Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 843
  • 798
  •   1
Отговори
# 165
slonchetka - няма такива положения ,нали са ви приели документите ,не се притеснявай тогава ,тя да си проверява каквото иска и където иска ,решила е да се прави на умна ,но уви не и се е отдало много. Има си закони ,там има и точен срок в който трябва да ти ги изплатят ,ако ми остане малко време днес ще се опитам да го намеря или ако някоя друга мама има информация за този срок ,нека пише. Знам ,че срока за майчинството ,е 15работни дни от подаването на документите от работодателя. Ако можеш порови се и ти ,сигурна съм ,че някъде в закона съм го чела. Не се притеснявай ,не мисля ,че срока може да е по дълъг от 30 дни.   Peace

# 166
Подадох на 25-ти май, днес ми бяха по картата 2*300 лв.

# 167
А, честито! Wink

# 168
Честито Верче и от нас ,със здраве да си ги харчите   Hug

# 169
честито Верче!!!! Дано и ние скоро се израдваме, аз подадох на 20ти  Praynig Praynig Praynig

# 170
Можете ли да ми кажете как се кандидатства за баба която да бъде детегледачка?Майката на приятеля ми е пенсионерка и искаме да се включи по този начин?

# 171
  • София
Ето тема по въпроса
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365416.0

Да не те отчайвам, но преди няколко месеца нашироко разтръбиха, че парите по програмата са свършили и няма да се наемат повече хора.
Но нищо не ви пречи да пробвате. Уведоми ни после какво е развитието  Peace

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 08:08 от Узи

# 172
Айде и аз да се похваля,днес мъжа ми проверил в картата и заедно с детските са ни превели и 600 лв(толкова ни се полагат на нас).И аз не знам за никакво решение,обадиха му се познати по телефона и му казаха да иде да подаде документи,и тогава са му дали заповед това е било на 11.06,иначе на заповедта пише ,че е от 4.06.
Благодарности на всички мами,които се бориха за тази цел.   bouquet

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 12:45 от dandi4ka

# 173
Здравейте и от мен!На ме ми преведоха на 12-ти заедно с детските 1000 лева!На нас ни се полага пропорционално за пет месеца от Януари до Май по 500 лева на дете!Благодаря на всички който се бориха за децата ни! 

# 174
Здравейте момичета,
предварително се извинявам за некомпетентността си, но бих искала да ви помоля да ми отговорите на следния въпрос: тези пари  за близнаците по какъв начин могат да се получат от родителите/става въпрос за 2 деца-близнаци, родени през месец юни тази година/?
Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 20:17 от kata_lina58

# 175
Здравейте момичета,
предварително се извинявам за некомпетентността си, но бих искала да ви помоля да ми отговорите на следния въпрос: тези пари  за близнаците по какъв начин могат да се получат от родителите/става въпрос за 2 деца-близнаци, родени през месец юни тази година/?
Благодаря предварително   bouquet

Здравей kata_lina58 ,първо да ви честитя за двете съкровища.Пожелавам ви да са ви живи и здрави и много ,много да ви радват.
Помощта се изплаща от социалните служби в съответният град и район.Може да я подадете заедно с тази за еднократната помощ за раждане и детските. Молбата е по образец ,те ще ти я предоставят , заедно с молбата трябва да се носят копие и оригинал от актовете за раждане на децата ,двете лични карти на родителите и ако искате парите да ви се преведат по банков път - документ издаден от банката , в който фигурира IBAN-а.
Това еееееее , много търпение и добро настроение  Grinning

# 176
Благодаря за инфото Глориана   bouquet
Всъщност става въпрос за Бургас, за дъщеря ми /тя е майката/.Благодаря и от нейно име Hug

# 177
 Честита двойна  радост kata_lina58  Hug Да са ви живи и здрави малките съкровища и много да ви радват Simple Smile
  Специални благодарности на всички майки, които успяха да се преборят за нашите деца  Hug  bouquet

# 178
Някой от Младост да е получил парите? Аз нищо нямам, тази нощ сънувах, че имам смс от банката, че са ми превели парите.  Joy
Аз още не съм ходила до социалното да си взема заповедта за парите, да не би заради това да не ги превеждат.  Rolling Eyes

# 179
мисля че ще ги получим с детските до 20.аз също не съм ходила за решението

Общи условия

Активация на акаунт