Белгийски мами танцуват под дъжда-15

• 18 613
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Ако питаш мене това ти е най-големия проблем ,тоест като не разбираш всичко нямаш 100% вяра на доктора който екзаминира детето ти и оЩе неЩо след като ти не си лекар ,трудно би оспорила лекаря .Все пак той е този който си слага главата в торбата при евентуална операция на сливиците или неЩо друго .Питахме те няколко пъти къде ходите и кои са тези скъпарски лекари дето ви зимат парите ,не отговори .А можем тук с нашия опит да те насочим към добра реномирана болница където биха ви устроило .Ама на тебе може и там да не ти хареса облужването  newsm78,знам ли хора различни сме все пак ...

Шакира, как може един доктор с бегъл поглед в гърлото да каже, че има течност в ушите и се налага дренаж за една година и друг, с три специализирани теста за ушите и преглед от 3 доктора в носа и гърлото да каже, че няма течност и не се налага дренаж? И единия за бегъл поглед ми взима 90 евро, а другите за тестове и всичко - 28. Скъпарският доктор се казва Моноайе, а клиниката е Ламбермон. При плащане с фактура (кой взима за един преглед 90 евро, не носех толкова) и при банковия превод около 17 евро отидоха в клиниката, а останалите се насочиха към частния му кабинет нейде в Юкл. Ккаво да кажа за това, да кажа, че е нормално и съм доволна? Не ме мисли за вечно недоволна, но това не са нормални медицински облужвания за мен. Поне като ще оперират сина ми искам доводи и пълен преглед, а не бегло надникване в гърлото, което и аз мога да направя. Нито попита колко ангини има, нито нищо. Направи тест с ушите, който не се получи, защото детето се уплаши и не отговори нищо. За течност не е проверявал. Таксуваха ми и преглед с камера в носа, нещо, което изобщо не беше правено.
А за слагането на главата в торбата от лекарите изобщо не ми говори  Stop , примери имам безброй за безхаберие и едва спасени животи и на никой главата не е в торбата. Да познаваш осъден доктор?  Wink
Да ми кажеш, че е нормално да ни приема пиян-залян доктор?
АЗ не оспорвам лекаря, оспорвам прегледа и мнението му, което както се оказа, не е вярно и съм била права.
Не знам кои сте ме попитали няколко пъти къде съм ходила, може би съм пропуснала, ето казвам веднага.
Иначе ходим в болницата в Иксел, където съм раждала и сме доволни. Изключая последния пиян.
Както и да е. Не искам да оставаш с впечатлението, че все съм недоволна или нещо подобно. Но когато се касае за здраве и собено за детето ми, държа на адекватни и приемливи действия, а те невинаги са факт, за жалост. Но предполагам навсякъде е така.
100 процента не разбирам, но 90 - да. Оправям се  Blush
Както и да е.  Peace

# 61
АА Блонди аз въобЩе не съм оспорила твоите впечатления от тези специалисти ,просто ми беше интересно къде се намират тези скъперници и да ти препоръчам неЩо от което аз съм доволна ,да идем до А-Зет в Брюксел ,мога да ти дам телефони ,аз съм много доволна от тях  .ВъобЩе грижата и усилията които полагат за децата и не само (аз там родих ,там забременях и там ми вадиха мъдреците,Лина там я водя за всичко ,абе там си имаме и 3мата досиета)и отношението са перфектни според мене .Инъче наистина 90 ? за доктор и за нормален преглед са много   #Crazy ,митюела колко поема от тази сума ,просто ми е интересно .Ама как може д-р пиян да ви приема  Shocked,боже господи .Бони ти даде някаква клиника в Укл ,вижте там .Ако те интересува тази за която ти говоря кажи  Peace.А ако искаш опиши си проблема на д-р Бърди в зачатие.орг ,той е българин ,който работи като педиатър в Гърция и по мненията му му личи ,че следи новостите в медецината .Пиши и на него да чуеш неговото мнение и му опиши проблема и специалистите при които сте ходили и какво са казали ,ето я темата ,в която можеш да опишеш преживяванията ви http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34120.600

Рени и аз като тебе преди все ме пререждаха бабички обаче  и аз нали уж по въздрастни им отстъпвах ,ма те даже не казваха и мерси.Ама вече няма такиви филми ,всеки да си минава реда ,няма старо и младо  и някой ако ме пререди хич даже не се срамувам да му кажа ,някои го правят от невнимание уж . newsm78 .Рени дори и да не можеш да се изкажеш правилно им казвай с жестове и колкото можеш ,няма се оставяш така ,то нали знаеш някои как процедират,ако им мине номера ... Като туй хлапе днес  Ще кажеш ,че се намира в гората ,лиглио ,ама така ми вдигна нервичките.А съседите наизлязли по прозорците седят и гледат и мълчат  Rolling Eyes ...

Джъст ама аз се ядосах от факта ,че те може да ме приемат след 30 минути след уречения ми час(на мен не ми пречи и съм търпелива) ,пък аз като закъснях с 10 минутки и дезоле мадам мън мън мън ,хич даже не отидах за следваЩия час ,заведох си детето в парка ,няма само црък прък ,да въртя километри като шантава я ,ако ми вдигне пак Т в спешното Ще ходиме и така .И Ще се отпиша от тая медикална къЩа ,Щото нашта застраховка им плаЩа всеки месец определена сума ,пък аз много рядко ползвам услугите на женералистите и както днес ми вдигна кръвното тоя на ресепсията ,няма да я бъде ..Като ходя при педиатъра ни или друг д-р дори и да закъснея никога не са ме връЩали така ,минавам след  пациента който фактически е бил след  мене ,какъв е проблема?!.

А забравих да ви кажа какво ми се случи сноЩи ,меря Т на детето с термометър за ухо и ми показва 36,5° и се учудвам ,че няма тъй като тя беше цялата червена и гореЩа .И викам Ще и примеря Т с нормален дигитален под мишницата и сюрприза беше голям ,детето с 40° #Crazy.Идеше ми да ги хврля в боклука тези термометри за ухо(имам 2) ,честно ви казвам . #Cussing out

# 62
  • Overijse, Belgie
Мен пък винаги ме пускат да мина първа на касата като съм с бебето newsm78 Че и на паркинга се втуркат да ми помагат...Ама това в наше село Simple Smile Днес даже отвориха каса, защото Борис така се разрева, че чак се захласна. Естествено, имах само 3-4 неща, а не пълна количка - тогава със сигурност никой няма да ме пусне Simple Smile

Шакира, да не би накрайника на термометъра да е зацапан?

# 63
Ух от ядове днес забравих да споделя ,че вчера бяхме и ние на Планкендал ,страхотно беше ,направехме си абонамент .Лина много се заигра с козлетата и кокошките ходеше да ги гони и да ги пипа  Laughing.Абе много хубаво устроено е аз бях ходила преди 5 години ,но нямаше тогава толкова плоЩадки за деца ,а сега е просто перфектно за децата и родителите .Има кефенца ,хапка ,пйика ,може там да съберем следваЩия път ,ако желаете  Hug

Джъст ,изкарала си късмет с нормални и интилигентни хора ,има разбира се и такива услужливи  граждани слава богу  Laughing

а за термометрите ,Ще ги лъсна сега да проверя как е положението и Ще сравня Hug

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 22:16 от Shakira26

# 64
Блонди Съжалявам, че поста ми е предизвикал отрицателни емоции в теб. Исках само да кажа, че тези близо 5 години тук аз не съм срещала такива некомпетентни доктори за, които говориш. В началото и аз посещавах разни лекари на частна практика, но в един момент си казах край защото и аз като теб се почуствах "ощетена"( никакво внимание и 3 мин преглед). И от тогава си ходя в университетската болница.  Детето ми беше 11 седмици в неонатология на UZ-Brussel, намира се и Йета( Джет май е на френски). Такова внимание и грижи е получавала там, че нямам думи да изразя благодарността си към тези хора. Трима от неонатолозите си работят и на кабинет , като педиатри. Ние сега продължаваме да ходим при едната от тях Casteels Ann( Шакира беше питала). Еми незнам какво да кажа дала си е личния тел жената и ми казва звъни, ако имаш притеснения за нещо. Един път Лаура се беше обринала от Джонсън олиото и като звъннах не беше на кабинет и ме извика  в неонатологията за да я прегледа. За такива лекари и преди всичко Хора единствено мога шапка да сваля  bouquet и едно голямо Благодаря. И до сега за всичко ходим там цялото семейство. Дори ми казаха, че съм си в правото да поискам преводач и болницата е длъжна да ми го осигури. Незнам дали това е заради спецялния ни случай или е практика там newsm78. Може и да съм пристрастна затова, че спасиха детето ми  newsm78 , но наистина немога да се сетя за некомпетентен преглед Rolling Eyes до сега, а още по-малко за пиян лекар #Crazy
Аз немога да търпя много много , най малкото да беше отнесъл забележка или подигравателен намек от моя страна. Това е една от най-хуманните професии все пак #2gunfire
 Пак да се повторя дано всеки от вас си намери такива лекари, с които да се чувства спокоен за здравето на децата и това на семействата ви.
 В едно нещо съм абсолютно сигурна, ако бях в Бг и това ми детенце нямаше да е живо. smile3518
Лека и спокойна вечер Hug

# 65
  • Overijse, Belgie
Muyldermans, големи премеждия сте имали. Нека всичко да е останало зад гърба ви!!!

# 66
  • BRUXELLES
Здравейте и от мен!
Мария Да ти е жив и здрав Виктор  (на хубав празник е роден)  bouquet
шакира , аз също не се доверявам на термометрите за ухо - винаги ми дава разлика с другите термометри , най-много вярвам на живаЧните Peace
Блонди дано бързо се справиш с проблема Praynig

А като стана дума за пререждане.....се сетих , как миналата седмица си Чаках в комуната на опашката, за подаване на документи за новите ЛК и видях една жена с бастун (едва си стоеше на краката).Дожаля ми за нея , реших да я пусна пред мен , защото следващата по ред бях аз..... dohТакъв скандал ми вдигнаха отзад Чакащите , само дето бой не ядох. Та така хора разни..........

