Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 881
  • 798
  •   1
Отговори
# 555
  • София
ninkata80, благодаряти мила   bouquet
А всъщност аз трябва ли да нося номер на банкова сметка или те ще ми кажат в коя банка да си открия такава и тези еднократните 2х600 и 2х1200 на ръка ли се взимат или и те като детските са по банков път.Оххх малко звучи грозно от моя страна и дано не си помислите "на тая децата в болница и не се знае дали ще стане нещо от тях за пари се затърчала" но питам за да не се разкарвам 100 пъти до общината и да свърша всичко с минимум ходения до там.
Вилкони,защо си мислиш такива работи,как ще е грозно,аз също като взех актовете за раждане ги оправих тези работи,а малките ги изписаха около 1,5 месеца след това.

Аз исках по банков път и съответно ми поискаха извлечение от банката със банковата сметка,като трябваше да приложа 4 екземпляра към 4-те декларации.

# 556
  • Шумен
На мен ми откриха служебно сметка с банката с която работят социалните в Шумен. Предложиха ми го на място вместо да се разкарвам 100 пъти от едно място на друго. Ако имаше тогава кой да ми каже обаче да си направя повечко екземпляри на актовете за раждане щеше да е добре, важно е. Свекърва ми тогава ходи да се моли и на позната, която работи там да ми ги снимат само за да си пусна майчинството, не помня точно колко ми ги задържаха тогава 2 месеца май беше или нещо такова след превода 2 седмици така ми казаха поне на мен.

# 557
нинката80 адашке защо са те изтормозили с хиляди копия?аз попълник 1декларация а 2 по 600 и1 за 2 по 1200.и 2 за мен и 2 за таткото че разрешаваме да ни работят с личните данни.освен това удостоверението за родствени връзки при нас е 5лв и ти го дават веднага.говоря за софия община витоша и всички служителки бяха много мили

# 558
  • София
Незнам,защо е така в нашата соц.служба-към район Слатина сме,да ти кажа това беше най-малкия проблем с многото копия и т.н.,по-сложното беше че две седмици се заяждаха с мен заради мед.бележка от МД,че съм им била първият такъв случай,и всеки ден като ходех на информация трябваше нещо да се дописва от Докторките и съответно нов подпис и печат и няма да ти казвам накрая тая бележка на какво заприлича и като я приеха излезе шефката им и каза,че ще се събират на заседание да решават тази бележка дали ще мине,просто нямам думи.
Та такива работи по нашият район.

# 559
  • Стара Загора
И аз да попитам по повод на документите, които се подават после за помощите, че да си подготвя списък къде какво ще ми трябва. Има ли значение дали ще си поискам помощите по банка или по пощата - срокът, в който ги изплащат е един и същ, newsm78 предполагам?
Към коя банка трябва да имам сметка, или това няма значение за социалните? Защото ползвам Алианц и Уникредит - там имам сметки и интернет банкиране и са ми по-удобни. Ако трябва да си отварям сметка другаде да го направя предварително. Simple Smile
Ако се наложи ( не дай си Боже) да престоя в болницата по-дълго, може ли таткото да подаде документите за актовете за раждане?
Бележката за ваксините откъде се взима?

# 560
нинката на нас никаква бележка не се ни искали,измъчили са ви тъпите служителки.аз имах страшен късмет Simple Smile че случих  на община
айлан мисля че няма значение коя банка е и съпругът ти може да ги подаде сам само трябва да му дадеш и своята лична карта.но явно зависи към коя община сте защото в всяка различни документи искат  #2gunfire

# 561
  • Шумен
Явно са различни на различните места. Питах таткото (той вади актовете за раждане) и ми каза че документ за родствени връзки не е вадил като е бил в общината. Не е и подаван за първите детски и помощи (тогава свекърва ми занесе документите), нито сега са ми искали нещо подобно като подавах пак документи за детски. Тук актовете за раждане излизат веднага. Родени са на 24.08, датата на акта е 25.08. Това за миналата година. А сестра ми лятото след като роди племенницата като подава документи пък медицинска бележка не са и искали в Смолян. Аз също имах дебитни карти към няколко банки, но ми казаха че работят тук в Шумен само с Инвестбанк (сега и към тях си имам карта Simple Smile ). Затова бъдещи мами питайте в социалните служби по район първо какво искат те и после подготвяйте документи.

# 562
  • Пловдив
desitoo  ,док за род връзки не се изисква за детските,а за еднократната.

# 563
  • Шумен
Не бях запозната, за какво е точно значи грешката е моя. Но пак нямам спомен за тази бележка  Thinking Не искам да ви подведа, затова както ви казах питайте си в районните социални служби за най-сигурно.

# 564
  • Пловдив
удост за род връзки или удост за родените от теб деца е едно и също
удостоверява детето,за което се иска помощта кое по ред е в семейството

# 565
Аз ще раждам в София, а постоянния ми адрес е в провинцията. В такъв случай от къде ще си взема акта за раждане на децата. От общината по постоянен адрес ли?

# 566
  • Пловдив
От общината по постоянен адрес

Peace

# 567
  • София
Има ли значение дали ще си поискам помощите по банка или по пощата - срокът, в който ги изплащат е един и същ,предполагам?
Бележката за ваксините откъде се взима?
ЗА тях няма значение по какъв начин ще искаш да получиш парите но доколкото знам първо превеждат на пощите и после тези по банков път.
Мед.бележка за ваксините ще ти даде педиатъра.

# 568
Момичета, има наредба според която всички помощи от държавата се изплащат само и единствено по банков път.

# 569
  • Пловдив
Момичета, има наредба според която всички помощи от държавата се изплащат само и единствено по банков път.

да,но реалността е друга-изплащат и в пощите

дай наредбата

Общи условия

Активация на акаунт