НОРВЕГИЯ - слънчева и цветна тема №35

• 19 373
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
  • България
Лъки, ние сме големи, ама не 4ак толкова. Аз смятам да се върна в България и никъде другаде Praynig
Тази държава е затвор за разли4ните деца, а моето дете е разли4но, когато се опитам да кажа на околните , 4е трябва да се третира по определен на4ин , те ми натрапват техните си методи. А те не са правилни, аз не мога да живея като гледам, 4е детето ми страда заради неправилно отношение. #Cussing out
Аз съжалявам , 4е не записах детето си на международно у4илище , след време взех , 4е го записах , но беше късно и не можа да се оправи с английския и го отказах. Таксите са 3000 на месец мисля...Затова, ако мислиш за такова нещо го направи от 1 клас. PeaceУбеди мъжа си , 4е да не съжалява . На моят от късно му дойде акъла , както обикновено Mr. Green.
Ох, много се ядосах и смятам да спра засега.
Геновева ме завладя тотално ooooh!, Боб4енкааа, не знам как е при теб,ама мен яко ме мъ4и Joy

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 19:55 от norah

# 121
Само 3000 на месец ли е таксата? Мислех, че е повече. Ако е само толкова, ще работя тройно ако трябва, яхтата на трески ще стане, но ще е на мойто Grinning
Има още няколко години до тогава, ще събирам пари.
Българските училища пък други проблеми си имат. Там пък ужасът е повече от тотален: наркотици, наркотици, наркотици.

Закачката за Геновева не я схванах, аз чета по диагонал понякога, та съм я изпуснала, но май Геновева и мен ме е хванала.

# 122
  • Норвегия
Момичета, потресаващи са примерите, които дадохте...

Все още нямам детенце, моля се това да се случи скоро, но отдавна и ние се замисляме как ще го възпитаме в тази среда и дали изобщо ще се установим задълго. Много от фактите, които споделяте, ме плашат, за някои имам сетива да ги усетя, за други вие ми помагате да се уверя, че не съм неоснователно мнителна.

Лъки, с две ръце подкрепям отвращението ти от "по информация на съседи..." се вършат зверства поради това, че някой няма друга работа, освен да си вре носа в живота на другите и ей така на честна дума да се раздава "правосъдие".  А за образованието - то не се цени не само във вашето семейство, не съм срещала някой, за когото то да означава нещо тук. Това е пък моята болна тема.  

Трактат мога да напиша по темата за това как не се приема различността тук.  

Не искам да звуча така, сякаш някой на сила ме държи тук. Но съм на етап, в който отсявам плюсовете и минусите на живота в Норвегия и затова е важно за мен да си попълня въпросителните.

Лъки, за многострадална Геновева иде реч. Шегуваме се, че все си споделя несгодите напоследък повече, отколкото в другите ни теми (или поне на мен така ми се струва).

# 123
  • България
Само 3000 на месец ли е таксата? Мислех, че е повече. Ако е само толкова, ще работя тройно ако трябва, яхтата на трески ще стане, но ще е на мойто Grinning
Има още няколко години до тогава, ще събирам пари.
Българските училища пък други проблеми си имат. Там пък ужасът е повече от тотален: наркотици, наркотици, наркотици.

Закачката за Геновева не я схванах, аз чета по диагонал понякога, та съм я изпуснала, но май Геновева и мен ме е хванала.

Да, не е толкова скъпо, освен това говорим за Норвегия, ако работите и двамата не виждам какъв е проблемът. Моята надежда беше детето ми да израстне като гражданин на света , а не норвежец или българин, да не е ограни4ен и тесногръд , да може да уважава вси4ки култури. Това в едно обикновено норвежко у4илище  е невъзможно Mr. Green.

# 124
 Two Hearts  ura  bigdance2честит празник на всички дечица  ura  Party Time
норче Hug Heart Eyes

# 125
За ТАЗИ ли Геновева ставало въпрос? Joy Joy Joy
Аз се изкарах направо повеч от многострадална #Crazy
хехе,
сливке, честит ти ден на детето Simple Smile

Виттерсвеет, вие си преценете плюсовете и минусите за децата. То няма пълно щастие. Винаги ще е борба за нещо. Сигурна съм, че международните училища са по различни от "нормалното" училище.

Норче,
аз като неспасяем алтруист, широкоскроен водолей и непоправим свободотърсач(думата е моя измислица), взех, че се натресох точно в Норгето. Съдбата си прави шеги понякога hahaha

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 22:26 от Анонимен

# 126
  • България
Лъки, усетих те аз 4е си с вишУ Wink, хеле си била с две Laughing. Ами какво да ти кажа, ке си трошиме "умните" глави, като сме се дръннали в най -заспалата и назадни4ава държавица Sick. Майко мила, къде ми е бил акъла и на мен Tired.  Дойдох У едно селу на майната си , and in the middle of nowhere. Да доказвам на норвежеца , 4е имам о4и ,уши , кръв ,сърце и мозък , 4е мога дори да мисля bowuu. Да се пука от яд и да иска да ме сма4ка от завист, ама не се дадох 17 години, но ве4е издавам багажа , имам си граници и аз Sick . Вси4ко се търпи до едно време. Rolling Eyes

Норче,
аз като неспасяем алтруист, широкоскроен водолей и непоправим свободотърсач(думата е моя измислица), взех, че се натресох точно в Норгето. Съдбата си прави шеги понякога hahaha
Да , определено и за съжаление:?.

Битър4е , хи4 не си мнителна, ами напротив, това е 4ист реализъм Peace. На мен ми отне много по- дълго време, аз като една фър4аща из облаците, доста летях Crazy, ама съм слязла уж ве4е на земята. Laughing. A съвети не мога да дам , споделям само гор4ив опит.

Девойки , лека ви ве4ер , аз отивам да работя, 4е имам много бумаги за оправяне. Като се боря със системата се искат бая усилия. Не  е лесно да се бориш с простака. Той е много силен и много опасен Sick.

Сливке,  newsm18 dance, добре се появи  с тез балони Hug Grinning.

# 127
Да се преброим Геновевите прeдлагам newsm62!
Винцето, много се радвам да те видя и виртуално Hug!
Tвоят знае булгарски като моя и той Mr. Green Grinning.
Превод на "Vår frue kirke" e "Църквата на нашата мадам" Flutter hahaha

Lucky.me , голям образ е детето ти Grinning. Аз помня моят като го у4ихме да рецитира "Аз съм българ4е".

Сега действието е с българската баба и "герман4ето" на 3 години(така му викат съседите Joy).

Кажи :"Аз съм българ4е оби4ам ......"

А той гледа ей така   smile3506 и се 4уди какво става newsm78.

После, след кратък размисъл казва:
"Ikke българ4е bowuu."

Срам , срам и позор Crossing Arms Бабата уж педагог е в шок.

Не мога повече бе Норче...умори ме от смях с това "Ikke българ4е"  Joy

Ще ви  пиша след малко....че не ми остана въздух от смях hahaha Ох, голям образ бил твоя малчо  Grinning

Отовам на разходка с моя,из  маалата,  докато има слънце,че не се знае... Mr. Green
 Уикенда го дават много дъждовен и студен...9 градуса...И това  е юни месец.... Whistling

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 22:11 от ЧервеноВинце

# 128
Ей, момичета много страшни работи пишете, бе! Взех да си викам "Добре, че детето не научи добре норвежкият!" Simple Smile Че ако беше успяло да разкаже как го третираме в къщи!  Grinning Иначе знам, че в училище постоянно са ги питали да у дома ги бием (но аз съм го предупредила "А кажеш, че те бием и ще те пребия" Mr. Green )
А училищата в България повечето са "майка плаче". Аз обърнах с хастара нагоре София докато изуча, кои стават, кои не. Много съм доволна от нашето. Ето сега лятно училище организирах. А другите майки се вайкат "Какво ще ги правим цяло лято". И лагер ще има. Въобще окрали са хубостите на западното образование - доволна съм! И най- важното Детето е доволно!

п.с. Пък тази Ивонка какви бузки е направила! Туй дете май не го хранят само с кренвирши!

# 129
Малееей, са като четох Лъкито и Норка...ме побиха тръпки... ooooh!

Ами аз мисля, че barnevaernet  всъщност вместо да помага на децата, май  им наврежда.  Rolling Eyes Направо си е като отвличане на дете, само че легално... Rolling Eyes Безкомпромисни са Confused

И това не се случва само в Норвегия, а в цяла Европа. Наистина е много тъжно... Rolling Eyes

Битърче, мерси за разяснението... Hug След 7 години в Норвегия, най-после разбрах,  какъв е този празник pinsedag  Laughing

А за медицинското обслужване в Норвегия няма да говоря, само ще кажа, че моя мъж си прави зъбите в България. Mr. Green А познайте защо....  Whistling

Марйо...браво на вас, че сте открили хубави училище за детето.  Hug Радвам се за вас!  Hug

Лека нощ момичета, утре ще пътувам за Лангезунд. Има ли някой  от вас живеещ наблизо, та да се видим ... Hug

Хайде догодина  всички да си уредим  една срещичка в Осло, а какво ще кажете  Hug

Това е на 1 час път с кола  от Torp....ако нещо ви говори.. newsm78

bouquet

# 130
Добро утро от мен!

Чета ви, чета... И настроението ми кривна... И хормоните кипнаха...  #Crazy
Спирам да чета, да пиша...  Rolling Eyes
Вие си говорете... Аз ще се включа като вляза в правия път, ще прощавате...  Tired

# 131
  • Норвегия
Бях постнала честитка за рождения ден на Филип на Марйо, но тя ми сподели, че съм в грешка - не е днес денят. Затова се редактирам, за да не въвеждам и вас в заблуда.

Мише, тегаво ми стана, че сме те разстроили... Извинявай. spoko

Винце прегръщам с две ръце идеята за среща в Осло догодина.  Party

Ще се радвам да се видим с тези от вас, които ще са в България през периода юли-август. Аз ще бъда в София от 8 юли до 8 август и с най-голям кеф ще се срещна с другите, които имат възможност.  Hug

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 17:29 от Bittersweet

# 132
Битърче, недей се притеснява, мила.
То аз с или без хормони винаги си имам едно наум, че не сме си у дома.
И все пак... Малко в повече ми дойдоха тези негативи за Норге, но пък предпочитам да знам за тях, отколкото да живея с глава, заровена в земята...

При нас се оказа, че на 12 юни имаме среща с хирурга, който евентуално ще прави операцията, но кога точно ще е тя ще стане ясно на срещата.
Което ще рече, че ще е съвсем около термина... Не ми се мисли.

Аз от друга страна не се чувствам още готова да раждам.
Сякаш ми предстои още бременеене...  Thinking

# 133
чувствам се длъжна да разведря обстановката.
Вижте малко бисери http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145848

# 134
  • България
Мишел, извинявай и от  мое име  bouquet! Нямах предвид да стряскам никого! ooooh!
Aз се оттеглям за малко като теб, докато вляза напълно в релси.

Общи условия

Активация на акаунт