
Джиджи-биджи, Марсия, Фелинка, Аркси и Ацко - честито и добре дошли. Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват.Желая ви само щастливи мигове с тях.[/color][/size]   bouquet

Успех на всички, които днес ще раждат!

По повод Вигантола, аз го давам от 20-тия ден по една капка, сутрин на гладно.

За оригването - до колкото знам, бебенцето се оригва, ако докато се е кърмило е поело и въздух. Така че по някога може и да не се оригне. Няма страшно. Просто е хубаво след ядене да се слага да лежи на страни, за да не се задави евентуално ако върне малко от кърмата.

Моята сладурка по някога се оригва, а по някога не, но пък много и хълца.

Момичета да ви попитам, след кърмене винаги ли си доизцеждате гърдите? Питам, защото аз имам много кърма и неискам да я допълнително стимулирам. А моето малче, буквално се къпе в нея. Докато се кърмим, тя се и отдръпва, защото и идва в повече, пък си е още мъничка.

# 164
  • Русе
Честито  за новите бебета и добре дошли на завърналите се! Да сте живи и здрави всичките!

Стискам палци на чакащите! И по принцип, вие какво се мотате  Laughing та не разждате.

Аз съм със страшно главоболие вече. Това недоспиване ме убива. Цяла нощ врещя малкия звяр. Не издържам вече. Гадното е че и майка ми има много работа и не мога да й го тръшна поне за една нощ  Sad Кога ще свършат проклетите колики  newsm78
Дано няма друго бебче като моето  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт