ЕКО БЕБЕ

• 51 178
  • 608
  •   1
Отговори
# 435
Да, тези дървени български играчки наистина са много готини. Сиси, благодаря.
Момичета някой по рано не търсеше ли дървено конче люлка или бъркам? В същия сайт има http://rudieood.com/catalog/product_info.php?cPath=40&products_id=102

Сиси, аз не съм сложила никакви ваксини

# 436
Здравейте,ние сме на балкан и ни е много гот,днес реших малко да прочета да видя до къде е стигнала темичката.
Момичета вие само дървени играчки ли имате?Питам тъй като ние си нямаме нито една такава,имаме много текстилни и разни пластмасови дрънкалки,дъвкалки или гризалки за зъби..и все такива ни подаряват.А аз вече се хващам в чудо,малчо не стои и 5мин. без да пъха нещо в устата,дрехи,завивки,кърпички,играчки и въобще всичко каквото докопа.Вие какво давате на децата ви да лапат ...или нищо,дърпам му ги тези дни все от устата,а той мрънка и след няма и минута пак в устата.
А относно витамин Д и аз исках да не давам,ама педито ми обясни,че трябва,че е зимно бебе и давах като бях решила лятото да спра.Е да,ама не,миналия месец ме накара даже да ги увелича на 4,че има краниотабес,аз естествено не го направих от раз,а го заведох и на частно и там така ми казаха и много се уплаших,увеличихме ги,ама все пак на 3 по моя преценка,а не на 4.Бяхме след около 2 седмици на преглед казаха,че се подобрява но да продължавам по 4 да давам,след окло 10 дни пак отидохме казаха ,че е по-добре ама още малко да продължим,ама аз ги намалих на 2 и сега хем не искам да ги давам хем ме е страх.А нашата даже му беше изписала и калции,ама аз реших да не давам.

# 437
nor4y, ако се установи проблем в последствие при всеки преглед, аз също бих започнала да давам Вигантол.
Играчките - за дъщеря ми аз внимавах какво купувам, но имаше много подарени, постепенно изхвърлях всичко, което ми се видя неподходящо. Сега вече е по-голяма и е малко по-трудно да й пробутвам все образователни, развиващи играчки, иска си куклите и всякакви принцески аксесоари. С нарастването на възрастта и се успокоявах, че вече не ги лапа, но все пак се стремях да ограничавам наличните и интересни за момента. Слава богу обича много и книжките и винаги ги предпочита, но скоро открих, че много от красивите големи книги с твърди корици, често и панорамни, са отпечатани в Китай!!! Много ме смути това и ще се радвам на коментар!
С бебето ми се иска да съм още по-стриктна и досега собственоръчно още не съм му взела даже една дрънкалка. За жалост тук не се намират много еко бебешки играчки. Все се чудех Маги Малеева като казваше, че за малката Юлия не е купувала никакви играчки, разбирам я, но според мен си трябват, има играчки, които развиват повече от обикновените камъчета и клечки примерно. Просто не трябва да се затрупваме с ненужни и боклучави и да ги подбираме точно за възрастта!

# 438
Здравейте,ние сме на балкан и ни е много гот,днес реших малко да прочета да видя до къде е стигнала темичката.
Момичета вие само дървени играчки ли имате?Питам тъй като ние си нямаме нито една такава,имаме много текстилни и разни пластмасови дрънкалки,дъвкалки или гризалки за зъби..и все такива ни подаряват.А аз вече се хващам в чудо,малчо не стои и 5мин. без да пъха нещо в устата,дрехи,завивки,кърпички,играчки и въобще всичко каквото докопа.Вие какво давате на децата ви да лапат ...или нищо,дърпам му ги тези дни все от устата,а той мрънка и след няма и минута пак в устата.
А относно витамин Д и аз исках да не давам,ама педито ми обясни,че трябва,че е зимно бебе и давах като бях решила лятото да спра.Е да,ама не,миналия месец ме накара даже да ги увелича на 4,че има краниотабес,аз естествено не го направих от раз,а го заведох и на частно и там така ми казаха и много се уплаших,увеличихме ги,ама все пак на 3 по моя преценка,а не на 4.Бяхме след около 2 седмици на преглед казаха,че се подобрява но да продължавам по 4 да давам,след окло 10 дни пак отидохме казаха ,че е по-добре ама още малко да продължим,ама аз ги намалих на 2 и сега хем не искам да ги давам хем ме е страх.А нашата даже му беше изписала и калции,ама аз реших да не давам.

