Ден след ден ЮНЧЕТА се появяват, тясно им е вече и не се стърпяват!Тема №64

• 13 019
  • 272
  •   1
Отговори
# 90
 newsm68    newsm51
Честита Малечка-Палечка  , Мил!!! Да ви е жива и здрава !   1stroller   newsm03 
lili_to , честит рожден ден Simple Smile) Много усмивки и положителни емоцийки да дойдат  с раждането на малкото същество!

Хехеее, знаех си аз, че има някакъв заговор към 7 ч. сутринта  smile3521 smile3535   animal085

# 91
Честита принцеса на Миленка!!!Браво на мама за позитивната нагласа и скоро да си я гушка!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  LILI_TO много, здраве, щастие, леко и безболезнено раждане!!!

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 10:17 от vanny_76

# 92
Честит Рожден Ден, Лили!Много здраве, щастие и бързо и безпроблемно раждане!

# 93
Честита дъщеричка на Миленка. Да й е жива и здрава, борбена и безстрашна като майка си и бързо да наддава!    newsm44 newsm68 newsm44

Сутринта и аз се чух с нея, някъде към 07:15 ч. ми звънна, приготвях се да ходя към МД за тонове (беше звъняла на Франчи преди това, ама не се бяха чули). Звучеше много добре, само че шептеше, защото другото момиче в стаята й кърмеше в същото време. И още не бяха измислили име на малката, чакаше таткото да дойде, за да решат финално  newsm53  Не ви писах новината, защото бързах да излизам за лекаря, но Франчи скоро ви е съобщила хубавите вести  newsm10

Иначе аз през цялата нощ, като се будех, си поглеждах телефона за вести. И сутринта, като станах, дори се притесних, че толкова време е минало, а нищо  smile3506

А сутринта в 8:00 ч. виснах в МД. Беше ми свито сърчицето, защото си представих как скоро няма да влизам през входа за АГ кабинетите, а през един друг вход, който доста ме плаши  newsm12  Слушахме тонове, всичко е идеално. Само че не можах да си взема никакви документи, защото лекарят ми не беше на смяна. Ама и аз съм много тъпа, хем знаех, че е следобед, кой ме би по главата да ходя сутринта за тонове и да си мисля, че ще ми дадат обменната карта и направление. И другия понеделник, ако не съм родила още, ще трябва пак да ходя.

Вчера май и аз имах контракции, изобщо целия ден не се чувствах добре, не ме свърташе на едно място. Като се прибирах от нашите, доста ме пристягваше горната част на корема и реших, че и нашият час е дошъл. Първо се уплаших, след това претръпнах. Накрая пих 2 но-шпа и ми мина  smile3521

Довечера съм и на лекар и малко ми е притеснено, честно казано. Хем знам, че моментът наближава, хем не знам как ще реагирам, ако ми каже, че имам разкритие и че трябва вече да се готвя. И дано вече не сме седалищни  newsm17

lili_to, честит рожден ден  smile3525

# 94
Честита дъщеричка на Миленка , да наддава бързо и да им е жива и здрава , а на маминка бързо въстановяване   bouquet  bouquet

Лили , честит рожден ден   bouquet Най-сладкото бебче ти желая  Peace

Момичета , аз имам един въпрос , снощи имах подготвителни контракции доста на често , не бяха болезнени и като пих но шпа спряха . Но се уплаших да не би да е почнало раждането , ... та въпроса ми е подготвителните контракции били те и на често опасни ли са , или трябва да чакам болезнените контракции като сигнал ?! newsm78

# 95
Mindi, и при мен точно като при теб беше. Свиване на корема от време на време без грам болка и след но-шпа, спряха.

Гледам, че почти всички сме имали оплаквания вчера. Да не би да е бил Световният ден на контракциите, а ние да не сме разбрали  smile3506

# 96
Чудесно утро с тези хубави новини!
Добре дошла на малката София! Да расте здраво и щастливо дете за радост на мама и тати! Браво на мама Миленка, бързо да се възстановява и да се прибира в къщи с бебка!

Lili_to, честит рожден ден! Леко раждане на здрав бебок и много хубави емоции ти пожелавам!

Да не помислите, че чак сега се събуждам.  Wink Още от 7.15 съм на крак, но допреди малко нямаше нет. Направих, каквото можах, и като пак не стана, и се обадих на сис-админа (разбирайте - милото). Влязох в банята и като излязах, си имаше нет.  Laughing

# 97
Честити бебчета на Петя и Мил_кузманова!!!Да са им живи и здрави и много да ги радват![]
Лили честит рожден ден!Бъди усмихната и щастлива!

Mindi, и при мен точно като при теб беше. Свиване на корема от време на време без грам болка и след но-шпа, спряха.

Гледам, че почти всички сме имали оплаквания вчера. Да не би да е бил Световният ден на контракциите, а ние да не сме разбрали  smile3506
Ха и аз вчера бях така..особено следобяд - аз се разминах с едно но шпа.Нали вече спрях магнерота - веднага си дава отражение..Моята девойка е много шавлива..такива бабуни ми образува, че имам чувството на моменти, че ще се подаде някое колянце или петичка..
За козметиката - спрях се на Бюбхен мляко..
Багажа за болницата ми е напълно готов, утре съм на ЖК и ще си взема обменната карта..и така..как минава времето..опитвам се да съм спокойна и да мисля само как гушкам вече малката принцеска Simple Smile

# 98
Лили, честит рожден ден! Много щастие и любов! newsm51

# 99
Последните дни чета, че много от вас започват да изпадат в т.н. "пред родилна депресия"! Ей сега се зачетах в книжката "Аз съм бременна" и искам да споделя някой неща с вас, като се надявам да успея да ви вдъхна доверие в самите вас и да успея да ви помогна по-лесно да преминете през този период! Като за начало нека да спомена, че има пред- и след- родилна депресия! Като двете са много подобни като изживяване, а се различават само в това, че пред родилната включва и тревожни мисли около самото раждане! Разбира се всяка една от нас си задава едни и същи въпроси, но разликата е в това, че някой изживяват периода по-леко, а за други е доста тежка! Аз лично смятам, че до момента се справям добре, но и аз си задавам страшните въпроси от рода на: "Не избързах ли с това да ставам майка?" "Ще се справя ли?" "Как ще мине раждането?" "Ще боли ли?"  и т.н. За някой от нас обаче въпросите преминават в откровенно самотероризиране и мислите протичат с отрицателен характер:"Няма да се справя!" "Знам, че ще ме боли" "Кой дявол ме накара да ставам майка!". На много от нас ни се плаче, ами поревете си малко. Определено отпуска нервите и не се крийте, не е срамно да ви се плаче! Какво от това като ви види някой! Ами нормално е! Блъскат ви хормоните в главата, яд ви е...Нормално! Аз не съм от хората, който обичат да говорят за емоционалното си състояние, но напоследък процедирам по следния начин, като ми се реве - рева, като съм ядосана - викам! И какво ако нараня някой, който се опитва да ми причини дискомфорт! Ами важните сме НИЕ, не майка ми или свекърва ми, нито съседката със силните баси! Разбира се, равновесието е най-важно и аз се опитвам да го постигна, примерно аз лично гледам някой филм за положитеното мислене или чета книжка на тази тема! Определено помага и много често е успешен водач вън от черните мисли! Друго на което разчитам много е книги на тема бременност и периода след раждането! Както ви споменах по-горе аз си купих книжката "аз съм бременна"! За мен е много добра и ми дава необходимата информация от началото на бременността до сега! Споменава се и депресията и начините за справяне! Според мен един допълнителен фактор за това безпокойство е неподготвенноста ни за раждането и ли моментите непосредствено преди или след него! Аз съм от хората, който обичат всичко да е организирано и подредено по определен начин, тогава и само тогава се чувствам спокойна и сигурна! АКо примерно раждах тук в Бурагс сигурно щях да засека времето необходимо за стигане до болницата по различни маршрути! Понякога изпадам в крайности, но така се чувствам най-сигурна! За това смятам да си направя списък за това какво трябва да направя преди да тръгна за болницата! Аз си правя списъци за какво ли не всъщност! Още от трети месец си имах списък с какво трябва да купя за бебчо  Embarassed ! Имам си списък, какво да сложа в последния момент в чантата за болницата(четка за зъби, душ гел и т.н.). Приготвих си и дрехите, но мен това ме кара да се чувствам сигурна и спокойна, че няма да пропусна нещо важно! Тук идват и въпросите за помоща на бабите през първите дни, месеци или както беше в моя случай 7 години hahaha!  Аз бих искала да опитам сама! Но всеки си знае сам за себе си! Не искам да ми се моткат баби в краката и да ме изнервят допълнително! В моя случай и едната и другата се справят много добре само, че имат различни тактики! едната мрънка, другата върши тъпотии, но се оправдава с това, че е болна (нищо, че според лекарите е клинично здрава!). Няма да съм нито първата, нито последната която ще си гледа детето сама! Но ако някоя от нас се чувства по-сигурна с нечия помощ нека си извика този на който разчита! Може това да е фактора, който ще ви накара да се чувствате по-сигурна и по-уверена! Друго, което ми прави впечатление като чета темите ни, е че около 99% от бъдещите татковци са много мили същества и имаме 100% тяхното разбиране и подкрепа! Това е нещо, което много ме радва поради простат причина, че искренно се надявам това течение, което беше много популярно сред българските мъже (аз го наричам "синдрома на балканджията") е вече част от историята и, че нашите татковци са хора с мислене на европейци, и че ориентализма лека полека умира! Та моя съвет е да разчитате на тях (е и малко глезене от тях за нас не е лоша идея)! Аз разчитам на нашия татко за много неща! Той е един добре образован и много интелигентен човек! Е, избива му ориенталското от време на време, но бързо се ориентира в ситуацията (иначе аз му помагам  newsm66), според мен е важно и те д знаят, че имат отговорности и трябва да са до нас в този момент! Все пак бебчето не е станало от непорочно зачатие (и слава Богу!) За нас е важно да говорим! Ние си говорим и си споделяма всичко! Той знае какви са мойте страхове, аз зная неговите! Не рядко се случва да ми каже "Искам да говоря с теб, има нужда от морална подкрепа!" Винаги откликвам, но знам, че когато и аз имам нужда от неговата подкрепа той е насреща! Та пожелавам на всички ви вашия партньор да е до вас също на 100%, тогава нещата са много по-лесни! Ние знаем, че заедно ще се справим и се подкрепяме във всичко! Даже последно време заедно се опълчваме срещу хора, който се опитва да вкарат интрига помежду ни! И накрая искам да спомена пак ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ! С други думи: няма връх, който да е прекалено висок и непревземаем! Бързайте бавно! Вървете напред със сигурни крачки! По-лесно е отколкот да се катериш нагоре! А ако все пак изпаднем в някаква дупка на лоши мисли, нали за това сме тук да се изслушваме и разбираме! А като гледам колко сме задружни от началото.... Чак не ми се вярва, как различни хора супяхме да запазим добрия тон и да се подкрепяме! Това е нещо за което бих искала да благодаря на всяка една от вас   bouquet ! Зная, че стана дълго, но се надявам да ви помогне да махнете лошитемисли и да погленете отново с розовите очила!  Hug

# 100
Благодаря на всички за пожеланията Hug Много сте мили.

Да не би да е бил Световният ден на контракциите, а ние да не сме разбрали  smile3506
smile3532 добре де, как ти идват на акъла все такива бисери Joy

Минди, доколкото знам ако контракцийте са повече от 10 на ден това значи че не са подготвителни,а съществени. Но пък ако минават от но шпа,значи че не са съществени Thinking

# 101
Честита принцеска на Милена ,нека само радост да и носи! smile3522

Честит рожден ден на Лили, да си здрава и скоро да се гушкате с бебчо newsm30

# 102
Тhe1, слагай моля те поне по един нов ред в постовете, че така ми се мешат буквите и ми е много трудно да чета Peace

Има ли някой който до сега не е имал нито една контракция-като мен?
И това не разбрах-като се пукнат водите-трябва да се лежи или може да се подготвиш и да си тръгнеш с таксито.Защото тези дни милото го няма -ще ходи в Турция и искам да знам какво да правя ако няма кой да ме закара.

Днес си взех ягоди от пазара и се натъпках-че нали после не е много удачно докато се кърми , а сега може.А иначе сготвих една много лесна и бърза манджа-пиле в йенска.С гъбки,морковчета и лучец.

Май съм направила някаква алергия защото всичко ме сърби-корем,крака,ръце..

# 103
Здравейте и от нас
Честито на Петя и Мил да са живи и здрави малките бебоци, а щастливите мами бързо да се оправят и да се прибират за да може и те да разказват такива готини случки като Мишеле(много се радвам на разказите )
lili_to  честити рожден ден пожелаваме ти едно безпроблемно и леко раждане на едно сладурско бебче
edno_momiche аз също като теб до сега съм нямала никакви контракции или някакви болки , но си мисля че когато се появят нема начин да ги сбъркаме(защо пък да няма начин ,нямам идея какво точно да очаквам.Оффф напоследък нещо ни се губи мисълта дали е от жегите или от нещо друго
Лек и спокоен ден на всички с повече студени течности hahaha

# 104
  • В Европа!!!
Ето че ние доста ускорено вървим с хубавите новини-Много любов,здраве и бебешки лудории на Милена,да и е честита рожбичката  smile3525  ylinfant !!!
Аз вече когато чета за такива новини си поплаквам доста-хормоните бушуват много  ooooh!.
За стерилността на средата за бебчо не мисля да сме хипер стерилни.Моя приятелка така не си лишаваше бебето даже от гости и шумна среда и и беше по-лесно  Peace.
Относно помощта на бабите-за съжаление аз ще си го гледам съвсем сама тука в София и леко взех да се плаша как ще се справя-но все някак ще трябва да успея  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт