Бременна и изоставена

• 40 073
  • 368
  •   1
Отговори
# 195
Майка му не знае за бремеността ми. Баща му е починал млад.
С брат му се разбираме много добре. Той и жена му са информирани. Имат 2 прекрасни деца (11г. и 6г.)
Брат му ме съветва да не оставям детето, защото съм щяла да се затрия и как не съм знаела какво значи да гледаш сама дете... как никой нямало да ме погледне, а иначе какво стахотно  бъдеще съм имала...

С другия не искам да имам връзка, не съм имала. Беше инцидент. Нямам чувства към него. Никакви.

Вината, която изпитвам за това, което направих (и която той ми внушава) ме разяжда и затова ми е тежко.  Точно това ме кара да го търся.
Моите чувства към него също се промениха в 1вата седмица когато той ме напусна, но аз винаги ще го обичам.

Благодаря Ви още веднъж за отговорите и съветите. Ще Ви пиша как се развиват нещата, пък може да е полезен на някой моя горчив опит. Днес съм на преглед и дано всичко да е наред.

# 196
Радостина51 ,да пишеш след прегледа ..да кажеш как вървят нещата  Peace

# 197
Много лоша история. Не си губи времето с този мъж. Колкото по рано си избиеш илюзиите от главата, че нещата между вас ще се оправят, толкова по добре. Относно бебето, ако има кой да ти помага в отглеждането, не се замисляй. Няма по хубаво нещо. Но сама ли си - нямаш идея за какво става дума. Каквото и да решиш, пожелавам ти успех. Но много добре помисли. После няма връщане на зад. Това може би ще е най - важното решение в живота ти.

# 198
Много лоша история. Не си губи времето с този мъж. Колкото по рано си избиеш илюзиите от главата, че нещата между вас ще се оправят, толкова по добре. Относно бебето, ако има кой да ти помага в отглеждането, не се замисляй. Няма по хубаво нещо. Но сама ли си - нямаш идея за какво става дума. Каквото и да решиш, пожелавам ти успех. Но много добре помисли. После няма връщане на зад. Това може би ще е най - важното решение в живота ти.

За какво става дума?! За това че вече няма да бъде сама!!! Никога!!! Все пак Радостина51 е 30-годишна жена с работа и собствено жилище. Т.е има най -необходимото, за да се радва на едно бебче.
Извинявай ама аз също си отглеждам детето САМА. Да трудно е, но не е ужасяващо. Трудно ми е в момента, защото има много сняг и не мога да извеждам бебка с количката, но пък си имаме кенгуро и се носим - на пазар, да платиме сметките. Нямаме си татко и баби, но пък се оказа, че си имаме много приятели Hug Получаваме помощ и подкрепа от хора от който не съм очаквала! Не казвам, че е лесно и че живота ми е песен, но пък като погледа в двете малки очички и забравям трудностите.

# 199
Убедих се че в този живот нямаш ли възможност да гледаш дете си е чиста лудост да родиш. Под възможност имам предвид пари и то не милиони а толкова колкото да се покриват нуждите ( без екстри ). Няма нищо по хубаво от децата, но гледката на майка дърпаща разплакано дете защото не може да му купи сладолед е втрещяваща ( поне за мен ). Имам един поотраснал син и съм имала много трудни моменти с него и сега втория ми съпруг иска да имаме още едно дете а аз нямам кураж. Казвам това не за да разубеждавам някой, а да отбележа че детето е огромна отговорност и ако ние възрастните можем да вечеряме с препечена филия намазана с лютеница детето не може.
Радостина51 лека бременост ти пожелавам и здраво бебче. Ако таткото не се върне значи не е бил подходящия за теб човек не съжалявай за него.

# 200
bambi-24 Мила разбирам много добре как се чувстваш,аз когато казах на моя приятел неговата реакция беше...как да кажа ..."или го махни или продължавай без мен".
Наистина не знам как ще се оправя,реших че ще задържа детето,а той оттогава не се е обаждал.Както той сам каза,след време ще създаде свое семейство и няма да се сеща за нас  Cry .
Вероятно така е трябвало да стане.
Аз тук исках да помоля за съвет.
Със сестра му страшно много се разбираме,наскоро ми се обади да пием кафе,но аз и отказах понеже тя нищо не знае.
Обещах и друг път да и звънна,но да и кажа ли или да не и кажа всъщност защо се разделихме с брат и,адски ми е омотано в главата не знам какво да правя.
Според вас как да постъпя?

Съветвам те да и кажеш, а тя ще се погрижи сем-то му да научи. Peace
 Това не означава ,че той ще се върне при теб, или че ще се разкае.
 Но за теб е по-добре да ги осведомиш за бременноста,за решенията които си взела.
 За това че ще родиш детето,
 че  то ще носи твоите или неговите имена.
Решението,дали ще го съдиш за бащинство и издръжка.
 Дали ще позволиш контакти на него и сем-то му с детето.
 Разбери и те какво мислят, виж как ще реагират,може ли заедно да решите.
 Така след време /ако не поемат отговорност/,няма да могат да те обвиняват
  че са пропуснали години от живота на детето.
И ще ти е по-лесно да отстояваш позициите си в бъдеще. Peace