Вие сама след 2 лекарски мнения решихте да не му давате!много смело и безотговорно решение! Извинявам се за тона,но за мен е немислимо така да се отнасяме към лекарските препоръки и особено към здравето на детето ! Peace

# 439
Двете лекарски препоръки са само ориентир! Единствено родителите познават добре децата си и знаят от какво имат нужда! Факт, че и 3 капки са свършили работа, а и без тях можеше да мине, ако имаше добри холистични специалисти около майката.
В тази тема си говорим именно за екологичното в отглеждането на бебета - от дрешките и пелените, през играчките, козметиката, храната и лекарствата. Еко-то всеки сам си го разбира, но е общо разбирането, че ако ти си хвърлиш мръсния памперс в кофата, той изчева от къщата ти, но изчезва от земята, на която ще живее детето ти. Всичко е свързано. Когато иде реч за малко бебе, преценката на майката винаг и най-точна и най-добра, включително в случаите, когато вярва, че не може сама да прецени и иска чуждо мнение.  Peace

# 440

Вие сама след 2 лекарски мнения решихте да не му давате!много смело и безотговорно решение! Извинявам се за тона,но за мен е немислимо така да се отнасяме към лекарските препоръки и особено към здравето на детето ! Peace
Твърде крайно мнение, което няма място тук според мен.
Моето бебе е пило само 3 седмици вит Д3 и  след това го псрях. Живея в Германия в край, където рядко виждаме слънце. Така че недей да скачаш толкова остро и приеми, че има и майки, които могат наистина да преценят по-добре от педиатри, които по-далеч от носа си не виждат Wink

# 441
И аз да подкрепя Мег и Вечерница!  Peace
nor4y, постъпила си правилно, че си послушала майчинския си инстинкт! Иначе притесненията и съмненията винаги си ни остават - това си е нормално за майките.  Simple Smile
Сиси, коя е Маги Малеева и за какъв стил гледане на дете става въпрос?
Мег, къде мога да намеря този сапун АлмаВин - в ДМ магазин? В Бурсаг има такъв, иначе и от Интернет бих си взела. Дайте координати!  Praynig

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 11:21 от desi_sunshine

# 442
Норчи, и ние сме така-караме с пластмаските, скоро ще поръчвам първите дървени играчки.И за тях не знам дали са подходящи за дъвкане-едва ли  Sad.
Сиси, ние не се ваксинираме и няма и да го правим.Мъжът ми е абсолютно против, аз се плаша най-вече от връзката ваксиниране-аутизъм, която май става все по-доказана, а съм работила с такива деца и знам колко е трудно и страшно.
Вигантол давах през зимата, но при това силно лятно слънце и тези почернели ръчички и крачета ми се струва ненужно да се дава.

# 443
Маги Малеева е от сестрите Малееви (тенис Simple Smile) Виден радетел на био-то и еко-то. Не знам дали Хармоника (компанията, която дистрибутира био-млечните продукти) е нейна или просто я подкрепя. Стилътна гледането на детет без изграчки, и особено без пластмасови такива, идва от самите деца - те не се впечатляват от играчките, когато са малки, а търсят да играят с предмети от ежедневието на родителите (моят син и в момента препочита тези предмети, пред играчките си). В крайн сметка, не предметът/играчката е важна, а това да се игаре, защото така се учат децата Simple Smile Има разбира се и много подходящи играчики за развитие на разни умения, които помагат, но същите умения могат да се развиват и с предмети от домакинството Simple Smile
Говорейки за дървените играчки, има си тема по темата  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227092.420

# 444
  • Дивия Северозапад
Ако бях следвала сляпо педиатъра, детето ми нямаше да бъде кърмено (все още кърмя, а не съм от най-младите майки), щеше да е изпило много лекарства, щеше да е отровено с ваксини и т.н., а то не знае какво е нурофен, какво е лекарство, какво е адаптирано мляко, какво е биберон.... Горкото

# 445
Дървените играчки, когато са произведени от неподходящи материали (дървен материал обработван с фунгициди и инсектициди, синтетични бои и лакове, дребни частци залепени по тях и пр. ) също са повече от вредни за дечицата. На пръв поглед идеята за дървена играчка изглежда еко, но ако искаме да вземем наистина качествен продукт, трябва много да четем и питаме.
А изключвате ли варианта сами да правите играчки за децата си?! Ако разполагате с много стари памучни платове от времето на прабабите си, то това е идеална възможност да спретнете сами една парцалена кукла / човече. Преди всичко малките дечица предпочитат меките и топли повърхности, обичат да мачкат и дърпат - все качества, които не важат за дървото...
Напълно подкрепям метода на Маги Малеева за това децата да откриват света с по-малко играчки, да усещат и възприемат истински форми, звуци и материи (играчките са форми и материи измислени от човека, те не са реални, нали? Simple Smile ; да не отваряме тема и за звуците, които издават ooooh!) Иначе да,  Маги е съсобственик на фирма "Био България ООД", чиято марка е "Хармоника"; както и собственик на Био Маг-а.
Момичета, нарочно ли сте пропуснали този чудесен БГ е-магазин: www.ekomama.net или просто още не сте попадали на него? Там се продава Imse Vimse: памперси / гащи за многократна употреба, сапун за петна (http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/aksesoari/sapun-za-petna.html) ...

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 12:45 от Kabiv

# 446
Кабив, не е нарочно за Екомама, просто товя беше първото, от което тръгнахме в други теми, затова го няма тук  Laughing Иначе в темата за пелените и чашките, надълго и нашироко го обсъждахме, май-всички имаме по нещо оттам Simple Smile Много са отзивчиви.

# 447
Кабив, много си права за детските дървени играчки. Особено внесените в България, защото няма качествен контрол над това, какво се внася и продава, както е например в Германия. Тук играчката не мине ли задължителния технически преглед и даването на печат, то тя въобще не се пуска на пазара.
Аз лично предпочитам дървени или от плат играчки. Тук-таме имам и пластмасови, но обикновено са с образователна стойност.

# 448
Интересна тема е дали и каква е нуждата в началото от играчки?
Споделям мнението че някои първите детски играчки са по скоро рекламна пропаганда( мисля че играчки от рода пеещи, танцуващи и прожектиращи на 2-3 месечно бебе са меко казано излишни).
(Свекърва ми например е раждана на село, и до 6 годишната си възраст е живяла без играчки, пасти, сокове и пр. блага на цивилизацията- казвала ми е че е имала парцалена кукла- не мисля че това по някакъв начин я е ощетило, даже напротив е един изключително мислещ,но същевременно с въображение и дар слово човек.

За дървените играчки- хъм и аз съм на вълна проучвания- кои, какви и пр. Но се опитвам да спазвам принципа Think Globally, Buy Locally- (да купуваме си органичен памук, пелени и др неща от Западна Европа например, но единствената причина е че все още няма каквото и да е българско производствои) в този смисъл вярвам че има и много наистина екологични чисти играчки, които са български. не забравяйте че повечето заводи за играчки, след като след 89 г. свиват производството си почват да шият ишлемета и повечето им продякция е за износ.(Знаете и че почти няма западна фирма, която да не е изнесла производството си- дали ще е Китай, Пакистан или България за тех е почти едно и също)

# 449
Присъединявам се към мнението за ненужността или ограничения брой играчки, които са нужни в кърмаческата възраст. Наистина сами можем да измайсторим интересни неща и да използваме наличните безопасни предмети в домакинството и къщата. До този момент за Дарко единственото, от което има нужда е нещо, с което да си чеше венците. Имаме всичко на всичко 2 текстилни играчки и една дрънкалка, която, въпреки че е фишър-прайс, изхвърлих. Досега в повечето време просто наблюдава какво става около него и изследва света като пъха в устата си ръцете и каквото му позволя да докопа. Но повечето време го прекарва в слинг или в ръцете на някого Simple Smile Мисля, докато премине фазата на пъхане на всичко в устата, да се въздържам от купуване на играчки, а след това да се ориентираме към дървени, текстилни и собственоръчно направени. И тогава ще се радвам много, ако намирам и български такива.

Общи условия

Активация на акаунт