Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 249
  • 798
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив

Елфита, майчинството е едно, но този отпуск няма нищо общо с него, нали е от 2 до 8 години; какво пречи да се ползва и за двете деца  Peace

пречи,защото законодателят е решил,че не може при близнаците
както не може две майчинства за близнаците-пак по решение на законодателят
това е общото

# 676
  • софия
Т.е максимално мога да си гледам децата от раждането им до 2.5 год, така ли?
1 година-високоплатеното майчинство
1 година-на минимална заплата
6 месеца-неплатен отпуск

Правилно ли съм разбрала?

# 677
  • Пловдив
Т.е максимално мога да си гледам децата от раждането им до 2.5 год, така ли?
1 година-високоплатеното майчинство
1 година-на минимална заплата
6 месеца-неплатен отпуск

Правилно ли съм разбрала?

да,до 2,6 години
като имаш натрупана отпуска за 2 те години+ за 6 те месеца неплатен т.е периода на гледане вкъщи се увеличава

НО ако нямате брак имаш право на 12 м неплатен

# 678
Сега да попитам и аз.Осигурявана съм от 2 фирми.В едната съм работила 7 години,а в другата само 4 месеца.Сега обаче виждам ,че от двете фирми ми се изплаща еднаква сума.Знаете ли защо е така?И явно от другия месец едната фирма ще се закрие.Това ще се отрази ли на майчинството ми?

# 679
  • Пловдив
Сега да попитам и аз.Осигурявана съм от 2 фирми.В едната съм работила 7 години,а в другата само 4 месеца.Сега обаче виждам ,че от двете фирми ми се изплаща еднаква сума.Знаете ли защо е така?И явно от другия месец едната фирма ще се закрие.Това ще се отрази ли на майчинството ми?

не знам защо е енаква сумата-не би трябвало
това,че едната ще се закрие не те засяга
ще продължиш да си получаваш същото обезщетение

# 680
Aми на мен ми обясниха като ходих в НОИ,че цялата сума ,която ще получавам се разделяла между двете фирми newsm78

# 681
  • Пловдив
Aми на мен ми обясниха като ходих в НОИ,че цялата сума ,която ще получавам се разделяла между двете фирми newsm78

да,така е-от вете фирми е  ,но писа,че е по равно от двете фирми,а не би трябвало да е така

66,66 процента от фирмата на 8 часа
33,33 от фирмата на 4 часа

# 682
Здравейте момичета и аз да се включа.бременна съм в 34 седмица с близнаци,термина ми е на 21.03.но лекаря,който ми следи бременността каза да си избирам дата в началото на март.Въпроса ми е последния документ който съм представила на работодателя за болничен е до 21.03 -45 дни преди термина.След като родя по рано какви документи трябва да представя и от къде да ги взема и какво става с тези дни които съм родила по рано.Неисках да отварям нова тема затова писах тука.

# 683
  • Пловдив
Здравейте момичета и аз да се включа.бременна съм в 34 седмица с близнаци,термина ми е на 21.03.но лекаря,който ми следи бременността каза да си избирам дата в началото на март.Въпроса ми е последния документ който съм представила на работодателя за болничен е до 21.03 -45 дни преди термина.След като родя по рано какви документи трябва да представя и от къде да ги взема и какво става с тези дни които съм родила по рано.Неисках да отварям нова тема затова писах тука.

загубените дни ще ти ги комренсира третия болничен от педиатъра
това са нещата,които подаваш
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

# 684
Момичета искам да попитам всички мами на близнаци ли имат право на помощите 2х1200 , това зависи ли нещо от дохода на семейството и това че преди раждането си бил на работа. И нали тези помощи са различни от еднократната помощ 2х600.

# 685
  • София
Момичета искам да попитам всички мами на близнаци ли имат право на помощите 2х1200 , това зависи ли нещо от дохода на семейството и това че преди раждането си бил на работа. И нали тези помощи са различни от еднократната помощ 2х600.

От абсолютно нищо не зависят тези 2х1200 - имаш ли близнаци ги получаваш.  Peace
Резлични са от 2х600.
2х600 се получават ако единият от близнаците е второ дете.
Така ако близнаците са първо и второ, или второ и трето дете - ще получите 2х1200 + 2х600 или общо 3 600 наведнъж.
За получаването на помощите има срокове - за 2х1200 мисля, че е до 6 месеца от раждането, а за 2х600 до 3 години от раждането.  Peace

# 686
Здравейте момичета,искам да попитам колко майченство се взима при близнаци едно или две,дават ли се допълнително пари ако някой ти помага при отглеждането.

# 687
  • Пловдив
Здравейте момичета,искам да попитам колко майченство се взима при близнаци едно или две,дават ли се допълнително пари ако някой ти помага при отглеждането.

обезщетението е едно
майчинствоо-240 те лв също

допълнителни пари няма за помощ в отглеждането.т.е имаш пред да си наемеш жена,да ги гледате двете и държавата да плаща на жената ли-абсурд.забарави за такова нещо

# 688
Момичета защо в социалните служби не казват за тази помощ 2х1200 за близнаци, трябва да се молиш ли. Аз все още не съм родила очаквам близнаци, но имам позната която роди преди месец близнаци  и въобще не са и казали че има право на такава помощ , а само на 2х600.

# 689
  • София
Ами не казват, и аз се чудя защо. Ние като ходихме да подаваме молбите за племенниците и директно им изброих помощите, за които искам бланки и чак им стана неприятно.
Приятелката ти има време, да си ги потърси паричките веднага, ако не знае и кажи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт