Бъдещи майки АВГУСТ 2009 - Тема 36

• 14 157
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Хормоните ще ни довършат! Simple Smile
...що що? Thinking newsm78 Нещо пак не схванАх. Joy Hug

# 151
Ееее Биа, че съм много зле аз , много съм зле, ама ти ме гониш  Hug  Joy Заради постовете по-горе го казах Party То беше повече като коментар на казаното от Захира Simple Smile

# 152

Чети на 9та и 10та страница!  Laughing  smile3511 smile3513 smile3512..........  newsm62

# 153
 Данче аз дори не обърнах внимание кой я употребява тази дума! Бях влезнала в априлските и майските майки и там непрекъснато я употребяват, а на мен въобще не ми харесва! Нямаше абсолютно нищо насочено против теб! Честна бременска дума!

# 154
Ееее Биа, че съм много зле аз , много съм зле, ама ти ме гониш  Hug  Joy Заради постовете по-горе го казах Party То беше повече като коментар на казаното от Захира Simple Smile
Верно е,че съм зле.Ама па и ти не ми го спестяваш поне да ме успокоиш от куртоязия трябва да кажеш "Споко Биа аз съм най- зле" Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy Joy И така на мене ще ми стане благо. hahaha  Hug
Изтрещях. Crazy

Чети на 9та и 10та страница!  Laughing  smile3511 smile3513 smile3512..........  newsm62
Ама ти нещо гониш ли ме? Crossing ArmsМи хуу тогава аз па повече няма да си пиша с вас,вие наранихте до безобразие моята така крехка душа и личност. Joy Hug Heart Eyes

# 155
 smile3501Биа! Тъкмо се чудех какво правят вестителките. Нямам нищо против да съм в полда, нали съм на 30 август, ако не реши по-рано да излиза.

И много ви моля, не се карайте, /може да си го обсъждате на лични/

Днес се чувствам по-добре, Даниел сутринта искаше да ходи на градина, после не искаше, обуе си единия чорап, отиде на папка, не искаше тези гащи, взе си другите с Матю, абе... не се стигна до пердах, разбрахме се, макар и с повече бавене. Отиде да играе, върне се за горните панталони, после зъбките, а обувките понякога за колко време ги обува...

Цветито, на систъра момичетата са с разлика 1г4м. Ивайла беше на 8 мес и сестра ми забременя. Винаги и казвам, че е героиня.

Кърмих Даниел 1г 1м, направиха ми операция от апендисит и казаха, че след упойката не е желателно, а пък тогава ми беше понамаляла и кърмата. Дотогава все с мен заспиваше, нямаше начин, нали се кърмим. След това с тати, с баба, обаче като ме усетеше мен и все търсеше, така се успокояваше.

Яна сладурана, не е болезнена упойката, слагат ти я когато имаш към 4-5см разкритие. Когато анестезиолога ми я поставяше ми каза да заема малко неудобната поза със свито гръбче като котка, а нали се сещаш колко успешно можеш да го приложиш с голям корем. Слага ти я, като не трябва да мърдаш. После акушерките ти казват кога да напъваш, не усещаш такива болки, както при някои мамчета без упойка.

Диди, естествено, че има осигуровки и за твоя сметка, просто е по-малък размера им, когато имаш болничен лист. Говориш за сега, нали?
А когато ти се изчислява 90% 365 дни, които ще взимаш от заплатата си, се има впредвид и тези болнични, които вече си излизала и ползвала.
Когато си ползвали болничен през периода на дванадесетте базови месеци за бременност и раждане,
За дните в болнични за база се взима осигурителният доход, от който е изчислено обезщетението. А не сумата, която са ти превели.

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 13:58 от pepejeans

# 156
Ей така ни искам! Да се шегуваме и бъзикаме!  Hug

Че има хора, които някой път попрекаляват с тона си, има (включая и себе си), но съм сигурна, че действително това не винаги е целенасочено и осъзнато и често е от хормонките ни Simple Smile Сигурна съм също, че всички сме готини по своему и много ми се иска да сме задружни и дори да сме на различно мнение (което е нормално все пак!) да не си доказваме кой крив кой прав, кой знае повече и така да се създава ненужно напрежение... Говоря по принцип. Ама колко съм интеЛЛЛегентна а?  hahaha

Простете на Данчето И ТЯ е в седмия! Зле смеее, зле Joy Данче ща изям бе маминааа Heart Eyes  Hug

Биа: специален поздрав за теб: АЗ СЪМ НАЙ-ЗЛЕ  rotfImbo newsm62 smile3532 smile3533

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 13:22 от yana-sladurana

# 157
Човек не може да сготви от вас!!! Все на тук ме тегли.....

Извинявам се на всички с писмените си разсъждения! Можех и на лични да се изкажа!  Whistling  Laughing

Геринела и Нев, много моля да ме извините ако съм ви обидила! Аз съща ви прощавам обидата!  Crossing Arms Laughing Laughing Laughing

Бияяяяяя  Hug Това беше обяснение на разговорите по между ни написано с емотикони  newsm62

Изнасям се да си доготвя  Wink

Янче, що само на мен да ми прощават, бе?  Laughing (майтапче, не ми отговаряй)  Laughing

# 158
Хеей, кандидат-мами,
кви са тези караници тук. Моля, малко по-спокойно. Нека има мир.  Peace

Аз да си кажа, че от тези хормони съм пощуряла. От 2 дена плача ей така за нероден Петко. Много ми се сменят настроенията и хич не се чувствам добре. Май ме е подгонила предродилната депресия.  Онзи ден от много обикаляне по магазините за първи път ми се подуха краката, ама бързо се оправиха. Засега са ми окей. Със съня също съм добре, да чукам на дърво, обаче имам проблем с апетита. Хич нямам никакъв апетит и както казва таткото ям колкото едно коте. Tired
Направо незнам какво да правя вече, нищо не ми се яде, никаква храна не предизвиква слюноотделяне. Ще питам доки какво да правя.  
А иначе бебчето толкова усилено ме ритка и така му се радвам, вече ме рита по-високо, над пъпчето почти всеки път. Дали значи че се е обърнало???  Как искам вече да си го видя, ама лекарката ми я няма до 25ти и ще трябва да почакам още малко.

Кога ще правим нова бременнлииска среща?
Нещо чух, че щяло да има бременнен шопинг, пишете ме и мен. Ама трябва да се разберем къде ще обикаляме, щото на мен честно казано на Илиянци не ми се ходи. Мразя го това място и ми е много гадно като ми се наложи да ида за нещо.

За количките- аз последно се спрях на Мутци 4 райдър и това мисля да взема, но може би другия месец.
Ние ще заминаваме също на Слънчев бряг. Геринелка, вие кога ще сте там?
Ние ще тръгнем към края на месеца и ще прекараме на морето 20тина дни, после се прибираме и мисля повече да не мърдам, че то ще си стане края на юли.
Айде, това е засега от мен.

# 159
  • София
Момичета, съжалявам, че не се усетих да пусна темата от Август 2009. Не че имах паролата де  Wink

Сърдечни благодарности на Биа, че ме светна и информира за личните съобщения и за паролата.
Добавих bgbaby и добавих, че мими петрова е с първа бременност.
Нещо обаче града ми се губи, писаха ли го, не го ли писаха, пусти 4%  Mr. Green (нали бременните губели от мозъчната си дейност).

Добавих и Славена.
Сложих я почти най-горе, който иска може да редактира или променя в следващата тема, нямам нищо против.
Или да ми пише аз да коригирам.

Целувки на всички.
Пак работа, да се надявам, че след 30-ти май ще съм по-свободна в работата.

# 160
За списанията още нищо не съм гледала само преди месец си взех "Моето бебе и аз" имаше подарък бебешки дневник затова го взех, но пък пише интересни неща пише както за бременните, за бебета - новородените, така и за по пораснали деца.
За гърдите поне мога да се похваля, а и мнението на мъжът ми е, че имам идеални за кърмене зърна нямат нужда нито от търкане нито от мачкане. Това поне ми е наред  smile3538

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 15:16 от sosmy

# 161
Момичета как ги правите тия разходки не знам. Мръднах 5 метра до Чиполино и вече съм като парцал - едвам се добрах до вкъщи. Като походя малко и ме почва една болка в слабините при сгъвката на краката, където принципно са яйчниците. Не знам от натиска ли, от ходенето ли, но като седна или полегна и ми минава. А остават още 3 месеца и то в най-големите жеги.

Първо да се оплача от наглите търговци по пазарите - отпред наредили едни огромни червени ягоди на сергиите и прибирам се вкъщи какво да видя - половината развалени. Е може ли на бременна жена да продаваш развалени неща, грам етика и съвест не е останала у хората. #2gunfire

А сега за магазина Чиполино да дам отчет. Специално за rumik и Hariela да кажа че гледах "Пуки"-то, продава се без кош за кола, с покривало и чанта включени в цената и специално в този магазин са останали 2 бройки от стария модел, който на мен повече ми допадна от новия модел на количката. Самата консултантка каза, че Пукито е една от най-маневрените им колички, най-лесно се сгъва заедно с тапицерията и е най-прибрана, каквато на мен ми трябва заради тесния асансьор. Обаче - недостатъкът са двойните дръжки, които не се превъртат, но пък сенникът може да се премести от другата страна така, че да гледате към бебето. Аз лично съм много раздвоена за тази количка - отговаря на всичките ми критерии, обаче тези пусти дръжки ме притесняват.
Двата модела "Палома" и Baby Max Vittoria ги нямат тъй като били стари модели и не можели да се поръчват.
На дълго и на широко ми хвалиха "Джема"-та с летен кош, зимен кош и кошче за кола, но на мен нещо не ми допада. Видях и модел "Ултра", която ми се стори доста обемна и другият й недостатък - консултантката каза, че всички колички с обръщащи се дръжки когато са в положение да гледате към бебето трябва да се застопоряват колелата откъм вас, което ги прави по-трудно маневрени и наистина е така, аз пробвах тази "Ултра" - еми тежичка си е и трудно се подмества в това положение.
Хареса ми модела "Флора", но и при тях го има този проблем с обръщащата се дръжка и маневреността. А и въпреки, че пишат, че има няколко положения нагръбчето вкл. и пълно легнало ми се струва, че при повечето комбинирани колички пълното легнало също е леко повдигнато положение. А иначе пише на етикетите 0+ в смисъл, че са сертифицирани за новородени.

# 162
Zahira™ ти направо ми разби мечтите  Grinning Аз ях решила да взимам Ултра-та ама сега взех да се замислям след тези разяснения ...

# 163

Биа: специален поздрав за теб: АЗ СЪМ НАЙ-ЗЛЕ  rotfImbo newsm62 smile3532 smile3533
Хаха разбира се,че ти си най-зле Mr. Green (ух олекна ми) Joy,Данчето по нищо не ти отстъпва,а за мене да не говориме от зле,по-зле. Joy Hug Hug

Zahira,а видя ли Лумина-та страхотна е!Подобна на Джема,обаче седалката си става на кош за новородено не го сменяш,само дето няма столче за кола де.

# 164
Ето ме и мен, върнах се от пазар Wink Купех комплект за изписване на Бебето от 10 части - пелена, жилетка, ританки, 2 бодита, ръкавички, шапка, камизолка, лигавник и кърпичка за бърсане Peace Взех и 2 чифта ританки, едни панталонки, чорапки, бодита, гащеризони, хавлийка за баня Peace Май вече имам по-голямата част от дрехите, които ще са необходими Peace
Капарирах и количката и си харесах легло Crazy Обаче още няма да го купувам, че няма къде да го сложа Peace

Общи условия

Активация на акаунт