Диета с гречка (елда)

• 177 205
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Елдата е отлична само за хора с кръвна група А . Става и за хора с кръвна група 0 . При хора с кръвни групи АБ и Б, не се асимилира и се складира като мазнини .

# 661
Моля ,бихте ли написали вашите кръвните групи , за да видим какви са резултатите при различните групи !
Группа А би трябвало да има най-голям успех с диетата от елда. От месец и половина се храня според кръвната си група ( A ) и се чувствам отлично .

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 17:25 от mamaOfAlexander

# 662
аз съм кръвна група Б отрицателна newsm78 какво значи това

# 663
  • в колонките
Mammon,дай малко инфо,че елдата не е полезна за другите кръвни групи,щото за първи път чета такива неща за нея.Аз лично не правя диета с елда,но често я употребявам,защото е полезна за организма.А това за кръвните групи не е подплатено с доказателства.Евентуално е възможна алергия,но е малък процента.Ето повече за елдата: http://www.bb-team.org/articles/3823_chuvali-li-ste-za-elda#axzz1NO5nxk6c  .Очаквам с нетърпение новостите ти.  bouquet

# 664
Eto link kum tablizite , grupa AB ne izliza dobre zialata , rezus faktora niama znachenie .
http://www.emotion.bg/viewtopic.php?f=16&t=5643
Ne mogah da nameria nisto po dobro na bulgarski , eto na angliiski :
http://www.drlam.com/blood_type_diet/
elda e buckweet  na angliiski

Az ia spazvam ot bliza 2 meseza i se chuvstvam chudesno - purvoto koeto zabeliazah e che spriaha da mi kurviat venzite pri miene na zubite . Az spriah mesoto izzialo ( predi se hraneh samo s meso )
Za grupa B e mnogo losho pileshkoto , inache te imat nai - bogatia izbor na hrani .
Nie A  - sme vegetarianzi.

Ima knigata na Adamo izliazla na bulgarski ,za tezi koito se interesuvat ima mnogo oste nesta i ste vidiat che si e napulno obosnovana teoriata :
http://www.google.at/imgres?imgurl=http://i3.helikon.bg/46510z.j … =1366&bih=669
Sagaliavam za latineza .

# 665
Misulta mi beshe , che diateta s elda e nai-dobra za horata s kruvna grupa A, za drugite po-dobre da si izberiat nikakva druga dieta .
Naprimer za kruvna grupa 0 - nesto koeto vkluchva meso, ( razreshenoto meso ) , riba, plodove i zelenchuzi ( Naprimer Dukan ) ili monotonna protreinovo-zelenchukovo-plodna( zurneni i mlechni - ne )
Za B - dieta s mliako , meso( tova meso koeto e razresheno za tiah ) ,riba,  plodove i zelenchuz i( mislia si Baikova e mnogo dobre za tiah ), monotonna ( zurneni ,bobovi , lesta - ne )
Za AB susto s meso , riba, mliako , plodove i zelenchuzi ( razreshenite za tiah ) - Baikova , monotonna (
Za nas A - dietata eldata i jitnata na Dunkov , monotonna s zurneni , plodove , zelenchuzi ,iaiza i tofu susto e dobre .
Baikova - kato se zamesti mesoto s tofu ,Dukan i izopsto visoko proteinovi sa nepodhodiasti , pri A mesoto stava direkno na maznini ,tui kato ne moge da se osvoiava. ( meso i  mlechni - ne za A )
Struva si da se prochete knigata , tam ima mnogo poveche informazia , kakto i primerno hranene na horata ot razlichnite grupi s mnogo vkusni rezepti . Ne mogah da i a nameria na bulgarski v torrent , no ia imam na angliiski ot torrent . Obiasneni sa susto koi bilki i dobuvuchni vitamini sa dobri i koi ne i dori sa opasni za dadena grupa .
Az susto sum nova za kruvnite gruppi no namiram "teorita' za logichna i umna ,ogodishen trud  dulgtrud na 2 pokolonia diplomirani lekari -naturopati .
Posteneto samo na voda , susto se vodi za teoria vredna ( i dage nevuzmogna) puk az izkarah bez lekersko nabludenie 23 dena ot purviat put i ne samo che ne umriah ili ne se razboliah ami zaprilichah na uchenichka.Puk i horata si go praviat ot vreme ono .Ta taka is "teoriata" za kruvnite grupi - na mene tia mi deistva otlichno i bez problem ste si jiveia taka.
V knigata ima dadeni i primerno hranene ako iskash da otslabnesh, no Adamo kazva che ste si budete naturalno stroini ako si spazvate dadenata hrana.
Vse pak poblikuvite si kruvnite grupi da vidim dali naistina eldata se otraziava nai-dobre na A

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 12:03 от Mammon

# 666
  • в колонките
Mammon,сърдечно те умолявам да пишеш на кирилица.Аз живея в чужбина и спазвам правилата,а ти? Нищо не разбирам с тези иероглифи.Съжалявам.
P.S - И аз като съм кръвна група 0 ,резус фактор / -/ и трябва да набивам месо,а не елда? Ами на мен лично ми помага много елдата,щото хем съм диабетик,хем имам повишен холестерол и триглицериди.Хем и отслабвам с нея.В интерес на истината не съм правила диета с елда,но много често я включвам в менюто си,защото е полезна за здравето на абсолютно всички.А ако беше вярно това с кръвните групи и отслабването представяте ли си какво щеше да бъде тук във форума? А при Дюканките,а при другите режими? Аз лично не вярвам на отслабването по кръвни групи.Лично за мен всеки отслабва с този режим,който му понася организма и го харесва разбира се,защото има и дългогодишни режими.Бъди здрава.И пак те умолявам да пишеш на кирилица.

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 17:11 от sivila

# 667
Eldata e hubava za 0 grupa,zatova se chuvstvate dobre,zastoto ste zamestili hraneneto s hliab ( veroitno pshenichen , koito e otroven za 0 grupa ) s elda .
Za grupite  AB i B eldata e zabranena (otrovna), izobsto ne im e polezna . Samo za A grupa i 0 grupa e polezna .
No za A e nai-polezna - kato lekarstvo e.
Niamam bulgarska klaviatura. Molia daite mi nikakuv redaktor da obrustam texta na kiriliza.
Sinut mi i mugut mi sa 0 grupa. Elda za sega ne moga da gi nakaram da iadat , no sinut mi se vlubi
v SOBA-noodle - tova sa yaponski spageti ot elda - potursete gi v aziatskite magazini, naistina sa mnogo hubavi. No po prinzip zurnenite hrani, ne sa osnovnta hrana na 0 grupa, a pshenizata im e napravo otrovna. Nie preminahme na rugen hliab i hliab ot limez (spelta).Osnovna hrana na 0 sa plodovete, zelenchuzite , mesoto i vsichi subprodukti ot meso - drob , surza, bubrezi, momizi i t.n.  ( kato se izklu svinskoto, kolbasi i shunki, kartofi , banani, portokali, mandarini, iagodi , kupini , pupeshi, , vsichki vidove zele , karfiol , sini domati ).Bobovite susto ne sa hubavi osven opredelen vid - cheren bob, chervena soya, sharen velingradski bob, aduki , adzuki ( tezi ot aziatskite magazini ) no za 0 bobovite samo kato garnitura da s eidat , v malki kolichestva . Lestata - vsikakva chervena , zelena , cherna e zabranena . Mlechnite susto po dobre da se izkluchat vsichkite , moge po-malko fermentiralo sirene , kakvoto e nasheto bulgrskoto i izvara.
Dietat za kruvnite grupi ne e za otslabvane a e nachin na hranene. Otslabvaneto si idva samo .
0 grupite imat probleme sus stomasite (iazvadjiite sa ot tiah ) i imat neregulirana ili niska funkzia na stitovidnata jleza , za stitovidnata gleza tribva da iadat morska(jodirana) sol i ima edni vodirasli -KELP ( az gi namerih pak v aziatskite magazini  ) koito sudurg mnogo jod i mnogo hubavi za 0 dobaviat se po suvsem malko kum supi ili sosove .
Stomasite na 0 sa visoko kiselinni za da mogat da smilat mesoto i zatova ot tazi kiselenost imat problemi ,, V knigata e opisano kak da se spraviat s tova.
Ama vie prochetohte li ste knigta , che ne i viarvaite ?
Suvetvam da prochetete i togava moje veche da ne viavarvate, lichen izbor ...

S eldata ste na prav put .
Blagodaria i vie da ste zdrava !

Елдата е хубава за 0 група,затова се чувствате добре,защото сте заместили храненето с хляб ( вероятно пшеничен , които е отровен за 0 група ) с елда .
За групите  АБ и Б елдата е забранена (отровна), изобщо не им е полезна . Само за А група и 0 група е полезна .
Но за А е най-полезна - като лекарство е.
Нямам българска клавиатура. Моля дайте ми някакъв редактор да обръстам текста на кирилица.
Синът ми и мъжът ми са 0 група. Елда за сега не мога да ги накарам да ядат , но синът ми се влюби
в СОБА-ноодле - това са японски спагети от елда - потърсете ги в азиатските магазини, наистина са много хубави. Но по принцип зърнените храни, не са основнта храна на 0 група, а пшеницата им е направо отровна. Ние преминахме на ръжен хляб и хляб от лимез (спелта).Основна храна на 0 са плодовете, зеленчуците , месото и всичи субпродукти от месо - дроб , сурца, бъбреци, момици и т.н.  ( като се изклю свинското, колбаси и шунки, картофи , банани, портокали, мандарини, иагоди , къпини , пъпеши, , всички видове зеле , карфиол , сини домати ).Бобовите сусто не са хубави освен определен вид - черен боб, червена соя, шарен велинградски боб, адъки , адзуки ( тези от азиатските магазини ) но за 0 бобовите само като гарнитура да с ядат , в малки количества . Лестата - всикаква червена , зелена , черна е забранена . Млечните състо по добре да се изключат всичките , може по-малко ферментирало сирене , каквото е нашето бългрското и извара.
Диетата за крувните групи не е за отслабване а е начин на хранене. Отслабването си идва само .
0 групите имат проблеми сус стомасите (язваджиите са от тях ) и имат нерегулирана или ниска функциа на щитовидната жлеза , за щитовидната жлеза трибва да ядат морска(йодирана) сол и има едни водирасли -КЕЛП ( аз ги намерих пак в азиатските магазини  ) които съдържат много йод и много хубави за 0 добавят се по съвсем малко към супи или сосове .
Стомасите на 0 са високо киселинни за да могат да смилат месото и затова от тази киселеност имат проблеми ,, В книгата е описано как да се справят с това.
Ама вие прочетохте ли сте книгата , че не и вярвате ?
Съветвам да прочетете и тогава може вече да не вярвате, личен избор ...

С елдата сте на прав път .
Благодаря и вие да сте здрава !

П.П. Моля, пишете на кирилица!
Може да използвате - http://2cyr.com/

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 17:17 от Reza

# 668
Link za rezepti s elda ( na ruski ) :

http://www.povarenok.ru/recipes/tag/493/

Link za prechistvane ( otslabvane ) s elda ( pak na ruski ) :

http://www.povarenok.ru/blog/tag/1161/

Link SOBA -NOODLE

http://www.google.at/search?q=soba+noodle&hl=bg&client=o … =1366&bih=669

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 10:27 от Mammon

# 669
Mammon естествено ,не мога да прочета  какво си писала,но ако няма тема за диета според кръвните групи можеш спокойно да отвориш такава.
Мен тази диета не ме интересува ,а и неразбирам какъв е проблема:малко хора харесват елдата ,а и дори за тях едва ли тя е основната храна.А за тези,които се хранят според кръвната си група не само елдата е "отрова".
На мен ми харесва елдата и си я хапвам в рамките на моя си режим на хранене.
За мен е много полезна и вкусна храна.
Подкрепям казаното от Sivila Hug
лек ден  bouquet
и аз нямам кирилица на компютъра Mr. Green

# 670
  • в колонките
Сърдечно благодаря за "превода" на поста на Mammon,   bouquet
Но самата девойка ще я помоля най-сърдечно да си пусне тема за кръвните групи.Съпричастна съм с tania6  newsm10 /за теб,мила/.Това е темата за отслабване с елда/гречка/.Явно не сте прочели поста ми,че съм диабетик и се храня НЕ по кръвната ми група,а по това,което изисква диетата за диабетиците. Naughty.Още повече,че в нашето семейство карантии не се употребяват, със стомасите сме добре,киселини,подувания и проблеми до сега-йок.А пък хляб абсолютно никакъв не употребявам.Умолявам най-сърдечно или пиши по дадената тема,или си пусни твоя тема с кръвните групи.А относно моето хранене дали е здравословно,или не - ами остави ме сама да преценя.Бъди здрава.

# 671
Влагодаря,  sivila , аз съм си здрава ! Нямам наднормено тегло, диабет, холестерол, триглицериди или други такива лоши работи  Sad  . Пази боже ! Praynig Grinning
Съветвам,  sivila , да прочетете книгата и тогава  да си дискутираме - обещавам,че нямa да съжалявате ! Искам да Ви кажа също, че  аз знам за тази диета поне от десет години - видях тогава таблиците в интернет и също не разбрах смисъла и ,не е възможно някои си да ти каже яж това, а това не е хубаво за теб ,на глед съвсем безобидни, обичайни и даже здравословни неща, ти се оказват "отровни", а други,  които никога не си ял ,като елдата и амаранта или карантиите - ужасно полезни  и ти да го спазваш ,без да разбереш защо точно така, че и аз тогава я подминах като глупост , за което съжалявам, но по добре късно отколкото никога. Искам само още да кажа, че книгата е животният труд на много умен човеk, въз основа на животният труд на неговият баща и двамата дипломирани лекари - натуропати и теорията е напълно доказана, а не както се разпространява из нета, че не е.
Сложно е да се обясни с няколко реда, затова моля, прочетете книгата !
Кой Ви направи противодиабетната диета ? Бихте ли я написали , моля ! Mного ми е любопитно !

Напомням рче думата ДИЕТА означава начин на хранене, а не начин на отслабване, както сме свикнали.

tania6 - Съветвам, вместо да учите наизуст буквите на клавиатурите, да прочетет нещо полезно, като например - Др. Д'Адамо -" Диета според кръвните групи" , ама съм 100% сигурна и се обзалагам , че няма да я прочетете !

Идеата за отделен форум е добра, сте го направя! Peace
Имам вече българска клавиатура - подариха ми една! Grinning

natalia_91 -  Елдата ти е много лоша, а съшто така и лещата и пилешкото месо (освен пилешките дробчета ) за повече инфо - книгата !

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 11:18 от Mammon

# 672
  • София
Добре дошли на новите! Hug
Момичета, като на шега изписахме доста страници...
Предстои скоро втора тема да започнем. Помислете какво да бъде включено в нея, приемам предложения или пък ако някой е ентусиаст за новата тема, ще се радвам!
Аз много обичам елда, но напоследък съм на нещо друго, но хвърлям по един поглед.
Много бих се радвала, ако настроението в темата остане каквото беше преди - позитивно и хората влизат с желание тук!
Хубав и успешен ден!  Hug

# 673
  • в колонките
Mammon,за пореден път умолявам да си пуснеш отделна тема за кръвните групи.НЕ тук.Второ-от 2007г.съм 62-65кг..Тук пишат всички жени и девойки,които държат на външният си вид,не само дебелите. Naughty.Трето - диетата /режима/не е против диабета /не ми четеш добре постовете/.Това е диетата НА диабетиците, предполагам всеки лекар в Бг.дава на пациента си такава книжка с тоя режим.И последно /с това смятам да приключа с теб/ - ако много настояваш кой ме лекува,ще ти кажа,но едва ли ще имаш финансовата възможност,щото не е българин и не живее в Бг.Преди време едно друго момиче ми поиска телефоните на моя професор,но не И устиска поради финансови причини.С теб-до тук.Няма да спамим хубавата тема.
  Snow4eva, Hug.Как си мила.Знаеш,че тази е от любимите ми теми,щото елдата само помага.И аз непрекъснато търся и се интересувам от нови рецепти.Ако намеря нещо и веднага пускам линк. Grinning.
 За всички девойки,обичащи себе си и елдата.  bouquet  bouquet  bouquet

# 674
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=472300.0

Има вече такава тема !

sivila и аз живея "В Чужбина" и то доста по богата "Чужбина" от твоята, (не се плаща на лекарите).
Пък и както вече казах, съм напълно здрава , не съм ходила на лекар от 20 години и семейството ми също.
И да се разболея, ( което е малко вероятно ) няма да отида на лекар като твоя,  защото не им вярвам на "медицината".
А сега, със новото знание за храненето според кръвните групи, смятам да доживея до 100 години и не се шегувам, защото животът е хубав, когато си здрав !

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 13:13 от Mammon

Общи условия

Активация на акаунт