ПЛЕВЕН - 100

• 17 683
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Константина, да се оправя бързо Хрисито  Hug Знам, че ще изкарате безсънна нощ.
Ние не ходихме в градската , а в Кайлъка. Даже Митко на Дикси видяхме. Аз дето съм страшен заплес го познах от снимките.Отиваха при животните.

# 211
  • Плевен
Константина,бързо оздравяване на Хриси и от мен.  Hug
Да не би зоо-то в Кайлъка да е отворено?В Неделя не беше.

# 212
Как е Хриси, Косе? Как мина нощта?

Да не би зоо-то в Кайлъка да е отворено?В Неделя не беше.
Още не били почвали ремонта-2 год са това  ooooh!

# 213
Привет и от нас.
Хриси спа нощес,за сметка на нас с баща й...Толкова не бях плакала откакто родих,само че тогава беше от радост.
Момата вече е с Т-37,2,вчера нямаше.Дадох й от сиропчето за повръщане сутринта,макар да не е повръщала.Дрисък няма-как ли и да има като почти нищо не е яла/пила.Но и памперсите са сухи...Сега е като дропче момиченцето ми.Замислям се да минем през Педито,да взема направление и беж в Ависа... newsm78

# 214
.Сега е като дропче момиченцето ми.Замислям се да минем през Педито,да взема направление и беж в Ависа... newsm78
Заминавайте, не се замисляй  Peace

# 215
Добро утро и от мен.

Константина, не се притеснявай толкова, децата доста бързо се оправят. Гледай да и даваш течности и не я карай да яде, нищо няма да и стане.

Ние към 11ч ще сме в Градската градина с Калина.

# 216
Константина, моят съвет е да тръгване към педито за направление! Щом не е яла и пила нищо, може много бързо да се обезводни! Наливай я с течности постоянно!

# 217
Константина, не се притеснявай толкова, децата доста бързо се оправят.
Не е така - толкова бързо се обезводняват и изтощават децата,че няма място за спокойствие и изчакване.
Пиши после къде ходихте,какво казаха  Hug

# 218
Atrakcia, ами аз до сега не съм виждала болно дете, което да иска да яде.
Относно обезводняването вече са и казали и в спешното, течности, хидрасек, глюкоза. Едва ли някъде ще я посъветват нещо друго.
Не казвам да не отидат на лекар отново....но и да се паникьосва човек, няма смисъл.

# 219
Константина,направо е страшно,това което сте преживели.
И аз само се чудя защо толкова пари давам за здравноосигурителни вноски като винаги ходя на частно.
И децата си водим на частни лекари.
Аз също мисля,че е най-добре да отидете до Авис Медика,вземи и някаква лечебна храна-Хумана или Милупа,има и едно сокче на Хип с моркови и ориз при разстройство и повръщане,което възстановява водно-електролитния баланс,да не се обезводни детето.
АниДани,и аз съм чела,че се отрича пазенето на стандартната диета при разстройство,дори отричат и прахчетата.Записала съм си един различен вариант на хранене при разстройство от форума.Изписван е от лекар.
Атракция,как е Бужи?

# 220
Ерота пусни и на нас да видим този различен вариант, да се ограмотим един вид . В крайна сметка индивидуално е като се замислите. Както ние имаме разни усещания за организма си при подобни симптоми, така и при малките е нормално да е различно. Лично аз гледам на глада като по-лечебен вариант, докато мойта дъщеря например преди ден бе дежурна вечерта по тоалетна и точно след няколко часа бе на екскурзия като по пътя нагъчи разни кроасани, сандвичи и буклуци, а вечерта отиде с едно комшийче да берат череши и без никво притеснение си похапнала доста и зелени.  Баба ми е от хората, които не могат да гладуват също. Даже сега като качва кръвно и и` препоръчват разни черни хлябове, милата със сълзи го приема и после хване та се наяде с бял топъл. Но като цяло бебетата лесно клюмват и се обезводняват. Косе(толко ме е яд, че друг ти го измисли тоя прякор та чак за пръв път го употребявам) не плачи, като дойде тоя сезон и плъзват разни вирусчета. Ще и мине на момата ама здрави нерви да имаш за безсънни нощи.

# 221
Косе , как може такова нещо. Учудва ме ,че не си ги подбрала и не си им подпушила главите,ама то в такъв момент , к'во да се занимаваш с глупаци . Дано сте добре ,чакаме да пишеш.

# 222
Косе, дано се оправи бързо малката! Наистина мъниците много бързо се обезводняват. Като чета какво сте преживели настръхвам. Спомних си как Ники беше на 6 месеца и ни се наложи да ходим в неделен ден до Инфекциозното. Никой не искаше да ни обърне внимание, защото нямаме нужния талон.
Ето ви един полезен линк за лекарствата и как се дават
http://www.bda.bg/bdias/drugs2_list2.html

# 223
Косе ние бяхме абсолютно същите преди 3 седмици. Ентерола го давах по два пъти на ден заедно с Хидрасекта. Понеже не искаше да яде и да пие нищо го слагах в една супена лъжица с малко вода и насила му го изливах в устата.
Против обезводняване ми изписаха и хидратин алфа /едно прахче в един литър вода/. 3 дена не беше ял нищо , но поне не го оставихме да се обезводни, на втория денх след като дадох прахчетата разтр. спря. Но ги бяхме започнали чак на 3 ден, защото случихме празниците, педито не ми вдигаше тел. а не знаех че има спешен кабинет. Така че първите дни си го лекувахме ние , повече течности и диета.
После започнах да захранвам с леки храни.  
Докато не беше добре му давах само бисквитки и сухари, печена ябълка /докторката ми каза/ .Има едни сокчета на Хип в шишенце моркови и ориз / мисля че и от него имаше резултат/ давах му го през ноща по малко защото не искаше да го пие буден.
Може да и вземеш пюренца от моркови, картофи,ориз,телешко месо.
При нас продължи 6 дена, но след 3 тия не ми вдигаше темп.
Ако се сетя и нещо друго ще ти пиша. Дано се оправите по бързо от нас. Пиши как е Хриси. Hug

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 11:05 от vikid

# 224
Няма Т-36,9 е сега.Повърна малко,пие само глюкоза,дадох малко Хидрасек,няма разтройство,дрисна сутринта,но беше твърдо/ама и аз описателна/.Не е пишкала,не ще мляко,камо ли друга храна-аз не съм и предлагала.Като дропче е все още.Дреме сега легнала до баща си.След малко отиваме при Педи и в Ависа после.
Пиша жалба до Директора на Болницата.Ще напиша писмо и всяка медия за която се сетя-било то вестник или телевизия.Става дума за живота на 7месечно бебе,а те като на курорт.Няма да си оставя магаренцето в калта.

Общи условия

Активация на акаунт