ЕКО БЕБЕ

• 51 175
  • 608
  •   1
Отговори
# 450
Ние имаме доста играчки, 90 % от които са подарък. Почти всичко в къщата е минало през ръцете и устата на Лъчко. За дрънкалка често е ползвал разните кутийки с нещо дрънкащо вътре-от рода на тези за Бирена мая, Аквасорси, Хималаи, дето не ги пием вече.

# 451
Ние имаме много дървени играчки - камиончета, музикални, пъзели, сиренца за шиене, дори огромен конструктор, който баща ми направи от стари дървени кубчета и дървени летви, нарязани в различни форми. Повечето ни играчки са български, но имаме и няколко вносни и определено качеството на нашите си е добро и с тази уговорка, че моите момичета нямат навик нищо да пъхат в устата още от бебета.
Къщичките за кукли са прекрасни и живот и здраве ще изманиполирам децата дадо Коледа именно такава да им донесе Simple Smile

Пропуснала съм много обсъждани теми, но в повечето случаи ние сме от недаващите каквото и да е - не съм давала вигантол (изглючвам началото с първото ми дете, преди да се ориентирам), флуорид, витамини, водичка, сокчета на двумесечно, антибиотици и каквито и там глупости да са ми предписвали педиатрите. Естествено всеки сам взима решение как да си гледа детето. Ще вметна само, че един ужасно упорит лишей на голямата ми дъщеря ме отказа от ползването на сапун при къпане и вече три години не се е появявял, а педиатъра едва ли не налучкваше с какво да лекува едногодишно момиченце, дори искаше кортикостероид да й мажем, вместо да премахне химията..........

Сега ви напускам, че много багаж чака нестегнат.
Ще се радвам да се срещнем пак на есен, когато ще се приберем, а до тогава ЩАСТЛИВО И СЛЪНЧЕВО ЛЯТО ви пожелавам от сърце Simple Smile

# 452
www.babipur.co.uk, има доставка до БГ. Grinning

# 453
Грайс какво му е на Д2? Аз съм давала малко вигантил, но понеже прочетох, че Д2 е вегетарианският, взех от него. Само не знам дали се е събрал и един месец, в които съм давала, че или забравях или преценявах, че е слънчево.

Ние имаме много играчки. И дървени, и текстилни и пластмасови ooooh!

# 454
По повод игречките, днес бяхме в Пумпелина. Имат много дървени (почти всички бяха такива), предимно пъзели, но и други, примерно такива за бутане и кукли за пръсти и за ръка. Предупредиха ме обаче, че в момента им е много бедно мегазинчето, повечето неща били изчерпани. Имаха много на немските марки Гоки и Беледук. В нашата възрастува група обаче нямаше почти нищо  Confused Но случихме на продавач!!! Жената беше Монтесори преподавател и просто случайно ни обслужи докато чакаше да се събере групата й за деца с проблеми. Оказа се, че част от играчките, които бях харесала още по сайтовете просто са за много по-големи деца (3г); казах защо съм ги харесала, какво целя с тях, но жената ме насочи много внимателно какво и защо е позходящо за нашата възраст. Каза че, най-много с 6м. можем да избързаме, ако искаме.

# 455
desi_sunshine, продуктите на Alma Win, аз купувам от тук - http://www.bioslunceluna.com/shop/preparati-za-doma, но не знам как стои въпросът с доставка извън София. Много съм доволна от сапунчето за петна! Peace Учудвам се, че не знаеш за Маги Малеева, но момичетата вече са ти отговорили, аз лично и се възхищавам за всичко, което прави и то с такава лекота, точно така трябва.
easy, при мен пък мъжа ми не иска и да чуе за ваксините, макар че като цяло ме подкрепя за всичко, но пък и аз както казах малко съм закъсняла.. все пак ще продължа да чета и да се информирам.
Kabiv, именно материалите и начина на изработка на дървените играчки искам да проуча поне за Руди ООД, но дали ще си кажат.. Копирах си поста ти, но ще се радвам, ако кажеш директно какви въпроси да им задам? Иначе съм попадал на китайски дървени играчки, един цветен ксилофон - съмнителен ми беше и го изхвърлих.
А и аз исках точно да обсъждаме изработка на играчки вкъщи! Peace От тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361274.0  съм взимала много идеи, макар че са за по-големи деца повечето, а и не всички са еко.
Също отдавна се каня да си направим този пластелин - http://first.gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=233. Иначе съм купувала на Giotto, но не съм сигурна доколко е безвреден.
easy, и аз съм правила подобни дрънкалки за дъщеря ми, ето такива идеи също е добре да споделяме!
JeniB, копирам ти това, което на мен ми беше писала Грейс, - в никакъв случай да не се ползва синтетичният вит.Д2, а натуралният Д3 (Colecalciferol), който го има в човешкия организъм. Вигантолът е точно Д3 (Colecalciferol), за разлика от Деавита, който е комбинация от Д2 (Ергокалциферол) и вит.А.
Meg!, даа.. отново се потвърждава това, че бебшките са малко и съответно излишни. Но специално с дървените пъзели (харесваме много и норвежките Ларсен) бих те посъветвала да започнете доста по-рано! Дъщеря ми реди от много малка, и вече се справя сама със 100 части, имаме и дървени с повече части, но най-много май са 30.

# 456
  • София
Сиси, Мег!
Ние също бяхме в магазина на Пумпелина, но преди един месец някъде!
Купихме играчки за бебето,които той си хареса веднага!
Това са едни кастанети, маракаси, дървена книжка за разглеждане и един пъзел с екзотични животни!
Купихме му идървени букви на името му за по-натам. Много са красиви!
Обслужването в магазина бе на ниво. Доволна съм от продавачкитеи ще отидем пак като порасне сина ми.

Бях и още в два магазина, единият е близо до НДК, май беше на Узунджовска (там е море от красиви дървени играчки) с много добро обслужване. Магазинът е от седем години всичките играчки са подбрани!

А другият е на Позитано, там взех едно хубаво драконче за бутане.
Прави  ми впечтление, че на почти всички играчки пише 3+години, но
 синът ми от ксилофонът е очарован.
Обича да трака с ръчички крачета по дървените клавиши, а  се залива от радост когато аз издавам звуци с пръчиците.

# 457
Ама какви са доводите да не се дава Д2 не разбрах? Само защото е синтетичен ли?

# 458
Не знам за другите,но аз за себе си бих казала,че доста често се допитвам до мнението на педиатрите и въобще на лекарите и даже май съм ги надценявала.Още по време на бременността ми постоянно съм се допитвала до лекар за всичко и какво тъпкаха ли ме с витамини –да,с желязо-да,даже и зимафлуор пих...а личната даже ми изписа и колдрекс,че нещо се бях разболяла и аз невинната проста девойка стриктно изпълнявам всичко,защото съм много притеснителна и искам най-доброто за моето бебче...Е да наистина кой ми е виновен,че съм неука...ама трябва ли за всяко едно нещо ние’обикновените’ хора да се образоваме,е май трябва,ако искаме да водим здравословен начин на живот.Да не говорим за това каква храна съм яла-уж хубави пълнозърнести бисквитки и солетки,маргаринче намазано на филийка,подправки Маги там еди какви си,десертче без захар с ядки и мюсли,разни там уж здравословни храни с много Е-та,да за това никои не ми е виновен,ама аз съм толкова наивна,че никога не съм се замисляла,че хората могат да произвеждат такива боклуци за ядене,и съм сигурна че има и много други като мен,които просто не знаят какво ядат....или пък не ги интересува. Дано бебчо да е взимал от мен само най-доброто,а другото да си е оставало за моя сметка.Майка ми например продължава да купува маргарин,да използва готови подправки,да не говорим за газираното,сладкото,пърженото и т.н. и т.нСега сме на гости на нашите и вече цяла седмица ядем от нейните манджи,я кажа нещо и веднага се почва,че съм много капризна,че вечно мрънкам...и аз какво да правя ям и ми се реве,пак заради бебо не толкова за мен.Това беше малко извън темата,ама просто подпалих...
Да продължим с лекарите и моето невежество-малчо беше с адски колики и моята ми вика ми пробвай с някакви капки какви то и да са те са безвредни,нали са за бебета и аз давам,ама не помагат и тя вика  ми пробвай с други то всяко дете е различно и така докато си намериш твоите.Та пи 2-3 вида.После и викам ами той нещо не спи покойно и даже и някви хапчета за сън му предписа представяте ли си на бебе,не ги дадох.После и викам че има пъпчици по лицето,а тя ми вика ми мажи с Бочко,аха.Какво друго беше,а млечница имахме и там разни лекарства,витамин Д вече казах,че и чак някакви ампули калции,които не дадох.А и зимафлуор да давам че имаме зъбки и него не давам.А и панадолче профилактично преди и след ваксина(А за тези ваксини колко съм бясна и на себе си и на всички лекари,никой не ти обяснява в родилния дом какво му бият на това дете,защо,пък може ли без него.Педиатърката и тя ми вика,а то не може без тях...и така си ги слагаме.Исках да спрем,обаче имам и друг проблем ще се местим след година в САЩ и там били задължителни ваксините,даже ни искат имунизационни картони.Ако има някоя мама, която е запозната по въпроса нека пише).Един път пък го заведох,че много кашляше и тя вика ами гърлото е чисто,гърдичките също,ама ми изписа не помня вече какво май стодал.И още много,много случаи,за които в момента не се сещам.Е извинявам се много ама....айде няма нужда.А малчо е само на 6 месеца,даже без 1 седмица.А уж педиатърката съм я избрала от форума,от тези които подкрепят изключителното кърмене и късното захранване..дръжки,пита ме на 4 месеца дали ядем месо,ама като и кажа че ще захранвам късно и ми вика не се притеснявай той и моя внук така го захраниха.И такива са и всички в  частната клиника,където ходим.Важното е там да се дават лекарства и да минава...И така относно нашите лекари.Направих си детето опитна мишка,добре че все пак се поосъзнах по едно време ...иначе не знам.Реве ми се какво съм му причинявала,съвестно ми е чак.
Имам много неща да питам,но сега нямам повече време.Извинявам се за дългия и може би отегчителен пост,но ми стана болно от думите на тази мама(аз обожавам бебето си,то е най-важното нещо в живота ми и искам най-доброто за него) и реших да си излея душата.

# 459
Норчи, копирай си въпросите за васините тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409075.0;topicseen
Ще получиш отговор на всички, има и хора от САЩ Peace

# 460
  • София
Норчи, мила!
Спокойно!
Вярвай в себе си, ти си майка и ти е дадена силата.
Използвай своята интуиция и се доверявай само на своите усещания.
Ако не ти харесва нещо сготвено просто негояж, нищо че е от майка ти.
Тя е от старото поколение, което е трудно да се промени! Там катоси на гости наблягай на плодове, зеленчуци и .т.нНикой неможе да ти слага насила в устата.
Не прикзавай много за тези неща, просто защото ще е на хаос. Сякаш си биеш главата в стената. Непробиваеми са повечето хора.
Важно какво правиш със своя живот ти и само ти и какво ти и само ти ще предприемеш за детето ти.

Най-трудно се променя съзнанието на хората,
те са се оплели в своите навици и непрестанни желания и не виждат по-надалеч от носа си.
Не забравяй, че не си сама. Тук има момичета, с които можеш да обменяш инфо. А това си е психологическа подкрепа!

Направи една визуализация на бебчо. Когато спи и ти си сама и спокойна погледни към него и си представи как сваляш от него едно елече, тъмно и цялото отпушек (т.е. всичките тези "илачи", които симу давала) и как го изпращаш в ядрото на земята да изгори. И след това облей бебчо със светлина, любов и мъдрост.

Това е!   bouquet

# 461
  • Дивия Северозапад
Nor4y, влез във форума за ваксините и прочети всичко много внимателно. Детето ти е едва на 6 месеца, винаги можеш да прекратиш слагането на ваксините. Моята педиатъра прие твърдото ми мнение по въпроса и мисля, че даже ме подкрепя тайно и ме уважава, защото аз съм една мислеща мама. Аз също съм имала много страхове, тъй като съм като еретик сред всички, но най-важно е детето ти.

# 462
Nor4y, влез във форума за ваксините и прочети всичко много внимателно. Детето ти е едва на 6 месеца, винаги можеш да прекратиш слагането на ваксините. Моята педиатъра прие твърдото ми мнение по въпроса и мисля, че даже ме подкрепя тайно и ме уважава, защото аз съм една мислеща мама. Аз също съм имала много страхове, тъй като съм като еретик сред всички, но най-важно е детето ти.
Ами да си призная честно нямам абсолютно никакво време за четене....особено пък последните дни бебо е нон стоп кисел,може би се събират 2 часа на денонощие,в които не е.Искаше ми се да намеря точна,кратка и ясна,синтезирана информация за ваксините и врадата от тях.Хем да преразкажа и на татито,пък и на всички мои познати,на които като съм споделяла,че ме  страх ми казват е нали и ние сме ваксинирани и нищо ни няма.Това,което ми казаха от форума е да намеря лекар,който просто да напише,че ни ги е сложил без да го направи,е как да стане?Нямам познати лекари,пък и се притеснявам и за след това в САЩ евентуално.

А в крайна сметка аз не разбрах кои играчки или предмети според вас са най-подходящи за лапане,вече е постоянно с нещо в устата и аз само вада той реве и бута обратно.Проявява голям интерес към абсолютно всичко и е много интересен,но лошото е,че 99% от нещата ги лапа настървено

# 463
Норчи, пробива му зъбче на бебето ти, затова е кисел и всичко е в устата. Хомеопатия ни е спасявала (и все още) в такива случаи. Иначе аз най-често му давам бебешки прибори за хранене - все пак са направени за лапане или студен, дебел морков.

# 464

Норчи, при нас "работеше" страшно добре студен стрък праз, или зелен лук/чесън. Пробвай, ако искаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт