ЕКО БЕБЕ

• 51 179
  • 608
  •   1
Отговори
# 420
Всъщност основното ми притеснение за играчките е, че заради зъбоникненето всичко се лапа, а че тази пластмаса е навсякъде и съответно големи количества от нея минават през устата на малчо. Какво да направя, не знам  ooooh!. Понякога ръфа дървените ни прибори за готвене или някоя ябълка, това е най-безобидно като че ли. Но всичко бързо му омръзва и търси нова чесалка.
Иначе след дълго умуване от какъв съд да му давам вода когато сне навън, започнах да ползвам стъклените бурканчета от пюрета за целта-пак за да избегна пластмасата.

# 421
Айла, сега проверявам за доставката от различни превозвачи, до края на седмицата или в началото на другата ще поръчвам.
От видяното по български сайтове и магазини, не намирам това, което ми хареса, основно затова ще поръчвам, а и ще направя "групаж" от няколко сайта поръчки (включително дребни неща от бейбикайнд). Ако желаеш да се включиш, добре си дошла Simple Smile

# 422
И аз да се включа най-после! Hug А и вече имам второ бебе, макар че заглавието май трябва да се промени на ЕКО БЕБЕТА И ДЕЦА.
При нас стремежът към еко, био, истинските неща се появи и загнезди трайно с появата на първото ни дете и желанието да расте здраво. Започнах да чета много, дотогава просто избягвах в домакинството обичайните вредни неща - пържене, газирано, сокове, всичко с консерванти, но бързо разучих подробно и всички Е-та. Изхвърлих тефлоновите тигани и от скоро използвам Цептер. Със започване захранването на дъщеря ми след 7-мия месец, първо влезнаха в кухнята ни различни био продукти, предимно зърнени - елда, просо, амарант, киноа.. също кафевият ориз, открих и кафявата захар (но за здравословното хранене на децата има друга темичка).. Появи се и био киселото мляко, сирене, а вече кашкавал, яйца и пр., с които зареждаме хладилника, също някои зеленчуци. Купих си по това време и машина за хляб и пека невероятни черни, пълнозърнести хлебчета с всякакви семена и ядки по възможност, разбира се био. Скоро научих за маята и се каня да я заменя с натурална закваска, просто напоследък не правя хляб поради други причини, но ще споделя веднага.
Та това беше началото, после започнах да се интересувам от еко и био във всичките им аспекти и гледам да се придържам доколкото мога в ежедневието ни. На принципа съм - да избера по-малкото зло! Любимо ми е био магазинчето Слънце и Луна на Парчевич, защото ми е удобно, но смятам специално да посетя и останалите.
Ето го и бебето - малкото ни момченце днес става на 1 месец и той е като кака си изцяло на кърма, надявам се и с него да се кърмим дълго. С каката не успях да пробвам ЕБХ, сега също се колебаех и взех още преди раждането като компромисен вариант еднократни био пелени Виона. Но все пак от седмица почти започнахме и ЕБХ и съм много щастлива, днес чакам да ми донесат и многократните пелени. Козметика почти не ползвам, но съм взела Веледа, купих и мокрите кърпички Natracare, но ей така да има, когато няма вода наблизо, досега съм използвала 2-3 и ми харесват. Подпълънките за кърмачки обаче мокрят дрехите.

