За имената и за бебетата отново

• 9 249
  • 163
  •   1
Отговори
# 60
Ами аз кво да кажа?! newsm78
Г-жо Инкогнито, не се сърди, но вие сами сте си определили бъдещето!Хем ви е добре всичко да ви се поднася, хем пък имате и мнение и претенции по въпроса!И свекърът ти не е прав, даже никак да ви изнудва, ама и вие сте си за бой!
Ти какво работиш? - нищо сигурно. Мъжа ти и той. Ами каква независимост искаш. Независимостта човек сам си я извоюва!Сега за това, че вие сте си мързелували и сте си живяли наготово, ще страда вашето дете с такова име в 21 век!Не искам да обиждам никого, моят прадядо е бил Стойко и аз съм Стойкова и се гордея с това, но едва ли щеше да е така, ако бях някоя Стойка на 25 години SickАма мама и тате са се блъскали и затова съм кръстена на себе си Simple Smile
И аз искам да съм по кафета по цял ден, ама за тези кафета ми трябват пари, които си изкарвам, но пък нямам време да ходя да ги харча по кафета:)Искам дете, което знам че сама трябва да издържам с мъжа ми де и апартамент искаме, не че няма къде да отидем, но там няма да е наше и само ще ни командват!И така, борим се сами, за да сме добре!Като искам море, р5аботя - отивам, като искам фризьор, работя - отивам.Такива дето тати носи, мама меси съм ги виждала много и да ти кажа не са прокопсали особено, а пък и ако нещо се случи с родителите им ела и гледай само какво става с тях!Грозна работа!Иначе са супер!Питам една приятелка намери ли си работа, а тя ми отговаря: "Олее, да бе, ужас направо!Нямам миг свободен!" и аз  #CrazyИ тя: "От две седмици обикалям по мебелните къщи и салони, не мога да си избера кухня!Май ще ходя до Италия!" или - същата - Колко ти струва апартамента? - Ми, не знам той ми е подарък от татко и майка!За подаръци не се пита колко струват!...
Да не ти говоря, че има много млади жени, които си мислят, че като се омъжат за някой по-заможен или с по-заможен баща и ще си живеят царски, а после се оказва, че са се лъгали жестоко, че някои и бой ядат!..
Порастни и започни да имаш мнение, което да отстояваш!Иначе на какво ще научиш това дете!Как ще го научиш да се бори и да се справя с живота си!?

# 61
Който плаща-той поръчва музиката, сори...Явно не сте готови да отстоявате своето и да носите последствията, сиреч-сами да се изхранвате.Познавам едно семейство с подобна традиция-жената се преглътна и кръсти сина си смешно, но пък са доволни и охолни.Не и пука особено вече.Познавам и семейство, което отпървом се научи да печели и изхранва, и след това си кръстиха децата на Никой, независимо от традицията..един вид-на**каха им традицията и си платиха сами сметката. Wink

# 62
  • Лондон
Помисли дали не може да се промени името и да звучи по приемливо за теб.

р.с.Това с поставянето на ултиматум за имената на новородените  е меко казано престъпление.

Дано имаш сили да се пребориш и да кръстиш детето си както ТИ искаш.

# 63
Най-хубаво би било, ако и от женска страна имаше такава традиция.Защо няма????Помислете да внедрите такава традиция и анправете наддаване-който повече даде-на него.Или вашите нямат достатъчно да надцакат сватовете? Laughing

# 64
  • Кърджали
Прочетох повечето мнения по диагонал. Ще се съглася със следното - след като сте се поставили в такава зависимост от свекъра, ще се съобразите със заповедта му. Или ще си събете багажа. Средно положение не виждам.
На нас не ни се е налагало да се съобразяваме със мнението на никой, когато избирахме име на детето. Ама и от никой не зависим...Живеем си сами, сами се гледаме. Ако някой реши да помогне с малко, добре дошъл, но да се оставяме да бъдем зависими - тц, не благодаря. По - добре да ми е трудно, отколкото да живея според изискванията на някой. И този някой да определя как ще се казва чедото ми.

# 65
Независимо от всичко,мъжа нали работи?Само аз ли мисля така?Какво от това,че шеф е баща му? newsm78 Нали все пак работи?

# 66
  • Страната на чудесата
Време е таткото да порастне и да започне да изкарва сам финанси, достатъчни за собственото му семейство. Такива робовладелски прийоми хич не са ми по вкуса, предполагам и по вашия. Ами че то избора на име е само първия въпрос който ще бъде решен от дядото, какво остава за избор  на начин на възпитание, детска градина, училище?

# 67
Аз разбрах, че само понякога свършвал по някоя работа във фирмата на татко си..Това, ако е работа.. Rolling Eyes То всеки може така да се води!Сигурно свекъра ви плаща всички осигуровки, данъци, абе по-големите разходи, които имате?Ама не става така!Поне за мен де Simple Smile
Макар, че какъв е пък тоя толкова властен баща, който ще си кара сина да кръсти първото си дете на него, като вижда че не е актуално вече името?!И като знае, че ще му се присмиват!?И това не го приемам!
А пък каква е тая помощ, която да те кара да бъдеш в зависимост от човека, който ти я предоставя?!
Не са нормални взаимоотношения, но засъжаление са честосрещани!Танто за танто!
Бих го разбрала, ако не се отнасяше за отношения родител - дете!

# 68
А аз пък разбрах,че "заплатата идва от свекъра".Значи ..щом е заплата...

# 69
Заплата или не, свекърът може да я отреже. А май другаде няма да му дадат такава заплата.

# 70
Щом е заплата,значи мъжа работи.
Какво означава да вземеш детето си на работа при теб и да го изнудваш така брутално?

# 71
  • Sf
Не работи, а помага когато трябва.  Thinking

... свекъра движи всичко, мъжа ми включва в редки случаи с помощ...

Авторката нещо позачезна...  Whistling

# 72
Ами как няма да изчезне,като я сдъвкахте така? Simple Smile

# 73
Щом е заплата,значи мъжа работи.
Какво означава да вземеш детето си на работа при теб и да го изнудваш така брутално?

Детето охотно е приело доста облаги над извършваната от него работа.

# 74
      Вземете част от името на Вашия свекър, щом случаят е толкова тежък...Подобни имена са Стоил, Станислав, Станимир. Аз лично не бих толерирала подобна намеса и натрапване на мнение относно името на детето НИ.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт