Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 244
  • 798
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Благодаря ти Elfita!   bouquet

# 706
здравейте момичета,бяха ми казали че ще има увеличение на детските надбавки но не мога да намеря инфо в нета.Знаете ли дали има нещо подобно?

# 707
  • Пловдив
здравейте момичета,бяха ми казали че ще има увеличение на детските надбавки но не мога да намеря инфо в нета.Знаете ли дали има нещо подобно?

засега няма увеличение

има предложения затова,но предполагам,че ще е от 2012

# 708
  • София
Трябва да подавам документи за втората година майчинство. Доколкото разбрах от нета са необходими:
1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО
2. Копие от акта за раждане на детето
3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете
4. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО.

Въпроса ми е в  МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ имената на двете деца ли да пиша или два пъти да копирам този ред и това ли са необходимите документи, ако някой е подавал наскоро.

# 709
  • Пловдив
Трябва да подавам документи за втората година майчинство. Доколкото разбрах от нета са необходими:
1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО
2. Копие от акта за раждане на детето
3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете
4. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО.

Въпроса ми е в  МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ имената на двете деца ли да пиша или два пъти да копирам този ред и това ли са необходимите документи, ако някой е подавал наскоро.

това+Молба за отпуск до работодателят-свободен текст
примерен текст на молбата https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=t … DgxZGUz&hl=en

в декларацията по чл 53 пишеш имената и на двете деца

# 710
Здравейте, нова съм и не съм изчела всичко, затова въпросите ми може да се повтарят със тези на другите майки.
Аз съм студентка и чакам близнаци-каква помощ ще получа-2 по 1200 +2 по 600 или 2880 лв.(за студентството). Или има ли вероятност да получа и двете помощи Rolling Eyes
Другият ми въпрос е какво майчинство ще получаван за 2 деца- 2 или 1 ?

# 711
  • Sofia
Ще получаваш едно майчинство. И като време и като пари няма разлика между едно дете и близнаци. Само детските надбавки (ако ти се палагат) са 105 лв. вместо 2х35 лв.

# 712
Здравейте, нова съм и не съм изчела всичко, затова въпросите ми може да се повтарят със тези на другите майки.
Аз съм студентка и чакам близнаци-каква помощ ще получа-2 по 1200 +2 по 600 или 2880 лв.(за студентството). Или има ли вероятност да получа и двете помощи Rolling Eyes

Получават се и двете помощи. Тази която е 2*1200 се опуска за близнаците, а 2880лв се отпуска за дете на студентка но трябва да си РЕДОВНА ФОРМА на обучение. Аз взех и двете. А тук е форума където се обсъжда всичко за помоща от 2880лв.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535529.new

# 713
  • Пловдив

ще получиш и трите помощи
като тази 2880 лв е ако си редовно

отделно,ако работиш ще получаваш майчинство за работеща
отделно детски,ако отговаряш на дохода

# 714
Аз продължавам с въпросите: сега съм последна година студентка, завърших първи семестър без изпити. В момента ми тече държавната практика и ми предстоят държавните изпити. По предварителни планове ,нямах намерение лятото да се явявам на държавен изпит, а ако имам възможност ще се явя септември. Въпросът ми , всъщност е, ще имам ли студентски права до преди да си взема държавния изпит, т.е. аз ще раждам началото на август, а държавният ми изпит е септември. Ще мога ли да се възползвам от помощта за студентството?

# 715
  • Пловдив
Аз продължавам с въпросите: сега съм последна година студентка, завърших първи семестър без изпити. В момента ми тече държавната практика и ми предстоят държавните изпити. По предварителни планове ,нямах намерение лятото да се явявам на държавен изпит, а ако имам възможност ще се явя септември. Въпросът ми , всъщност е, ще имам ли студентски права до преди да си взема държавния изпит, т.е. аз ще раждам началото на август, а държавният ми изпит е септември. Ще мога ли да се възползвам от помощта за студентството?

принципно се водиш студент до първата дата на държ изпит

но все пак задай въпросите си в канцеларията,за да си сигурна

# 716
Мерси за отговорите!!!

# 717
Здравейте!
Разбрах,че мога да подам документи за детски на близнаците ми. т.е 105 лева на месец.
Тъй като сега съм в май4чинство имам тази опция.
Интересува ме в момента ,в който се върна на работа и ми се вдигне дохода над 350 лева на човек трябва ли да подам нови документи в социланото ,че ми са се променили нещата?Доколкото зная се подава молба 1 път на 12 месеца,но може да греша.
Какъв документ трябва да подам в социалното, за да докаже,че съм в майчинство,т.е имам само доход 240 лев на месец?
Предварително благодаря!

# 718
Здравейте,
И на мен от много грижи по бебетата не ми остава време да прочета всичко написано тук.Извинявам се ако има коментар на въпроса ми, който е следния: Има ли възможност втората година от отглеждането на децата ми някой друг (майка ми-пенсионер или мъжът ми) да получава определена сума като майчинство, а аз да се върна на работа?За съжаление в края на лятото трябва да започна работа и търся варианти ако не ни приемат в ясла.И още един въпрос имам- въобще никаква сума ли не ни се полага за детски и занапред, при условие,че дохода на член от семейството ни е над 500 лв?Дано не ви се сторят глупави въпросите ми,но съм доста далеч от тази материя, а и няма към кой да се обърна.Благодаря ви предварително.

баба/дядо/бащата могат да поемат майчинството ти и ще получават 240 лв,ако имат 12 м осиг стаж и работят

може да подадеш док за детски и ще ги получаваш в момента,в който доходът на човек ви падне под или е равен на 350 лв бруто.
ако надвишавате,нямате право на заветните 105 лв

Здравейте, въпросът ми е свързан с поемането на майчинството от баба или дядо, ако са пенсионери не може, така ли?

# 719
  • Пловдив

Здравейте, въпросът ми е свързан с поемането на майчинството от баба или дядо, ако са пенсионери не може, така ли?

песнионер може по социалната програма-питай в социалните

иначе може да назначиш пенсионера на трудов договор във фирма на приятел и така да поеме майчинството
просто пенсионер не може,да

Общи условия

Активация на акаунт