# 201
Радостина 51 придържам се към думите и на другите мами. Давай напред. Колкото и на мен да ми е трудно с времето малко по-малко осъзнавам, че така е по-добре. Питаш се дали да му се обадиш, да го молиш и т.н. Не си струва. Аз предприех точно тази стъпка, въпреки че не заслужаваше, щом един мъж посяга на бременната от него жена и не си признава детето, заслужава ли НЕ НЕ НЕ...И така потъпках достойнството си в името да се оправят нещата и детето да си има баща. Но.... на по-добро не водеше. Той ме даряваше с безразличие, което ме убиваше и все още ме убива, но започва да се изпарява чувството. Затова дари го и ти твоя "хубавец" с такова безразличие, ако те потърси ок тогава си реши как да действаш, ако ли пък не радвай се че си се отървала. Дали сега или по-късно щеше да се случи. Знам че отстани е лесно и аз осъзнавах какво е но вътре те гризе нещо и то те кара да действаш. Въпреки хилядите съвети, които осъзнаваш пак е трудно да се пребориш. Но...бъди спокойна времето ще изпари това тягосно чувство и болка, които те обвземат сега. Мисли за деня, когато това ще е факт и ще си имаш едно прекрасно слънце. Както ме успокоява един приятел - Бъди истинска жена с финес, грижи се за себе си и бъди красива, усмихната. Това ще го побърка още повече, защото и ухажори ще си намериш въпреки, че си мама. Засега мисли за човечето, което е в теб. Той оня горе си знае работата, колкото и да драпаме....

# 202
Момичета позволявам си да Ви разкажа една история от живота, която на мен лично ми даде сили да вървя напред.
И колкото и травиално да звучи направи добро, за да ти се върне. Историята ми я разказаха родителите ми. Действието  е през 80 те. 1 ви братовчед на баща ми очаква дете и незнайно защо се отрича от него под предтекст, че не е негово. Детето се ражда и го оставят за осиновяване, следва и развод. Всеки един поема по пътя си, но след години безделничене се събират отново. Тръгват да търсят детето, но е твърде късно. Не го откриват. При автомобилна катастрофа загива мъжа. Жената остава сама без дете и без мъж. Към днешна дата жената е омъжена. Съпруга и носи същото име, както и 1 вия и съпруг. Но не могат да имат деца и си осиновяват - момиченце. Момиче е било и изоставеното дете.
Та така. Нека се радваме на живота и децата си, а който е грешен да му мисли. Живота е рулетка - върти се ту хубав, ту лош. За нас днес е лош, но утре ще дойде и доброто.
Не мога да си обясня мисленето на тези мъже. Добре не понасят нас - ние сме лоши, зли и т.н. да чувстват каквото си искат, но децата, с какво може да им е криво едно дете. Сякаш и те са едно с майките си - може би имат обща лична карта или нещо друго. Да се спасяват, жалки са с греховете си към децата си.

# 203
Мили момичета,
Благодаря отново на всички за мненията и съветите. Не може да си представите колко кураж ми вдъхват.

И знаете ли, от 2 дни се чувствам много по-добре. В момента, в който разбрах, че той щял да се връща при жена си, нещо в мен се случи. Побърках се, уплаших се, но беше моментно състояние за 1 час. След това го приех и успокоих.
 Очевидно винаги я е обичал много повече от мен (а тя го разиграва както си иска) ивинаги се е надявал да се съберат. Това обяснява много неща в нашата връзка: защо не ме запознаваше с години с неговите семейни приятели, никога не я нарече "бившата", а винаги е била "жена ми" и много други неща. Аз съм била глупачка да вярвам, че му трябва време и самата се изненадвах от моята търпеливост.

Сега съм добре. Бебето е добре и това е най-важно. Знам, че на 30 няма да остана сама до края на живота си и ще  си намерим нов татко, с който да се грижим заедно за нашите деца. Само да сме живи и здрави.

Сега чакам с нетърпение да разбера дали е момче или момиче.

А пък "донора" все някой ден (дори след много години) ще писка да го види, дори от любопитство, но няма да му дам тази възможност. Абсолютно безразлична съм към него.

# 204
Радвам се за теб, Радостина 51 - Peaceсамо така
Открила си, че не бнд  е в центъра на живота ти, а детето. Simple Smile
Леко бременеене. Хубавото тепърва предстои Hug

# 205
Радостина51 ,радвам се че вече си направила своя избор,да продължиш смело напред   HugPeace...който както знаеш е най-правилния Peace.Леко бременеене и от мен  Hug

# 206
успех и от мен Hugи горе главата,ние сме силни и смели и можем да се справим newsm10

# 207
Радостина51, прочетох твоята история и се радвам за взетото от теб решение. Момичетата тук са прекрасни и мненията , които дават са реални и трезви, тъй като самите те са минали и минават по този път- да гледат и се радват на децата си без баща им до тях.
Аз самата съм в почти същата ситуация като твоята. Само че, бащата на детето е несемеен, без деца, на 35 години. Остави ме бременна преди Коледа, беше ужасно, тежко и непосилно. Сега, почти в края на бременността ми, почти 2 месеца по-късно, не ме е потърсил, не е питал за бебчето, как е, наред ли е всичко....нищо. Заплашил е ,че вземе детето, чакам да видя как ще се случи. За мене този мъж не съществува повече.
И аз като теб взех решение да съм спокойна, за да съм пълноценна като майка. На 34 години съм и започвам всичко отначало, с подкрепата на семейството ми, да ас живи и здрави. Прегръщам те, горе главата! Вярвам, че най-хубавато ни предстои.

# 208
luz една силна прегръдка и за теб  Hug Hug Hug...Продължавай смело напред ...с усмивка и леко бременеене ти пожелавам!

# 209
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Луз,  Hug Ще се справиш и ще си една прекрасна майка! А на БНД не му се връзвай.

Радостина, радвам се за теб! Много щастие и късмет!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт