НОРВЕГИЯ - слънчева и цветна тема №35

• 19 372
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
А, Норче, недей!
Тъкмо ви се радвах, че не бяхте се разписвали дълго време.
Темата живна покрай вас и наистина ми е интересно и приятно да ви чета.

Да, нещата, за които говорите не са приятни, но е добре да ги знам и се радвам, че ги споделяте.

Моля ви се, не спирайте да пишете!  Hug

Да се похваля, че вчера си направихме много хубава срещичка с Николетка и семейството и.
Малката Викторие е страхотна мадама с мнооооого дълга косичка. Wink
Надявам се следващият път и Смайали да успее да се включи.
А за среща тук в Осло съм "за", разбира се!  Peace

На всички, които ви предстои почивка в .бг ви пожелавам приятно прекарване.
Битърче, дано се организирате и видите на бг почва.

Аз оставам в очакване на бабите - една по една ще ни гостуват за по месец.
Не ми се мисли те или аз ще се окажем по-издържливи.  Laughing

Ани, верно ли малчо има рожден ден днес?
За тати помня, че е  утре, ама незнаех, че Фичо има ден ден днес!
Айде, да ти е жив и здрав и да почерпиш! Wine Glass

# 136
  • Stavanger,Norway/ Varna
ООо Така сладкото ми зетче днес било рожденник. Да е много здрав и усмихнат  Heart Eyes

Ей Адашките (за Геновевите говоря  Laughing), дайте да се стягаме, че лято идва. Само смях и веселие да се чува. Дупките ще ги оставим за зимните депресии. Тогава ни се полагат  Wink.

Наздраве и лека вечер  Grinning

# 137
  • България
А, Норче, недей!
Тъкмо ви се радвах, че не бяхте се разписвали дълго време.
Темата живна покрай вас и наистина ми е интересно и приятно да ви чета.

Да, нещата, за които говорите не са приятни, но е добре да ги знам и се радвам, че ги споделяте.

Моля ви се, не спирайте да пишете!  Hug

Радвам се , 4е поне темата живна Wink Hug, но 4увствам и вина. Все пак има бременни и хора с по- слаби сърца. Съжалявам Praynig!
При4ината, поради която казвам истините понякога е някакъв морален дълг. Аз мисля, 4е съм длъжна да кажа истината, макар и доста гадна на моменти. Ако на мен някой е имало да ми каже вси4ко това преди време не бих си изгубила половината живот да вярвам в илюзии. Когато те се разпаднат много боли, понеже си градил целия си живот на тях.
Вярвала съм в тях дълго, упорито и съзнателно, понеже ми се е искало да е така, все пак детето ми е наполовин норвежец, омъжила съм се за такъв 4овек. А и кой има нужда от излишни драми? Но едно е да ти иска, друго е да е така в действителност Confused.
Ако на някой му се струва , 4е в Норвегия има нещо гнило, това е то4но така. Вси4ки гореизписани факти не могат да дойдат от една здрава държава, със здрави ценности и култура. Няма как. Stop Както е казано и в библията: "По плодовете им ще ги познаете".
Хубав ден ви желая и запо4вам да се стягам, по призив на Боб4енка Grinning, адашката Wink.

А и както се пее в песента:

"Ве4е идва хубавото време Wink и дъждът вали и дъждът вали Mr. Green hahaha."

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 07:59 от norah

# 138
Хубаво време и рожденници, които да почерпят, ехаааа... ;=)

Днес мъжете на Марйо и на Николетка порастват. Затова да им честитим и да вдигнем по една наздразвица рано-рано. Wink
Да са ви живи и здрави мъжете и много да ви обичат, момичета!

Норче, това с пеенето много добра идея.
Моето сладурче в ранни зори скокна и каза, че е гладно. Кипи от суперенергия.
Сега нахранено и доволно пее някакво свое свободно съчинение на бг-норвежки. Wink
Нещо се ослушва за градината, та да видим как ще се замъкнем на там.

Я да ви питам аз...
Утре в градината ни има летен фестивал - изпращат по-големите на градина.
И ако правилно разбрахме трябва да занесем нещо за хапване там.
Можете ли да ми разкажете малко по-подробно как протича подобно мероприятие?

# 139
Реших, че преди да си задам въпроса може да погледна за какво иде реч в темата, прехвърлих последните 2-3 страници, стомаха ми се сви на топка, пийнах една студена вода и се зарадвах, че в Норвегия ходя само на екскурзия  ooooh!

Има ли желаеща да ми отговори на няколко въпросчета отностно моето пътуване другата седмица до Лофотен  Flutter
Ще взема влак от Осло до Бодо (или както там се пише) и от там - ферибот до Лофотен. Та за пътуването с влака са ми главно въпросите. Има спиране в Трондхейм, малко инфо за гарата там няма да откажа  Wink

За да не ви разводнявам темата - пишете ми ЛС.

Благодаря   bouquet

# 140
Сега ми хрумна една питанка, относно таксата, която се плаща на НРК за телевизор.
Ако ТВ е купен, примерно, от Швеция, какво се случва?

# 141
Реших, че преди да си задам въпроса може да погледна за какво иде реч в темата, прехвърлих последните 2-3 страници, стомаха ми се сви на топка, пийнах една студена вода и се зарадвах, че в Норвегия ходя само на екскурзия  ooooh!

Има ли желаеща да ми отговори на няколко въпросчета отностно моето пътуване другата седмица до Лофотен  Flutter
Ще взема влак от Осло до Бодо (или както там се пише) и от там - ферибот до Лофотен. Та за пътуването с влака са ми главно въпросите. Има спиране в Трондхейм, малко инфо за гарата там няма да откажа  Wink

За да не ви разводнявам темата - пишете ми ЛС.

Благодаря   bouquet

Здравей, инфо за гарата в Трондхейм давам веднага.  Hug Много малка гара , нищо общо с Ословската.  Sunglasses Имаш ли прехвърляне на гарата, или влака само спира там?  newsm78 Ако имаш прехвърляне, няма как да се объркаш там. Навсякъде има табели и телевизорчета, където пише кой влак от  кой коловоз тръгва. Ако само имаш спирка, то има една хубава кафетерия" Опус "се казва...там може да хапнеш вкусни нещица. Освен сандвичи там  и топла храна, супички, манджчки...  Hug

Блазе ти ,че отиваш до Луфотен...мечта ми е  Heart Eyes

Някой ден  и до там ще ида! Лек път ти желая и после да докладваш как е  Hug

# 142
Благодаря за отговора, ЧервеноВинце   bouquet Ще погледна дали сменяме влак или не. Как е изписано на латиница това Опус?

А за самия влак някой нещо може ли да ми каже - понеже ще пътуваме 17 часа, има ли във влака кафене или ресторант?
Също ми е любопитно колко е цената на автобусен билет на градския транспорт? Била съм 3 пъти в Осло, и помня, че там беше 20 крони, но може би вече не е. Еднаква ли е цената за цяла Норвегия или е според града/областта?

# 143
  • Норвегия
Nelly, ето тук има инфо за хапване във влака. Съжалявам, но не мога да бъда полезна с отговори на другите ти въпроси. Приятна екскурзия до Лофутен, казват, че е много красиво място.

Lucky.me, линкът с бисерите от матурата ме развесели.  Laughing Благодаря, че го сподели.

Роси, събирате ли слънце? Или от разгонване на ухажори не остава време за плаж?  Grinning

galuni, забравих да ти благодаря за снимките. Струва ми се, че имаш право... почти всичко днес ми изглежда запазено от онова време.  Mr. Green Само дето момите тогава са били по-'убави и нагиздени от сегашните.  Twisted Evil

ГИновеви-и-и, адашки мои, върнете се.  cry
Никой ли не иска да се видим в България през юли? Толкоз ли съм ви неприятна?  boo Напускам ви тогаз, огОрчена.  newsm49

# 144
......
Никой ли не иска да се видим в България през юли? Толкоз ли съм ви неприятна?  boo Напускам ви тогаз, огОрчена.  newsm49

Олееееее... Битърче..ама как  да не искаме бре!!! Аз съм шемет ..отнесен и забравих!!!!!!!!!!   ooooh! Разбира се, че искам да се видим юли...аз точно тогава съм си в БГ Hug

Давай казвай кога и къде... bowuu Само не на 7 юли, че тогава ще се виждам с други съфорумки от една друга тема...на 8-ми  пък мама има рожден ден.. Heart Eyes така че след 10-тi мога! Hug  И много искам да те видя! Hug Heart Eyes

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 01:44 от ЧервеноВинце

# 145
Nelly, много бих искала да ти помогна с повече инфо, ама нищо не знам за този влак..не съм пътувала с него. Rolling Eyes Би трябвало да има ресторант, понеже разстоянието е голямо...така че инфо ще черпаме от теб!  Laughing

Имам въпрос...колко струва билета/ в крони/ до Лофутен?

Снимки ли са показвани тука, ха??? А аз къде съм бляла, че не съм видяла снимки newsm78 Нали знаете, че съм луда да гледам снимки....давайте снимки Crossing Arms

Норче, Геновево..да се връщаш вИднага в темата ... Naughty щот много  липсваш Hug

Битърче... и ти..никакви огорчения.   bouquet  А иначе се сетих за хоровото дирижиране, когато моя мъж обясняваше на свои колеги ,какво съм завършила..и като чух за първи път  как звучи на норвежки" хоров диригент", не можех да повяр Naughtyвам на ушите си...  hahaha  паднах от смях... Joy

Моя каза, че имало Фиат  FITA, който никога нямало да може да се продава в Норвегия....ужас... Joy Аз пък му казах, че може  би ще има голям успех тука и ще се продава много...и пак много смях... Joy

Лека нощ от мен!  Hug

# 146
Имам въпрос...колко струва билета/ в крони/ до Лофутен?
Ами в момента не мога да си отворя пощата да видя колко точно беше, но зависи в кой ден е и дали е спален или не. Аз съм с най-евтиния (т.е. не е спален вагон) и беше нещо от типа на 400 крони, което ми се видя доста евтино. Зависи и колко е престоя в Трондхейм. Ние купихме билетите и след това видях, че вече нямаше евтини, така че е хубаво по от рано да се планира пътуването, за да се вземе на ниска цена. Спалните вагони бяха над 1200 крони.

Nelly, ето тук има инфо за хапване във влака. Съжалявам, но не мога да бъда полезна с отговори на другите ти въпроси. Приятна екскурзия до Лофутен, казват, че е много красиво място.
И това ми стига, благодаря  Peace Ще се живее, щом има от къде да си вземе човек нещо за пиене  Laughing

# 147
 Laughing хехе, винцето било хоров диригент. Много популярна професия  Joy

# 148
Смазах ги! Разбих ги!  Laughing

Кака ви запретна ръкави и ходи да храни норвежките души с вкусни макарони на фурна.
Не стига, че правих за пръв път подобно чудо ами и го изядаха и си облизаха пръстите.
Щом и аз - неядящата макарони - ядох... Явно наистина са били вкусни. Wink

Лятното тържество мина типично по норвежки - валя дъжд.
Моето диване не беше вкусвало нищо на обяд и скокна преди официалното време да вечеря. Wink
После отказа да се нареди с др. деца да пее и се лепна за мен. ;-(

Но пък имахме страхотни събеседници на масата - или емигранти, или смесени бракове с норвежци.
Най-шумната и забавна маса, разбира се, беше нашата.

Аничка, похвали се как мина вашето BBQ. Недей да се спотайваш. Wink

Роси, върнахте ли се? Хайде, че липсваш на фронта!  Hug

При4ината, поради която казвам истините понякога е някакъв морален дълг. Аз мисля, 4е съм длъжна да кажа истината, макар и доста гадна на моменти. Ако на мен някой е имало да ми каже вси4ко това преди време не бих си изгубила половината живот да вярвам в илюзии. Когато те се разпаднат много боли, понеже си градил целия си живот на тях.

Норче, аз съм ти благодарна, че открито споделяш чувствата и мислите ти за Норге.
Усещам, че от много време се измъчваш тук и факта, че имаш детенце прави решението ти още по-трудно.
Сигурна съм, че ще се намери решение в твоя случай.
Само бъди оптимист.

И моля те, не спирай да споделяш!
Истината може и да боли, но разочарованието боли повече!  Heart Eyes Hug

# 149
  • България
Мили дружки ,благодаря ви  Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes newsm51

Като дойда на себе си не е за дълго май newsm78, ама не губя надежда Wink Laughing.
Хайде, на порции смятам да ви давам актуална информация за в бъдеще. Засега ви стига толкова, после пак Wink.

ГИновеви-и-и, адашки мои, върнете се.  cry

Норче, Геновево..да се връщаш вИднага в темата ... Naughty щот много  липсваш Hug

Връщам съ ,спукойно Grinning Hug

Ваша: Гиновева  ladyuu

Общи условия

Активация на акаунт