Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 869
  • 798
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Вилкони,трябва да ги получиш.За детските сама трябва да отидеш и да промениш,за да не получаваш за единия.Но това едва като се случи най-лошото

# 601
Аз подадох документи на 14.09. и все още нямам пари, а и не са ме търсили за нищо. Мислите ли,, че трябва да се обаждам някъде за проверка?  newsm78

детските за октомри ги превеждат края на ноември
Става въпрос за еднократната помощ за близнаци

# 602
  • София
baiobaio, мисля, че трябва да звъннеш на Социалните. Ти всъщност получи ли заповед за отпускането им?
Иначе помощите се превеждат обикновено заедно с детските /това е имала предвид предполагам Елфита/, а детските за септември ги преведоха преди 2-3 дни.

# 603
Каква е тази заповед и кога е трябвало да я получа?

# 604
  • София
Ами в Социалните ти разглеждат случая, проверяват те един вид и началника издава заповед, че да, имаш право на тази помощ. Общо взето заповедта излиза 3-4 седмици след подаване на декларацията. Когато си подаваш декларацията обикновено казват след колко време и в коя стая да търсиш въпросната хартийка.
Ако ти преведат парите може и изобщо да не си я търсиш, защото е ясно, че си одобрена и всичко е ОК. Обаче щом не са ти ги превели - не е лошо поне да им звъннеш по телефона, да не би случайно да са ти направили някакъв отказ и да имаш време да обжалваш и въобще да реагираш.  Thinking

# 605
  • Пловдив

Става въпрос за еднократната помощ за близнаци

това е важно уточнение
в първото си питане не беше уточнила и реших,че питаш за детските
трябвало е да ти я преведат след 15 октомври
отиди и питай в социалните
по пощата ли я заяви или по банка

заповед за еднократна не съм получавала и дума не е ставало да получа,но предполагам е немърливост на социалните

# 606
по банков път, а иначе днес им звънях, но се оказа, че по телефона не правят справки и  трябва да отида до там, за да проверят.

# 607
Вилкони,трябва да ги получиш.За детските сама трябва да отидеш и да промениш,за да не получаваш за единия.Но това едва като се случи най-лошото

Миличка, то се случи вече  Cry единия почина в събота и аз вчера отидох да ги уведимя със копие на смъртния акт и декларация свобоен стил, която ми диктуваха самите социални.Казаха че от този месец ще се променят детските предполагам на 35лв.Тези 2х600 за тях няма проблем и казаха че ги взимам ама аз си го знаех, но не знаеха дали ще взема сега при това положение 2х1200лв и казаха че ще ми се обадят.Аз заповеди имам от средата на октомври някъде с които ми се отпускат 2х600; 2х1200 и 105 детски. Попитах за да знам какви са ми правата в този случай.   bouquet

# 608
  • Пловдив
Вилкони,моите съболезнования  Praynig
би трябвало да получиш и 2*1200,защото към момента на подаване на молбата и двамата са били живи

# 609
Искам да ви споделя за още един абсурд в държавата ни. Аз имам щастието да имам втора двойка близнаци, но за тях не мога да получа 2 по 600 защото са ми 3 и 4 дете и ми се полагало общо 400лв за двете малко объркано стана, но дано да ме разберете.Значи по тази логика те въобще не ги смятат за близнаци нали така Thinking.Колко жалко, ако   имаш повече деца, имаш по-малко права

# 610
Не, бубе. Смятат ги за близнаци, но за да получиш сумата като за второ дете *2, поне едно от тях трябва да е такова. Би трябвало помощта за отглеждане да можеш да си я получиш.

# 611
  • Sofia
Колко жалко, ако   имаш повече деца, имаш по-малко права
Това е точно така. Държавата стимулира (доколкото изобщо може да се каже това) раждаемостта до второ дете. От там нататък явно няма интерес да имаш повече деца. Предполагам е направено, за да не се стимулира раждаемостта само заради парите. Знаем кои раждат по много и само заради детските. А нормалните работещи хора, които искат да имат повече от две деца на държавата й е ясно, че ще ги отгледат и без нейните помощи. Много тъпо и дискриминационно, но това е положението.

# 612
  • Пловдив
buba824,с първите си взела 2*600 не,защото са били близнаци,а защото едното е второ дете.

За трето дете се полагат 200 лв и затова за вторите ти близначета взимаш 400 лв-нищо ненормално не виждам в това.законът за момента е такъв

целенасочено за близнаците има друга помощ

# 613
Здравейте, другия месец ми свършва болничния и започва майчинството. Някой има ли представа дали ще взимам същите пари като болничните - осигурявам се на максимума от доста години.

# 614
  • Пловдив
Здравейте, другия месец ми свършва болничния и започва майчинството. Някой има ли представа дали ще взимам същите пари като болничните - осигурявам се на максимума от доста години.

същите пари ще взимаш докрая на 410 те дни

Общи условия

Активация на акаунт