Flowers Sunflower Желая ви приятни поЧивни дни! Hug

# 67
милдерманс на моето раждане беше д-р Кулс Филип (май му беше малкото име)и други имаше ,които не запомних ,но при него ходих и на консултация и когато имахме проблеми винаги дори и да нямаше свободни легла (стаи) ,ни е намествал ,за да следят детето от близо по време на лечението и тестовете ,които и правеха ,за да видят къде е пробелема .Вашата ми говори неЩо името и ,но не мога да се сетя неЩо  newsm78 сигурно съм я засичала  ,важното е ,че е човечна  Peace

Лина и тя беше с атопична кожа и до сега я къпя само с Адерма екзомега и като беше бебе я мажех с хидратантния крем от съЩата серия .

# 68
Шакира и Коолс е неонатолог- педиатър два пъти Лаура прави проблем в неото докато беше и двата пъти той беше на смяна. Страхотен лекар и специалист толкова внимателно се е отнасял към нас винаги . Докато ни видеше да влизаме и беше до нас да обясни и успокои кога мен кога съпруга ми. Страхотен човек е Peace
Джъст  Hug и аз за това се моля каквото и изпитание да е трябвало да изживеем да е минало вече Praynig

# 69
Блонди Съжалявам, че поста ми е предизвикал отрицателни емоции в теб.

Аз само използвах фразата да си го излея  Hug
За университетската съм чувала само суперлативи  Peace
Радвам се, че всичко е наред вече при вас.  Hug
Криско изобщо няма чувствителна кожа, но и той се обрина от олиото на Джонсън  Crazy

# 70
На Блонди миличката хич не и върви на доктори. Аз също съм казвала няколко пъти, че съм доволна от здравеопазването и не съм попадала на идиоти. А за термометрите за ухо, нашето педи каза да не се ползват при децата, защото техния ушен канал още не е достатъчно развит и ти мериш някъде от кожата което не е реално. И има определен начин по който да издърпаш ушенцето та да измери. Аз нашия съм го прибрала за по-късни времена. Аз имам също смешен случай с такъв термометър. След цял ден и нощ 40 Т, на сутринта детето с 35 Т. И аз в паника че съм го предозирала с лекарствата. Викам доктора по спешност, ужас  Confused щеше да ме убие. Тогава ми каза да прибера тия термометри и да си карам с класическите.

Шакира, ти къде си учила френски?

# 71
  • Overijse, Belgie
За St Luc ли говорите? Педиатър на Борис работи и там, освен в Отини.

# 72
Шакира, ти къде си учила френски?

тук никъде  Rolling Eyes ,в бг завърших такава гимназия ,но тук с практика ,много четях книги и неЩо, ако не разбирах вземах речника и така ,дет се вика всеки ден се учи чужд език .Телевизията съЩо ми помогна ,контактите с хора и така

Джъст не това е университетската болница А-зет в Брюксел(Жете)

милдерманс ,а ти къде живееше ,близо ли ти е болницата ,ние сме само на 7 км ,ако се преместим  ,само това сигурно Ще ми терсене  ,че Ще трябва голям път да бия докато се домъкна до болницата

бони за термометъра за ушета си много права и аз така съм чела и педито така ми е казвал (как се дърпа лекичко ухото -ами и аз така правих ама на)и  нали да съм уж в крак с новите технологии  Joy hahaha ,абе патка ,хубо ,че не му се доверих и си ползвах стандартния

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 23:31 от Shakira26

# 73
И аз си карам с класическите термометри. Лаура нямаше едно кило като ме учиха да и меря температурата( винаги под мишницата). Учеха е силно казано по скоро се опитваха да преборят страха ми да я пипам.  Laughing И когато я изписваха ме помолиха да си донеса термометъра  за да сравним разликата. Оказа се с 0.5 градуса по малко от тяхната и ми казаха винаги като меря да ги прибавям и аз досега по този метод  я карам:peace:.
 Шакира аз къпя с Галенко пак от неонатологията  го видях там с това ги къпеха, ама защо реших и аз да мажа с Джонсън не знам newsm78. Все нещо си измислям и аз Embarassed
 Блонди ако знаеш как се надявам и вие да попаднете на лекар. Представям си колко си притеснена сега Hug. Много е лошо като се изгуби доверие веднъж, след това във всичко се съмняваш. Успех Hug

# 74
  • Overijse, Belgie
Лаура нямаше едно кило като ме учиха да и меря температурата( винаги под мишницата). Учеха е силно казано по скоро се опитваха да преборят страха ми да я пипам.  Laughing

Боже Господи! Браво на геройчето!!! Да ви е жива и здрава!

Общи условия

Активация на акаунт