Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-12

• 58 896
  • 451
  •   1
Отговори
# 435
  • В царството на игрите:)
Здравейте, РД ми ден отмина, а с него май и доброто ми настроение. Днес отидох при доц. Христова да си занеса прословутото блокче. Ами то трябвало някой да ми даде някакъв протокол, с който да отида там. А кой да ми го даде, след като вчера доктора /представете си/ ме пита дали съм си избрала химиотерапевт...Мигах на парцали 5 минути. Аз да си го избера. Ще се побъркам от това, че нещо нещата не са наред, че в Онкологията няма и един човек, който да ти обясни какво трябва да правиш и от това, че май до химиотерапия няма да стигна и че ще се влоша заради простотии smile3511 Сериозно почвам да се притеснявам. Доцентката пък днес беше кисела и ми вика, че няма да прави втори път ХЕР 2, щото съм го имала, а KISH. Ами после ако се окаже, че не искат киш , а хер /простете кирилицата/??? newsm78 Питах ви и за хормоните. Знаете ли какво означава 50 % чувствителност - лошо ли е, по - малко лошо ли е...представа нямам Rolling Eyes
А и като ви слушам с какви неща още ще се сблъскам ми иде....да хвана гората Weary
Защо нещата в тази държава са толкова противни? Няма да ме умори май рака, а тъпата ни система. Стана малко дълго - извинете, но ми е много напрегнато!!!! smile3514
р.р. А и се оказа, че почти всички неща, които обичам да ям, май не трябва да ги ям. Май не съм си подбрала болестта много правилно newsm62

# 436
Миленка, за ХЕР-а. Правилно ти е казала доцентката, но не ти го е обяснила добре. Wink

За определянето на ХЕР2 се правят 3 изследвания. Първото е Immunohistochemistry (IHC), което са ти направили и което не е сравнително точно. За това се прави второ изследване по друг метод - Fluorescence in-situ hybridization (FISH) или Chromogenic In Situ Hybridization (CISH). В България се прави само КИШ (CISH), но като цяло двата метода са почти еднакви, може да се вярва на резултата.

Hug

П.П. Ина, Хули, тези дни ще изготвя подорбно описание на 3-те метода, за да го има линка за първа страница на темата. Wink

# 437
        milmich , скоро бях в подобна ситуация на твоята.Същата доцентка ми поиска същият протокол , за който моята химиотерапевка в Търново не беше чувала.След голямото ходене по мъките, най -накрая се разбра какъв е този протокол.С него се поема изследването от някаква фирма, даде ми го химиотерапевта ми.
       Аз повечето неща за диагнозата и лечението ми съм разбрала от тази тема, много ми помогнаха момичетата.Ако имаш време ,просто прочети по- старите теми, всичко е обсъждано надълго и нашироко.
      Аз си бутам лъчето, останаха ми още 9 процедури.Малко съм поизгоряла ,за сега само се пудря, нищо друго не мажа.
      Целувки! Hug

# 438
И от мен  Banghead Banghead Banghead newsm20 newsm20 newsm20 smihesorry smihesorry smihesorry
за малката буква на Хули    Wink

# 439
Здравейте, момичета,
Отдавна не съм се появявала, но нещо имах много работа тези седмици Sad(

Миленка, честит рожден ден на патерица!   Two Hearts И аз съм от сравнително новите тук, химиотерапията я започнах точно преди една седмица - месец и половина след операцията. Докторите казаха, че такъв период бил нормален, май.

Борана, моите дренажи ги махнала шест часа след като излязох от реанимация, и ме пратиха в къщи. Като се видя след три дни, че се събира лимфа, вместо тях ми сложиха един абокат - същия като на системите, отворен навън. Слагах едни марлички и компрес с риванол, когато марличките се напоят ги сменям и пак така. Не е по-неудобно, отколкото всичко да ти се надува като възглавница. След около десетина дни спря да тече и го махнаха, въобще не личи къде е бил.

Поздрави на всички,
хубав и слънчев уикенд   newsm18

# 440
  • София
Да не си помислите, че не мисля за Вас и не ви обичам   love001
Но тази вечер съм ужасно уморена. Ще ви чета утре.
Само да кажа на Кана, че неволята учи - със зъби, с клепачи - ако нямаш ръце и крака, все намираш начина да направиш това, което е нужно.
Ама пък и защо да и го казвам, познава ме отлично и знае   Grinning
Дали ще намеря малко силица да ви турна един антиоксидант ?
Ако стане много голям, моля не ме корете  hahaha

Любимата  Joy Joy Joy

# 441
Уф, седмицата свърши. Най-сетне...

Обаче, утре ще сме вапсаджии ...  redecoration
и ще освежим кухнята...Попаднахме на един супер, в стил Мосю Бриколаж, където има разни идейки....  superuu
После ще се развихря и за вратите... tooth
Въобще, очертава се  pironi уикенд..... Mr. Green

# 442
  • В царството на игрите:)
Късничко е, но имах гости и ударихме по един антиоксидант, както казва Хули, та за това чак сега минавам оттук. Аз съм много щастлива, защото се узкъпах човешки след....няма да ви казвам колко дни Joy Mr. Green
Лека нощ дами и сладки сънища!!!

# 443
Момичета, добро утро! Hug

Много съм щастлива днес и ми е едно такова хубавооо... Heart Eyes

Искам да ви почерпя - на 23-ти май имахме годишнина с мъжа ми, но тогава не бях в България и не сме го празнували. Ще го празнуваме днес.  Hug

Много ми е слънчево и като един истински любител на винцето, започвам с него. Wink

Червено (любимо ми е) :

Бяло:

За Хули и другите любители на твърдото гориво Wink :

За Нинчето и Ангелари пък има специална бирка!  Hug

Всичката почерпка е само със солени неща!  Joy

НАЗДРАВЕ< мили мои, ще се веселя довечера и за вас!  Heart Eyes

# 444
Кана,честита годишнина!
Да сте живи и здрави и да се обичате поне до диамантена сватба!

Почерпката много ми хареса и ще пиина една биричка за ваше здраве!

Но нека не забравяме ,че днес е и задушница!
Всеки от нас има любим човек за душата на който днес да се помоли! Praynig Praynig Praynig
За моето ангелче Емчо и за всички ваши близки ,които ви липсват Praynig Praynig Praynig

# 445
Кана, честита ви годишнина и благодаря за почерпката Hug Hug Hug Пожелавам ви да празнувате още 100 години да се обичате както в първия миг и страстта между вас никога да не преминава. Весело изкарване.  bouquet  bouquet  bouquet

# 446
  • София
Леле,момичета много отрано го започнахте.....??? Няма ли мляко и мюсли за вас...? Но,щом има повод...можеее !!!
 Кана,честито и много,много любов и щастливи мигове!!!!  bouquet  bouquet

# 447
Честита годишнина, КАНА! Желая ви дълги години семейно щастие и любов!

# 448
Ей, сладурано, що не каза снощи за годишнината   Laughing Laughing

Да бъдете винаги две влюбени сърца, и в трудните и в щастливите мигове...

, за теб..  love001

# 449
Весенце, защото с тоя БДС на мъжа на компютура ми се разказва играта. Wink
А и нали тя беше на 23-ти, но днес ще е официалното откриване.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт