За имената и за бебетата отново

• 9 237
  • 163
  •   1
Отговори
# 30
Че кво му има на името Петко Стойков? Thinking

А традицията повелява ли да се раждат женски чат- пат?

Петкана Стойкова и готово Simple Smile

# 31
Аз пък се чудя какви хора имам катот ози дЕдо? Sick Вместо да гледа детенцето да е здравичко, още ми поставя ултиматуми. Е, при мен нямяше да минат. Млади хора сте , ще се справите. А и не вярвам заради едно име да се откаже от сина си  и внука си.Ще му мине.

# 32
Че кво му има на името Петко Стойков? Thinking

Петкана Стойкова и готово Simple Smile
Ми да!
...пък дядото може и златна педнара да извади изпод дюшека  Grinning

# 33
Аз пък се чудя какви хора имам катот ози дЕдо? Sick ...

Ооо, има, има  Tired на моя близка роднина, свекърва й не се качи 6 месеца да види внучката си, а живеят през 1 етаж и то защото не е кръстена на нея. Уточнявам, че те са си по тези традиции и ги спазват - първото дете е кръстено на мъжа й (свекъра)! Второто решиха да е на другия дядо. И пак не бяха доволни  ooooh!

# 34
А и не вярвам заради едно име да се откаже от сина си  и внука си.Ще му мине.

Историята познава и такива случаи ooooh!

# 35
Боже, боже незнам какво да кажа.Какви сърца имат тези хора Rolling Eyes Моите родители и свекито нямат  никакви претенции. Миналата година имах неуспешна бременност  и сега се молят само да е здравичко и всичко да мине добре. Харесали сме име, което няма дори буквичка на никой

Г-жа Инкогнито, кръстете както вие иската детето.Вие го носите ,давате му живот, гледате ги, как смее някой да ви се налага Crossing Arms

# 36
Ми аз преди 12 години бях в подобна ситуация с разликата от финансовата зависимост демек не бяхме зависими ама никък даже,аз и мъжа ми избрахме името на детето след раждането бяха едни сърдитни едни уговорки едва ли не да сменим името ама аз казах да бе да кой го е носил 9 месеца кой го е раждал и кой ще го гледа цял живот че да ми казва как да си кръстя детето след някой друг месец,година всичко отмина и сега наскоро сина ми искаше да му разкажа как сме избрали името му аз му разказах всичко а тои знаете ли какво ми каза оле мамо благодаря ти че не си послушала никой,не мога да си се представя да се казвам друго освен Георги,така че мислете и за децата като избирате име как ще се чустват като големи

# 37
Цитат
Засега детенце ще е момче.
Човекът, който става тема на разговор тук е доста властолюбив и обича да налага мнение. Свикнал децата му да се подчиняват. И сина му през цялото време е под негово крило и сега разбирам, че това му дава страхотна зависимост от бащиното тяло. Апартамента е на свекъра също.  Confused И като говорим с мъжа ми за тези въпроси обикновено се отнася с непукизъм. Уж все му е тая примерно баща му как ще реагира, но знам, че вътрешно не е така.  Rolling Eyes
Значи имаме избор м/у самостоятелност и име и решения в бъдеще, взети от нас или запазваме това състояние и играем по музиката, поръчана от свекъра.
Не знам мъжа ми как ще премине към промяна, защото той сякаш е свикнал да го кара по-спокойно, без да се стряска, знаейки че има рамо, на което да разчита  Rolling Eyes Thinking Не знам в каква безизходица се озоваваме.  Sad

# 38
Ми кръстете го Петко-Стоян и ще му викаш както си искаш.

# 39
Мен не би ме притеснило толкова името - повечето мъжки имена ми звучат еднакво така или иначе. Но мисълта, че някой има право да дава глас за мои лични неща - знам, че не мога да го приема (казвам го от опит, в моя случай обаче не със свекъри).

# 40
Сложна ситуация. Както и да го мислиш, нямаш много варианти за действие. Сядате с мамин сладък и решавате като големи хора, нали родители ще ставате вече - дали му стиска да остане на улицата и да си издържа семейството сам или ще си налягате парцалите и ще козирувате на баща му, докато се спомине. Пък някой ден ще връщате на син и снаха за сегашното унижение.
Изборът е ваш - ние тук, каквото и да мъдруваме, не сме на вашето място.

# 41
  • Стара Загора
Ами той свекъра е взимал  до сега решения  вместо вас .Къде ще живеете - в апартамента на свекъра , кой ще дава пари - свекъра , кой ще командва - свекъра .Ако нищо не промените името на детето ще е нищо, в сравнение на подчинението ,което ви чака.

# 42
Аз съм категорична  Naughty.Не слушам никого. Това дете ти ли ще го раждаш или свекър ти ?Ситуацията не е лесна никак. но неможе цял живот да си зависима .А повярвай ми склониш ли сега  ,така ще е и за в бъдеще .

# 43
  • на изток от рая
А аз искам да питам иначе какви са ви отношенията със свекъра? Имате ли проблеми, дрязги?
То бива независимост, ама ще се справите ли?
Струва ми се, че много се вживяваш в това пусто име точно защото не харесваш човека. Но и ако си мислила, че ще получавате, без да давате, в грешка си била. Още повече сама казваш, че мъжът ти получава заплата, без да ходи да работи. Не знам.  newsm78

# 44
Аз това съм го пропуснала, ако някой ще ми дава пари наготово и с мъжа ми ще стоим вкъщи и ще тънем в охолство, без да работим, даже мисля 2-3 деца да кръстя на свекъра Grinning Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт