Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-12

• 58 920
  • 451
  •   1
Отговори
# 420
Миленка, сетих се нещо за малката. Wink
Дани го нося само и изцяло на хълбок.  Joy Ако си виждала мамите в Африка как носят разкрачените си деца на хълбока, ето така нося и аз Дани от много, много време насам. Wink На всичкото отгоре се оказа, че това е най-добрата превантивна мярка срещу луксация, така че...Simple Smile Така не натоварвам и ръката, винаги го нося от дясно на хълбок (оперирана е лявата ми ръка). Иначе са бач тежки и само с една ръа няма да стане.  Hug

# 421
Миленка, ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ, ПОНЕ ЗА СТО ГОДИНИ НАПРЕД желая на теб и близките ти!!!
 Heart Eyes Hug  bouquet
Супер картинки са ти накачили фенките тук, представи си и от мен една такава хубава  Heart Eyes!
Не се съмнявам, че в момента тякъде си запразнила!  Hug

# 422
Може би една консултация с Александрова, пък дори и по телефона ?

Точно за това си мислех! И утре ще го направя! Hug  bouquet

МОМИЧЕТА, ама щом е в норма значи е ок! За туморния маркер говоря. Това съм го писала вече!!! Разбира се, че стойностите са различни, важно е да са в норма.  Иначе зависи от самите блокчетата дали са нови,  понякога може настинка или моментно неразположение също да се повлияе. Виж за АСАТ и АЛАТ не съм компетентна.  Blush

# 423
  • София
Специ, аз това имах предвид преди всичко.
ТМ както съм казвала може да се повлияе от една безобидна настинка.
Но четирите показатели да вдигнат нивото, вече е тревожно според мен.
Но аз не съм лекар и моето мнение не е меродавно.
Затова казах, че една консултация с мамолог не е излишна.

# 424
 Hug
 Права си бе хули, както винаги! Да й е спокойно на душата - ДА! Но иначе и аз съм вдигала разни показатели на кръвната картина, чернодробните също и са ми казвали, че е ок. Но разбира се да се успокои няма лошо да се обади. Но пък като вземе някой да се хвали, че туморния маркер от 10 му е станал 8, или пък как му е 10 и колко е хубаво.... така някой друг с 15 или пък 20 може да чете и да се притесни....
На мен онколог ми е обяснявал, как зависи от качеството на самото блокче и винаги в норма значи ок.   bowuu

# 425
  • София
Права си, Специ  Peace
Но пак ще кажа, че трябва да провери за какво иде реч.
Мен не ме притеснява толкова ТМ, колкото другите показатели.
Затова нека да провери.

# 426
  • София
А бе, вие двете с Кана защо ми изписвате достолепния ник с малка буква  newsm78
Питам и отговор не искам  fight
Нямате срам  smile3511 от възрастта ми  Joy Joy Joy

# 427
Не искам да се намесвам относно правописните грешки... smile3505
Момичета, ще пиша двойки  smile3532
Хули, извинявай, използвах ти емотиконката!

# 428
 smile3532 Ама това на Хули имотикона ли бил  Joy Joy Joy, аз реших, че е мой  smile3532

Влизам да се разпиша и отивам да спя

Едно момиче ми беше казало, че по време на химията чернодробните показатели се повишават и после трябва време да се нормализират
Още момичето ми казваше, че даже и при леко завишени чернодробни показатели пак са му правили химия
Соня твоите по време на химията как бяха 
Мъдро решение, консултирай с Александрова и после сподели с нас. Аз бих направила така.

хУЛИИИИИИИИИИИИИИ smile3533 не беше ли това твоя имотикон  Joy Joy Joy

# 429
Здравейте всички стари познайници(  но не и  като  възраст) и  новопоявили се ( съжалявам че  и  вие минавате по  този  път)
отдавна не съм сядала пред компа и  съответно  не съм чела, не съм писала9  за което  се извиняявам) макар че мислено  съм винаги  с вас и усещам вашата позитивна сила.
Честито  на рожденичката, бъди  жива и  здрава, и  също и  всички, които  са имали  напоследък рождени или  именни дни и може би съм пропуснала да им честитя!
Относно  АСАТ и  АЛАТ , зависи  колко са повишени,  при мен  при последните 2 химии бяха двойно завишени(разбутани се оказаха от химическите отровички) , пих масло от  бял трън има и  хапчета(  бг производство , а още по-добро  е немско производство, не са много  скъпи), но изключително ефикасни.Много  бързо намаляха показателите, но  всички лекари  ми казаха че повод за притеснение е единствено ако тези показатели са много , много  завишени 3пъти и  нагоре, ако са малко над референтните граници  не им обръщат внимание.А една лекарка ме пита  дали пия сокове-фреш и по колко-отговорих й ок 400-500 гр, и  тя ме предупреди, че те чистят организма, но ако се пият по време на химия или  в месецирте след нея, докато  все още не са изхвърлени токсините, черния дроб през който  минават всички  отрови  , не успява да се справи  с ихвърлянето им за кратко  време и  се получавала тази  реакция с АСАТ и  АЛАТ, затова трябвало  да се пие по  макс една чаша от 200 гр на глъдки от време на време и  едва след много  месеци  седл химията да се увеличава, така не се натоварвал черния дроб.Това е което  аз змам, но както  са казали  всички - повечко консултации с различни  специалисти, най-добре и  с хематолог, понеже те са най-наясно  с тези показатели.Успех

# 430
...и моят ТМ се покачва, но е доста под нормите де....решила съм да не му обръщам внимание за да не се побъркам Sad
Какво са АСАТ, АЛАТ и UA ?

# 431
Какво са АСАТ, АЛАТ и UA ?

Това са чернодробни показатели, поне първите два. Последното не го знам.
Не са много над нормата АСАТ е 13 над, а АЛАТ - 5, но UA e двойно завишен. Звънях на Александрова, но още не мога да се свържа.
Обмених инфо с колежка, която в момента е в Италия, тя също ме успокои, че е резултат от химиите, т.е. организма още не се е изчистил от токсините.

# 432
  • София
А вижте какво пише тук http://www.dnes.bg/article.php?cat=5&id=72047
Който обича лютичко  Joy Joy Joy

# 433
  • София
Днес съм на вълна куркума http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=8447

# 434
Хули,  newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20

Това са моите извинения за малката буква. Wink

За куркумата - в книгата, която ви препоръчах за храните, пише и за подправките - куркумата и джинджифилът са лидерите за нас. Wink

За ръката и позволените неща с нея - сетих се за теб, Хули - ти като си с двустранна мастектомия със зъби ли вършиш всичко?   Joy Joy Joy

Това във връзка с гладенето, публикувано от мен. Цитирах моя хирург, естествено е, че си вършиме всичко по старому, с една идейка внимание и без дълго носене на тежки неща надолу. Wink

Айде, работя вече и ще се концентрирам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт