НОРВЕГИЯ - слънчева и цветна тема №35

• 19 375
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Мале, какви вицове се разказвали тука... Embarassed Joy

Моя викинг е на вълна български...и днес виждаме един голям,  готин  американски джип, и аз му казвам, виж колко готин джип, ха? А той на чист български ми каза" Този джип ПИЕ много бензин"  hahaha Това пие  ме разсмя много...

Момичета, какъв точно ден е утре 2 pinsedag. За срамотите не знам какво се празнува и защо всичко е затворено... Embarassed

Лека нощ от мен и добре дошли на норвежка земя на новите!  Hug

bouquet

# 106
  • Stavanger,Norway/ Varna
Винска и аз за 4 години не разбрах. Мен, обаче, не ме огря пинсето и днес съм на работа. А толкова е топло тук, за плаж е. Вчера бяхме, Йована дори джапа във водата. А тази сутрин се пекох на терасата и вече имам разлика. Много е топло, а аз трябва да се завра в тоя хотел  Close

А на твоя викинг едно голямо БРАВО за мерака да говори български. Щеше ми се и моя балканец да е толкова навит, ама като го е научила жена му на лесно, така е. Сама съм си виновна.

Уф, спирам, че онази Геновева, дето беше завладяла Норчето, се опитва да се всели и в мен  Laughing

# 107
Lunhua, добре дошла в темата, а и в Норвегия Laughing!

Благодаря! Hug Дано да е по-скоро!
Честит ден на детето!-на вашите,а и на тези вътре във вас! smile3535 А май скоро няма да порастна! newsm44

# 108
  • България
Да се преброим Геновевите прeдлагам newsm62!
Винцето, много се радвам да те видя и виртуално Hug!
Tвоят знае булгарски като моя и той Mr. Green Grinning.
Превод на "Vår frue kirke" e "Църквата на нашата мадам" Flutter hahaha

Lucky.me , голям образ е детето ти Grinning. Аз помня моят като го у4ихме да рецитира "Аз съм българ4е".

Сега действието е с българската баба и "герман4ето" на 3 години(така му викат съседите Joy).

Кажи :"Аз съм българ4е оби4ам ......"

А той гледа ей така   smile3506 и се 4уди какво става newsm78.

После, след кратък размисъл казва:
"Ikke българ4е bowuu."

Срам , срам и позор Crossing Arms Бабата уж педагог е в шок.

А като по- голям , ве4е е "пекан "с българския , разбира вси4ко и гледа варненското предаване"Динамит". Там са големи изцепки, умираме от смях.
Както гледа сам в хола и вика високо да дойда, отивам, a детето се тресе цялото от смях, пада от стола ве4е rotfImbo, 4ервен като домат. "Мамо , знаеш ли какво име казаха  на Десислава?- "Дупислава"."
Коментирали били Деси Слава Grinning . Е като по4на да се хили това дете, не може да се спре Mr. Green Mr. Green Rolling Eyes Joy.

Отивам да работя, разтоварих се малко, 4е главата ми се пръска, имам хиляда зада4и, хем не съм на работа днес Rolling Eyes.

# 109
хехе, Норке, "ikke българче" Joy май и моят така ще вика Joy
Ние сега сме много сладки с говоренето: кумолетчето(самолетчето), каколетчето(сладоледчето), даду(дядо)
Онзи ден пееше bæ, bæ lille lamb, har du noe ull...и аз го питам: ти за агънце-багънце ли пееш? Той мълчи. Пак го питам: Ти за агънце-багънце ли пееш?
А той вече през сълзи направо крещи от яд, Nei, nei, jeg singer bæ, bæ lille lamb...
Не знам как ще я караме за нататък.
Лек ден.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 16:57 от Анонимен

# 110
  • Норвегия

Честит празник на всички малки и големи слънца! Да са здрави и безгрижни, добри и мъдри, нека  усмивката не слиза от лицата им!

Темата за езиците е много весела. Lucky me, то млкякото наистина е "ма'ко" кисело, правилно си казва детето.  Laughing

Винце аз разбирам празника, чества се раждането на християнската Църква, а днес пък е ден на Св. Дух. Но се ядосвах в събота, когато всички магазини у наше село дружно затвориха в ранния следобед. Знам, че така практикуват преди всички празници, ама празникът е на следващия ден, не тогава, когато хлопват кепенците по-рано... И преди събота нямаше никъде обозначение, че ще затварят по-рано. Хубаво, местните си го знаят, ама такива като мен все още не могат да запомнят.  ooooh!
И още нещо, което ми е странно - честитят си празниците много преди те да настъпят, а на самия ден не си пожелават нищо.  newsm78 Така беше и вчера, бяхме на гости на наши познати и аз с влизането им казах "God Pinse", а те пък малко се учудиха... Но с радост приеха тортата и виното.  Mr. Green  

Норка, ikke българче, а? Тъжно е, но може би той се самоопределя така, понеже живее тук и  ходи в България само през ваканциите... не зная, мъчна тема е тази... И сигурно при все усилията от твоя страна, той така се усеща...

# 111
  • България
Lucky.me, интересно 4е и  моят син казваше то4но"даду" на дядо си Laughing.
Битър4е, тъжно е , но като 4е ли най- важното е да е щастлив , другото е суета...

А за денят на детето , даааа, какво ли се у4удваме , 4е тук не се празнува, тази държава не си оби4а децата и не ги празнува Mr. Green. С най- голям брой насилствено откраднати и затворени деца в домове в Европа  са скандинавските страни. Норвегия убива деца всеки ден, физи4ески и психи4ески, за тези които не са 4ували, може би трябва да 4уете.
Норвегия е на първо място в света , където родителят е никой, а детето стока за продан на ал4ни приемни семейства. Да ти отнемат детето тук е детска игра, става за 4асове , а да бъде върнато отнема години.
Да , да си 4еститим празника и да не забравяме , 4е на този ден над 50 000 норвежки деца са без мама и татко, затворени нейде си и съсипани, без право на телефонен контакт и свиждане,понеже държавата е решила така, а родителите не могат да направят нищо. От тези деца много стигат до самоубийство , както и много родители, поклон пред паметта им. Flowers Rose

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 16:46 от norah

# 112
  • Норвегия
Норвегия убива деца всеки ден, физи4ески и психи4ески, за тези които не са 4ували, може би трябва да 4уете...
#Shocked  smile3518
Не бях чувала... без думи съм... има ли някъде в Нет-а обобщена информация за процедурата на отнемане (чудовищно ми е дори да го изпиша)? Знам, за дете на познати, които го приеха за отглеждане за 1 година, но не ми беше удобно да питам за подробности, как се е стигнало до там и какви са причините то да бъде отнето от родителите си (алкохолизъм, лоша семейна среда и подобни са сред сигурните, но цифрата да е толкова стряскаща за малка Норвегия...50 000 деца...  Cry).

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 17:13 от Bittersweet

# 113
Bittersweet, то макото си е мако, но нашият откри, че йогуртен е кисело мляко. Laughing

Нора, моля те, не захващай най-ужасните теми в живота ми: barnevernet i helsevesenet. Особено за барневернет като чуя и ми се повдига.
Като бях бременна попаднах на станицата на "спасете децата  ни" и месеци наред бях в криза от прочетеното. Сега не си позволявам да влизам там.
Здравеопазването е другия ужасТ, с който да не ти дава Господ да се сблъскаш. Виж това например: http://vgd.no/samfunn/barn-og-foreldre/tema/1480229/tittel/ekstr … me-i-helsevesenet
Само на мен ли ми се струва, че имаше само 1 или 2 коментара, които бяха нормални, всичко друго е празни философии и извъртания от безмозъчни патки.
Да не забравяме и НАВ. Не можем да си го позволим. Как така, точно в петък ми скъсаха нервите. И от сега се почва въртележката с НАВ при мен.

Хеххе, извинявам се за черногледството. Като чуя барневернет и ми пречернява пред очите. НО за норвежците си е ОК. Трябва си им да се клепотят взаимно. ooooh!

# 114
Норвегия убива деца всеки ден, физи4ески и психи4ески, за тези които не са 4ували, може би трябва да 4уете...
#Shocked  smile3518
Не бях чувала... без думи съм... има ли някъде в Нет-а информация? Знам, за дете на познати, които го приеха за отглеждане за 1 година, но не ми беше удобно да питам за подробности, как се е стигнало до там и какви са причините то да бъде отнето от родителите си (алкохолизъм, лоша семейна среда и подобни са сред сигурните, но цифрата да е толкова стряскаща за малка Норвегия...50 000 деца...  Cry).

Сигурно апартамента на родителите е бил малък, за това са им го отнели. Това го казвам с ирония, макар, че не бих се учудила и на такъв развой:
http://vgd.no/samfunn/barn-og-foreldre/tema/1473322/tittel/fikk- … k-av-barnevaernet

# 115
  • България
Слагам си катинара пак, просто ме е яд , 4е Норвегия се представя като една хуманна държава пред света и говори за права на 4овека и детето , а истината е съвсем друга #2gunfire.

Хайде да не ви развалям празника, като мине днес мога да постна малко материали по темата.
Всяка година се вземат около 8000 деца.

http://www.barnasrett.no/

Децата на алкохолици, наркомани и психи4но болни са малък процент от взетите деца.

Хайде до тук спирам Peace.

# 116
  • България
#Shocked  smile3518
Не бях чувала... без думи съм... има ли някъде в Нет-а информация? Знам, за дете на познати, които го приеха за отглеждане за 1 година, но не ми беше удобно да питам за подробности, как се е стигнало до там и какви са причините то да бъде отнето от родителите си (алкохолизъм, лоша семейна среда и подобни са сред сигурните, но цифрата да е толкова стряскаща за малка Норвегия...50 000 деца...  Cry).

Сигурно апартамента на родителите е бил малък, за това са им го отнели. Това го казвам с ирония, макар, че не бих се учудила и на такъв развой:
http://vgd.no/samfunn/barn-og-foreldre/tema/1473322/tittel/fikk- … k-av-barnevaernet
О, да , ами как, това е много "сериозна" при4ина, малък апартамент, ниски доходи, само дето не го казват директно, ами изкарват родителите луди или болни...

А здравеопазването  е , не , ако по4на и това трябва да не спра до утре Mr. Green Rolling Eyes.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 17:39 от norah

# 117

Точно за тази страничка говорех. Потресаващо четиво.
В Норвегия се чувствам като затворник и това става откакто дойде детето. Преди това не му мислех толкова.
Сега почвам да се замислям как ще изкарам до края на живота си тук...много е тежко.

Биттерсвеет, тези хора от линка са наклеветени от съседи. Това е практиката тук: някой не ти харесва, вдигаш телефона и хоп, създал си забавление на съседа за години напред.
Да не говорим за това, че да си приемен родител си е чист бизнес(вече съм сигурна в това), и няма да се учудя, ако някой си харесва детенце, клевети родителите и така си го прибира. Къде ще ходи да се занимава с осиновяване. #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Малеее, от тази тема хормоните ми тропкат ръченица Mr. Green

# 118
  • България
Lucky.me, аз съм като теб , като затворник, когато дойде детето имам 4увството , 4е не ми принадлежи , а е на държавата. Имам особени при4ини за това мнение и не ангажирам никого.
Аз не виждам как бих могла да изкарам живота си тук и правя вси4ко възможно да се махна.

А по темата:Вси4ко се прави за пари, за едно дете в дом се дават 2 милиона на година , а на приемен родител 30. 000 на месец Money.

"...и няма да се учудя, ако някой си харесва детенце, клевети родителите и така си го прибира. Къде ще ходи да се занимава с осиновяване. .."  Peace   Мога да се закълна, 4е е така.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 19:59 от norah

# 119
Норче,
ти си лесна, детето ти е голямо(нали е само едно?), още малко и ще е пълнолетно.
Аз имам доста годинки тук. Само като си помисля, че наближава и училището, и ми е мъка.
Вчера подхвърлих на моя мъж за едно международно училище тук и реакцията беше както и очаквах: сега трябва ли да плащаме за това ли? (габровец #2gunfire).
Никак не искам децата ми да израстнат неграмотни. Ще трябва май отсега да го обработвам, че образованието нещо не се цени толкова в нашето семейство, като хубавата яхта примерно. Друго си е да имаш хубава яхта.
 Sick

Ти къде сняташ да бягаш? Ние имахме планове за Испания, но това никога няма да стане. Прекалено добре печелим тук и няма мърдане Sick

Общи условия

Активация на акаунт