И сега във връзка с някои коментирани неща в темата:
- ако все пак се осъществи поръчка на дрешки от Frugi, ще се включа и аз.
- тъй като е лято да споделя, че съм взимала за дъщеря ми бански с УВ защита, но като по-малка - от Fox-а, сега иска красоти.
- и мен ме интересува възможността за купуване на био месо, виждала съм само някакви пилета Дюк, уж свободни, но нещо не ми вдъхват доверие.
- сега съм за известно време в Пазарджик и мисля да проверя споменатите от едно момиче в темата оранжерии за плодове и зеленчуци Gimel и ще пиша!
- не разбрах какво й е на каната Брита, нещо коментирахте филтъра?!
- и на мен ми се иска по специално внимание да обърнем на играчките за децата ни в различните възрасти, в момента ме интересуват повече бебешки такива. Meg!, аз ще погледна http://www.fantasticals.co.uk, а може да споделиш и другите и също, ако харесам нещо и позволите ще се включа.
- дървени играчки купувам на дъщеря ми от много малка, започнахме с пъзели, кубчета.. Също в Пазарджик открих фирма, която прави дървени играчки предимно за износ в Германия, Eihhorn и не само, директно от цеха вече съм купила безброй играчки (тъй като гледам да подарявам винаги такива - и децата, и родителите се радват), любими са ми дървените кукленски къщички (много момиченца вече зарадвах), кухните (натуралните са чудни), театрите (допълнително кукли за пръсти), кубчета, дървени дъски за писане и рисуване (голям хит сред всички деца, на които съм подарявала) и още много. Фирмата - http://www.rudieood.com/, но сайтът е беден, на място има много повече неща. Ако ми кажете как по-точно да ги проверя до колко са еко, какво да питам за материалите, обработката, боите (макар че има и изцяло натурални), лепилата - веднага ще отида на място!
- във връзка с играчките и забавленията тук мога да добавя към списъка с книги (които също може да сложим на първа страница) - 501 занимания за деца без телевизор, на Дай Ходжис, има наистина страхотни идеи с естествени продукти и неща, които ги има във всеки дом, без излишни и специални разходи!

Радвам се на възможността да продължавам да откривам нови неща сред вас! Hug
Надявам се, че и аз мога да съм полезна занапред в различни аспекти.

# 423
  • София
   Сиси здравей и тук. Аз точно за тези играчки питах също защото и аз имам много от тях, една позната доскоро работеше в цеха, нали и аз съм родом от ПЗ и ми ги купуваше на много ниски цени  Simple Smile

# 424
Сиси, мерси за сайта! Много са хубави къщичките и влакчетата, не отстъпват на видяното по чужди сайтове! (цените също не са много различни  Confused) Във Фантастикалс имат на Хаба играчки за бебета от 0 до 6 месеца. Аз търся така наречените ride-on toys - като големите пластмасови "камиони" и други чудесии от пластмаса, които в Хипо струват между 60 и 120 лв  #Crazy А дървените са несравнимо по-хубави и на по-ниска цена! Shocked

# 425
Aila, Meg!,  Hug Hug
Наистина са в пъти по-евтини, особено по-обемните играчки, напр. в един ТСМ магазин на Ботев бяха пуснали неща с разлика до 30-40 лв.
На място има много неща, възможно е някои от тях въобще да не ги пускат на нашия пазар. Затова си мисля, че и като качество няма как да не са издържани след като работят основно за износ. Но все пак не е лошо да ги проверим, само кажете как да действам и ще отскоча! И мен вече ме познават, мислеха си, че търгувам. Simple Smile Но аз даже преди като имах път към Пазарджик в делничен ден и задължително минавах и купувах някои неща, след време им идваше времето, не помня от кога не съм подарявала за празник на някое детенце нещо различно от дървена играчка.

Meg!, много неща харесах за бебето от Фантастикал! А Руди имат за момченца разни работилници, също кубчета, сещам се за какво питаш, като ходя ще проверя. освен това знам, че работят и по поръчка. Аз още не съм купила за дъщеря ми кухня, че изчаквам да отидем в новия апартамент и ми казаха, че могат да ми направят каквато си искам. За това ми хрумва, че можем да питаме за евентуална изработка на неща, които нямат.

Я да ви питам нещо, че ви ценя много мнението - какво мислите за Вигантола - трябва ли да се дава на летни бебета? Казаха ми по 1 капка, ама аз засега не давам, така го чувствам..

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 21:30 от Сиси ♥♥

# 426
Сиси, благодаря ти, ще пратя на ЛС какво ме интересува.  Hug
За Вигантол-а и изобщо вит. Д има много теми и няма еднозначно мнение. Лично аз не съм давала и 1 капка. Но имах следните съображния - през бременността не съм се мазала със слънцезащити и не съм бягала от слънцето, напротив, изложих въз-големия корем 1 седмица на плаж  Laughing Бебето също не съм пазила - излагох го гол по 10-15 минути в по-ранните часове на деня (в стаята, на отворен прозорец). В този случай бебето има запас от вит Д в черния си дроб за 3-4 месеца напред. Остналото си набавя от слънцето, което прониква и през облаците. Спазвах да има 10 мин на ден голи ръчички и лице на слънце или 40 мин, ако е облачно. Това беше минимума - иначе в топлите дни е било в пъти повече. С две думи, при добро излагане на слънце и въздух, и ако през бременността е получило достатъчно бебето, не е нужно допълнително да му се дава вит. Д, тъй като може да бъде токсичен в по-големи от нужните дози.

# 427
Приемът на вит.Д като добавка трябва да бъде строго индивидуално съобразен, ако изобщо е необходимо, а не да е предмет на масова профилактика. Основно правило е всеки ден излагане на 40% от кожата на слънце за 10-15 мин без СЗ крем (като се има предвид, че вит.Д се натрупва в организма, т.е. 2 часа навън на слънце се натрупват за дни без слънце). Ако все пак е необходима добавка (примерно през по-облачните дни през зимата), то в никакъв случай да не се ползва синтетичният вит.Д2, а натуралният Д3 (Colecalciferol), който го има в човешкия организъм. Вигантолът е точно Д3 (Colecalciferol), за разлика от Деавита, който е комбинация от Д2 (Ергокалциферол) и вит.А.

Потърси на сайта на др. Меркола е пълно с много подробна инфо за вит.Д, всичко ще ти стане ясно.

# 428
  • Дивия Северозапад
Детето ми е родено на  2юли (лятно бебе). Никога не съм давала Вигантол, педиатъра каза, че не е нужно. Тук в БГ продължават с Вигантолите, флуорните хапчета, задължителните ваксини, даването на вода на кърмачета, ранното захранване и т.н. Прочети и реши. В страни, където няма толкова слънчеви дни не дават такива капки, а тука....

# 429
Привет! Хареса ми тази играчка: http://www.haba.de/haba/produktAnsicht.htm?c=PC_P_001296&twk … y&rk=Produkte, но не виждам откъде се вижда цената? Някой може ли да ми подскаже?

# 430
Привет! Хареса ми тази играчка: http://www.haba.de/haba/produktAnsicht.htm?c=PC_P_001296&twk … y&rk=Produkte, но не виждам откъде се вижда цената? Някой може ли да ми подскаже?
Деси, на самата страница има вдясно линк за онлайнмагазини, които предлагат продукция на Хаба. На самия сайт не предлагат продажби, само информация.
Ето една цена като възможност

# 431
Meg!, Grace', Петлето, благодаря ви! Hug Тези неща и аз ги изчетох, колебаейки се, даже си бях копирала минутките на излгане на слънце и пр. и взех решение да не давам, но имах нужда от допълнително потвърждение - вашето! Hug
Вярно е, че е индивидуално, но лекарите наистина сякаш го изписват по инерция. И този път няма да ги послушам, както и за повечето изброени от Петлето неща, макар че за радост все повече педиатри влизат в час, установих го сменяйки моята в София, от която съм много доволна, но както казах сега съм в Пазарджик в момента и временно сме при друг.

Иска ми се да поговорим и за ваксините, но май не е тук мястото.. имаше отделна тема.

# 432
Сиси, разговорът за вредата от ваксините е тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409075.0;topicseen
Отделно в Здравни има друга тема за ползите, схемите, моделите, страничтие ефекти и пр... Виж каквото те интересува.

# 433
Сиси, страхотен сайт за дървени играчки, благодаря и аз   bouquet.Май някои от играчките им ги има в ДаНет, може би ще напоръчам от тях каквото мога, понеже чакам една поръчка от тях така или иначе.
А в тази книга 501 занимания за деца без телевизор за колко големи деца са приложими заниманията?

# 434
Meg!, мерси, преи бях попаднала на дискусията, но оставих за друг път да вникна, така и не го направих, а сега май вече ни е късно..  Thinking Даже преди малко бяхме на васкина.. Confused В общи линии знам какви са рисковете, гледах и при Гала веднъж засегнаха темата, но не можаха да ме убедят нещо гостите й.. ще прочета все пак и тук, че ме гложди!
Да разбирам ли, че повечето мамчета от тази тема не слагате (мернах много от вас)? Просто информативно?

easy, не знам дали има в Данет, но ако е така, възможно е играчките да са по-скъпи. Книгата е за деца около 1,5-2 г. и нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт